X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkafar wrote:
    Moja gin akurat mówiła, że nie wystawia skierowań na indukcję w przypadku cukrzycy ciążowej, bo to jest zalecenie, z którym nie powinno być dyskusji, ale dla świętego spokoju poprosiłam diabetologa o taką „podkładkę”, gdyby robili mi w szpitalu jakieś problemy
    U mnie dała dla świętego spokoju żeby mieli, aczkolwiek powiedziala ze znaja procedury postepowania w sytuacji kiedy kobieta nie powinna czekać na samoistny porod i napewno nie będą mnie trzymać. U mnie nadciśnienie, plus mało wód, no i dodatkowo łożysko juz zaczyna byc na wykończeniu... Także moj chłopczyk bedzie raczej ze stycznia 😊

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne trzymamy kciuki! 🥰

Yenne lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 1193g pysia
    6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
    4/12 2600g łobuza
    22/12 3400g misia 🐻 🤯
    19/01 jesteś z nami ♥️♥️♥️
    czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

age.png
  • Kulka94 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Udało mi się troche nadrobić po dwóch dniach niebecności tutaj. Gratulacje Nina! 🩵 Ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty, ktg i cięcia - trzymajcie sie dziewczyny dzielnie! U mnie dość intensywnie. Juleczka to straszna nerwuska. Zsunięta czapeczka potrafi doprowadzić ją do furii. A jeszcze wczoraj miała „mamowy” dzień. Jak odłożyłam do łóżeczka to poleżała sama może ze trzy minuty i zaraz płacz. Czekałam z niecierpliwością aż mąż wróci z pracy i trochę odetchnę. Wyprawa z takim bobasem na szybki spacer z psem to też jeden wielki chaos, szczególnie w te mrozy 🤪 Wczoraj zamówiłam nosidełko z Kavki, takie dla noworodków, coś a’la chusta. Mam nadzieję, że nam ułatwi funkcjonowanie na co dzień 🐶 A co do krwawienia po porodzie, bo widziałam, że taki temat się pojawił, to u mnie teraz już wjeżdżają wkładki na dzień, a na noc zwykłe podpaski. Krwawienie przypomina takie ostatnie dni okresu.

NinaB lubi tę wiadomość

15.05 - dwie kreseczki ⏸️
    20.05 - beta 5 552
    23.05 - beta 18 673
    30.05 - 0,44 cm ❤️
    28.06 - bobas ma już 3,65 cm 🍓
    10.07 - prenatalne, zdrowa dziewczynka 🩷
    28.07 - 115 g 🥝
    19.08 - 206 g 🍐
    1.09 - czuję pierwsze ruchy
    9.09 - połówkowe, 389 g 🩷
    7.10 - 674 g 🥰 (24+5 tc)
    3.11 - 1171 g 🍊 (28+4 tc)
    26.11 - 1867 g 👶🏼 (31+6 tc)
    18.12 - 2385 g 🌟 (35 tc)
    02.01 - 2759 g ☃️ (37+1 tc)
    04.01 - Juleczka już na świecie 🩷 (3010 g, 47 cm)

age.png
  • Marti98 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

My już po, niestety przez ta adrenalinę zupełnie nie pamiętam wymiarów córeczki (na imię jej Wanda), ale waga 2660g, 52/54 cm oraz urodzona została o godzinie 1:47. 🤍

Poród po indukcji balonikiem, 4 parte i po sprawie. Niestety ból od 7 do 10 cm mnie paraliżował, wylosowały się krzyzowe. Parte nie były tak bolesne, ale dałam rade, z ochrona krocza.

