Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne mocne kciuki! Bedzie dobrze <3

Martolina brzmi super, kocham las <3 cala majówkę spędzimy w takich warunkach, las i domek nad jeziorem 🥰

1 drzemka od kilku dni, ktora nie jest poprzedzona placzem... juz zapomniałam jak to bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:35

Yenne lubi tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej, Yenne trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego i żebyście szybko wrócili do domku!!

Yenne lubi tę wiadomość

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • Kulka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Yenne trzymam się, oby to była drobnostka 🤗 Puszkina my w dzień często, ale mało. Nie ma reguły - raz jedna pierś, raz obie. Na wieczór zawsze więcej wsunie. Usypia około 19-20 i potrafi przespać tak do 4-5 rano, wtedy też wstaje mąż do pracy, wychodzi z psem, więc jest ogólne poruszenie. Daje jej cycka, zje trochę i jeszcze śpimy do 7-8. Ale zdarzy się, że się obudzi też o 1 czy 2 na jedzonko, z tym, że to są takie przebudzenia malutkie, pociumka sobie i zaraz śpi z powrotem. Usypiam ją na fotelu bujanym, przy piersi albo smoczku, czasem włączę szum. Przekładam do łóżeczka, teraz w salonie stoi, a jak my idziemy spać to biorę ją na śpiocha ze sobą do naszego łóżka. Próbowałam zostawiać w łóżeczku na noc, ale budziła się cały czas. Ja już się przyzwyczaiłam, że śpi z nami. Ten sen od 19 ma mocny, nie budzi jej tv, nasze rozmowy czy naczynia w kuchni, z kolei jak łóżeczko było u niej w pokoju i tylko na kamerce ją miałam to ciągle się przebudzała

O i jeszcze mi się przypomniało. W łóżeczku zaczęła chętniej drzemać jak kupiłam ochraniacz na szczebelki, ma tam ciemno i przytulniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42

Yenne lubi tę wiadomość

15.05 - dwie kreseczki ⏸️
    04.01 - J. już na świecie 🩷 (3010 g, 47 cm)

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info dla bezalkoholowych alkoholików, promka w biedrze 12+12 na karmi trwa do soboty! My się obkupiłyśmy dzisiaj 😆

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat, bo chcę kupic pieluchy, mam jeszcze 1p. 3 normalnych i 1 p. pantsow. Czy ktoras juz powoli przechodzi na 4? Bo nie wiem, czy jak kupię dalej 3, to czy za chwilę nie będę się z nimi bujac... chyba, ze kupię na próbę małą paczkę 4 i zobaczę.
    Na 3 juz mialam kilka awarii ostatnio i nie wiem czy to przez to, ze juz powoli małe czy źle założyłam 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:44

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Mam dylemat, bo chcę kupic pieluchy, mam jeszcze 1p. 3 normalnych i 1 p. pantsow. Czy ktoras juz powoli przechodzi na 4? Bo nie wiem, czy jak kupię dalej 3, to czy za chwilę nie będę się z nimi bujac... chyba, ze kupię na próbę małą paczkę 4 i zobaczę.
    Na 3 juz mialam kilka awarii ostatnio i nie wiem czy to przez to, ze juz powoli małe czy źle założyłam 🤦‍♀️

Dziecko mi śpi po spacerze, już łącznie ponad 2,5 godz więc odpisuje i nadrabiam ☺️

My od jakichś 2 tyg używamy 4, ale używamy Moomin, nie wiem na ile one są większe/mniejsze niż inne marki, 4 jest niby od 7 kg.

W ogóle nie miałam kiedy napisać, ale po 3ciej dawce szczepienia na rotawirusy Olo wymiotował przez 2 dni, powiem wam że to koszmar - dziecko się męczyło, nie było wiadomo kiedy znów chluśnie, zdarzyło się i na materacyk w dostawce, na podłogę, na mnie, a mam dziecko które dużo ulewa więc znam temat, przy wymiotach to ulewanie to jak kapka, miałam wielkie kałużę na podłodze na przykład. Na szczęście tydzień po szczepieniu już jest ok. Jakbym miała się cofnąć to spróbowałabym szczepionki Rotarix zamiast Rotateq- niestety tylko taka była u nas w przychodni.

A 11 maja szczepimy się na meningokoki, prawdopodobnie oba typy za jednym razem żeby szybciej mieć z glowy, już i tak mam doświadczenie ze skutkami ubocznymi szczepionek więc przeżyje.

Dzięki dziewczyny za polecajke słuchawek, 31 maja jedziemy na wesele, co prawda kameralne i częściowo plenerowe ale i tak myślę że warto miec.

Byliśmy wczoraj u fizjo no i dziecko rozwija się super,mała asymetria zniknęła, jak na swój wiek i wcześniactwo jest ekstra. Doradzała też rozważenie przejścia na spacerowke, u to nawet niekoniecznie na tym najbardziej płaskim ułożeniu, w gondoli już nam się ledwo mieści, plus chce chyba oglądać świat ☺️ Przeraucamy się na rozmiar 74 (głównie poluje na Newbie na Vinted i ten rozmiar jest w sam raz).

Yenne trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:05

Yenne lubi tę wiadomość

• 2021: 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    • 2023-2024: IVF nr 1, 2 i 3.
    • 2025 IVF nr 4 -> 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 24dpt: serduszko bije
    16.12.25 Witaj na świecie Synku 🥹 🤍

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na triaż... Mam nadzieję, że potem pójdzie szybciej bo przecież to musi być chirurg dziecięcy...

Czekamy dalej, już do gabinetu... Ech. Chociaż priorytet dali nam średni...

Z radośniejszych wieści, mały waży już 6200 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:34

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
    29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
    31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
    23dpt - 3mm, migocze pięknie <3
    29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
    #rodze2026

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina brzmi strasznie :/ dobrze, ze juz po. My mieliśmy ta 2 dawkową, wiec juz nie będziemy mieć całe szczęście...

Pampers są od 9 kg, wiec u nas jeszcze trochę, mlody pewnie warzy około 7 kg obecnie, ale na 3 tez szybciej przechodziłam niz kg na opakowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:18

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