STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszkina wrote:Kokosik możesz być z siebie dumna, włożyłaś tyle wysiłku w tą laktację, Cysia napewno dostała co najlepsze! ❣️
U nas o dziwo od prawie 2 tyg Olo pięknie usypia na sen nocny w łóżeczku, ze mną lub tata obok, przy kołysankach na pianinie (znalazłam świetną playlistę na Spotify!), bez bujania j lulania, za zwyczaj między 20:30 a 21 już śpi, a przed snem często uraczą nas uśmiechami na koniec dnia 🤍 Staramy się w ostatnim oknie aktywności już po 19:30 go wyciszać no i przyznam że wieczoru to teraz moja ulubiona pora. Żeby nie było tak kolorowo - nadal pobudki co 2,5-3 godz, więc nasza zombie era trwa😵💫😬
Pytanie do dziewczyn KP, których dzieci przesypiają noce: jak często karmicie swoje maluchy w dzień? Czy zawsze z obu piersi? No i czy śpicie z dzieckiem czy jednak dostawka? Przyjmę każde informacje, jak myślicie co sprawia że wasze dzieci spia. Co prawda próbowaliśmy już chyba wszystkiego (jeśli chodzi o noc i dzień) ale trudno mi zaakceptować że „taki egzemplarz” i nie wiadomo kiedy prześpię ciągiem dłużej niż 2 godz 🫣 Jesli taka sytuacja się utrzyma jeszcze przez miesiąc to planuje konsultacje z kimś od spania, póki co dostałam dwie polecanki (na IG DobranockaDziecka albo o.wyspana), jeśli któraś z was ma kogoś do polecenia to dajcie proszę znać.
Poza tym mam wspaniałe dziecko, ale no mógłby polubić spanko 😁
Mój je w dzień co 2-3h ale zdarza się że i co 1-1,5h. W nocy je na śpiocha, śpimy razem, usypiam go ja albo mąż ok 21 w naszym łóżku i ja potem koło północy przychodzę spać i wtedy on też je. Potem czuję że się kręci koło 2-3 i je i potem jakoś 5-6 a potem dosypia do 7-8. Póki co wszystkie karmienia są na śpiocha, on je z 3-5 min i śpi.
Pewnie się to jeszcze wiele razy zmieni i będzie różnie ale póki co jest ok.
Je zawsze raz z jednej a na kolejne karmienie z drugiej piersi. Bardzo rzadko karmie z jednej a potem z drugiej na jedno karmienie.
Pampers mamy 3 i mam za duży zapas bo chętnie bym przeszła na 4. Ale my pewnie koło 8 kg mamy więc i rozmiar 74 bodziaków powoli wchodzi.
Fajnie że wam Fizjo powoli pozwolił przejść na spacerówkę, my się pewnie też za 2 mce przesiadziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:15
35 i 39 lat.
starania od 12.2019
07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 SN 3560 g ❤️

Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
01.2026 40+1 SN 3630g ❤️

-
Yenne ale mieliście stres, cieszę się że wszystko dobrze!
Dziecko zaczęło mi się przemieszczać 🫣 położyłam ją dziś na brzuszku, poszłam do wc, wróciłam a ona z metr dalej i w innym kierunku. A potem przyłapałam ją że leżąc na brzuszku podnosi pupkę do góry i się przesuwa jak taka gąsienica 😅 zaraz będę musiała kojec kupić
My też jesteśmy w pampersach 3 i myślę że jeszcze dobre kilka tygodni będziemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:28
stokrotka00 lubi tę wiadomość
-
Ja też muszę przejść na większe pampersy, bo w 2 to już tak ledwo wchodzi ta dupka. Cysia ma duży brzuszek i nóżki jak serdelki, takie miszelinki słodkie. Także czas zamówić 3-jki.
Dzisiaj zrobiła znowu taką kupkę rzadką, że przeciekło na bujak, ubranko, wszystko było w 💩😂 jednocześnie ulewała jak z wiadra i jeszcze się zsikała na przewijak ale klasycznie na podkład 🤦🏼♀️ wykąpałam ją, to się tak nagle wydarła jakbym jej krzywdę robiła.. potem uśmieszki i zaczęłam pielęgnację to znów ulała 2 razy. No miałam z nią przeboje przed snem nocnym -
@Martolina
Wow! To takie juz prawie pełzanie chyba!
My juz jestesmy na pampersach 3. Dziewczyna waży 6300 wiec sie nie dziwie że mnie łopatki bolą os noszenia. U nas dziś usypianie na spokojnie ale z 30minut. Trzy razy przestawiałam na plecki, to sie przekrecała na boczek i ona tak chce spać. Przesłodka jest z tym boczkiem bo widać że jej sie to podoba. W nocy potrafi sie budzić i obracać, ale raczej robi to po cichu wiec ja sie nawet czasem nie budzę -