Odpoczywamy teraz, malutka mało jadła, ma duzo wód w sobie i przeszkadzaja jej, ale mysle, ze minie. Najwazniejsze, ze zjadla siare bo dwie godziny po porodzie piła, ładnie przełykała. 😀

Yenne, Justa28, AleksandraHS, Bergamotka94, Dango, NinaB, Olkafar, AnnaMD, ellevv, Puszkina, milka_91, klaudia00.., Kulka94, Kokosik, Dariana, Pogubiona, assialbnn, gajowa, ILCIA, Irashka, kasialinkaa, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje! Odpoczywajcie <3

Marti98 lubi tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje :) <3

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
    29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
    31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
    23dpt - 3mm, migocze pięknie <3
    29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
    #rodze2026

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Wczoraj było 15,4, a dziś po dniu naświetlania 14,5 także spada wolno 😟 z tego co mi lekarz wynaśnił właśnie na obchodzie, to jeśli jutro będzie dużo mniej np 10 to naświetlamy jeszcze do wieczora, potem przerwa i sprawdzamy wynik pojutrze, a jeśli nadal będzie spadać tak wolno to po prostu naświetlamy dalej 😩😩

Właśnie nadrabiam forum po 2 dniach. Paulina przykro mi że mialas taki cieżki poród. Pisałam już to Ninie na priv ale wykorzystaj ten dluzszy pobyt w szpitsku koniecznie popros o konsultacje z oddzialowym fizjoterapeuta dzieciecym. My się wczoraj dowiedzielismy dopiero, że przy problematycznym porodzie twarzyczowym, z kleszczami albo vacum dziecko dostaje takich napięć, że nie jest w stanie sie przykladac do piersi. Byla u nas wczoraj przed wypisem fizjo osteopata oddziałowy i spedzila z nami jakies 1.5 -2 h swojej zmiany sprawdzając Maryśkę i masując ja u uwalniajac napiecia. Musimy jak najszybciej zglosic sie też prywatnie do osteopaty bo ona jest przykurczona, nie ma wszystkich odruchów i po prostu boli ja bycie w klasycznych pozycjach do karmienia... te tematy trzeba jak najszybciej adresowac poki dziecko jest plastyczne bo inaczej grozą nam powazniejsze problemy napieciowe i np. Problemy z podnoszeniem głowki itd. Powiedziala nam, że jest na tyle poważnie, ze mamy skierowanie do niej na wizyte kontrolną za 2 tygodnie. Ja Wam powiem, że mnie to rozjechalo, że dopiero dowiaduje sie tego po 4 dniach walki o to karmienie z piersi i ze dopiero ona połaczyla wszystkie kropki czyli problemy Marysi z pozycjami do karmienia, które są dla niej niemożliwe do osiagniecia (np nie potrafi glowki na lewo odchylic) lub bolesne + ksztalt moich sutkow przez nawał (zmierzono mi sutki mam nakladki modela ktore działają cuda). Ale dalej mamy problem z przystawianiem się bo Marysia sie męczy w normalnych pozycjach. Musze sie do niej pochylac od gory jak jest na prawej piersi albo e pozycji lezącej na lewej i ta pierwsza potwornie obciąza mi kregoslup. Wizytę mamy umówioną w czwartek i mamy nadzieję, że to jeszcze uda się wyprostować i pomóc naszej Pućce.

Paulina66, Dariana lubią tę wiadomość

29 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie od wrzesnia 2023 lametta + duphaston
    Wrzesień 2024 Dietetyk, Naprotechnologia
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem,
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    02.09.2025 połówkowe 380g zdrowej Dziewczynki
    05.11.2025 1338g
    rośniemy!
    17.12.2025 2950g Księżniczki
    16.01.2026 🥳 Marysia, 3600g, 54 cm
    age.png
  • Justa28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje! 🩷

29 👩 & 39 🧔🏼‍♂️ & 🐕 x2

👩 po chemioterapii & naświetlaniach
    🧔🏼‍♂️ pH 8,5❓️reszta w normie 💪

03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
    05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
    26.05 CRL 1.09 cm ❤️
    27.06 prenatalne 👍
    28.08 połówkowe 👍
    08.09 522g ❤️
    24.09 650g ❤️
    15.10 950g ❤️
    29.10 1200g ❤️
    10.11 1665g ❤️
    01.12 1915g ❤️
    17.12 2300g ❤️

01.2026 🩷👨‍👩‍👧

age.png
  • AleksandraHS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti98 wrote:
    Hej dziewczyny!

