STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do koleżanek to mi macierzyństwo pogłębiło kilka znajomości, kilka odnowiło, jedną ochłodziło, wszystko raczej na plus, ale to jednak muszą być osoby które dość podobnie podchodzą do świata i jak widzę że ktoś ma zupełnie inne podejście do dziecka i wychowania to jednak ta relacja się ochładza. Ale też na Ig zaczęłam rozmawiać więcej z kilkoma koleżankami dawnymi które mają dzieci w podobnym wieku i nawet się kilka razy spotkałyśmy i takie odnawianie znajomości fajnie wychodzi przy dzieciach, może wy też macie jakieś dalsze koleżanki z dziećmi w podobnym wieku i może się okazać że to fajna relacja się stworzy. Ja też zakumplowalam się z sąsiadką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:09
35 i 39 lat.
starania od 12.2019
07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 SN 3560 g ❤️

Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
01.2026 40+1 SN 3630g ❤️

-
Martolina wrote:Klaudia, ja wprowadziłam MM awaryjnie i bardzo Ci to polecam! Przede wszystkim wiem że się boisz że to oznacza koniec KP ale absolutnie tak nie jest. Możesz dalej karmić piersią a MM podawać tylko jak masz kryzys albo właśnie po prostu nie masz ochoty żeby Ci młoda wiecznie wisiała na piersi. Ja teraz na tych wakacjach błogosławię siebie za tą decyzję bo mogę sobie wypić prosecco, albo właśnie na noc ja porządnie zatkać butlą i dłużej wtedy śpi. Rozumiem dobrze te emocje bo też mi łzy leciały na samą myśl o wprowadzeniu MM ale teraz uważam że to była bardzo dobra decyzja. Ja zrobiłam research z chatem gpt i wybrałam kendamil, smakuje podobnie do mleka z piersi i Wiki je zaakceptowała. Tylko trzeba to wprowadzać powoli najpierw mieszając z odciągniętym mlekiem. Wczoraj właśnie budziła mi się wieczorem co godzinę i chciała wisieć na cycku, zrobiłam jej w końcu butle 180 ml i tak się tym opiła że spała do rana. No i też miałam kryzysy laktacyjne i nie raz gorączkowo rozmrażałam zapasy a dziecko krzyczało głodne, przygotowanie mm jest zdecydowanie szybsze
Właśnie myślałam o Tobie i chciałam zapytać jak Wam poszło MM. Super, że udała się ta opcja. Niby wszędzie piszą, że MM wcale nie zapycha, a jednak coś w tym jest. Idealny balans znalazłaś, cieszę się. Mam nadzieję, że u Klaudii się sprawdzi.
Klaudia00 Ja bym celowała w kendamil, laktowit lub capri careWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:13
klaudia00.. lubi tę wiadomość
-
AnnaMD wrote:Pogubiona u nas też wszystko szło szybko i liczyłam na przeprowadzkę na święta a wprowadziliśmy się jeszcze po kolejnych 🙈 wykończenie nas niestety wykończyło. Oby u was było inaczej ale ja po naszej budowie już nigdy żadnej kolejnej nie chce a poza tym już nic mnie nie zaskoczy 😅
Mam nadzieję, że nie
Mieliśmy robić tylko podłogi i łazienkę, bo reszta miała iść na ewentualne zachowki, ale chyba rodzinka sobie policzyła, że im się to nie opłaca jak ja się w innej sprawie ułomne o swoje i na razie cisza. Więc zrobimy jeszcze od razu schody z szafą pod, 2 lub 3 Ikea Pax do pokoi i pewnie kuchnia.
Dom mały, bo 86m i parterowka (góra do zrobienia kiedyś jak będzie potrzeba i kasa), więc mam nadzieję, że pójdzie ok. Plan był inny, ale jesteśmy na domu tymczasowym z paroma meblami tylko + mnóstwo piłek magazynowych z Brico + "niepotrzebne" rzeczy w kartonach i już mnie coś strzela
Ad. koleżanek to ja swoje dwie przyjaciółki zostawiłam w Gdańsku, ale one obie bezdzietne.
Na razie skupiam się na mojej rodzinie i rozwoju naszego przyszłego WsioBiznesu (🤞🤞🤞) i brakuje doby. Pewnie poznam jakieś mamy jak Bini pójdzie do przedszkola za dwa lata.
-
Zamówiłam Capricare 😌 Dzięki dziewczyny za wsparcie 🫶Kokosik wrote:Właśnie myślałam o Tobie i chciałam zapytać jak Wam poszło MM. Super, że udała się ta opcja. Niby wszędzie piszą, że MM wcale nie zapycha, a jednak coś w tym jest. Idealny balans znalazłaś, cieszę się. Mam nadzieję, że u Klaudii się sprawdzi.
Klaudia00 Ja bym celowała w kendamil, laktowit lub capri care
Pogubiona, Martolina lubią tę wiadomość
-