STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow budyń jaki klocuszek 🥰🥰🥰🫶🫶🫶
Nie pomogę w kwestii rad ale trzeba zaufać lekarzom. Kobiety w covidzie tak samo rodziły zdrowe dzieci, nie ma co się martwić na zapas. Ja też wierzę, że ogranizm kobiety jest na tyle silny, że będzie chronił bobaska ❤️
Dużo zdrówka dla Was -
BudyńŚmietankowy wrote:Wpadłam z aktualizacją co u nas, ale tym razem nie mam sił nadrabiać Was... 😭 Otóż dopadł mnie pełnowymiarowy covid, kreska na teście tłusciutka, kaszel i duszności oraz wysokie tętno nie dają mi żyć. Mimo tego, moja pani doktor mnie przyjęła, co ogromnie doceniam, bo w sumie nawet powiedziała, że tym bardziej musi zajrzeć, do malucha.
Dostałam niestety-stety leki. Zinnat na 7 dni i clexane na 10... 😭 Ale rozumiem, że trzeba zabezpieczyć zarówno "maleństwo" jak i mnie. Mam tylko nadzieję, że naprawdę to wszystko nie zaszkodzi, bo ta ciąża wyjątkowo pod względem chorób i ilości leków mnie nie oszczędza - także jak macie historie "brałam tyle a mam zdrowe dziecko" to możecie mnie nimi zasypać, gdyż moje samopoczucie psychiczne dzisiaj przez to wszytsko tonie w mule.
Wciąż jeszcze nie zrobiłam krzywej - miałam zrobić w tym tygodniu, ale niestety doszła ta infekcja, więc kolejne 2 tyg zwlekania. Pocieszające jest to, że w pierwszej ciąży córka też była duża, cukrzycy nie miałam. Cukry na czczo mam ok, ani żadnych cukrzycowych objawów.
Z dobrych wiadomości to, że maluch z brzuszka ma się chyba ok. Szyjka też jest ok. Ktg wyszło dobre, tętno dziecka ok... tylko ta waga... 🫣 szacowana na 1800g. Także kolejny klocuszek. 🩷
Wciąż nie mamy imienia.
https://zapodaj.net/plik-G4cwxpu9x8
Dużo zdrówka dla Was
na pewno wszystko będzie dobrze 
A ja zaszalałam i zrobiłam zakupy w H&M dla maluszka, mają teraz promocję -15% w apce przy zakupie za min 195 zł. To mu zakupiłam bodziaki z krótkim w rozmiarze 56 i 62, do tego z długim w 56 i komplet spodenki + bluza rozm 62
także jak chodzi o ubraniową wyprawkę to do przodu coś
reszta dalej stoi haha
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie
29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026

-
Yenne wrote:Dużo zdrówka dla Was
na pewno wszystko będzie dobrze 
A ja zaszalałam i zrobiłam zakupy w H&M dla maluszka, mają teraz promocję -15% w apce przy zakupie za min 195 zł. To mu zakupiłam bodziaki z krótkim w rozmiarze 56 i 62, do tego z długim w 56 i komplet spodenki + bluza rozm 62
także jak chodzi o ubraniową wyprawkę to do przodu coś
reszta dalej stoi haha
Też bardzo lubię H&M, co prawda ich rozmiary w większości wypadają nieco większe ale jakość jest super. Polecam też ręczniki kąpielowe (mięsiste i urocze). Właśnie dziś robię zakupy i jednak zdecydowałam się na czapeczkę z wełny, miałyście rację - nie jest wcale gruba, a będzie trzymać zimą ciepło jak trzeba
Yenne lubi tę wiadomość
-
Makino myślę że dobra decyzja że bierzesz tą luteinę ale może jednak rozejrzyj się albo na forum albo poproś o receptę nawet rodzinnego o dopochwową - ja biorę progesteron profilaktycznie ze względu na ryzyko skracania szyjki z prenatalnych i pytałam moja lekarkę czy mogę brać doustnie to powiedziała że dopochwowo znacznie lepiej działa na szyjkę i najlepiej co najmniej 200 mg na dobę. Poza tym dla kobiet w ciąży luteina jest z tego co wiem refundowana w 100% a przy szyjce poniżej 2,5 cm jest też refundowany Utrogestan, także naprawdę nie kumam dlaczego lekarz tak to zostawił

Budyń kawal bobasa, już jest co nosić ! Ja mam podobną historię chorób w ciąży, też przeszłam przez covida, miałam przewlekle zapalenie pęcherza brałam zinnat i monural. Cały czas sobie powtarzam że skoro dziecko rośnie zdrowo i lekarz się nie niepokoi to znaczy że jest wszystko dobrze.
