Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tulipan91 wrote:Dziewczyny z Warszawy - gdzie można dostać się w miarę szybko do ginekologa na NFZ? Chyba spróbuje prowadzić ciaze na NFZ + prywatnie bo ceny badan które muszę zrobić na start mnie zaszokowały. Wiem, ze skierowaniem NFZ będę miała większość za darmo…
Wyszukaj tutaj, jak zerknęłam to pokazuje terminy nawet za 2 tygodnie https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Wyszukaj tutaj, jak zerknęłam to pokazuje terminy nawet za 2 tygodnie https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
1cs
💚 - 24.01.2023
⏸ - 13.05.2022, 11 dpo
🅱️ - 17.05 ->338,0 _ 19.05 -> 798,0
🔘 - 20.05
🦐 i 💗 - czekam -
Oj, te krwiaki to niepokojąca dolegliwość jest. U mnie do tego polip doczesnowy w szyjce. Wczoraj dostałam zwolnienie i dziś sporo leżę. To naprawdę dużo daje, bo dziś wreszcie na wkładce czysto.
Trzymam kciuki za wchłonięcie się tych wszystkich krwiaków.Mona1234 lubi tę wiadomość
-
Ja za Was rownież trzymam kciuki! 😘
-
Dziewczyny jak aplikujecie luteinę macie wrażenie ze czasem szyjka jest nisko? Czy zawsze macie ja wysoko? Wiem, ze takie same rozkminy miałam w pierwszej ciąży 😀 ale jeszcze dzisiaj aplikując tak ja łatwo wyczułam ze nawet stwierdziłam ze jest otwarta 🙈🙈
-
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:A, bo mówi się, że dopiero po 6 IVF... To szybko odpuszczone, skoro wyniki nienajgorsze.
-
wichrowe_wzgórza wrote:A, bo mówi się, że dopiero po 6 IVF... To szybko odpuszczone, skoro wyniki nienajgorsze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja pamiętam, że miałam taką sytuację, że bardzo chciałam skorzystać z iui, bo już miałam trochę dosc starań ale lekarz w naszym przypadku( PCO, problemy hormonalne) odradził i powiedział, że to nie ma sensu i jeśli decydować to od razu na in vitro. Skuteczność inseminacji jest czasem mniejsza niż stosunku naturalnego. Miałam już wniosek wypleniony na in vitro i miałam zaczynać stymulację od przyszłego miesiąca, a tu pojawiły się dwie kreski po zastrzykach, które wcześniej nie działały )
-
Hah, nasze to już 3 z IUI Nawet lekarka się śmieje, że jesteśmy idealnym przykładem dla lekarzy i par wątpiących w tę metodę, chociaż faktycznie jesteśmy wręcz rekordzistami w liczbie podejść Tyle, że oni po prostu sumują wszystkie jakie kiedykolwiek były ;]
Pierwsze dziecko - za 3 podejściem, drugie - kilka nieudanych prób, przerwa i poszło za 2 podejściem, a teraz 2 nieudane, 5 cykli przerwy i pierwsze podejście Przy czym 2 i 3 ciąża "robiona" na laktacji
Dla mnie to 6 jest całkiem logiczne w przypadku takim jak my - u mnie wszystko ideolo, u męża lekko obniżone parametry (i ogólnie niby nie wiadomo, czemu nie idzie). I skoro w przypadku zdrowych par oczekiwanie to nawet rok, to w przypadku "podciągnięcia" wszystkiego i dania najlepszych warunków 3 wydaje się trochę mało A nie ukrywam, że IVF z różnych względów baaaardzo chciałam uniknąć, chociaż metodę jako tako popieram. Ale na szczęście nie byłam do niej "zmuszona".9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
paprotka17 wrote:Jeszcze Was podczytuje, wiec się tutaj odezwę, bo dla mnie inseminacja to strata kasy. Ja odpuściłam po dwóch. O 6ciu to pierwszy raz słyszę. Tym bardziej jak nie jest jasne w czym może tkwić problem.
No widzisz, a dla mnie to najlepiej zainwestowana kasa była ;P Pierwsze dziecię jeszcze na NFZ, a potem już płatnie, bo nas na NFZ niemożebnie warunki wkurzały ;] W sumie i tak wydaliśmy mniej niż by na IVF poszło, plus zero leków, zero punkcji, itd. Dla mnie to zbawienie...
paprotka17 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Witam z rana jak samopoczucie? U mnie pogoda się psuje... moja córka jutro ma półmetek trochę się stresuje jakoś tak mnie to wzrusza wogule wy też się tak łatwo wzruszacie teraz? Ja strasznie byle czego i łzy w oczach 🙈 miłego dnia życzę01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
My tez podchodziliśmy do IUI i udało się za pierwszym razem i to podwójnie u nas problemem była lepkość nasienia, mała jego ilość i obecność ciał przeciwplemnikowych w nasieniu co naprawdopodobniej powodowało ze po paru minutach plemniki się zlepialy i nie przemieszczały dalej. W klinice mówił, ze maksymalna ilość podejść do iui to 3 bo więcej nie ma sensu, a skuteczność do 15% wiec jestesmy bardzo zszokowani tym, że udało się za pierwszym razem.
Żelka1990, jest szansa żebyś przesłała tych polecanych lekarzy z Kopernika? Nie wiem czy mi się udało ale wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chyba tylko tak mogę wysłać prywatna wiadomość? Chyba, ze czegoś nie ogarniam -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny jak aplikujecie luteinę macie wrażenie ze czasem szyjka jest nisko? Czy zawsze macie ja wysoko? Wiem, ze takie same rozkminy miałam w pierwszej ciąży 😀 ale jeszcze dzisiaj aplikując tak ja łatwo wyczułam ze nawet stwierdziłam ze jest otwarta 🙈🙈
jeju ja też biorę luteinę dopochwowo i szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy i w którym momencie czuję szyjkę -
South wrote:My tez podchodziliśmy do IUI i udało się za pierwszym razem i to podwójnie u nas problemem była lepkość nasienia, mała jego ilość i obecność ciał przeciwplemnikowych w nasieniu co naprawdopodobniej powodowało ze po paru minutach plemniki się zlepialy i nie przemieszczały dalej. W klinice mówił, ze maksymalna ilość podejść do iui to 3 bo więcej nie ma sensu, a skuteczność do 15% wiec jestesmy bardzo zszokowani tym, że udało się za pierwszym razem.
Żelka1990, jest szansa żebyś przesłała tych polecanych lekarzy z Kopernika? Nie wiem czy mi się udało ale wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chyba tylko tak mogę wysłać prywatna wiadomość? Chyba, ze czegoś nie ogarniam -
Tulipan91 wrote:Dziewczyny z Warszawy - gdzie można dostać się w miarę szybko do ginekologa na NFZ? Chyba spróbuje prowadzić ciaze na NFZ + prywatnie bo ceny badan które muszę zrobić na start mnie zaszokowały. Wiem, ze skierowaniem NFZ będę miała większość za darmo…
No ceny mega. Dlatego chodzę i prywatnie k na NFZ . Mam też dwie karty ciąży. -
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj. Sama wlasnie jade ☺ czekamy na dobre wiesci
Little_s lubi tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Dziewczyny dajcie znać jak będziecie po wizytach, a my trzymamy mocno kciuki za Was 🍀😊
Ja jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać 😁Mona1234, Marcysia1990, Olciax, wichrowe_wzgórza, Natalia95 lubią tę wiadomość