Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak dokladnie na przedniej scianie czuje sie pozniej. Ja mam na przedniej i lekarka mi sama na wizycie powiedziala ze moge czuc pozniej. No i poki co to jeszcze wcale nie czujeStarania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

-
Mi to na ostatniej wizycie pani doktor powiedziała, że mimo łożyska na tylnej scianie to przy pierwszej ciąży ruchy zaczyna się czuć najczęściej koło 20 tygodnia 😑 Także ja to sobie jeszcze poczekam, chociaż nie powiem bo zaczynam czuć co jakiś czas takie jakby wibracje w podbrzuszu, więc chyba coś się zaczyna dziać.
Dzięki za polecajki książek, poprzeglądam sobie te polecane przez was i na pewno coś zamówię 🥰
Nayshea lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Chciałam przełożyć sobie połówkowe o tydzień wcześniej, bo miałam mieć 15.09 czyli 21+2 i pani powiedziała, że jeśli zmiana terminu to lepiej w drugą stronę, że jednak teraz według rekomendacji te badania lepiej zrobić później, bo lepiej już widać wszystkie narządy i łatwiej wyłapać nieprawidłowości. Wiec ostatecznie mam 21.09, czyli 22+1 🙈31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

18.05 beta 85,3
20.05 beta 253
25.05 beta 1730
03.06 6+3 3,2mm ❤️ USG 5+6
08.06 7+1 7,6mm ❤️ USG 6+5
17.06 8+3 1,48cm ❤️ USG 7+6
29.06 10+1 3,5cm ❤️ USG 10+3
16.07 12+4 6,47 ❤️ USG prenatalne 12+4

-
Ja też dzisiaj przełożyłam prenatalne na 24.09, będę w 21+2. Pytałam też o te moje prenatalne no o wyniki są, ale chyba gołębiem tego e-maila wysyłają, bo od rana nic nie przyszło 🙄 jak do wieczora nie wyślą, to tam podjadę, bo są jacyś niepoważni. A reklamują się jako taka super premium przychodnia i mają naprawdę dobre opinie. Może inaczej traktują pacjentki regularnie chodzące do ich gabinetów a inaczej takie jednorazowe…
-
Ja na jednej wizycie miałam na tylnej, teraz że na przedniej 🤔 ale ruchy już czuje zdecydowanie. Szczególnie wieczorem jak się już położę i przyłożę rękę.
Mój starszak zaczyna chyba rozumieć, że w brzuszku mam dzidzie. Przychodzi, podnosi mi bluzkę, przytula się, daje buziaki 🥰
Nayshea, Jusia92, dori lubią tę wiadomość
-
Ja również mam na tylnej i odczuwam takie wibracje, a wczoraj późnym wieczorem czułam takie pukanie 🙈_Dysia_ wrote:Mi to na ostatniej wizycie pani doktor powiedziała, że mimo łożyska na tylnej scianie to przy pierwszej ciąży ruchy zaczyna się czuć najczęściej koło 20 tygodnia 😑 Także ja to sobie jeszcze poczekam, chociaż nie powiem bo zaczynam czuć co jakiś czas takie jakby wibracje w podbrzuszu, więc chyba coś się zaczyna dziać.
Dzięki za polecajki książek, poprzeglądam sobie te polecane przez was i na pewno coś zamówię 🥰
_Dysia_ lubi tę wiadomość
-
A propos wizyt to mi wyznaczyli jeszcze jakies usg na 11 grudnia
. Nie spodziewałam sie tak późno, ale faktycznie polozna powiedziała, ze ze względu na miesniaka bede miala częstsze usg i beda sprawdzać wagę dziecka
także miło
Aga_92 lubi tę wiadomość
-
Jak odczuwasz ruchy? Ja właśnie nie wiem czego się spodziewać bo to moje pierwsze dzieckoMargareetka wrote:Ja na jednej wizycie miałam na tylnej, teraz że na przedniej 🤔 ale ruchy już czuje zdecydowanie. Szczególnie wieczorem jak się już położę i przyłożę rękę.
Mój starszak zaczyna chyba rozumieć, że w brzuszku mam dzidzie. Przychodzi, podnosi mi bluzkę, przytula się, daje buziaki 🥰 -
Hej 🍎 jak tam u was? Dawno mnie tu nie było.
Ostatnio o was myślałam, u mnie wszystko dobrze.
Na badaniu prenatalnym lekarz powiedział, ze to będzie dziewczynka- czyli dobrze mi tu wywróżylyście
drugi lekarz potwierdził, ale za chwilę miał wątpliwości. Mam wizytę 18 sierpnia i mam nadzieję, że lekarka potwierdzi, że dziewczynka bo już się nastawiłam, że będzie Pola 
Trochę „przetestowałam” lekarzy, jednak ostatecznie pozostaje z doktor ze szpitala klinicznego na Karowej. Jest to endokrynolog-ginekolog. Czuję się zaopiekowana. Jednak muszę dojeżdżać do Warszawy.