Ja 90% ciuszków mam z HM, mają śliczne wzory i wydaje mi się że są dobrej jakości !Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 13:29
Yenne, Dango lubią tę wiadomość
-
Dango wrote:Masz możliwość, by dopytać o to swojego lekarza? U mnie nie było skurczy ani ciągnięcia do nogi, bolało tylko przy pępku jakby od środka go ktoś naciągał.
Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego 🤞
Na razie na szczęście przeszło, trochę się poruszałam i może to rozeszłam. Nie chcę wyjść na panikare i wypisywać do lekarza 😭
NinaB, zobaczę co z tą szyjką na kolejnej wizycie i zapytam się, czy nie ma przeciwwskazań do chodzenia do fizjo, bo myślę, że ze znalezieniem nie będzie problemu.
NinaB, Dango lubią tę wiadomość
02/2025- cb 💔
11.05 ⏸️
12.05- beta 144, prog 26,89
14.05- beta 300, prog 24,18
19.05- beta 2482, prog 17,77
03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
30.07- zdrowy chłopiec 🩵
27.08- 268 g szczęścia 🩵
11.09- 463 g chłopca 🩵
24.09- 588 g bąbla 🩵
22.10- 1112 g misia 🩵
19.11- kolejna wizyta 🍀

-
Właśnie pakuję walizkę do szpitala i taka średnia walizka bedzie w sam raz

Ale ogólnie aż mnie w żołądku ścisnelo na samą myśl 😅😅😅 ja nigdy w szpitalu nie byłam, więc dla mnie to podwojne emocje 😅😅😅
Jeszcze paru rzeczy mi brakuje, ale to takie drobiazgi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 14:41
Kroliczek2411, Paulina66 lubią tę wiadomość
-
Ja się wczoraj przeraziłam bo mój mąż powiedział że zostało mu tylko 8 tygodni roboczych do najdłuższego urlopu w życiu 🫣 bo umówiliśmy się że on bierze urlop na święta i po przerwie świątecznej nie wraca do pracy a po porodzie bierze 4 tygodnie wolnego.
I jakoś to do mnie dotarło że już za 8 tygodni będę miała ciążę donoszoną. Jakoś cały czas myślałam że jeszcze tyle czasu 🫣 chyba też się wezmę za walizkę niedługo -
Noooo ten czas leci jak głupi... ja się wystraszyłam po tym skurczu jak na @, dzisiaj też miałam taki bardzo krótki skurczMartolina wrote:Ja się wczoraj przeraziłam bo mój mąż powiedział że zostało mu tylko 8 tygodni roboczych do najdłuższego urlopu w życiu 🫣 bo umówiliśmy się że on bierze urlop na święta i po przerwie świątecznej nie wraca do pracy a po porodzie bierze 4 tygodnie wolnego.
I jakoś to do mnie dotarło że już za 8 tygodni będę miała ciążę donoszoną. Jakoś cały czas myślałam że jeszcze tyle czasu 🫣 chyba też się wezmę za walizkę niedługo
wolę mieć to przygotowane, nic tam się nie zepsuje, a czekac w kącie moze. Tylko wrzucę teczkę z wynikami, kartą ciazy i tyle 😅
Patrzę na te nasze suwaczki jak juz dobiegaja do 30 tc... a nawet niektóre przekroczyły... szok 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 14:56
-
Ja się witam w pierwszym dniu trzeciego trymestru
Budyń śmietankowy piękne zdjęcie, a jakieś typy imion w ogóle macie, nad czymś się zastanawiacie, wahacie, czy jeszcze kompletnie nic?
