Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie na przedniej scianie czuje sie pozniej. Ja mam na przedniej i lekarka mi sama na wizycie powiedziala ze moge czuc pozniej. No i poki co to jeszcze wcale nie czuje

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to na ostatniej wizycie pani doktor powiedziała, że mimo łożyska na tylnej scianie to przy pierwszej ciąży ruchy zaczyna się czuć najczęściej koło 20 tygodnia 😑 Także ja to sobie jeszcze poczekam, chociaż nie powiem bo zaczynam czuć co jakiś czas takie jakby wibracje w podbrzuszu, więc chyba coś się zaczyna dziać.

Dzięki za polecajki książek, poprzeglądam sobie te polecane przez was i na pewno coś zamówię 🥰

Nayshea lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • dori Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przełożyć sobie połówkowe o tydzień wcześniej, bo miałam mieć 15.09 czyli 21+2 i pani powiedziała, że jeśli zmiana terminu to lepiej w drugą stronę, że jednak teraz według rekomendacji te badania lepiej zrobić później, bo lepiej już widać wszystkie narządy i łatwiej wyłapać nieprawidłowości. Wiec ostatecznie mam 21.09, czyli 22+1 🙈

31.10.2022 💔
    25.05.2023 💔
    13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
    15.11.2023 beta 223,65
    22.11.2023 beta 4193 🤞
    27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
    11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
    22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
    09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
    19.02.2024 18+1 232g ❤️
    05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
    14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍

Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

age.png

18.05 beta 85,3
    20.05 beta 253
    25.05 beta 1730
    03.06 6+3 3,2mm ❤️ USG 5+6
    08.06 7+1 7,6mm ❤️ USG 6+5
    17.06 8+3 1,48cm ❤️ USG 7+6
    29.06 10+1 3,5cm ❤️ USG 10+3
    16.07 12+4 6,47 ❤️ USG prenatalne 12+4

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj przełożyłam prenatalne na 24.09, będę w 21+2. Pytałam też o te moje prenatalne no o wyniki są, ale chyba gołębiem tego e-maila wysyłają, bo od rana nic nie przyszło 🙄 jak do wieczora nie wyślą, to tam podjadę, bo są jacyś niepoważni. A reklamują się jako taka super premium przychodnia i mają naprawdę dobre opinie. Może inaczej traktują pacjentki regularnie chodzące do ich gabinetów a inaczej takie jednorazowe…

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jednej wizycie miałam na tylnej, teraz że na przedniej 🤔 ale ruchy już czuje zdecydowanie. Szczególnie wieczorem jak się już położę i przyłożę rękę.

Mój starszak zaczyna chyba rozumieć, że w brzuszku mam dzidzie. Przychodzi, podnosi mi bluzkę, przytula się, daje buziaki 🥰

Nayshea, Jusia92, dori lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Mi to na ostatniej wizycie pani doktor powiedziała, że mimo łożyska na tylnej scianie to przy pierwszej ciąży ruchy zaczyna się czuć najczęściej koło 20 tygodnia 😑 Także ja to sobie jeszcze poczekam, chociaż nie powiem bo zaczynam czuć co jakiś czas takie jakby wibracje w podbrzuszu, więc chyba coś się zaczyna dziać.

Dzięki za polecajki książek, poprzeglądam sobie te polecane przez was i na pewno coś zamówię 🥰
    Ja również mam na tylnej i odczuwam takie wibracje, a wczoraj późnym wieczorem czułam takie pukanie 🙈

_Dysia_ lubi tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wizyt to mi wyznaczyli jeszcze jakies usg na 11 grudnia o.O. Nie spodziewałam sie tak późno, ale faktycznie polozna powiedziała, ze ze względu na miesniaka bede miala częstsze usg i beda sprawdzać wagę dziecka :) także miło

Aga_92 lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    Zespół Edwardsa? Amniopunkcja: zdrowy syn 💙
    202701102743.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja na jednej wizycie miałam na tylnej, teraz że na przedniej 🤔 ale ruchy już czuje zdecydowanie. Szczególnie wieczorem jak się już położę i przyłożę rękę.

Mój starszak zaczyna chyba rozumieć, że w brzuszku mam dzidzie. Przychodzi, podnosi mi bluzkę, przytula się, daje buziaki 🥰
    Jak odczuwasz ruchy? Ja właśnie nie wiem czego się spodziewać bo to moje pierwsze dziecko

FET 22.04
    preg.png
  • Paulla91 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🍎 jak tam u was? Dawno mnie tu nie było.
    Ostatnio o was myślałam, u mnie wszystko dobrze.
    Na badaniu prenatalnym lekarz powiedział, ze to będzie dziewczynka- czyli dobrze mi tu wywróżylyście :) drugi lekarz potwierdził, ale za chwilę miał wątpliwości. Mam wizytę 18 sierpnia i mam nadzieję, że lekarka potwierdzi, że dziewczynka bo już się nastawiłam, że będzie Pola :)

Trochę „przetestowałam” lekarzy, jednak ostatecznie pozostaje z doktor ze szpitala klinicznego na Karowej. Jest to endokrynolog-ginekolog. Czuję się zaopiekowana. Jednak muszę dojeżdżać do Warszawy.

