STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko ja też nie przebieram od razu jak jest tylko trochę. Ale u nas niestety refluks się pogorszył i najczęściej leci fontanna i całe ubranko mokre, rękawki, czasem spodnie. Ja jestem wiecznie obrzygana, kanapa, łóżko, kokon, podkład na przewijaku, podłoga, poduszki, bujak no wszystko 🫣 pionizacja, kliny, odbijanie, nic nie pomaga
-
Lampka:
https://allegro.pl/oferta/zazu-lampka-do-kontaktu-czujnik-zmierzchu-dla-dzieci-pokoj-dziecka-18284640289 -
Wczoraj mieliśmy kiepską noc - od 19:00 do północy walczyliśmy z katarem i później jeszcze chyba z bólem gardła (ale bez gorączki), bo nie chciał ani piersi, ani butelki. Finalnie czopek z paracetamolem pomógł - odpłynął na trochę i lekko go wybudziłam do jedzenia. Po całej akcji spał 6,5h ciągiem (nasz rekord, bo zwykle po maks 5h wybudzamy na jedzenie, ale nie miałam serca go budzić).
Rano pojechaliśmy na wizytę do pediatry, a tam temperatura 37,9 (w domu pół godziny wcześniej miał 35,7-9) i skierowanie na szpital. Po 6h na SOR wypuścili nas do domu, bo osłuchowo czysto, crp 0,00, test combo negatywny, ale jeśli tylko temperatura przekroczy 38 stopni, to mamy wrócić do szpitala na oddział. W pierwszym odruchu chcieli nas już dawać na oddział, ale pomogło, że mamy mniej niż 30 min do szpitala i że temperatura nie przekroczyła tych granicznych 38 stopni. Trafił się fajny lekarz, chociaż liczyłam na jakiś specyfik do noska, a mamy tylko zalecenia nebulizacji (robiliśmy już wcześniej).
Zaskoczyło mnie jak sprawnie pobrano mu krew do badania - lekko tylko zapłakał, chociaż ja i tak patrzeć nie mogłam, tata go trzymał, żebym z nim tam nie płakała. Niestety trzeba było pobierać krew dwa razy, bo lekarz zlecił jeszcze jedno badanie jak już byliśmy po pierwszym pobraniu ☹️
W drodze do domu kupiliśmy jeszcze nowy termometr, bo z naszym chyba coś jest nie tak, że u nas było poniżej 36 stopni, a w przychodni prawie 38.
Wróciliśmy do domu padnięci… Mały dostał paracetamol, po tym weszło jedzonko z piersi, do tego jeszcze butla z odciągniętym mlekiem, żeby na pewno był porządnie najedzony i śpi właśnie na tacie (który też przysypia po nocy i dniu pełnym wrażeń). Oby nocka była spokojna i gorączka już nie wróciła…
Justa super waga 😍 Fajnie, że możesz odetchnąć z ważeniem 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:47
-
Nie wiem kto pytał o lampkę już ale ja po prostu kupiłam zwykłą żarówkę ktora zmienia kolory 🤣
Dango dobrze że tylko na gorączce sie obyło i nic wiecej nie ma 🫂 przytulaski za szalony dzień!PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-

sab juz nie podaję dluuuuugo