My już po, niestety przez ta adrenalinę zupełnie nie pamiętam wymiarów córeczki (na imię jej Wanda), ale waga 2660g, 52/54 cm oraz urodzona została o godzinie 1:47. 🤍

Poród po indukcji balonikiem, 4 parte i po sprawie. Niestety ból od 7 do 10 cm mnie paraliżował, wylosowały się krzyzowe. Parte nie były tak bolesne, ale dałam rade, z ochrona krocza.

Odpoczywamy teraz, malutka mało jadła, ma duzo wód w sobie i przeszkadzaja jej, ale mysle, ze minie. Najwazniejsze, ze zjadla siare bo dwie godziny po porodzie piła, ładnie przełykała. 😀
    Gratulacje dla dzielej mamy i dużo zdrowia dla Ciebie i córeczki 🌸🌸 super, że się udało z ochroną krocza 👏👏

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraHS wrote:
    Tldr: na końcu są wzmianki do poszczególnych dziewczyn, jak sie komuś dłuży moje pitu-pitu :)

Tak, już lepiej, dzięki za wszystkie wiadomości dziewczyny. Nie chciałam tutaj jakoś dzielić nikogo na dwa obozy, po prostu nie odpisał mi nikt, a potrzebowałam wsparcia. Dopiero doczytałam forum, bo sobie odpuściłam dzisiaj cały dzień, byłam jednak dość podłamana. W ciąży nie płakałam ogólnie, a wczoraj się popłakałam i dzisiaj też. Jesteśmy z mężem wysocy oboje (1,81 i 1,94) ja ważyłam przy porodzie 3600 i mąż chyba też jakoś podobnie albo więcej, więc wyszłam z założenia, że dziecko nie będzie jakieś malutkie. Nie mam takiego fajnego dokładnego wydruku, ale z pomiarów było pod koniec grudnia w 30tym centylu, a teraz nie wiem, bo nie dostałam żadnego zdjęcia ani opisu. Przepływy były ok, już do terminu nie mam więcej wizyt rozpisanych, następna w czwartek za tydzień. Odnoszę wrażenie, że moja lekarka tak trochę już bez zaangażowania podchodzi do tego wszystkiego, miałam dwie wizyty u takiej młodszej i była dokładniejsza i zdjęcie mi też w 3D zrobiła itd. Może druga ciążę bym wolała u niej prowadzić, ale nie wyprzedzamy faktów, trzeba przejść przez jedną najpierw.
    Dzięki za wzmiankę, żeby przed ktg pić - tego mi wcześniej nikt nie powiedział. U mojej lekarki są 4 panie na recepcji, które też pobierają krew, robią ktg itd. I one są ogólnie miłe, ale ostatnio trafiam na taką starszą i w poniedziałek podłączała mi ktg, to spojrzała na mnie i mówi, że ja to chyba będę szczęśliwsza, jak to już się skończy - ktg spóźnione 45min, co w Niemczech to jest bardzo dużo, ale jej się wydaje, że ja jestem ciąża zdeprymowana, oczywiście, no w każdym razie, podłączyła, przyszła po jakiś 10 min i zaczęła mi brzuchem kołysać (sama niech sobie 10kg brzucha pokołysze, Jezusie) później po następnych 10min znowu, jakby coś to miało zmienić - ja widzę, że mi dziecko skacze wieczorem, jak w łóżku już leżę, tak w dzień do raczej jest spokojna i się z niczego nie obudzi, nie wiem co miało na celu to trzęsienie brzuchem, chyba żeby mnie zdenerwować tylko. Ogólnie to jest chyba taki typ kobiety, jak moja teściowa - za każdym razem jak ją, widzę to mówi mi, że wyglądam na zmęczona - nie, to tylko dość jasny korektor 😂 ale o tym, co moja teściowa mówi, to inny wątek możnaby założyć ;)

Aleksandra, dopiero nadrabiam forum pod dwoch dniach bo tyle sie działo u nas. Tulę za wszystkie te emocje. To już końcówka, wyrzucaj je z siebie i sie oczyszczaj. 🩵 my z Męzen wysocy tez (1.86 i 1.75) i mamy oboje dwumetrowych tatusiów. Szwagier i szwagierki wszyscy wyżsi ode mnie a nam sie urodzila mała kluseczka raptem 54 cm i 3600 🤯 wszystkie ciuszki, nawet 56 są na nia za duże xD

