Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne wrote:
    A ja się melduje po wizycie u fizjo. Okazało się, że musimy iść jeszcze raz przynajmniej bo mały ma słabe mięśnie brzuszka. Stąd też nie ma obrotów itp. 😔 wiekowo 4msc ale fizycznie jest na 3. Kontrola głowy jest w sumie ok, ładnie leży na brzuszku, ale nie sięga rączką do przodu (chyba nie ma jeszcze zainteresowania takiego), plus ma zaciśnięte piąstki, prawdopodobnie dlatego, że ma słabe mięśnie i szuka dodatkowej stabilizacji...
    Do tego nóżki ciągle ma jak żabka gdy leży na plecach, więc i na to mamy ćwiczenia (dotykanie stópek o siebie i trzymanie kolanek bliżej środka). Będzie musiał wtedy użyć mięśni brzuszka by je utrzymać.

Nie ukrywam, że się troszkę zmartwiłam tym... Staram się jak najczęściej go kłaść na brzuszku itp, a i tak coś jest... 😔😔😔

Z pozytywów mamy zielone światło na spacerówkę. Fizjo stwierdził, że i tak zaraz gondola zacznie go nudzić 😅

Słabo wiadomości ale przynajmniej wiesz na czym stoisz 😊 dacie radę z Filipkiem 💪🏻 jeszcze mu sześciopak zrobisz hahah

Yenne lubi tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 maja, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Rzucę wam teraz troche taką prywatą...

Potrzebuję opini takiej ogólnej. Mój syn ma zakaz zabawy z taką dziewczynką. Po szkole poszedł bawić się z kolegami na podwórko po czym teraz jak jechałam widziałam że bawi się z kolegą, innymi dziećmi i właśnie tą dziewczynką.. no i nie wiem co powinnam zrobić. Olać temat? Porozmawiać? Tłumaczyłam synowi że narazie nie chce aby się bawił bo za dużo jest płaczów, kłótni i agresji. No i z tego co wiem to tam było dwójka innych dzieci ktore też mają zakaz zabawy z tą dziewczynką.

Jak podejść do tej sytuacji. Dzieci to dzieci ale kurcze.

Szczerze nie wiem... Może porozmawiać? Ciężko coś powiedzieć bo nie wiem co ta dziewczynka odwaliła...

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • stokrotka00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłabym w stanie tego robaka obrzydliwego wyrwać, mąż sie podjął. Chyba był w naszym lozku i sie wbił jak ją wziełam na poranne karmienie….
    Zawieźliśmy go na badanie, a dzis odkurzylismy i zmienilismy pościel na jasna. Myśle ze przyszedł z psa…

Starania od początku 2023

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: 21 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Rzucę wam teraz troche taką prywatą...

Potrzebuję opini takiej ogólnej. Mój syn ma zakaz zabawy z taką dziewczynką. Po szkole poszedł bawić się z kolegami na podwórko po czym teraz jak jechałam widziałam że bawi się z kolegą, innymi dziećmi i właśnie tą dziewczynką.. no i nie wiem co powinnam zrobić. Olać temat? Porozmawiać? Tłumaczyłam synowi że narazie nie chce aby się bawił bo za dużo jest płaczów, kłótni i agresji. No i z tego co wiem to tam było dwójka innych dzieci ktore też mają zakaz zabawy z tą dziewczynką.

Jak podejść do tej sytuacji. Dzieci to dzieci ale kurcze.
    Uważam chyba tak jak Yenne. Zależy co się stało, że wasze dzieci mają się z nią nie bawić. Trochę ciężko ocenić bez większego opisu sytuacji 😅

Yenne lubi tę wiadomość

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne u nas też były słabe mięśnie brzuszka jak byliśmy w okolicach 2 miesiąca i wtedy dostaliśmy ćwiczenia. Młoda szybko załapała, potrafi już fajnie nóżki unosić i łapie stopkę ale na chwilę. Z tym jeszcze mamy czas. Na brzuszku ma otwarte dłonie i chwyta zabawki (chowa je pod brodą, a potem nie wie, że tam są obślinione 😂), nawet trochę się przemieszcza, a też miała wcześniej zaciśnięte piąstki więc wszystko jest do wypracowania. Możliwe, że u nas też jeszcze czegoś brakuje, mam zamiar jeszcze jedną wizytę u fizjo umówić jak mąż wróci z rotacji.
    Nie martw się, to jeszcze maluszek i wszystko da się zrobić, a i większość przyjdzie z czasem. Moim zdaniem ćwiczenia to dodatek

Ellevv a co zrobiła ta dziewczynka? Ja też nie poradzę bo znam się tylko na dzieciach do 4 miesiąca 🙈😂

Ściągnęłam dziś aparat ale ulga wolność i swoboda 😂🥳 miałam ładne zęby i nie ma dużej różnicy ale i tak jestem happy. Korygowałam głównie dół, tylozgryz i przesuwałam 8,7 na miejsce wyrwanej 6 😅

Jutro jedziemy z Cysia do mojej przyjaciółki na sesję na dzień mamy więc będę mogła dołączyć do trendu na fb i Wam się pochwalić 😂 no i oczywiście będzie przepiękna pamiątka 🥰♥️ właśnie naszykowałam nam outfity i wisi jej sukieneczka z falbanką, do tego kokardka na głowę. Jakie to slodkieee 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 20:23