Clexane napewno nie zaszkodzi w ciąży, to jest lek przeciwzakrzepowy. Też przyjmuje całą ciążę, i syn ten po zastrzykach się urodził zdrowiutki
Ja sobie wczoraj zamówiłam nowa dużą walizkę i jak przyjdzie to też już zamierzam się pakować, bo chyba mam już większość rzeczy i czekają w kartonach, więc trochę porządku zrobię na podłodze jak to pochowam do walizki 😅
Pogubiona lubi tę wiadomość
-
Ja dzięki pakowaniu zrobiłam porządek w szufladzie lozeczka, bo większość rzeczy miałam tam schowane 😅 az się luźniej zrobiło 🤣eRKow. wrote:Ja się witam w pierwszym dniu trzeciego trymestru
Budyń śmietankowy piękne zdjęcie, a jakieś typy imion w ogóle macie, nad czymś się zastanawiacie, wahacie, czy jeszcze kompletnie nic?
Clexane napewno nie zaszkodzi w ciąży, to jest lek przeciwzakrzepowy. Też przyjmuje całą ciążę, i syn ten po zastrzykach się urodził zdrowiutki
Ja sobie wczoraj zamówiłam nowa dużą walizkę i jak przyjdzie to też już zamierzam się pakować, bo chyba mam już większość rzeczy i czekają w kartonach, więc trochę porządku zrobię na podłodze jak to pochowam do walizki 😅
eRKow. lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Makino myślę że dobra decyzja że bierzesz tą luteinę ale może jednak rozejrzyj się albo na forum albo poproś o receptę nawet rodzinnego o dopochwową - ja biorę progesteron profilaktycznie ze względu na ryzyko skracania szyjki z prenatalnych i pytałam moja lekarkę czy mogę brać doustnie to powiedziała że dopochwowo znacznie lepiej działa na szyjkę i najlepiej co najmniej 200 mg na dobę. Poza tym dla kobiet w ciąży luteina jest z tego co wiem refundowana w 100% a przy szyjce poniżej 2,5 cm jest też refundowany Utrogestan, także naprawdę nie kumam dlaczego lekarz tak to zostawił

Budyń kawal bobasa, już jest co nosić ! Ja mam podobną historię chorób w ciąży, też przeszłam przez covida, miałam przewlekle zapalenie pęcherza brałam zinnat i monural. Cały czas sobie powtarzam że skoro dziecko rośnie zdrowo i lekarz się nie niepokoi to znaczy że jest wszystko dobrze.
Ja 90% ciuszków mam z HM, mają śliczne wzory i wydaje mi się że są dobrej jakości !
Dopochwową też mam w domu, ale rozmawiałam z koleżankami i im właśnie ginekologowie nie zalecali dopochwowej ze względu na ryzyko zapalenia... Sama już nie wiem co robić.2017 - 7 tc (puste jajo)
2018 👧 po 3 latach starań ❤️
2020 - początek starań o rodzeństwo
2021 - diagnoza: niedrożne jajowody, nieudane inv Angelius (cb)
03-04.2024 - mini stymulacja inv, Reprofit Ostrava, 1 zarodek - transfer nieudany, cb
01.2025 - Invimed, 4 zarodki z 6 doby (4AA, 4BA, 4BA, 4BB).
