Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkafar wrote:
    Moja gin akurat mówiła, że nie wystawia skierowań na indukcję w przypadku cukrzycy ciążowej, bo to jest zalecenie, z którym nie powinno być dyskusji, ale dla świętego spokoju poprosiłam diabetologa o taką „podkładkę”, gdyby robili mi w szpitalu jakieś problemy
    U mnie dała dla świętego spokoju żeby mieli, aczkolwiek powiedziala ze znaja procedury postepowania w sytuacji kiedy kobieta nie powinna czekać na samoistny porod i napewno nie będą mnie trzymać. U mnie nadciśnienie, plus mało wód, no i dodatkowo łożysko juz zaczyna byc na wykończeniu... Także moj chłopczyk bedzie raczej ze stycznia 😊

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne trzymamy kciuki! 🥰

Yenne lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 1193g pysia
    6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
    4/12 2600g łobuza
    22/12 3400g misia 🐻 🤯
    19/01 jesteś z nami ♥️♥️♥️
    czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

age.png
  • Kulka94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Udało mi się troche nadrobić po dwóch dniach niebecności tutaj. Gratulacje Nina! 🩵 Ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty, ktg i cięcia - trzymajcie sie dziewczyny dzielnie! U mnie dość intensywnie. Juleczka to straszna nerwuska. Zsunięta czapeczka potrafi doprowadzić ją do furii. A jeszcze wczoraj miała „mamowy” dzień. Jak odłożyłam do łóżeczka to poleżała sama może ze trzy minuty i zaraz płacz. Czekałam z niecierpliwością aż mąż wróci z pracy i trochę odetchnę. Wyprawa z takim bobasem na szybki spacer z psem to też jeden wielki chaos, szczególnie w te mrozy 🤪 Wczoraj zamówiłam nosidełko z Kavki, takie dla noworodków, coś a’la chusta. Mam nadzieję, że nam ułatwi funkcjonowanie na co dzień 🐶 A co do krwawienia po porodzie, bo widziałam, że taki temat się pojawił, to u mnie teraz już wjeżdżają wkładki na dzień, a na noc zwykłe podpaski. Krwawienie przypomina takie ostatnie dni okresu.

NinaB lubi tę wiadomość

15.05 - dwie kreseczki ⏸️
    04.01 - J. już na świecie 🩷 (3010 g, 47 cm)

age.png
  • Marti98 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

My już po, niestety przez ta adrenalinę zupełnie nie pamiętam wymiarów córeczki (na imię jej Wanda), ale waga 2660g, 52/54 cm oraz urodzona została o godzinie 1:47. 🤍

Poród po indukcji balonikiem, 4 parte i po sprawie. Niestety ból od 7 do 10 cm mnie paraliżował, wylosowały się krzyzowe. Parte nie były tak bolesne, ale dałam rade, z ochrona krocza.

Odpoczywamy teraz, malutka mało jadła, ma duzo wód w sobie i przeszkadzaja jej, ale mysle, ze minie. Najwazniejsze, ze zjadla siare bo dwie godziny po porodzie piła, ładnie przełykała. 😀

Yenne, Justa28, AleksandraHS, Bergamotka94, Dango, NinaB, Olkafar, AnnaMD, ellevv, Puszkina, milka_91, klaudia00.., Kulka94, Kokosik, Dariana, Pogubiona, assialbnn, gajowa, ILCIA, Irashka, kasialinkaa, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje! Odpoczywajcie <3

Marti98 lubi tę wiadomość

1.05.2025 ⏸️
    22.12.2025 / 37+2 / 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje :) <3

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Wczoraj było 15,4, a dziś po dniu naświetlania 14,5 także spada wolno 😟 z tego co mi lekarz wynaśnił właśnie na obchodzie, to jeśli jutro będzie dużo mniej np 10 to naświetlamy jeszcze do wieczora, potem przerwa i sprawdzamy wynik pojutrze, a jeśli nadal będzie spadać tak wolno to po prostu naświetlamy dalej 😩😩