Yenne, klaudia00.., Puszkina, Paulina66 lubią tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Yenne u nas też były słabe mięśnie brzuszka jak byliśmy w okolicach 2 miesiąca i wtedy dostaliśmy ćwiczenia. Młoda szybko załapała, potrafi już fajnie nóżki unosić i łapie stopkę ale na chwilę. Z tym jeszcze mamy czas. Na brzuszku ma otwarte dłonie i chwyta zabawki (chowa je pod brodą, a potem nie wie, że tam są obślinione 😂), nawet trochę się przemieszcza, a też miała wcześniej zaciśnięte piąstki więc wszystko jest do wypracowania. Możliwe, że u nas też jeszcze czegoś brakuje, mam zamiar jeszcze jedną wizytę u fizjo umówić jak mąż wróci z rotacji.
    Nie martw się, to jeszcze maluszek i wszystko da się zrobić, a i większość przyjdzie z czasem. Moim zdaniem ćwiczenia to dodatek

Ellevv a co zrobiła ta dziewczynka? Ja też nie poradzę bo znam się tylko na dzieciach do 4 miesiąca 🙈😂

Ściągnęłam dziś aparat ale ulga wolność i swoboda 😂🥳 miałam ładne zęby i nie ma dużej różnicy ale i tak jestem happy. Korygowałam głównie dół, tylozgryz i przesuwałam 8,7 na miejsce wyrwanej 6 😅

Jutro jedziemy z Cysia do mojej przyjaciółki na sesję na dzień mamy więc będę mogła dołączyć do trendu na fb i Wam się pochwalić 😂 no i oczywiście będzie przepiękna pamiątka 🥰♥️ właśnie naszykowałam nam outfity i wisi jej sukieneczka z falbanką, do tego kokardka na głowę. Jakie to slodkieee 🫠
    Udanych foteczek dziewczyny! Zazdroszczę wam, że potraficie i lubicie robić sobie zdjęcia, już nie mówię nawet o tym, że to ktoś miałby mi robić 🫣 Jestem strasznie niefotogeniczna i nienawidzę tego jak wychodzę na zdjęciach przez co nie mam zdjęć małą praktycznie w ogóle ☹️ Nie potrafię się nawet zmusić do tego a wiem, że będę żałować za jakiś czas 😞

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellevv nie wiem o co poszło i co odwaliła ta dziewczyna ale wydaje mi się że podwórko rządzi się trochę swoimi prawami i jeśli cała grupa bawi się z tą dziewczynką to na pewno ciężko Twojemu synowi odejść od grupy bo rodzice mu nie pozwalają. Przynajmniej u nas tak było - ja pamiętam że takie zakazy od rodziców miałam zawsze w głębokim poważaniu, mówiłam im że nie będę czegoś robić a i tak to robiłam. Może powiedz mu że widziałaś że bawi się z tą dziewczynką i zapytaj jak do tego doszło ? Może powie że kolega x i y zaczęli się z nią bawić i już samo się to dalej potoczyło, było mu głupio się odłączyć/ powiedzieć że nie chce się z nią bawić, a może powie że lubi tą dziewczynkę i chce się z nią bawić - albo dowiesz się czegokolwiek więcej, będziesz mogła przypomnieć mu czemu ma zakaz bo na pewno nie wzięło się to znikąd albo podjąć jakąś inną decyzję.

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Udanych foteczek dziewczyny! Zazdroszczę wam, że potraficie i lubicie robić sobie zdjęcia, już nie mówię nawet o tym, że to ktoś miałby mi robić 🫣 Jestem strasznie niefotogeniczna i nienawidzę tego jak wychodzę na zdjęciach przez co nie mam zdjęć małą praktycznie w ogóle ☹️ Nie potrafię się nawet zmusić do tego a wiem, że będę żałować za jakiś czas 😞

Dziękuję! ♥️ akurat to jest jedyna osoba, która robi mi zdjęcia. Znamy się od dziecka i nie czuję przy niej krępacji. Jeszcze pamiętamy czasy fotek na torach i photobloga 😂😂😂
    Jak ktoś obcy robi mi zdjęcia to wyglądam jak ziemniak i czuję się bardzo niekomfortowo więc rozumiem.
    Na sesję ciążową też oczywiście poszliśmy do niej i wyszło szybko, minimalistycznie, sprawnie i pięknie.
    Nie jest to nic profesjonalnego, czysto amatorsko i mi to wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 21:23

klaudia00.., Yenne lubią tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • Karola1995 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:

W stu procentach Cię rozumiem . nienawidzę zdjęć . Wygladam jak pół dupy zza krzaka i z małą tez mam tyle co nic . Kupilam jej sukienke do zdjecia na dzien mamy ale pewnie bede wygladac jak nieszczescie wiec no ☹️

Kokosik udanych zdjec 😊

Kokosik lubi tę wiadomość

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️
    26.04.25 beta 387❤️
    30.04.25 beta 1847❤️
    8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
    19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
    29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
    11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
    26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
    16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
    13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
    10.09.25 600 g księżniczki 🩷
    08.10.25 1100g królewny 🩷
    05.11.25 1997g księżniczki 🩷
    26.11.25 2600g 🩷🩷

Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷

20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z nocnego karmienia 🫠🤡 coś wcześniej niż wczoraj 🤡🤡🤡🤡🤡 a godzina spania podobna... Oby pospał później 🙈🙈🙈🙈

Teraz siedzę po jedzeniu, żeby mu się cokolwiek ułożyło w brzuszku zanim go odłożę. Chce tak chociaż 10 min posiedzieć...

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