Tam też będę miała badania połówkowe. Doktor od razu zleciała mi usg w 20 tyg w celu zbadania tarczycy dziecka. Czuję, że jestem w świetnych rękach.
Czy któraś z was też chodzi do szpitala na Karowej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 15:26
Jusia92, Karola_90, Kinia197, Esbe lubią tę wiadomość
-
Ja mam łożysko na przedniej ścianie ale wieczorem jak leżę w łóżku i mam zapełniony pęcherz to czuję takie jakby pukanie w niego i zastanawiam się czy to mogą być już ruchy dziecka🤔
-
A ja jeszcze trochę pomęczyłam przychodnie i dostałam w końcu wyniki! Ryzyka skorygowane niskie 😮💨 jedynie co, to Ryzyko ograniczenia wzrostu płodu przed 37. tygodniem 1 na 204.
Ryzyko przedwczesnego porodu przed 34. tygodniem 1 na 104, ale biorę już Acard, więc chyba pozostało mi mieć nadzieję, że będę w tej większości statystyki 🙈
I termin porodu mi się przesunął na 31.01, także oficjalnie mieszczę się w styczniu 😁
_Dysia_, Karola_90, May-girl, yecikowa, tosiekk, Margareetka, monii00, Werox, Aga_92, dori, Kinia197, Esbe, Rosiek lubią tę wiadomość
-
Nayshea wrote:Jak odczuwasz ruchy? Ja właśnie nie wiem czego się spodziewać bo to moje pierwsze dziecko
Dla mnie te pierwsze ruchy to takie delikatne bąbelki jakby i ja też już czuje jak robi fikołki bo to takie charakterystyczne pykanie wtedy jest. Kurcze ciężko to do czegokolwiek porównać na tak wczesnym etapie. -
Hej! Melduję się po wizycie!
Jest serduszko. I jest i potwierdzony Chłopak💙
Chat sugerował dziewczynkę, na jednej wizycie faktycznie lekarz tak strzelał ale na prenatalnych i dzisiaj od razu lekarz powiedział, że będzie Syn.
Czuję się wzruszona i poruszona tymi wszystkimi informacjami. O dziwo nie płakałam w gabinecie. Nerwy mi dopiero puściły kiedy wyszliśmy z budynku. Poleciały łzy szczęścia.
Dziś jestem 16+0. Maleństwo waży 147g+-22g.
Pytałam lekarza z 10 razy czy wszystko dobrze. Długo robił mi dzisiaj usg. Oglądał z każdej strony na 3d, robił wszystkie pomiary.
Czytając wasze posty zapytałam o łożysko i potwierdził, że mam na przedniej ścianie. Zbadał mi również szyjkę 4 cm i jest sinawego koloru co jest ponoć dobrym znakiem.
Moja morfologia dalej nie jest powalająca:
Erytrocyty 3,57
Hematokryt 32,1
Hemoglobina 11,4
Mam przepisane żelazo juz od 4 tygodni, plus witamina c i probiotyki. Nie biorę żelaza codziennie bo źle się czuje i gorzej w wypróżnianiem. Ale tak co 2 dzień. Jak wyglądają Wasze wyniki? Mam się czego obawiać?
Dostałam skierowanie na połówkowe i będę schodzić z progesteronu, z 2 tabletek na 1 dziennie. Stresuje mnie też to bardzo.
Nie mam jeszcze brzuszka, ruchów nie czuję ale cieszę się że wiele z Was już może się tym cieszyć.
Czasem czuje jakby prądy w piersiach albo dziwne uczucie w spojeniu łonowym. Czasem czuję też wibracje ale właśnie jakby przy spojeniu. Coś widocznie zaczyna się dziać.
W najśmielszych snach nie sądziałam, że będę kiedyś w 16 tygodniu ciąży. Po stratach wydaje się to nierealne. Jesteśmy oboje przeszczęśliwi.
Dzięki dziewczyny za wasze wpisy. Bardzo pomagają nam, dziwczynom, ktore stawiają pierwsze kroki w 2 trymestrze. Wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Jest to bardzo cenne.
Trzymam kciuki za Was na wizytach, podczytuję i jestem na bieżąco. Ściskam!
_Dysia_, Werox, monii00, Nayshea, Bakallia, Iza., Aga_92, yecikowa, Jusia92, tosiekk, jaskra, dori, Margareetka, Kinia197, Haven, Karola_90, Esbe, MamaWPlanach, Rosiek lubią tę wiadomość
-
Cudowne wieści 💙molierowa wrote:Hej! Melduję się po wizycie!
Chat sugerował dziewczynkę, na jednej wizycie faktycznie lekarz tak strzelał ale na prenatalnych i dzisiaj od razu lekarz powiedział, że będzie Syn.
