STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy po pierwszym użyciu emolium widziałaś już lekkie zmiany na plus? Kupiłam z polecenia lekarki krem dedykowany do twarzy, by smarować nim na start nóżki i rączki i po 2 dniach jest gorzej. Pojawił się rumień w miejscach, gdzie skóra była szorstka, a do tego jest sporo większy niż te wcześniejsze zmiany, bo z przedramion poszło na ramiona i wczoraj wieczorem spanikowałam i wróciłam do kremu z Musteli.kropka_aga wrote:Dziękuję za polecenie emolium, używamy 3 dzien i juz skora jest zupełnie inna, wiec mam nadzieję ze dosc szybko bedzie ok

Dziś mnie maluszek zaskoczył - obudził się 6:40 i fikał rączkami i nóżkami, gadał do siebie, a ja spałam i śniło mi się jakieś dziecko 😂 Obudziłam się po 40 minutach jego aktywności 😅 Zwalam to na zmęczenie, bo spanko nocne nie było najlepsze 🫣
-
A Olo się budzi na jedzenie, odkładasz go potem czy budzi się i ma okno aktywności? Bo mój się budzi za 3-4h w nocy, zje i śpi, wizę w zegarku że te przebudzenia mam po 5-10 min maks, niektórych nie pamiętam nawet. Mimo że się budzi kilka razy to ja jestem wyspana w sumie.Puszkina wrote:Kokosik nie chciałam zabrzmieć negatywnie, bo ogólnie to super że tyle dzieci ładnie śpi i tak jak pisałam z jednej steony naprawdę cieszę się z tymi z was u których tak jest! po prostu płaczę jednocześnie bo jak człowiek niewyspany to marudny i powoli oddałabym wiele za 5-6 godz nieprzerwanego snu 😉
Też trzymam kciuki żeby się okazało że to chwilowe u was!
Kończymy dziś 4 miesiące 🥹 mimo tego nie spania - Olo jest absolutnie fantastycznym dzieckiem i naprawdę cudownie jest obserwować jak się zmienia i rozwija!35 i 39 lat.
starania od 12.2019
07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
21 dpt 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
6+1 zarodek i ❤️
8+4 2 cm i ❤️ 169/min
12+4 nifty i prenatalne ok, drugi chłopak
34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
01.2026 40+2 SN 3630g g ❤️

-
Tak juz po 1 użyciu bylo na plus, miejsca szorstkie byly juz bardziej gładkieDango wrote:Czy po pierwszym użyciu emolium widziałaś już lekkie zmiany na plus? Kupiłam z polecenia lekarki krem dedykowany do twarzy, by smarować nim na start nóżki i rączki i po 2 dniach jest gorzej. Pojawił się rumień w miejscach, gdzie skóra była szorstka, a do tego jest sporo większy niż te wcześniejsze zmiany, bo z przedramion poszło na ramiona i wczoraj wieczorem spanikowałam i wróciłam do kremu z Musteli.
Dziś mnie maluszek zaskoczył - obudził się 6:40 i fikał rączkami i nóżkami, gadał do siebie, a ja spałam i śniło mi się jakieś dziecko 😂 Obudziłam się po 40 minutach jego aktywności 😅 Zwalam to na zmęczenie, bo spanko nocne nie było najlepsze 🫣
ja mam płyn do mycia i balsam te z linku 
https://allegro.pl/oferta/emolium-dermocare-emulsja-do-ciala-400-ml-13388828244
https://allegro.pl/oferta/emolium-dermocare-3w1-plyn-zel-szampon-400-ml-13178615809
U nas w niektórych miejscach gdzie są placki suche to się zaczerwieniły i mam nadzieję, ze po emolium jakos zacznie schodzić. Dzisiaj wydawało mi się ze zaczerwienienie tez jest mniejsze, ale nie jestem pewna, bo rano przy kiepskim świetle patrzylam 😅
Aa co do giga 💩 to pisałam, ze u nas nie wylatuje z pampersa... no i wczoraj poszło po plecach 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:56
Dango lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Yenne moje nadgarstki tez wyją
kawał chłopaka, bo nasz praktyczniejsze miesiac starszy i tyle miał tydzien temu 😅 coś czuję, ze w poniedziałek dopierdzieli się do wagi 
My mamy przepływ z lovi na 3 kropelki juz, ale niby przy mm często trzeba wziac większy przepływ.
Mamy motyla Tymka z balibazoo i tez się przyjął 🤣 mlody trzyma sobie go w 2 rączkach. I tez sprawdza nam się gryzak kosmos z giligums
Dziękuję za polecenie emolium, używamy 3 dzien i juz skora jest zupełnie inna, wiec mam nadzieję ze dosc szybko bedzie ok
No rośnie nam jak na drożdżach 🙈😅 jestem ciekawa kiedy z gondoli wyrośnie hahah
Zamówiliśmy wczoraj właśnie te butelki, no ale muszą przyjechać... Oby go tylko przez ten przepływ gazy mocniej nie męczyły to jakoś doczekamy...
To ja na liście życzeń mam pszczółkę Basię 🤣 ale motylek też na niej był hahaha
Ogólnie ładne są te zabawki z Balibazoo.
Dzisiaj młody cały próbował się przekręcić na boczek na macie. Tylko te nogi do góry dawał i próbował, jak go asekurowałam, to dalej niezadowolony był bo chyba chciał dalej na brzuszek 🤣 to poszliśmy dalej ale coś marudził bo mu się widok chyba nie podobał hahaha
Dużo tymi nogami coś robił, obie do góry, zgięte i próbował zrobić przekręt. Kojarzycie? Na przewijaku też coś myślał o tym 😶🙃 to czekać tylko jak się nagle sam przekręci
Właśnie, też macie/miałyście suchą skórę ja głowie? Nie ciemieniucha właśnie bo nie jest żółta, tak jak miał na brwiach. Wygląda na suchą skórę po prostu, smarowałam oliwka na razie.Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie
29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026

