Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • klaudia00.. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    https://www.skoki-rozwojowe.pl/

Jak wyglądają wasze burze na ten miesiąc? 😅

Wilga wyłącz wagę i ją schowaj 🥲. Ona cie bedzie obecnie tylko bardziej stresować. 🫂 Jeśli martwisz sie że nie dojada, to może częstsze przykładanie? Albo zmiana pozycji lub miejsca do karmienia?
    U nas trochę te skokowe tabelki nie działają bo od kilku tygodni jest ciężko i jedynie co się zmienia to to, że jeden dzień jest ciężki a drugi jeszcze cięższy 😅 Nie udzielam się bo nie mam za bardzo nic ciekawego do powiedzenia, ale czytam na bieżąco. Co do mojego macierzyństwa to też wyobrażałam sobie to delikatnie inaczej, ale co ja poradzę 🤷‍♀️ Też miałam dużo różnych myśli, których teraz bardzo żałuję ☹️ Najgorszy czas był jak mała skończyła miesiąc, od dłuższego czasu już miała kolki więc wieczorami był krzyk od 2 do 5 godzin bez przerwy a w tym czasie tatuś wracał do pracy więc zostałam sama a totalnie przerażało mnie to, ze jestem skazana na siebie i nie będzie miał kto mnie wyręczyć jak będę miała już dość. Na ten moment jeśli chodzi o kolki to jest już lepiej bo daje sab jak zaczyna sie atak plus nauczyłam się małej i wiem co ją uspokaja więc jest prościej. Ale! wczorajszy wieczór to był apogeum. Wczoraj na 10 mieliśmy szczepienia i o mój boże co to było… Zastanawiałam się skąd mam wiedzieć kiedy jest czas by jechać do szpitala. Krzyk i pisk nie z tej ziemi… Paracetamol i krople na kolki dostała więc nic ją wtedy nie powinno boleć, ale nigdy w życiu nie słyszałam takiego płaczu… Próbowałam ją uspokoić i płakałam razem z nią 🫩 Nockę miała cale szczęście dobrą i obudziła się tylko dwa razy. Dzisiaj byliśmy na bioderkach i na szczęście jest wszystko dobrze, pod koniec kwietnia mamy kontrolę. A ja jutro kontrola podwozia 😅 Także początek tygodnia pełen wrażeń. A tak swoją drogą to mój klocek waży już 4600 i pediatra chwaliła, ze tyle przybrała na moim mleczku 😅

Ja koniec końców kupiłam nosidło qusy mini i polecam. I to fakt, że z nosidłem mniej bolą plecy niż z chustą 😊

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Ja dzisiaj zadzwoniłam do starego ze ma wracac bo skakam z balkonu na glowke 🤣🤣🤣 nie dość że mala sie darla 3/4 dnia to jeszcze mojemu psu cos odebało i poroznosila mi osrane pieluchy z malej pokoju 😱 moja wina nie zamknelam śmietnika no ale nigdy tego nie robila ehhhhh .

Co zrobic z ciemieniucha ? Zauwazylam u malej dzisiaj .

Ja narazie walczyłam oliwką i gdzieś widziałam że bepanthenem 😅 walka nadal trwa ale nie wiem już czy to ciemieniucha czy sucha skóra głowy 🥲😅

Hahahaha o jejciu 🤣 grubo

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Nic nie daje efektów bo jest bunt na cycka 🫤 więc czekam aż minie, do tej pory będę karmić ile się da.. jak przez tydzień jeszcze nie przejdzie to będę szukać pomocy…

Dziewczyny, o której wasze 10-12 tyg dzieci chodzą spać? U nas 21 i widzę, że to za późno. Muszę przejść chyba na 20.. a potem chyba nawet wcześniej

Ohhhh 🫂 myślałam że może to wina pomieszczenia lub pozycji 🥺 oby szybko ten bunt przeszedł więc!

U nas 22:30/23 flacha i wtedy idzie do wyra ale chyba bede schodziła na 22 bo zauważyłam od kilku dni że około tej godziny przysypia mi na mocny sen 😅 wiec przebieranie i flache daje na śpiocha

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

age.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