Czuję się wzruszona i poruszona tymi wszystkimi informacjami. O dziwo nie płakałam w gabinecie. Nerwy mi dopiero puściły kiedy wyszliśmy z budynku. Poleciały łzy szczęścia.
Dziś jestem 16+0. Maleństwo waży 147g+-22g.
Pytałam lekarza z 10 razy czy wszystko dobrze. Długo robił mi dzisiaj usg. Oglądał z każdej strony na 3d, robił wszystkie pomiary.
Czytając wasze posty zapytałam o łożysko i potwierdził, że mam na przedniej ścianie. Zbadał mi również szyjkę 4 cm i jest sinawego koloru co jest ponoć dobrym znakiem.
Erytrocyty 3,57
Hematokryt 32,1
Hemoglobina 11,4
Mam przepisane żelazo juz od 4 tygodni, plus witamina c i probiotyki. Nie biorę żelaza codziennie bo źle się czuje i gorzej w wypróżnianiem. Ale tak co 2 dzień. Jak wyglądają Wasze wyniki? Mam się czego obawiać?
Dostałam skierowanie na połówkowe i będę schodzić z progesteronu, z 2 tabletek na 1 dziennie. Stresuje mnie też to bardzo.
Nie mam jeszcze brzuszka, ruchów nie czuję ale cieszę się że wiele z Was już może się tym cieszyć.
Czasem czuje jakby prądy w piersiach albo dziwne uczucie w spojeniu łonowym. Czasem czuję też wibracje ale właśnie jakby przy spojeniu. Coś widocznie zaczyna się dziać.
W najśmielszych snach nie sądziałam, że będę kiedyś w 16 tygodniu ciąży. Po stratach wydaje się to nierealne. Jesteśmy oboje przeszczęśliwi.
Dzięki dziewczyny za wasze wpisy. Bardzo pomagają nam, dziwczynom, ktore stawiają pierwsze kroki w 2 trymestrze. Wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Jest to bardzo cenne.
molierowa lubi tę wiadomość
-
Nayshea wrote:Jak odczuwasz ruchy? Ja właśnie nie wiem czego się spodziewać bo to moje pierwsze dziecko
Ja czuję takie falowanie i rzeczywiście te takie pojedyncze puknięcia. Dzisiaj wcisnęłam palec to dzidzia dosyć mocno odpowiedziała 😂 Nie da się tego pomylić z niczym innym 😊 Najbardziej czuję jak kładę się na brzuch więc polecam spróbować bo mój bobas się wkurza 😂
Karola_90 lubi tę wiadomość
-
Ja juz od wczorajszej nocy czuje i widzę ruchy 😅 nawet jednego kopniaka udalo mi się nagrać .
W pierwszej ciązy czulam pierwsze ruchy w 18tc
W drugiej W 16 , no i trzecia teraz 😅
Z tym ze ja nie potrafie nigdy uchwycic tych bąbelków, motylków,
Mi się ciągle wydaje ze to po prostu jelita 😂
Dopiero jak dostanę prawdziwego kopa to czuje .
I tak juz drugą noc kiepsko spię , bo skupiam się na kopniakach a nie na śnie 😂😂😂😂
Jakie to uczucie ?
Kiedyś widziałam filmik :
Przyloż dłoń do policzka i przesuń językiem po nim .
😂 glupie , ale choc trochę to przypomina ruchy 😂😂😂
MamaWPlanach, monii00, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
molierowa wrote:Hej! Melduję się po wizycie!
Erytrocyty 3,57
Hematokryt 32,1
Hemoglobina 11,4
Wspaniałe wiadomości🥰 Gratuluję chłopca🩵
Jeśli chodzi o wyniki krwi, to moje erytrocyty i hematokryt są poniżej normy, ale lekarz powiedział, że w ciąży to normalne i nie jest to niepokojący wynik. Wynika to głównie ze zwiększenia objętości osocza we krwi (rozcieńczenie krwi).
Jeśli chodzi o niedobory żelaza, to w ciąży dość powszechne zjawisko. Ja hemoglobinę mam na razie w normie, ale ferrytyna jest w dolnej granicy i lekarz kazał mi podnieś ją dietą- głownie jeść czerwone mięso. Przez czerwiec i część lipca ze względu na mdłości w ogóle nie jadłam mięsa, więc to może się zgadzać.
Oczywiście najlepiej konsultować swoje wyniki z prowadzącym, ale jeśli niedobory nie są jakieś skrajnie niskie, to nie ma powodu do obaw o dzidziusia.
Obecnie jestem w 17 tc i mimo łożyska z tyłu nie czuję żadnych ruchów. Mogę też nie odróżniać bąbelków w jelitach/żołądku z tymi z macicy, ponieważ to moja pierwsza ciąża i wszystkie doświadczenia są nowe😉
Trzymam kciuki za spokojną i bezstresową ciążę🤞 Dużo zdrowia dla Ciebie i synka🍀
molierowa lubi tę wiadomość
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026: