Martolina wrote:
Ja sama piłuje szklanym pilnikiem, jak się to pomoczy to lepiej działa
Byłam dzisiaj z młodą u osteopaty I ogólnie mam bardzo mieszane uczucia wymasowała jej główkę i widać że po tym masażu jest lepiej bo napięcia puściły jest taka bardziej zrelaksowana, ale ogólnie nie podpasował mi vibe tej kobiety - powiedziała że takiego małego dziecka absolutnie nie można nosić pionowo że nie mogę używać nosidła mimo że mam ergonomiczne polecane nawet dla noworodków, że młoda źle leży na brzuszku bo pracuje karkiem a nie brzuchem. I kazała ćwiczyć z nią, przytrzymując jej pupkę jak leży i kazała tak robić uwaga, uwaga, godzinę dziennie.
Wyszłam z gabinetu i autentycznie przez chwilę miałam wyrzuty sumienia że wszystko robię źle, ale potem pomyślałam że chyba jednak to co ona mówi to jest jakiś terroryzm. A to żeby nie nosić w pionie to totalnie nie wiem skąd się wzięło, poprzednia fizjo mówiła zupełnie na odwrót. Więcej do niej nie pójdę
No taka dziwna ta babka... 😶🧐
Myśmy też byli u osteopaty, który jednocześnie jest fizjo i on kazał mu w trakcie leżenia na brzuszku przytrzymywać mu barki, i robić podpór z jego rąk. Idealnego kątu prostego w łokciach mieć jeszcze nie musi... I powiedział, że wtedy mały zacznie wyżej głowę podnosić itp bo właśnie zaczyna używać mięśni brzucha, że w ten sposób mu pokażemy jak to zrobić... Także dziwny sposób babki z tym trzymaniem za pupę.
Wczoraj jako że była kąpiel, to z ciekawości w domowych warunkach zważyliśmy młodego i wyszło nam 5kg 🙈 czyli w gabinecie by było jakieś 4900 🤣 rośnie nam chłopak ❤️
Starania od 2022

2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie

29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026