Tam też będę miała badania połówkowe. Doktor od razu zleciała mi usg w 20 tyg w celu zbadania tarczycy dziecka. Czuję, że jestem w świetnych rękach.

Czy któraś z was też chodzi do szpitala na Karowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 15:26

Jusia92, Karola_90, Kinia197, Esbe lubią tę wiadomość

• Werox Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie ale wieczorem jak leżę w łóżku i mam zapełniony pęcherz to czuję takie jakby pukanie w niego i zastanawiam się czy to mogą być już ruchy dziecka🤔

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze trochę pomęczyłam przychodnie i dostałam w końcu wyniki! Ryzyka skorygowane niskie 😮‍💨 jedynie co, to Ryzyko ograniczenia wzrostu płodu przed 37. tygodniem 1 na 204.
    Ryzyko przedwczesnego porodu przed 34. tygodniem 1 na 104, ale biorę już Acard, więc chyba pozostało mi mieć nadzieję, że będę w tej większości statystyki 🙈

I termin porodu mi się przesunął na 31.01, także oficjalnie mieszczę się w styczniu 😁

_Dysia_, Karola_90, May-girl, yecikowa, tosiekk, Margareetka, monii00, Werox, Aga_92, dori, Kinia197, Esbe, Rosiek lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayshea wrote:
    Jak odczuwasz ruchy? Ja właśnie nie wiem czego się spodziewać bo to moje pierwsze dziecko

Dla mnie te pierwsze ruchy to takie delikatne bąbelki jakby i ja też już czuje jak robi fikołki bo to takie charakterystyczne pykanie wtedy jest. Kurcze ciężko to do czegokolwiek porównać na tak wczesnym etapie.

preg.png

age.png
  • molierowa Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Melduję się po wizycie!

Jest serduszko. I jest i potwierdzony Chłopak💙
    Chat sugerował dziewczynkę, na jednej wizycie faktycznie lekarz tak strzelał ale na prenatalnych i dzisiaj od razu lekarz powiedział, że będzie Syn.

Czuję się wzruszona i poruszona tymi wszystkimi informacjami. O dziwo nie płakałam w gabinecie. Nerwy mi dopiero puściły kiedy wyszliśmy z budynku. Poleciały łzy szczęścia.

Dziś jestem 16+0. Maleństwo waży 147g+-22g.
    Pytałam lekarza z 10 razy czy wszystko dobrze. Długo robił mi dzisiaj usg. Oglądał z każdej strony na 3d, robił wszystkie pomiary.
    Czytając wasze posty zapytałam o łożysko i potwierdził, że mam na przedniej ścianie. Zbadał mi również szyjkę 4 cm i jest sinawego koloru co jest ponoć dobrym znakiem.

Moja morfologia dalej nie jest powalająca:
    Erytrocyty 3,57
    Hematokryt 32,1
    Hemoglobina 11,4
    Mam przepisane żelazo juz od 4 tygodni, plus witamina c i probiotyki. Nie biorę żelaza codziennie bo źle się czuje i gorzej w wypróżnianiem. Ale tak co 2 dzień. Jak wyglądają Wasze wyniki? Mam się czego obawiać?

Dostałam skierowanie na połówkowe i będę schodzić z progesteronu, z 2 tabletek na 1 dziennie. Stresuje mnie też to bardzo.

Nie mam jeszcze brzuszka, ruchów nie czuję ale cieszę się że wiele z Was już może się tym cieszyć.
    Czasem czuje jakby prądy w piersiach albo dziwne uczucie w spojeniu łonowym. Czasem czuję też wibracje ale właśnie jakby przy spojeniu. Coś widocznie zaczyna się dziać.

W najśmielszych snach nie sądziałam, że będę kiedyś w 16 tygodniu ciąży. Po stratach wydaje się to nierealne. Jesteśmy oboje przeszczęśliwi.

Dzięki dziewczyny za wasze wpisy. Bardzo pomagają nam, dziwczynom, ktore stawiają pierwsze kroki w 2 trymestrze. Wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Jest to bardzo cenne.

Trzymam kciuki za Was na wizytach, podczytuję i jestem na bieżąco. Ściskam!

_Dysia_, Werox, monii00, Nayshea, Bakallia, Iza., Aga_92, yecikowa, Jusia92, tosiekk, jaskra, dori, Margareetka, Kinia197, Haven, Karola_90, Esbe, MamaWPlanach, Rosiek lubią tę wiadomość

• Nayshea Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:

Chat sugerował dziewczynkę, na jednej wizycie faktycznie lekarz tak strzelał ale na prenatalnych i dzisiaj od razu lekarz powiedział, że będzie Syn.