Trzymaj się tak ciepło i ogromne kciukasy, żeby końcówka ciąży była taka jak sobie to wymarzyłaś

AleksandraHS lubi tę wiadomość

29 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie od wrzesnia 2023 lametta + duphaston
    Wrzesień 2024 Dietetyk, Naprotechnologia
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem,
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    02.09.2025 połówkowe 380g zdrowej Dziewczynki
    05.11.2025 1338g
    rośniemy!
    17.12.2025 2950g Księżniczki
    16.01.2026 🥳 Marysia, 3600g, 54 cm
    age.png
  • AleksandraHS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Właśnie nadrabiam forum po 2 dniach. Paulina przykro mi że mialas taki cieżki poród. Pisałam już to Ninie na priv ale wykorzystaj ten dluzszy pobyt w szpitsku koniecznie popros o konsultacje z oddzialowym fizjoterapeuta dzieciecym. My się wczoraj dowiedzielismy dopiero, że przy problematycznym porodzie twarzyczowym, z kleszczami albo vacum dziecko dostaje takich napięć, że nie jest w stanie sie przykladac do piersi. Byla u nas wczoraj przed wypisem fizjo osteopata oddziałowy i spedzila z nami jakies 1.5 -2 h swojej zmiany sprawdzając Maryśkę i masując ja u uwalniajac napiecia. Musimy jak najszybciej zglosic sie też prywatnie do osteopaty bo ona jest przykurczona, nie ma wszystkich odruchów i po prostu boli ja bycie w klasycznych pozycjach do karmienia... te tematy trzeba jak najszybciej adresowac poki dziecko jest plastyczne bo inaczej grozą nam powazniejsze problemy napieciowe i np. Problemy z podnoszeniem głowki itd. Powiedziala nam, że jest na tyle poważnie, ze mamy skierowanie do niej na wizyte kontrolną za 2 tygodnie. Ja Wam powiem, że mnie to rozjechalo, że dopiero dowiaduje sie tego po 4 dniach walki o to karmienie z piersi i ze dopiero ona połaczyla wszystkie kropki czyli problemy Marysi z pozycjami do karmienia, które są dla niej niemożliwe do osiagniecia (np nie potrafi glowki na lewo odchylic) lub bolesne + ksztalt moich sutkow przez nawał (zmierzono mi sutki mam nakladki modela ktore działają cuda). Ale dalej mamy problem z przystawianiem się bo Marysia sie męczy w normalnych pozycjach. Musze sie do niej pochylac od gory jak jest na prawej piersi albo e pozycji lezącej na lewej i ta pierwsza potwornie obciąza mi kregoslup. Wizytę mamy umówioną w czwartek i mamy nadzieję, że to jeszcze uda się wyprostować i pomóc naszej Pućce.
    Biedny dzieciaczek... o tyle dobrze, że jest osteopata na oddziale, pewnie też nie w każdym szpitalu jest, i wiesz po 4 dniach że coś jest nie tak, a wielu rodziców na pewno musi się dużo dłużej się z jakąś diagnoza kopsać, teraz już będzie lepiej, trzymam kciuki🤞🌸 btw. Może jakaś specjalna poduszka by pomogła, żeby plecy odciążyć?

age.png
  • Dango Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraHS nasze maluszki są porównywalne wagowo, najwyraźniej taki ich urok, więc szukaj pozytywów - może będzie łatwiej z porodem 😁 Po prostu trafiły nam się kompaktowe maluszki i nacieszymy się dłużej rozmiarem 56 🫣