-
Yenne położna mi mówiła że taka sucha osypująca się skóra na głowie to też jest ciemieniucha tylko inny rodzaj. Ja myję tą główkę szamponem z Musteli cały czas, i po tym ni zeszło
Dango u mnie od razu po Emolium była poprawa, może coś tam jest co młodego uczula i stąd ten rumień ?
U nas oprócz tukana na topie jest pszczółka Basia, mamy też krowę Cezara i sówkę Nelę ale nie robią takiej furory. Kupiłam młodej stojak baby gym i faktycznie się zachowuje jak na siłce 😅 zapiera się o niego i baaardzo się przymierza do obrotu na brzuszek, obstawiam że za chwilę się jej uda
Yenne, Dango lubią tę wiadomość
-
Martolina, tylko myjesz czy wyczesujesz też? Bo to takie delikatne jest i w sumie się nie osypuje... Hmm może to jednak ciemieniucha.
Podeślesz jaki dokładnie szampon używasz? Ten w piance? I codziennie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:58
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie
29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026

-
Yenne wrote:Martolina, tylko myjesz czy wyczesujesz też? Bo to takie delikatne jest i w sumie się nie osypuje... Hmm może to jednak ciemieniucha.
Podeślesz jaki dokładnie szampon używasz? Ten w piance? I codziennie?
Ja tylko myję, nic nie wyczesuję - co trzeci dzień myję główkę, po kilku razach ta sucha skóra zupełnie zniknęła
tak, ten szampon w piance na ciemieniuche
Yenne lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Tak juz po 1 użyciu bylo na plus, miejsca szorstkie byly juz bardziej gładkie
ja mam płyn do mycia i balsam te z linku 
https://allegro.pl/oferta/emolium-dermocare-emulsja-do-ciala-400-ml-13388828244
https://allegro.pl/oferta/emolium-dermocare-3w1-plyn-zel-szampon-400-ml-13178615809
U nas w niektórych miejscach gdzie są placki suche to się zaczerwieniły i mam nadzieję, ze po emolium jakos zacznie schodzić. Dzisiaj wydawało mi się ze zaczerwienienie tez jest mniejsze, ale nie jestem pewna, bo rano przy kiepskim świetle patrzylam 😅
Dzięki za info i za linki, bo ja kupiłam z polecenia lekarki ten krem https://www.emolium.pl/produkty/cica-krem-naprawczy/index.htm i może to jest w takim razie za mocne dla maluszka i lepiej zacząć od delikatniejszej kuracji jednak. Kupię ten sam zestaw co Ty masz i zobaczymy czy to pomoże 😄
Pediatra go oglądała we wtorek i mówiła tylko o tym kremie z linku wyżej i że to za szybko by diagnozować AZS albo skazę białkową. I że przy okazji szczepienia zobaczymy jak te zmiany wyglądają po kuracji emolium. Na co dzień używaliśmy kremów z Musteli z serii Stelatopia i po nich po kilku dniach było lepiej, ale nigdy te zmiany nie znikały całkowicie. Wczoraj wieczorem znów nałożyłam Mustele i rączki już nie są tak czerwone jak po Emolium. Ale spróbuję z tymi kosmetykami co Kropka poleca, bo ten krem jest dość „ciężki” i może za tłusty dla małego.Martolina wrote:Dango u mnie od razu po Emolium była poprawa, może coś tam jest co młodego uczula i stąd ten rumień ? -