Czuję się wzruszona i poruszona tymi wszystkimi informacjami. O dziwo nie płakałam w gabinecie. Nerwy mi dopiero puściły kiedy wyszliśmy z budynku. Poleciały łzy szczęścia.

Dziś jestem 16+0. Maleństwo waży 147g+-22g.
    Pytałam lekarza z 10 razy czy wszystko dobrze. Długo robił mi dzisiaj usg. Oglądał z każdej strony na 3d, robił wszystkie pomiary.
    Czytając wasze posty zapytałam o łożysko i potwierdził, że mam na przedniej ścianie. Zbadał mi również szyjkę 4 cm i jest sinawego koloru co jest ponoć dobrym znakiem.

Erytrocyty 3,57
    Hematokryt 32,1
    Hemoglobina 11,4
    Mam przepisane żelazo juz od 4 tygodni, plus witamina c i probiotyki. Nie biorę żelaza codziennie bo źle się czuje i gorzej w wypróżnianiem. Ale tak co 2 dzień. Jak wyglądają Wasze wyniki? Mam się czego obawiać?

Dostałam skierowanie na połówkowe i będę schodzić z progesteronu, z 2 tabletek na 1 dziennie. Stresuje mnie też to bardzo.

Nie mam jeszcze brzuszka, ruchów nie czuję ale cieszę się że wiele z Was już może się tym cieszyć.
    Czasem czuje jakby prądy w piersiach albo dziwne uczucie w spojeniu łonowym. Czasem czuję też wibracje ale właśnie jakby przy spojeniu. Coś widocznie zaczyna się dziać.

W najśmielszych snach nie sądziałam, że będę kiedyś w 16 tygodniu ciąży. Po stratach wydaje się to nierealne. Jesteśmy oboje przeszczęśliwi.

Dzięki dziewczyny za wasze wpisy. Bardzo pomagają nam, dziwczynom, ktore stawiają pierwsze kroki w 2 trymestrze. Wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Jest to bardzo cenne.

Cudowne wieści 💙

molierowa lubi tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayshea wrote:

Ja czuję takie falowanie i rzeczywiście te takie pojedyncze puknięcia. Dzisiaj wcisnęłam palec to dzidzia dosyć mocno odpowiedziała 😂 Nie da się tego pomylić z niczym innym 😊 Najbardziej czuję jak kładę się na brzuch więc polecam spróbować bo mój bobas się wkurza 😂

Karola_90 lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Haven Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od wczorajszej nocy czuje i widzę ruchy 😅 nawet jednego kopniaka udalo mi się nagrać .
    W pierwszej ciązy czulam pierwsze ruchy w 18tc
    W drugiej W 16 , no i trzecia teraz 😅
    Z tym ze ja nie potrafie nigdy uchwycic tych bąbelków, motylków,
    Mi się ciągle wydaje ze to po prostu jelita 😂
    Dopiero jak dostanę prawdziwego kopa to czuje .
    I tak juz drugą noc kiepsko spię , bo skupiam się na kopniakach a nie na śnie 😂😂😂😂
    Jakie to uczucie ?
    Kiedyś widziałam filmik :
    Przyloż dłoń do policzka i przesuń językiem po nim .
    😂 glupie , ale choc trochę to przypomina ruchy 😂😂😂

MamaWPlanach, monii00, Jusia92 lubią tę wiadomość

🤵👰‍♂️- 02.06.2012r
    👨‍👩‍👦 - 2014r
    👨‍👩‍👦‍👦 - 2018r
    II 🎊- 12.05.2026r

preg.png
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:

Erytrocyty 3,57
    Hematokryt 32,1
    Hemoglobina 11,4

Wspaniałe wiadomości🥰 Gratuluję chłopca🩵

Jeśli chodzi o wyniki krwi, to moje erytrocyty i hematokryt są poniżej normy, ale lekarz powiedział, że w ciąży to normalne i nie jest to niepokojący wynik. Wynika to głównie ze zwiększenia objętości osocza we krwi (rozcieńczenie krwi).
    Jeśli chodzi o niedobory żelaza, to w ciąży dość powszechne zjawisko. Ja hemoglobinę mam na razie w normie, ale ferrytyna jest w dolnej granicy i lekarz kazał mi podnieś ją dietą- głownie jeść czerwone mięso. Przez czerwiec i część lipca ze względu na mdłości w ogóle nie jadłam mięsa, więc to może się zgadzać.
    Oczywiście najlepiej konsultować swoje wyniki z prowadzącym, ale jeśli niedobory nie są jakieś skrajnie niskie, to nie ma powodu do obaw o dzidziusia.

Obecnie jestem w 17 tc i mimo łożyska z tyłu nie czuję żadnych ruchów. Mogę też nie odróżniać bąbelków w jelitach/żołądku z tymi z macicy, ponieważ to moja pierwsza ciąża i wszystkie doświadczenia są nowe😉

Trzymam kciuki za spokojną i bezstresową ciążę🤞 Dużo zdrowia dla Ciebie i synka🍀

molierowa lubi tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
‹‹ 171 172 173 174 175
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