Właśnie nadrabiam forum po 2 dniach. Paulina przykro mi że mialas taki cieżki poród. Pisałam już to Ninie na priv ale wykorzystaj ten dluzszy pobyt w szpitsku koniecznie popros o konsultacje z oddzialowym fizjoterapeuta dzieciecym. My się wczoraj dowiedzielismy dopiero, że przy problematycznym porodzie twarzyczowym, z kleszczami albo vacum dziecko dostaje takich napięć, że nie jest w stanie sie przykladac do piersi. Byla u nas wczoraj przed wypisem fizjo osteopata oddziałowy i spedzila z nami jakies 1.5 -2 h swojej zmiany sprawdzając Maryśkę i masując ja u uwalniajac napiecia. Musimy jak najszybciej zglosic sie też prywatnie do osteopaty bo ona jest przykurczona, nie ma wszystkich odruchów i po prostu boli ja bycie w klasycznych pozycjach do karmienia... te tematy trzeba jak najszybciej adresowac poki dziecko jest plastyczne bo inaczej grozą nam powazniejsze problemy napieciowe i np. Problemy z podnoszeniem głowki itd. Powiedziala nam, że jest na tyle poważnie, ze mamy skierowanie do niej na wizyte kontrolną za 2 tygodnie. Ja Wam powiem, że mnie to rozjechalo, że dopiero dowiaduje sie tego po 4 dniach walki o to karmienie z piersi i ze dopiero ona połaczyla wszystkie kropki czyli problemy Marysi z pozycjami do karmienia, które są dla niej niemożliwe do osiagniecia (np nie potrafi glowki na lewo odchylic) lub bolesne + ksztalt moich sutkow przez nawał (zmierzono mi sutki mam nakladki modela ktore działają cuda). Ale dalej mamy problem z przystawianiem się bo Marysia sie męczy w normalnych pozycjach. Musze sie do niej pochylac od gory jak jest na prawej piersi albo e pozycji lezącej na lewej i ta pierwsza potwornie obciąza mi kregoslup. Wizytę mamy umówioną w czwartek i mamy nadzieję, że to jeszcze uda się wyprostować i pomóc naszej Pućce.

Paulina66, Dariana lubią tę wiadomość

30 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF

Leczenie: dietetyk kliniczny + naprotechnologia

08.05.2025 pozytywny test 🤰🏼
    16.01.2026 zdrowa córeczka, 3600g, 54 cm 👶🏻
    age.png
  • Justa28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje! 🩷

29 👩 & 39 🧔🏼‍♂️ & 🐕 x2

👩 po chemioterapii & naświetlaniach
    🧔🏼‍♂️ pH 8,5❓️reszta w normie 💪

03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
    05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
    26.05 CRL 1.09 cm ❤️
    27.06 prenatalne 👍
    28.08 połówkowe 👍
    08.09 522g ❤️
    24.09 650g ❤️
    15.10 950g ❤️
    29.10 1200g ❤️
    10.11 1665g ❤️
    01.12 1915g ❤️
    17.12 2300g ❤️

01.2026 🩷👨‍👩‍👧

age.png
  • AleksandraHS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti98 wrote:
    Hej dziewczyny!

My już po, niestety przez ta adrenalinę zupełnie nie pamiętam wymiarów córeczki (na imię jej Wanda), ale waga 2660g, 52/54 cm oraz urodzona została o godzinie 1:47. 🤍

Poród po indukcji balonikiem, 4 parte i po sprawie. Niestety ból od 7 do 10 cm mnie paraliżował, wylosowały się krzyzowe. Parte nie były tak bolesne, ale dałam rade, z ochrona krocza.

Odpoczywamy teraz, malutka mało jadła, ma duzo wód w sobie i przeszkadzaja jej, ale mysle, ze minie. Najwazniejsze, ze zjadla siare bo dwie godziny po porodzie piła, ładnie przełykała. 😀
    Gratulacje dla dzielej mamy i dużo zdrowia dla Ciebie i córeczki 🌸🌸 super, że się udało z ochroną krocza 👏👏

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraHS wrote:
    Tldr: na końcu są wzmianki do poszczególnych dziewczyn, jak sie komuś dłuży moje pitu-pitu :)

Tak, już lepiej, dzięki za wszystkie wiadomości dziewczyny. Nie chciałam tutaj jakoś dzielić nikogo na dwa obozy, po prostu nie odpisał mi nikt, a potrzebowałam wsparcia. Dopiero doczytałam forum, bo sobie odpuściłam dzisiaj cały dzień, byłam jednak dość podłamana. W ciąży nie płakałam ogólnie, a wczoraj się popłakałam i dzisiaj też. Jesteśmy z mężem wysocy oboje (1,81 i 1,94) ja ważyłam przy porodzie 3600 i mąż chyba też jakoś podobnie albo więcej, więc wyszłam z założenia, że dziecko nie będzie jakieś malutkie. Nie mam takiego fajnego dokładnego wydruku, ale z pomiarów było pod koniec grudnia w 30tym centylu, a teraz nie wiem, bo nie dostałam żadnego zdjęcia ani opisu. Przepływy były ok, już do terminu nie mam więcej wizyt rozpisanych, następna w czwartek za tydzień. Odnoszę wrażenie, że moja lekarka tak trochę już bez zaangażowania podchodzi do tego wszystkiego, miałam dwie wizyty u takiej młodszej i była dokładniejsza i zdjęcie mi też w 3D zrobiła itd. Może druga ciążę bym wolała u niej prowadzić, ale nie wyprzedzamy faktów, trzeba przejść przez jedną najpierw.
    Dzięki za wzmiankę, żeby przed ktg pić - tego mi wcześniej nikt nie powiedział. U mojej lekarki są 4 panie na recepcji, które też pobierają krew, robią ktg itd. I one są ogólnie miłe, ale ostatnio trafiam na taką starszą i w poniedziałek podłączała mi ktg, to spojrzała na mnie i mówi, że ja to chyba będę szczęśliwsza, jak to już się skończy - ktg spóźnione 45min, co w Niemczech to jest bardzo dużo, ale jej się wydaje, że ja jestem ciąża zdeprymowana, oczywiście, no w każdym razie, podłączyła, przyszła po jakiś 10 min i zaczęła mi brzuchem kołysać (sama niech sobie 10kg brzucha pokołysze, Jezusie) później po następnych 10min znowu, jakby coś to miało zmienić - ja widzę, że mi dziecko skacze wieczorem, jak w łóżku już leżę, tak w dzień do raczej jest spokojna i się z niczego nie obudzi, nie wiem co miało na celu to trzęsienie brzuchem, chyba żeby mnie zdenerwować tylko. Ogólnie to jest chyba taki typ kobiety, jak moja teściowa - za każdym razem jak ją, widzę to mówi mi, że wyglądam na zmęczona - nie, to tylko dość jasny korektor 😂 ale o tym, co moja teściowa mówi, to inny wątek możnaby założyć ;)

Aleksandra, dopiero nadrabiam forum pod dwoch dniach bo tyle sie działo u nas. Tulę za wszystkie te emocje. To już końcówka, wyrzucaj je z siebie i sie oczyszczaj. 🩵 my z Męzen wysocy tez (1.86 i 1.75) i mamy oboje dwumetrowych tatusiów. Szwagier i szwagierki wszyscy wyżsi ode mnie a nam sie urodzila mała kluseczka raptem 54 cm i 3600 🤯 wszystkie ciuszki, nawet 56 są na nia za duże xD

Trzymaj się tak ciepło i ogromne kciukasy, żeby końcówka ciąży była taka jak sobie to wymarzyłaś

