Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ja sama piłuje szklanym pilnikiem, jak się to pomoczy to lepiej działa

Byłam dzisiaj z młodą u osteopaty I ogólnie mam bardzo mieszane uczucia wymasowała jej główkę i widać że po tym masażu jest lepiej bo napięcia puściły jest taka bardziej zrelaksowana, ale ogólnie nie podpasował mi vibe tej kobiety - powiedziała że takiego małego dziecka absolutnie nie można nosić pionowo że nie mogę używać nosidła mimo że mam ergonomiczne polecane nawet dla noworodków, że młoda źle leży na brzuszku bo pracuje karkiem a nie brzuchem. I kazała ćwiczyć z nią, przytrzymując jej pupkę jak leży i kazała tak robić uwaga, uwaga, godzinę dziennie.

Wyszłam z gabinetu i autentycznie przez chwilę miałam wyrzuty sumienia że wszystko robię źle, ale potem pomyślałam że chyba jednak to co ona mówi to jest jakiś terroryzm. A to żeby nie nosić w pionie to totalnie nie wiem skąd się wzięło, poprzednia fizjo mówiła zupełnie na odwrót. Więcej do niej nie pójdę

No taka dziwna ta babka... 😶🧐
    Myśmy też byli u osteopaty, który jednocześnie jest fizjo i on kazał mu w trakcie leżenia na brzuszku przytrzymywać mu barki, i robić podpór z jego rąk. Idealnego kątu prostego w łokciach mieć jeszcze nie musi... I powiedział, że wtedy mały zacznie wyżej głowę podnosić itp bo właśnie zaczyna używać mięśni brzucha, że w ten sposób mu pokażemy jak to zrobić... Także dziwny sposób babki z tym trzymaniem za pupę.

Wczoraj jako że była kąpiel, to z ciekawości w domowych warunkach zważyliśmy młodego i wyszło nam 5kg 🙈 czyli w gabinecie by było jakieś 4900 🤣 rośnie nam chłopak ❤️

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
    29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
    31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
    23dpt - 3mm, migocze pięknie <3
    29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
    #rodze2026

age.png
  • Ola9896 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby/ kosmetyki na ciemieniuchę, bo i nas dopadło 🙃

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