Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Martolina ja mam dokładnie to samo z Marysią. Odkąd zrobila sie taka samodzielna motorycznie czyli raczkuje, wstaje, siada, kuca itd i robi to już na luzaku bez chwiania się z ładną asekuracją to moje zycie stało sie o niebo prostsze. Do tego wyszliśmy z regresu snu i teraz tylko takie ząbkowe marudzenie jest i lęk separacyjny ale w związku z tym zrobila sie taka przytulasta. Taka małpeczka kochana co lgnie do mnie i chce sie przytulać. Mnie to strasznie wzrusza i chyba mi tego bardzo mocno brakowało, zeby wlansie zamiast mnie odpychac i traktować jak worek na emocje, przychodziła do mnie po bliskość i przytulenie. Karmimy sie tez piersią częściej tak co 1.5h mniej więcej I sama mi sygnalizuje, że tego potrzebuje. No kocham ten stan i ten czas. Moje mamusiowe bateryjki się ładują i satysfakcja z macierzyństwa jest na górce 😍

Jak ja wam tego zazdroszczę... 🙈
    Ja jestem ciągle na tym samym etapie, a przynajmniej tak się czuję... Chociaż zaczyna włączać tryb podróżnika i pełzanie idzie mu coraz szybciej.

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne to ja mam tak z rozszerzeniem diety 🙃

Yenne lubi tę wiadomość

30 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF

Leczenie: dietetyk kliniczny + naprotechnologia

08.05.2025 pozytywny test 🤰🏼
    16.01.2026 zdrowa córeczka, 3600g, 54 cm 👶🏻
    age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze maluchy jak pełzały to miały jedną rękę zgiętą? Trochę wyglądało to jak styl żołnierza w okopach 🙈 dzisiaj zauważyłam, że tak robi... Nowa ewolucja pełzania? 🙈🙈

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
‹‹ ‹ 1417 1418 1419 1420 1421
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