Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Kulka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Ja się wczoraj obkupiłam w produkty light plus będę starała się jeść więcej białka, liczę, że jakoś sobie będę potrafiła odmówić 😬 Od jakiegoś czasu jem takie ciasteczka dla dzieci chyba z bobovity i też jakoś łatwiej mi wziąć tylko jedno czy dwa i nie podjadać więcej. A karmi sobie nie odmówię, jest to dla mnie napój bogów i codziennie wieczorem pije jedno jak już mam czas na odpoczynek od bobasa hahah

Napój bogów - o tak, gasi pragnienie idealnie 😀 U mnie też wjeżdża na wieczorny relaks. Ja też mam straszny apetyt dziewczyny, chodzę ciągle głodna. A z tyłu głowy mam obawę, że jak ograniczę coś to mleka mi zabraknie 😂

Kropka nie stresuj się, z reguły takie małe dzieci przesypiają całą drogę. Śpią jak susełki :) trzymam kciuki, żeby u Was też tak było. Paulina przyszły mi dzisiaj te słuchawki, ale jeszcze nie przymierzałam młodej, bo ma drzemkę. Wydają się spoko. Mięciutkie i malutkie. Pokażę Ci później :)

W ogóle od wczoraj Julsonowi łzawi jedno oczko. Nie jest czerwone, nie trze go, ale lecą łezki z reguły po drzemce. Czytałam, że to może być jakiś zapchany kanalik łzowy albo podrażnienie, ona wtyka te palce wszędzie. Przemywam jej solą fizjologiczną kilka razy. Zrobiłam zdjęcia i umówiłam się na razie na wszelki wypadek na teleporadę do naszej pani doktor, niech zerknie.

Oooo i z fajnych rzeczy to zarezerwowałam wczoraj termin na sesję z okazji Dnia Mamy. Przekonała mnie piękna sceneria w szklarni, gdzie byliśmy przed świętami. Dużo kwiatów, cytryn, taki włoski styl :) na początku nie chciałam, nie czuję się dobrze z tymi dodatkowymi kilogramami, ale mąż mnie namówił. Olać wagę, mała nigdy nie będzie taka mała a to mój wyczekany dzień 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:16

klaudia00.., Paulina66 lubią tę wiadomość

15.05 - dwie kreseczki ⏸️
    04.01 - J. już na świecie 🩷 (3010 g, 47 cm)

age.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    @Kokosik - jaka diete pudelkowa polecasz? Planuje kupić jak bedziemy w Polsce na kilka tygodni.

U nas obroty z dwa tygodnie sa tylko na jedna stronę ale fizo mowi by sie nie przejmować. Łapie sie czasem też za uda i kostki, wczoraj raz złapała za stope 😆 Za to zegar jej sie przestawia i zaczela wczesniej chodzic spac i wstawać (ja sie jeszxze nie dostosowałam…) wiec dzis dałam sniadanie w lozku by sobie jeszcze poleżeć i sie mega frustrowała bo jak mnie kopała nogami to sutek uciekał 😂

Ja korzystam z Foodify - jestem zadowolona. Nie zawsze wszystko jest idealne ale większość rzeczy naprawdę smaczna. Warto zamówić na początek na kilka dni żeby wypróbować. Wybierasz sobie tam posiłki no i można wziąć na przykład tylko obiady albo śniadanie, obiad, kolację. Nie trzeba dopychać jakimś smoothie czy ciastem

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:09

stokrotka00 lubi tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    U nas obroty z dwa tygodnie sa tylko na jedna stronę ale fizo mowi by sie nie przejmować. Łapie sie czasem też za uda i kostki, wczoraj raz złapała za stope 😆 Za to zegar jej sie przestawia i zaczela wczesniej chodzic spac i wstawać (ja sie jeszxze nie dostosowałam…) wiec dzis dałam sniadanie w lozku by sobie jeszcze poleżeć i sie mega frustrowała bo jak mnie kopała nogami to sutek uciekał 😂

Dzisiaj na naszych zajęciach dla bobasów prowadząca tłumaczyła, że dla takich maluszków obrót przez prawą i lewą stronę to dwie osobne umiejętności i to nie jest tak, że jak ogarną obrót to od razu działa w dwie strony. Dlatego to zupełnie normalne, że początkowo może być tylko przez jeden boczek, bo obrotu przez drugi muszą uczyć się od nowa i może to nastąpić właśnie kilka tygodni później 😊
    U nas obrotów jeszcze nie ma, ale jak leży na lewym boku to intensywnie próbuje 😅 na prawym jeszcze nie 😊

Ja też uwielbiam wypić karmi na wieczór, śmiałam się ostatnio że zostałam bezalkoholowym alkoholikiem 😅 mąż mi ostatnio przyniósł zapas, bo była promka w biedrze 12+12 🤣

klaudia00.., Yenne lubią tę wiadomość

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

01.2025 💔🪽 9tc

14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
    5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️

7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
    NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
    I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
    15+6 • 165g | 17+4 • 209g
    II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
    21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
    III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
    33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g

39+0 🌈 Nareszcie razem
    👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajnie wiedzieć, bo właśnie u nas obroty sa tylko przez jeden bok, przez drugi w ogole 😅 nawet nie bardzo chce probowac.

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, ale mi się smutno zrobiło, że nie słyszałam o tej promce hahah Nam skrzynka karmi starcza na 12 dni bo oboje jesteśmy bezalkoholowymi alkoholikami hahaha Plus jest taki, że moja mama ma sklep i kupujemy od niej w cenie hurtowej więc jeszcze aż tak nie zbiednieliśmy 😆

A no i jednak muszę odpuścić otulacz bo moja księżniczka od dzisiaj podnosi bardziej nogi do góry i się obróciła na bok rano. Kochana jest, że nie pozwoliła matce zmarnować pieniędzy i jeszcze przed zamówieniem dała znać, że wchodzi na kolejny poziom umiejętności 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:30

Yenne lubi tę wiadomość

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