Transfer 4AA - 24.03.2025. - nieudany
Transfer 4BA - 24.04.2025 - 7 dpt || , 11 dpt - 261; 13 dpt -549; 15 dpt - 1139, 21 dpt - pęcherzyk w macicy, 26 dpt ❤️
22.10- 1,2 kg naszej drugiej córeczki 👧💓Czekamy na Ciebie ❤️❤️

-
Byla u mnie położna na pierwszej domowej wizycie i stwierdzila ze mogę walizkę pakowac bo wszystko co potrzebne juz mam 😊 także tez sie za to muszę zabrać 😊
kropka_aga lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
To wyciągaj walizę i się pakuj 🤣Karola1995 wrote:Byla u mnie położna na pierwszej domowej wizycie i stwierdzila ze mogę walizkę pakowac bo wszystko co potrzebne juz mam 😊 także tez sie za to muszę zabrać 😊
Ja za to dzisiaj się ważyłam rano i 2kg w tym miesiącu przytyłam
Karola1995 lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:To wyciągaj walizę i się pakuj 🤣
Ja za to dzisiaj się ważyłam rano i 2kg w tym miesiącu przytyłam
Jakos tak mnie przeraza to pakowanie ze jak juz to zrobie to bede znowu krok blizej 😊
kropka_aga lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
Tez mną telepało przy pakowaniu 🤣 ale z drugiej strony mam w głowie spokój, ze jak coś się zacznie wcześniej dziac to wrzucam tylko teczkę i jadę.Karola1995 wrote:Jakos tak mnie przeraza to pakowanie ze jak juz to zrobie to bede znowu krok blizej 😊
A jeszcze zostal mi do dokończenia plan porodu. Polozna sugerowała napisać swój, bo nie ma jednego idealnego wzoru i podała co najważniejsze wypisać, plus swoje uwagi czy "życzenia ".Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 15:46
-
Dziewczyny nie wiem, też tak macie że jak się pochylicie to wam się cofa? Ja w ciąży nie wymiotowałam ani razu, a chciałam właśnie coś na regale zobaczyć czy mam i się pochyliłam i mi się cofnęło, Boże fu, i to nawet nie jest tak, że przed chwilą jadłam czy coś 🤢 tragedia
-
Powinno się kucać zamiast schylaćAleksandraHS wrote:Dziewczyny nie wiem, też tak macie że jak się pochylicie to wam się cofa? Ja w ciąży nie wymiotowałam ani razu, a chciałam właśnie coś na regale zobaczyć czy mam i się pochyliłam i mi się cofnęło, Boże fu, i to nawet nie jest tak, że przed chwilą jadłam czy coś 🤢 tragedia
juz macica jest dość duża i uciska narządy, w tym żołądek. Ja np. nie mogę juz za dużo zjeść na raz bo czuję ucisk i jakby miało mi się zaraz cofnąć
pewnie jak się schyliłas to przygniotłas żołądek itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 16:05
-
Dziewczyny ja to jestem w czarnej dziurze. Ani wyprawka nie gotowa,ani torba. Myślę, że jak wyznaczymy termin cc to mnie zmobilizuje🤭
AleksandraHS, Olkafar lubią tę wiadomość
Anna 40
💙S. 2015 + 🐶🐶
01.05 2️⃣ kreski
02.05 beta-HCG 285
04.05 beta-HCG 713
06. 05 beta-HCG 1540
09. 05 beta-HCG 4416
progesteron 25,72 ng/ml
19.05 CRL 0,65
15.06 CRL 3,55 ♥️171/min
16.06 CRL 3,83
4.07 prenatalne
16.07 wizyta💙
30.07 wizyta
19.08 połówkowe
09.09 wizyta
30.09 wizyta -
Makino. wrote:Dopochwową też mam w domu, ale rozmawiałam z koleżankami i im właśnie ginekologowie nie zalecali dopochwowej ze względu na ryzyko zapalenia... Sama już nie wiem co robić.
Ja brałam dopochwową 3 razy dziennie przez cały pierwszy trymestr i teraz biorę raz dziennie od 20 tygodnia i żadnego zapalenia nie mam, jak się zachowuje higienę to myślę że nie powinno być problemu. Moja kumpela miała teraz szyjkę skrócona do 2,5 cm w 26 tc i też brała dopochwowo, dwa razy dziennie. Może skontaktuj się z lekarzem i powiedz mu że dla spokoju ducha chcesz jednak brać i żeby wydał jakies zalecenia ? -
AleksandraHS wrote:Dziewczyny nie wiem, też tak macie że jak się pochylicie to wam się cofa? Ja w ciąży nie wymiotowałam ani razu, a chciałam właśnie coś na regale zobaczyć czy mam i się pochyliłam i mi się cofnęło, Boże fu, i to nawet nie jest tak, że przed chwilą jadłam czy coś 🤢 tragedia
Mi się cofa nawet jak się nie pochylam 😅