Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kupiłam pierwsze buciki takie już do chodzenia 🥹 ostatnio lubimy sobie chodzić na plac zabaw, dla Wiki największą atrakcją jest chodzić przy ławce albo siedzieć i oglądać jak starsze dzieci się bawią

Ogólnie mam wrażenie że zrobiło się trochę łatwiej. Miesiąc 8 i 9 były dla mnie turbo ciężkie - ciągle asekurowanie jej i pilnowanie, skok rozwojowy, drzemki po 15 minut, afera o wszystko… a ostatni tydzień był cudowny jakby ktoś dziecko mi podmienił - uśmiechnięte, zadowolone, śpi na drzemkach po 1,5 godziny, ładnie je… i największy hit - zaczęła zasypiać sama w łóżeczku: ostatnio trzymałam ją na rękach i strasznie marudziła, rzucała się. Odłożyłam ją do łóżeczka i wyszłam, myślałam że będzie afera a ona położyła się na brzuszku i zasnęła. I czasami tak chce zasypiać a czasami przy piersi. Nie powiem, trochę smutno mi się zrobiło że już mnie nie potrzebuje żeby zasnąć 🫣 tak samo jak ostatnio zdałam sobie sprawę że przez kilka dni nie było pobudki o 5 więc nie brałam jej do łóżka tylko spała całą noc w swoim pokoju

Yenne, klaudia00.., Olkafar, Kokosik lubią tę wiadomość

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
‹‹ ‹ 1416 1417 1418 1419 1420
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