Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Olkafar Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne u nas rozszerzanie diety wyglądało tak:
    Dzień 1 —> słoiczek z dynią
    Dzień 2 —> słoiczek z marchewką
    Dzień 3–> wróciłam do dyni
    Dzień 4 —> wróciłam do marchewki
    Dzień 5–> słoiczek z brokułem
    Dzień 6–> cukinia gotowana na parze i zblendowana z łyżeczką oleju rzepakowego kujawskiego (tak chat gpt polecał) i odrobine wody, żeby uzyskać papkowata konsystencję
    Dzień 7–> ziemniak gotowany na parze+ mleko modyfikowane - konsystencja puree- ale totalnie nie podszedł
    Dzień 8–> batat gotowany na parze+ olej rzepakowy (1 łyżeczka) i woda przegotowana- konsystencja puree- i tutaj lepiej już mu podeszło, bo batat słodszy 🫣
    Kolejne dni mieszałam na zmianę te smaki.
    Jakoś przy 10/11 dniu RD wprowadziłam owoce- najpierw było jabłuszko, potem gruszka (słoiczki na zmianę z gotowanymi na parze i zblendowanymi), później banan.
    Owoce podaję zazwyczaj po 2 mleczku w ramach 2 śniadania, czyli tak koło 10/11.
    Potem zaczęłam wprowadzać słoiczki obiadowe typu zupa jarzynowa, rosołek z jarzynami, raz się trafił słoiczek z królikiem. Ogólnie wcina raczej wszystko. No i obiadek daję mu jakoś tak koło 15 i to zawsze po mleczku, odczekuje 0,5-1h po mleku. Do obiadku daję też młodemu wodę w kubeczku, to jak widzi to aż się trzęsie 🤣🤣 ale więcej mu ucieka broda i gryzie ten kubek niż faktycznie wypija 🤣

No i dzisiaj pierwszy raz podałam młodemu kaszkę jaglana z Helpy ugotowana na wodzie i zrobiłam musik z jabłuszka, zjadł połowę porcji kaszki i połowę jabłuszka.
    78d09c73d23ea4e75659aa1d06930a5a.jpg

Na wyjazd zaopatrzyłam się w słoiczki 🫣

ellevv, Yenne lubią tę wiadomość

02/2025- cb 💔

11.05 ⏸️
    12.05- beta 144, prog 26,89
    14.05- beta 300, prog 24,18
    19.05- beta 2482, prog 17,77
    03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
    02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
    10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
    30.07- zdrowy chłopiec 🩵
    27.08- 268 g szczęścia 🩵
    11.09- 463 g chłopca 🩵
    24.09- 588 g bąbla 🩵
    22.10- 1112 g misia 🩵
    19.11- 1812 g synka 🩵
    3.12- 2200 g bobaska 🩵
    17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
    07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵

23.01- witaj na świecie Synku 🩵

age.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