Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ☺️✊✊
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Wiecie co, czytam sobie o tych dzisiejszych wizytach i mam taki… ja mam kolejna wizytę na NFZ w środę ale to na ocenę wyników badan później w piątek mam cytologię i czystość pochwy tez na NFZ. I 22 czerwca w środę mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego prywatnie i tez podejmę decyzje po tej wizycie u którego lekarza i kiedy robie ostatecznie te badania prenatalne. Ale naszła mnie taka mysl. Ze w pierwszej ciąży z córeczka jakbym mogła latała bym codziennie na wizyty a teraz już jednak wydaje mi się, ze za często to nie dobrze 😀😀stresuje się za częstymi wizytami haha😂😂
-
Hej👋
Rano byłam na badaniach,a tam kolejka na 20 osób 😳 oczywiście skorzystałam z przywileju,byłam z synem,to nikt się nie rzucał,bo chyba myśleli,że to z nim wchodzę 😅 ale zaraz z głodu zaczęło mi.sie robić niedobrze i słabo😏 w sklepie szybko wzięłam jakąś bułę,bo 🤢17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Cześć Dziewczyny,ja dzisiaj pospalam do 9 😀 niedawno zjadłam śniadanie i znowu leżę bo mi niedobrze.
Idę dziś na 14 do gina, troszke się stresuje 🙄 dam znać po wizycie co i jak.
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty 🤞 dzisiaj wizytowy dzień 😀
Na dzisiejszej wizycie będziemy zakładać kartę ciąży i dostanę skierowanie na prenatalne.
Zastanawiam się nad zakupem detektora tętna? Korzystalyscie kiedyś z czegoś takiego? Możecie coś polecić? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 10:48
-
Moja koleżanka ma dwoje dzieci z 2 IUI - obydwa podejścia za pierwszym razem, zazdrościłam jej
Marcysia, ja korzystam. Mam AngelSounds 100s. Pomaga czasem przetrwaćTeoretycznie jest od 12 tygodnia, ale w poprzedniej ciąży znalazłam tętno w 9+6, a w tej 9+2 (realnie chyba było 8+6). Ale trzeba pamiętać, że przed 12 tyg znaleźć jest ciężko, więc można się potem niepotrzebnie wkręcać, jak się najpierw uda a potem nie
karmar lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja bym może nawet kupiła, ale boję się, że jak nie znajdę, to wpadnę w taką schizę, że już mnie z niej nikt nie wyciągnie...
Mam dziś właśnie stresa, bo jakoś mi objawy ustały, więc włącza mi się panika trzeciego stopnia. Wizytę mam dopiero 21.06., chyba zwariuję do tego czasu.... -
nick nieaktualnykarmar wrote:Ja bym może nawet kupiła, ale boję się, że jak nie znajdę, to wpadnę w taką schizę, że już mnie z niej nikt nie wyciągnie...
Mam dziś właśnie stresa, bo jakoś mi objawy ustały, więc włącza mi się panika trzeciego stopnia. Wizytę mam dopiero 21.06., chyba zwariuję do tego czasu.... -
karmar wrote:Ja bym może nawet kupiła, ale boję się, że jak nie znajdę, to wpadnę w taką schizę, że już mnie z niej nikt nie wyciągnie...
Mam dziś właśnie stresa, bo jakoś mi objawy ustały, więc włącza mi się panika trzeciego stopnia. Wizytę mam dopiero 21.06., chyba zwariuję do tego czasu....
Mi też w zasadzie ustąpiły objawy.. Natomiast od tego czasu byłam u lekarza i wszystko było w porządku. Powiedział, że to wcale nie musi oznaczać nic złego, tylko organizm przyzwyczaił się do wysokiego progesteronu czy innych hormonów.
Uszy do góry:) nie masz plamień / krwawień, wszystko musi być w porządku, trzymam kciuki!
karmar lubi tę wiadomość
-
Olciax wrote:Mi też w zasadzie ustąpiły objawy.. Natomiast od tego czasu byłam u lekarza i wszystko było w porządku. Powiedział, że to wcale nie musi oznaczać nic złego, tylko organizm przyzwyczaił się do wysokiego progesteronu czy innych hormonów.
Uszy do góry:) nie masz plamień / krwawień, wszystko musi być w porządku, trzymam kciuki!