W kwestii ktg w poniedziałek wypiłam cały bidon wody, a mały zero reakcji. Położna przyniosła mi merci (pierwszy raz nie wzięłam nic słodkiego ze soba…) i zaczął chociaż trochę fikać. Dzisiaj mam kolejne ktg przed wizyta i już mam pierniczki w torebce spakowane (i mandarynkę, bo mały je bardzo lubi 😂) i znów cały bidon wody. W ogóle nie wiem jak to jest z tym ktg - u mojej położnej problem, by łapało tętno dziecka, w poniedziałek w innej klinice były te same problemy, większość czasu trzeba było peloty poprawiać. Dzisiaj mam ktg u mojej lekarki i też jestem ciekawa jak to będzie, bo tam jeszcze nie robiłam. W szpitalu przez 4 dni zawsze wszystko śmigało okej, więc może to też kwestia sprzętu i dodaje nam to zbędnego stresu czy z dzieciątkiem wszystko na pewno dobrze…

I trochę rozumiem co miałaś na myśli, bo nas dwupaczków jest już jednak zdecydowanie mniej, naturalnie posty o porodach i dzieciach zdominowały wątek i te nasze przeżycia czy stresy trochę giną pośród reszty. Tu też warto szukać plusów - gdy my będziemy zderzać się z pewnymi problemami po raz pierwszy, to starsze stażem mamy pomogą nam na pewno radami co sprawdziło się w ich przypadku 😊

Nina i Paulina dzięki za podzielenie się swoimi historiami. Możecie być z siebie dumne, że dałyście radę i jesteście już w komplecie z maluszkami 💪 Trzymam za Was mocne kciuki, żebyście szybko doszły do siebie fizycznie i psychicznie również.

Yenne kciukasy również za Ciebie! Będzie dobrze, Twoja prowadząca na pewno zadba o Was i już dzis będziesz miała swojego maluszka w ramionach. A nawet gdyby okazało się, że trzeba zostać dzień dłużej w szpitalu - na pewno dasz radę, bo jesteś silna babka 💪

Marti gratulacje! Duzo zdrowia dla Ciebie i córeczki 🥰

kropka_aga, Yenne, Marti98, ellevv, AleksandraHS, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

36👩 38🧔‍♂️+ 👶🩵+ 🐈

09.2024 💔

07.05.2025 IUI
    19.05.2025 ⏸️
    06.06.2025 jest ❤️
    04.02.2026 SN, 3090, 54 🩵

age.png
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

O kurcze, przykro mi że takie nieciekawe wieści u Was. Ale super, że trafiliście na takiego ogarniętego fizjo, który poświęcił Wam tyle czasu i wszystko wytłumaczył 🥰 jeśli na tak wczesnym etapie wykryje się jakieś nieprawidłowości to na pewno wiele z nich można będzie całkowicie wyeliminować.

My też miałyśmy konsultację z fizjo, co prawda poprosiłam o nią z uwagi na stópki, ale jak się okazało one są najmniejszym problemem i u nas fizjo też dopatrzyła się napięć i asymetrii w obrębie główki. Powiedziała, że jedno oczko jest niżej i nosek jest lekko skrzywiony w jego stronę i to może powodować problemy z zatkanym kanalikiem łzowym albo zatkanym noskiem (a w przyszłości nawet skoliozę przez nieprawidłowe oddychanie!). Mówiła właśnie, że jest jakaś terapia czaszkowa, że można to nastawić i próbowała małej to zrobić tylko że u nas nie było to w pełni możliwe przez tego krwiaka na głowie - nie można tego ucisnąć, a ta terapia tego wymaga. Na pewno jak tylko krwiaczek zniknie to zapiszemy się do niej na wizytę, żeby to ogarnąć. Mała ma też trochę napięć takich, że preferuje trzymać głowę w konkretnej pozycji i też musimy zwracać na to uwagę. Ogólnie poświęciła nam z 10-15 minut, córcia akurat bardzo płakała no i leżała pod lampą, więc możliwości były ograniczone, ale i tak sporo się dowiedziałam. Powiedziała też, że przy wypisie dostaniemy skierowanie do poradni fizjoterapii na nfz, ale oni nie zajmują się terapią czaszkową. Mimo to zapiszemy się i będziemy działać dwutorowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 10:21

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

01.2025 💔🪽 9tc

14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
    5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️

