STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Yenne mocne kciuki! Bedzie dobrze

Martolina brzmi super, kocham las
cala majówkę spędzimy w takich warunkach, las i domek nad jeziorem 🥰
1 drzemka od kilku dni, ktora nie jest poprzedzona placzem... juz zapomniałam jak to bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:35
Yenne lubi tę wiadomość
-
Och Yenne trzymam się, oby to była drobnostka 🤗 Puszkina my w dzień często, ale mało. Nie ma reguły - raz jedna pierś, raz obie. Na wieczór zawsze więcej wsunie. Usypia około 19-20 i potrafi przespać tak do 4-5 rano, wtedy też wstaje mąż do pracy, wychodzi z psem, więc jest ogólne poruszenie. Daje jej cycka, zje trochę i jeszcze śpimy do 7-8. Ale zdarzy się, że się obudzi też o 1 czy 2 na jedzonko, z tym, że to są takie przebudzenia malutkie, pociumka sobie i zaraz śpi z powrotem. Usypiam ją na fotelu bujanym, przy piersi albo smoczku, czasem włączę szum. Przekładam do łóżeczka, teraz w salonie stoi, a jak my idziemy spać to biorę ją na śpiocha ze sobą do naszego łóżka. Próbowałam zostawiać w łóżeczku na noc, ale budziła się cały czas. Ja już się przyzwyczaiłam, że śpi z nami. Ten sen od 19 ma mocny, nie budzi jej tv, nasze rozmowy czy naczynia w kuchni, z kolei jak łóżeczko było u niej w pokoju i tylko na kamerce ją miałam to ciągle się przebudzała
O i jeszcze mi się przypomniało. W łóżeczku zaczęła chętniej drzemać jak kupiłam ochraniacz na szczebelki, ma tam ciemno i przytulniejWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42
Yenne lubi tę wiadomość
-
Mam dylemat, bo chcę kupic pieluchy, mam jeszcze 1p. 3 normalnych i 1 p. pantsow. Czy ktoras juz powoli przechodzi na 4? Bo nie wiem, czy jak kupię dalej 3, to czy za chwilę nie będę się z nimi bujac... chyba, ze kupię na próbę małą paczkę 4 i zobaczę.
Na 3 juz mialam kilka awarii ostatnio i nie wiem czy to przez to, ze juz powoli małe czy źle założyłam 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:44
-
kropka_aga wrote:Mam dylemat, bo chcę kupic pieluchy, mam jeszcze 1p. 3 normalnych i 1 p. pantsow. Czy ktoras juz powoli przechodzi na 4? Bo nie wiem, czy jak kupię dalej 3, to czy za chwilę nie będę się z nimi bujac... chyba, ze kupię na próbę małą paczkę 4 i zobaczę.
Na 3 juz mialam kilka awarii ostatnio i nie wiem czy to przez to, ze juz powoli małe czy źle założyłam 🤦♀️
Dziecko mi śpi po spacerze, już łącznie ponad 2,5 godz więc odpisuje i nadrabiam ☺️
My od jakichś 2 tyg używamy 4, ale używamy Moomin, nie wiem na ile one są większe/mniejsze niż inne marki, 4 jest niby od 7 kg.
W ogóle nie miałam kiedy napisać, ale po 3ciej dawce szczepienia na rotawirusy Olo wymiotował przez 2 dni, powiem wam że to koszmar - dziecko się męczyło, nie było wiadomo kiedy znów chluśnie, zdarzyło się i na materacyk w dostawce, na podłogę, na mnie, a mam dziecko które dużo ulewa więc znam temat, przy wymiotach to ulewanie to jak kapka, miałam wielkie kałużę na podłodze na przykład. Na szczęście tydzień po szczepieniu już jest ok. Jakbym miała się cofnąć to spróbowałabym szczepionki Rotarix zamiast Rotateq- niestety tylko taka była u nas w przychodni.
A 11 maja szczepimy się na meningokoki, prawdopodobnie oba typy za jednym razem żeby szybciej mieć z glowy, już i tak mam doświadczenie ze skutkami ubocznymi szczepionek więc przeżyje.
Dzięki dziewczyny za polecajke słuchawek, 31 maja jedziemy na wesele, co prawda kameralne i częściowo plenerowe ale i tak myślę że warto miec.
Byliśmy wczoraj u fizjo no i dziecko rozwija się super,mała asymetria zniknęła, jak na swój wiek i wcześniactwo jest ekstra. Doradzała też rozważenie przejścia na spacerowke, u to nawet niekoniecznie na tym najbardziej płaskim ułożeniu, w gondoli już nam się ledwo mieści, plus chce chyba oglądać świat ☺️ Przeraucamy się na rozmiar 74 (głównie poluje na Newbie na Vinted i ten rozmiar jest w sam raz).
Yenne trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:05
Yenne lubi tę wiadomość
-
Czekamy na triaż... Mam nadzieję, że potem pójdzie szybciej bo przecież to musi być chirurg dziecięcy...
Czekamy dalej, już do gabinetu... Ech. Chociaż priorytet dali nam średni...
Z radośniejszych wieści, mały waży już 6200 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:34
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie
29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026

-
Puszkina brzmi strasznie
dobrze, ze juz po. My mieliśmy ta 2 dawkową, wiec juz nie będziemy mieć całe szczęście...
Pampers są od 9 kg, wiec u nas jeszcze trochę, mlody pewnie warzy około 7 kg obecnie, ale na 3 tez szybciej przechodziłam niz kg na opakowaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:18
-