STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:
A jak skóra Waszych maluszków ?
U nas była wysypka na twarzy - trądzik niemowlęcy i pięknie zeszło prawie wszystko ale łącznie trwało to miesiąc. Bywa, że ma suche skórki przy brwiach i włoskach, to mam dużo kremików próbek od la roche posay. I tym smaruje całą buzię i naprawdę widzę efekt jak jest nawilżona. Dzisiaj za to przy kąpieli zauważyłam, że ma odparzenie na szyjce pod pródką
ciężko było jej to posmarować ale jakoś się udało
-
Kokosik wrote:U nas była wysypka na twarzy - trądzik niemowlęcy i pięknie zeszło prawie wszystko ale łącznie trwało to miesiąc. Bywa, że ma suche skórki przy brwiach i włoskach, to mam dużo kremików próbek od la roche posay. I tym smaruje całą buzię i naprawdę widzę efekt jak jest nawilżona. Dzisiaj za to przy kąpieli zauważyłam, że ma odparzenie na szyjce pod pródką
ciężko było jej to posmarować ale jakoś się udało
To u nas dalej są takie krostki na twarzy 😔 mam nadzieję, że zginą... Jeżeli nie, to muszę pamiętać by na następnej wizycie na koniec kwietnia u pediatry zapytać o to po prostu...
Przyszło mi to nosidło, w weekend będziemy z mężem myśleć jak to dokładniej zapiąć 🙈 ale wstępnie próbowaliśmy małego włożyć i może mu się podobać... Ale teraz koniecznie chciał jeść więc średnio na jeża wyszło 🙈😅
Uraczył mnie za to kawalkadą pierdków i beczkami 🤣🙈 przynajmniej sobie poodbijał hahahaStarania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie
29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026

-
Yenne wrote:To u nas dalej są takie krostki na twarzy 😔 mam nadzieję, że zginą... Jeżeli nie, to muszę pamiętać by na następnej wizycie na koniec kwietnia u pediatry zapytać o to po prostu...
Przyszło mi to nosidło, w weekend będziemy z mężem myśleć jak to dokładniej zapiąć 🙈 ale wstępnie próbowaliśmy małego włożyć i może mu się podobać... Ale teraz koniecznie chciał jeść więc średnio na jeża wyszło 🙈😅
Uraczył mnie za to kawalkadą pierdków i beczkami 🤣🙈 przynajmniej sobie poodbijał hahaha
Nam pediatra powiedział, że to właśnie trądzik niemowlęcy. Pojawiały się też potówki. Wszystko w okolicach twarzy, główki, szyi. Około 6 tygodni to miała. Jednego dnia mocniej, następnego mniej, kolejnego znów pojawiało się intensywnie. Od wielu dni już ładnie wszystko blednie i niewiele zostało. Przemywałam codziennie wodą ale też solą fizjologiczną, którą i tak używałam do oczek (z tej jednej fiolki zawsze dużo zostaje). Na to krem nawilżający rano i wieczorem. I buzia czysta i gładziutka
-
Jeśli chcesz to mozesz spróbować bephanten sensiderm (ten fioletowy) u nas zadziałał super, w 8 dni zeszło praktycznie wszystko i już nie powraca 😊 Dostępny jest w rossmannie za 32zlYenne wrote:To u nas dalej są takie krostki na twarzy 😔 mam nadzieję, że zginą... Jeżeli nie, to muszę pamiętać by na następnej wizycie na koniec kwietnia u pediatry zapytać o to po prostu...
Uraczył mnie za to kawalkadą pierdków i beczkami 🤣🙈 przynajmniej sobie poodbijał hahaha -
Martolina wrote:Ja póki co też nie zauważyłam wypadania włosów, a wręcz jestem z nich bardzo zadowolona - nie wiem czy to te hormony laktacyjne tak działają ale włosy są ładne i gładkie, pod koniec ciąży miałam suche siano. I pierwszy raz od dawna nie mam suchej skóry - mąż narzeka na wodę że bardzo twarda i wysusza mu skórę, młoda muszę smarować emolientami bo też mega przesusz a ja niczyja się nie smaruje - a zawsze zimą miałam problemy ze zmianami atopowymi.
A jak skóra Waszych maluszków ?
U nas z skórą niby na całym ciele w porządku ale mam problem z policzkami i paluszkiem. Od początku lutego sie mecze i nie mam pomysłu więc dziewczyny jak mam sobie poradzić z czerwonymi policzkami i jednym paluszkiem. Rano ma jak wstanie, przeważnie od razu po karmieniu a na dworze schodzi. Wygląda to jak taka kaszka.
Jak kremuje kremem nawilżającym to jest ok ale to na chwile. Potem dostaliśmy krem maść chłodzącą mocno nawilżającą ale była chyba zbyt mocna bo wysypka sie zrobiła. Od razu odstawiłam i znikłaPCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-