7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
    NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
    I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
    15+6 • 165g | 17+4 • 209g
    II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
    21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
    III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
    33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g

39+0 🌈 Nareszcie razem
    👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

age.png
  • milka_91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti Gratulacje dużo zdrówka dla Was 🍀♥️🥰

Ja od 2 nie śpię .. w nocy musiałam iść do toalety 💩 i koło 6-7 rano zaczęły się skurcze .. ale są nieregularne co 10,15,11 minut ale już mocno odczuwalne .. wody nie odeszły więc czekamy w domu 🤷🏽‍♀️ 🫣

klaudia00.., ellevv, Bergamotka94, NinaB, Yenne, Kokosik, Dariana, Dango, AleksandraHS, Paulina66, Irashka, kasialinkaa, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

👩🏻34🧔🏻‍♂️36🐶x2

19.05 13dpo ⏸️🥹
    03.06 1 wizyta mamy serduszko ❤️ CRL 4mm
    17.06 CRL 18,7 mm Dzidziusia 🥹👶🏼
    15.07 6cm Człowieczka 🥹❤️
    21.07 Prenatalne- Zdrowy Chłopczyk 🩵🧬
    12.08 150g Maluszka 🥐
    11.09 370g Chłopaczka 🩵
    15.09 Połówkowe- 400g Łobuza 👶🏼🧬
    14.10 740g Synusia 🩵
    13.11 USG III trymestru OK 👶🏼🧬
    04.12 2060kg Chłopaczka 🫶🏽
    22.12 2600kg Klocusia 👶🏼🧬
    13.01 wizyta ⏳

preg.png
  • klaudia00.. Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje!! 🩷

Milka powodzenia, oby to było to 😊

milka_91 lubi tę wiadomość

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti98 wrote:
    Hej dziewczyny!

Moje gratulacje Marti!!!!

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_91 wrote:
    Marti Gratulacje dużo zdrówka dla Was 🍀♥️🥰

Ja od 2 nie śpię .. w nocy musiałam iść do toalety 💩 i koło 6-7 rano zaczęły się skurcze .. ale są nieregularne co 10,15,11 minut ale już mocno odczuwalne .. wody nie odeszły więc czekamy w domu 🤷🏽‍♀️ 🫣
    Jesteśmy z Tobą!! ♥️

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 1193g pysia
    6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
    4/12 2600g łobuza
    22/12 3400g misia 🐻 🤯
    19/01 jesteś z nami ♥️♥️♥️
    czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z izby przyjęć, czekam aż mnie zaprowadzą na oddział.
    Zrobiło się zamieszanie na porodówce, ale na pewno dzisiaj będzie robione 🤞🙈

Kulka94, Dango, AleksandraHS, Paulina66, klaudia00.., Dariana, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
    29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
    31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
    23dpt - 3mm, migocze pięknie <3
    29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
    #rodze2026

age.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraHS a powiem Ci, że pod koniec ciąży mój lekarz też już tak nie ciąsnal na wizyty, bo wszystko dobrze i „proszę rodzic” mój mąż ma prawie 190 cm, dziecko wykąpany tata ale tylko 52 cm więc wzrost chyba będzie po mnie ;) już Ci dziewczyny pisały, że z tą wagą to nie ma co się przejmować!

Marti gratulacje, wspaniała wiadomość. U mnie też te parte były koszmarem. Od 10 cm gdzie głowa już wychodziła czułam dosłownie jak moje krocze pali, a krzyczałam na całą porodówkę z przerwami na oddech i mocny wydech 😮‍💨 odpoczywajcie. Wanda śliczne imię 🫶

Milka no proszę, trzymam kciuki kochana!

Yenne jeszcze raz powodzenia i czekamy na wieści 🫶🫶🫶🫶

Yenne, AleksandraHS lubią tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka oby to bylo to! Idz pod ciepły prysznic, jesli skurcze się nasila lub będą coraz częściej to znak, ze się dzieje :)

Dzisiaj byla polozna, nasz klopsik wazy rowne 4 kg 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:23

Kokosik, Yenne, AleksandraHS, Dariana lubią tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