Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Słodko z tymi ruchami dzidzionów ❤️ ja czuję ale jeszcze na tyle delikatnie, że w tym codziennym pędzie wyczuwam to może z raz, dwa razy dziennie narazie,
Chciałabym częściej tego mojego Maluszka już czuć, bo czasem aż zapominam że jestem w ciąży latając za moimi dwoma urwisami 😅
Nie mogę się doleczyc juz z tydzień i z tego wszystkiego zrobiło mi się zapalenie zatok, umieram na ból głowy dlatego mało się udzielam,
Ale staram się Was nadrabiać Dziewczyny. -
Kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 🤞❤️
BillieJean zdrówka! Oby szybko Cię puściło 🤞
Ja dostałam moje wyniki posiewu i czysto w moczu. Więc podjadę jeszcze zrobić wymaz z pochwy, bo jakoś musiały te bakterie się dostać skoro mi wyszły w badaniu ogólnym.
W pierwszej ciąży miałam częsty problem z infekcjami, które nawet nie dawały za bardzo objawów.
BillieJean, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mam pytanie: czy posiew zleca Wam lekarz, czy same sie na to decydujecie i kiedy? Pytam, bo moj chyba jest bardzo wyluzowany i daje ogólne badanie moczu, a czytalam, ze niektóre rzeczy w ogóle w ogólnym nie wychodzą i nie dają objawów. Robić to na własną rękę, jak nie mam żadnych objawów? Nie wiem, czy mój lekarz jest wyluzowany normalnie czy aż za bardzo
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
May-girl wrote:Dziewczyny,
Mam pytanie: czy posiew zleca Wam lekarz, czy same sie na to decydujecie i kiedy? Pytam, bo moj chyba jest bardzo wyluzowany i daje ogólne badanie moczu, a czytalam, ze niektóre rzeczy w ogóle w ogólnym nie wychodzą i nie dają objawów. Robić to na własną rękę, jak nie mam żadnych objawów? Nie wiem, czy mój lekarz jest wyluzowany normalnie czy aż za bardzo
Mi moj w większości każe sam mocz badać a co jakis czas dodać posiew:) -
Mi zlecił teraz pierwszy raz, bo w badaniu ogólnym wyszły mi bakterie i fosforany. Tak to co miesiąc tylko badanie moczu zwykłe. W pierwszej ciąży ani razu nie robiłam posiewu. -
Jak w badaniu ogólnym nie wychodzą bakterie/leukocyty/fosforany, brak jakichkolwiek objawów to nie ma sensu robienie posiewu - tak mi powiedział mój lekarz
kontroluję co 3-4 tyg ogólne moczu i póki co wszystko cały czas ok, więc nie dodawałam posiewu.
Margaretka, a może po prostu przy pobieraniu próbki niechcący się zanieczyściło? Kiedyś jeszcze przed ciążą jak pobrałam bez podmycia i osuszenia jednorazowym ręcznikiem to też mi zaraz wyszły bakterie, a posiew czysty.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:31
-
Tylko badanie ogólne. Jakby w nim coś wyszło niepijącego i / lub były objawy jakieś jeszcze to wtedy posiew 🙂May-girl wrote:Dziewczyny,
-
tosiekk wrote:Jak w badaniu ogólnym nie wychodzą bakterie/leukocyty/fosforany, brak jakichkolwiek objawów to nie ma sensu robienie posiewu - tak mi powiedział mój lekarz
kontroluję co 3-4 tyg ogólne moczu i póki co wszystko cały czas ok, więc nie dodawałam posiewu.
Margaretka, a może po prostu przy pobieraniu próbki niechcący się zanieczyściło? Kiedyś jeszcze przed ciążą jak pobrałam bez podmycia i osuszenia jednorazowym ręcznikiem to też mi zaraz wyszły bakterie, a posiew czysty.
No właśnie też tak pomyślałam. Co prawda pobieram pod prysznicem specjalnie ale wiadomo coś i tak mogło kapnąć. -