Mam nadzieję, że masz rację...dzięki
Różova, ja nie mam kolejnej wizyty 21.06. tylko pierwszą wizytę w ogóle. Stąd też stres, bo jeszcze nikt w tą ciążę nie zaglądał. -
Ja melduje soe po wizycie. Mamy pieknego ponad 2 cm czlowieka ktory zaczyna fikac z pieknie bijacym serduszkiem.
Co do objawow to mdlosci i wymioty zostaly. Tkliwosc piersi sie zmniejszyla troszke.
Badania prenatalne mam 1 lipca i to bedzie 12+4Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 12:07
Różova, Wjedzma, Little_s, Tulipan91, Żurawinka, Żelka1990, Vaiana, wichrowe_wzgórza, Natalia95 lubią tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
LILILA wrote:Ja melduje soe po wizycie. Mamy pieknego ponad 2 cm czlowieka ktory zaczyna fikac z pieknie bijacym serduszkiem.
Co do objawow to mdlosci i wymioty zostaly. Tkliwosc piersi sie zmniejszyla troszke.
Badania prenatalne mam 1 lipca i to bedzie 13 +301.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
LILILA wrote:Ja melduje soe po wizycie. Mamy pieknego ponad 2 cm czlowieka ktory zaczyna fikac z pieknie bijacym serduszkiem.
Badania prenatalne mam 1 lipca i to bedzie 13 +3
Wspaniale, rośnijcie zdrowo -
Badania prenatalne mam 1 lipca i to bedzie 13 +3
Super 😍 gratulacje ❤️
Prenatalne 😱 jak ten czas szybko leci!17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ja w 6-7 tygodniu też nie miałam prawie żadnych objawów 🙈 ale od zeszłego tygodnia jest mi ciągle niedobrze, jestem pewna że gdybym sobie pomogła to byłby haft. Do teraz nie ogarnęłam się po porannej jajecznicy 🤣 Także dziewczyny wszystko przed wami. Myślałam, że przejdę wszystko tak super bezobjawowo a tu klops. Aczkolwiek jakiekolwiek objawy są jak najbardziej pożądane bo przynajmniej człowiek wie że coś się dzieje 😊
Lilila gratulacje! ❤️ Mamy podobny wiek ciąży. Jestem taka ciekawa co to będzie dzisiaj u nas 😀karmar, LILILA lubią tę wiadomość
-
Termin porodu z dzisiejszego usg przesunal mi sie na 12.01. Ciaza ciagle o tydzie. Mlodcza w stosunku od daty miesiaczki. Ale pozatym dr powiedzial ze wszystko ksiazkowo. Zobaczymy jaki termin wyjdzie na prenatalnych bo zazwyczaj jest najdokladniejszy. ☺5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
Tak! Lekarze nawet podczas przyjścia do porodu pytają o termin porodu z pierwszych prenatalnych.
Super wiadomości bardzo się cieszę ☺️ Czekamy na resztę dzisiejszych wizytujących
Ja w sumie poza cudowna bezsennością bardzo delikatnego bólu piersi przy dotyku to nie mam szczególnych objawów. Ale za to wczoraj zasłabłam w restauracji jak kupowałam obiad. W tej ciąży zdarzyło mi się to drugi raz…z córka nie miałam zasłabnięć -
O mi rowniez szybko kreci sie w glowie i slabo. Ale w coazy z synem rowniez tak mialam w pierwszej polowie. Nie moglam za dlugo stac bo mroczki przed oczami.5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
18.11 - maluszek 1,5 cm
Jestem po wizycie, jest 2,7 cm człowieka 😊 Ruszał się, widziałam rączki i nóżki 😍
Jednak USG wykazało jakiegoś małego krawiaczka i że lekko jest odklejone jajo. 🙈 oczywiście już jestem na maxa zestresowana. Lekarz mówi, że czasami tak się dzieje i że nie znają przyczyny dlaczego tak się dzieje. Kazał brać duphaston i się oszczędzać i powinien krwiak ustąpić a jajo się "przykleić".
Za tydzień lecimy na wakacje, mówi że nie powinno to w żaden sposób zaszkodzić, ale zawsze jakieś minimalne ryzyko jest bo są przeciążenia itp. Nie mam żadnych plamien ani upławów.
Zastanawiam się czy ten krwiak się nie zrobił jak jakieś 3tyg temu się zakrecilam i zeskoczylam z krzesła 😔LILILA, wichrowe_wzgórza, Natalia95 lubią tę wiadomość