AleksandraHS lubi tę wiadomość

30 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF

Leczenie: dietetyk kliniczny + naprotechnologia

08.05.2025 pozytywny test 🤰🏼
    16.01.2026 zdrowa córeczka, 3600g, 54 cm 👶🏻
    age.png
  • AleksandraHS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Właśnie nadrabiam forum po 2 dniach. Paulina przykro mi że mialas taki cieżki poród. Pisałam już to Ninie na priv ale wykorzystaj ten dluzszy pobyt w szpitsku koniecznie popros o konsultacje z oddzialowym fizjoterapeuta dzieciecym. My się wczoraj dowiedzielismy dopiero, że przy problematycznym porodzie twarzyczowym, z kleszczami albo vacum dziecko dostaje takich napięć, że nie jest w stanie sie przykladac do piersi. Byla u nas wczoraj przed wypisem fizjo osteopata oddziałowy i spedzila z nami jakies 1.5 -2 h swojej zmiany sprawdzając Maryśkę i masując ja u uwalniajac napiecia. Musimy jak najszybciej zglosic sie też prywatnie do osteopaty bo ona jest przykurczona, nie ma wszystkich odruchów i po prostu boli ja bycie w klasycznych pozycjach do karmienia... te tematy trzeba jak najszybciej adresowac poki dziecko jest plastyczne bo inaczej grozą nam powazniejsze problemy napieciowe i np. Problemy z podnoszeniem głowki itd. Powiedziala nam, że jest na tyle poważnie, ze mamy skierowanie do niej na wizyte kontrolną za 2 tygodnie. Ja Wam powiem, że mnie to rozjechalo, że dopiero dowiaduje sie tego po 4 dniach walki o to karmienie z piersi i ze dopiero ona połaczyla wszystkie kropki czyli problemy Marysi z pozycjami do karmienia, które są dla niej niemożliwe do osiagniecia (np nie potrafi glowki na lewo odchylic) lub bolesne + ksztalt moich sutkow przez nawał (zmierzono mi sutki mam nakladki modela ktore działają cuda). Ale dalej mamy problem z przystawianiem się bo Marysia sie męczy w normalnych pozycjach. Musze sie do niej pochylac od gory jak jest na prawej piersi albo e pozycji lezącej na lewej i ta pierwsza potwornie obciąza mi kregoslup. Wizytę mamy umówioną w czwartek i mamy nadzieję, że to jeszcze uda się wyprostować i pomóc naszej Pućce.
    Biedny dzieciaczek... o tyle dobrze, że jest osteopata na oddziale, pewnie też nie w każdym szpitalu jest, i wiesz po 4 dniach że coś jest nie tak, a wielu rodziców na pewno musi się dużo dłużej się z jakąś diagnoza kopsać, teraz już będzie lepiej, trzymam kciuki🤞🌸 btw. Może jakaś specjalna poduszka by pomogła, żeby plecy odciążyć?

age.png
  • Dango Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraHS nasze maluszki są porównywalne wagowo, najwyraźniej taki ich urok, więc szukaj pozytywów - może będzie łatwiej z porodem 😁 Po prostu trafiły nam się kompaktowe maluszki i nacieszymy się dłużej rozmiarem 56 🫣

W kwestii ktg w poniedziałek wypiłam cały bidon wody, a mały zero reakcji. Położna przyniosła mi merci (pierwszy raz nie wzięłam nic słodkiego ze soba…) i zaczął chociaż trochę fikać. Dzisiaj mam kolejne ktg przed wizyta i już mam pierniczki w torebce spakowane (i mandarynkę, bo mały je bardzo lubi 😂) i znów cały bidon wody. W ogóle nie wiem jak to jest z tym ktg - u mojej położnej problem, by łapało tętno dziecka, w poniedziałek w innej klinice były te same problemy, większość czasu trzeba było peloty poprawiać. Dzisiaj mam ktg u mojej lekarki i też jestem ciekawa jak to będzie, bo tam jeszcze nie robiłam. W szpitalu przez 4 dni zawsze wszystko śmigało okej, więc może to też kwestia sprzętu i dodaje nam to zbędnego stresu czy z dzieciątkiem wszystko na pewno dobrze…

I trochę rozumiem co miałaś na myśli, bo nas dwupaczków jest już jednak zdecydowanie mniej, naturalnie posty o porodach i dzieciach zdominowały wątek i te nasze przeżycia czy stresy trochę giną pośród reszty. Tu też warto szukać plusów - gdy my będziemy zderzać się z pewnymi problemami po raz pierwszy, to starsze stażem mamy pomogą nam na pewno radami co sprawdziło się w ich przypadku 😊

Nina i Paulina dzięki za podzielenie się swoimi historiami. Możecie być z siebie dumne, że dałyście radę i jesteście już w komplecie z maluszkami 💪 Trzymam za Was mocne kciuki, żebyście szybko doszły do siebie fizycznie i psychicznie również.

Yenne kciukasy również za Ciebie! Będzie dobrze, Twoja prowadząca na pewno zadba o Was i już dzis będziesz miała swojego maluszka w ramionach. A nawet gdyby okazało się, że trzeba zostać dzień dłużej w szpitalu - na pewno dasz radę, bo jesteś silna babka 💪

Marti gratulacje! Duzo zdrowia dla Ciebie i córeczki 🥰

kropka_aga, Yenne, Marti98, ellevv, AleksandraHS, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

36👩 38🧔‍♂️+ 👶🩵+ 🐈

09.2024 💔

07.05.2025 IUI
    19.05.2025 ⏸️
    06.06.2025 jest ❤️
    04.02.2026 SN, 3090, 54 🩵

age.png
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

O kurcze, przykro mi że takie nieciekawe wieści u Was. Ale super, że trafiliście na takiego ogarniętego fizjo, który poświęcił Wam tyle czasu i wszystko wytłumaczył 🥰 jeśli na tak wczesnym etapie wykryje się jakieś nieprawidłowości to na pewno wiele z nich można będzie całkowicie wyeliminować.

My też miałyśmy konsultację z fizjo, co prawda poprosiłam o nią z uwagi na stópki, ale jak się okazało one są najmniejszym problemem i u nas fizjo też dopatrzyła się napięć i asymetrii w obrębie główki. Powiedziała, że jedno oczko jest niżej i nosek jest lekko skrzywiony w jego stronę i to może powodować problemy z zatkanym kanalikiem łzowym albo zatkanym noskiem (a w przyszłości nawet skoliozę przez nieprawidłowe oddychanie!). Mówiła właśnie, że jest jakaś terapia czaszkowa, że można to nastawić i próbowała małej to zrobić tylko że u nas nie było to w pełni możliwe przez tego krwiaka na głowie - nie można tego ucisnąć, a ta terapia tego wymaga. Na pewno jak tylko krwiaczek zniknie to zapiszemy się do niej na wizytę, żeby to ogarnąć. Mała ma też trochę napięć takich, że preferuje trzymać głowę w konkretnej pozycji i też musimy zwracać na to uwagę. Ogólnie poświęciła nam z 10-15 minut, córcia akurat bardzo płakała no i leżała pod lampą, więc możliwości były ograniczone, ale i tak sporo się dowiedziałam. Powiedziała też, że przy wypisie dostaniemy skierowanie do poradni fizjoterapii na nfz, ale oni nie zajmują się terapią czaszkową. Mimo to zapiszemy się i będziemy działać dwutorowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 10:21

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

32 👰🏼‍♀️ 34 🤵🏻

01.2025 💔🪽 9tc

14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
    5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️

7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
    NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
    I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
    15+6 • 165g | 17+4 • 209g
    II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
    21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
    III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
    33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g

39+0 🌈 Nareszcie razem
    👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

age.png
  • milka_91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti Gratulacje dużo zdrówka dla Was 🍀♥️🥰

Ja od 2 nie śpię .. w nocy musiałam iść do toalety 💩 i koło 6-7 rano zaczęły się skurcze .. ale są nieregularne co 10,15,11 minut ale już mocno odczuwalne .. wody nie odeszły więc czekamy w domu 🤷🏽‍♀️ 🫣

klaudia00.., ellevv, Bergamotka94, NinaB, Yenne, Kokosik, Dariana, Dango, AleksandraHS, Paulina66, Irashka, kasialinkaa, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

👩🏻34🧔🏻‍♂️36🐶x2

19.05 13dpo ⏸️🥹
    03.06 1 wizyta mamy serduszko ❤️ CRL 4mm
    17.06 CRL 18,7 mm Dzidziusia 🥹👶🏼
    15.07 6cm Człowieczka 🥹❤️
    21.07 Prenatalne- Zdrowy Chłopczyk 🩵🧬
    12.08 150g Maluszka 🥐
    11.09 370g Chłopaczka 🩵
    15.09 Połówkowe- 400g Łobuza 👶🏼🧬
    14.10 740g Synusia 🩵
    13.11 USG III trymestru OK 👶🏼🧬
    04.12 2060kg Chłopaczka 🫶🏽
    22.12 2600kg Klocusia 👶🏼🧬
    13.01 wizyta ⏳

preg.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti gratulacje!! 🩷

Milka powodzenia, oby to było to 😊

milka_91 lubi tę wiadomość

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti98 wrote:
    Hej dziewczyny!

Moje gratulacje Marti!!!!

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_91 wrote:
    Marti Gratulacje dużo zdrówka dla Was 🍀♥️🥰

Ja od 2 nie śpię .. w nocy musiałam iść do toalety 💩 i koło 6-7 rano zaczęły się skurcze .. ale są nieregularne co 10,15,11 minut ale już mocno odczuwalne .. wody nie odeszły więc czekamy w domu 🤷🏽‍♀️ 🫣
    Jesteśmy z Tobą!! ♥️

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 1193g pysia
    6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
    4/12 2600g łobuza
    22/12 3400g misia 🐻 🤯
    19/01 jesteś z nami ♥️♥️♥️
    czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z izby przyjęć, czekam aż mnie zaprowadzą na oddział.
    Zrobiło się zamieszanie na porodówce, ale na pewno dzisiaj będzie robione 🤞🙈

Kulka94, Dango, AleksandraHS, Paulina66, klaudia00.., Dariana, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraHS a powiem Ci, że pod koniec ciąży mój lekarz też już tak nie ciąsnal na wizyty, bo wszystko dobrze i „proszę rodzic” mój mąż ma prawie 190 cm, dziecko wykąpany tata ale tylko 52 cm więc wzrost chyba będzie po mnie ;) już Ci dziewczyny pisały, że z tą wagą to nie ma co się przejmować!

Marti gratulacje, wspaniała wiadomość. U mnie też te parte były koszmarem. Od 10 cm gdzie głowa już wychodziła czułam dosłownie jak moje krocze pali, a krzyczałam na całą porodówkę z przerwami na oddech i mocny wydech 😮‍💨 odpoczywajcie. Wanda śliczne imię 🫶

Milka no proszę, trzymam kciuki kochana!

Yenne jeszcze raz powodzenia i czekamy na wieści 🫶🫶🫶🫶

Yenne, AleksandraHS lubią tę wiadomość

32 👩 35🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔

04.05.25 ⏸️🥹🌷9dpo
    17.01.26 👩‍🍼3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka oby to bylo to! Idz pod ciepły prysznic, jesli skurcze się nasila lub będą coraz częściej to znak, ze się dzieje :)

Dzisiaj byla polozna, nasz klopsik wazy rowne 4 kg 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:23

Kokosik, Yenne, AleksandraHS, Dariana lubią tę wiadomość

1.05.2025 ⏸️
    22.12.2025 / 37+2 / 3100g, 54cm 🩵

age.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