Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Słodko z tymi ruchami dzidzionów ❤️ ja czuję ale jeszcze na tyle delikatnie, że w tym codziennym pędzie wyczuwam to może z raz, dwa razy dziennie narazie,
Chciałabym częściej tego mojego Maluszka już czuć, bo czasem aż zapominam że jestem w ciąży latając za moimi dwoma urwisami 😅
Nie mogę się doleczyc juz z tydzień i z tego wszystkiego zrobiło mi się zapalenie zatok, umieram na ból głowy dlatego mało się udzielam,
Ale staram się Was nadrabiać Dziewczyny. -
Kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 🤞❤️
BillieJean zdrówka! Oby szybko Cię puściło 🤞
Ja dostałam moje wyniki posiewu i czysto w moczu. Więc podjadę jeszcze zrobić wymaz z pochwy, bo jakoś musiały te bakterie się dostać skoro mi wyszły w badaniu ogólnym.
W pierwszej ciąży miałam częsty problem z infekcjami, które nawet nie dawały za bardzo objawów.
BillieJean, Jusia92, Nayshea, Esbe lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mam pytanie: czy posiew zleca Wam lekarz, czy same sie na to decydujecie i kiedy? Pytam, bo moj chyba jest bardzo wyluzowany i daje ogólne badanie moczu, a czytalam, ze niektóre rzeczy w ogóle w ogólnym nie wychodzą i nie dają objawów. Robić to na własną rękę, jak nie mam żadnych objawów? Nie wiem, czy mój lekarz jest wyluzowany normalnie czy aż za bardzo
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
May-girl wrote:Dziewczyny,
Mam pytanie: czy posiew zleca Wam lekarz, czy same sie na to decydujecie i kiedy? Pytam, bo moj chyba jest bardzo wyluzowany i daje ogólne badanie moczu, a czytalam, ze niektóre rzeczy w ogóle w ogólnym nie wychodzą i nie dają objawów. Robić to na własną rękę, jak nie mam żadnych objawów? Nie wiem, czy mój lekarz jest wyluzowany normalnie czy aż za bardzo
Mi moj w większości każe sam mocz badać a co jakis czas dodać posiew:) -
Mi zlecił teraz pierwszy raz, bo w badaniu ogólnym wyszły mi bakterie i fosforany. Tak to co miesiąc tylko badanie moczu zwykłe. W pierwszej ciąży ani razu nie robiłam posiewu. -
Jak w badaniu ogólnym nie wychodzą bakterie/leukocyty/fosforany, brak jakichkolwiek objawów to nie ma sensu robienie posiewu - tak mi powiedział mój lekarz
kontroluję co 3-4 tyg ogólne moczu i póki co wszystko cały czas ok, więc nie dodawałam posiewu.
Margaretka, a może po prostu przy pobieraniu próbki niechcący się zanieczyściło? Kiedyś jeszcze przed ciążą jak pobrałam bez podmycia i osuszenia jednorazowym ręcznikiem to też mi zaraz wyszły bakterie, a posiew czysty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 11:31
-
Tylko badanie ogólne. Jakby w nim coś wyszło niepokojacego i / lub były objawy jakieś jeszcze to wtedy posiew 🙂May-girl wrote:Dziewczyny,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 20:19
-
tosiekk wrote:Jak w badaniu ogólnym nie wychodzą bakterie/leukocyty/fosforany, brak jakichkolwiek objawów to nie ma sensu robienie posiewu - tak mi powiedział mój lekarz
kontroluję co 3-4 tyg ogólne moczu i póki co wszystko cały czas ok, więc nie dodawałam posiewu.
Margaretka, a może po prostu przy pobieraniu próbki niechcący się zanieczyściło? Kiedyś jeszcze przed ciążą jak pobrałam bez podmycia i osuszenia jednorazowym ręcznikiem to też mi zaraz wyszły bakterie, a posiew czysty.
No właśnie też tak pomyślałam. Co prawda pobieram pod prysznicem specjalnie ale wiadomo coś i tak mogło kapnąć. -
Cześć dziewczyny! Wracam po tygodniowym wypadzie znad morza. Mój mąż był pierwszy raz, ja byłam kiedyś tylko za dzieciaka, pogoda była rewelacyjna
podroz 8 godzin autem jakoś mi zleciała, jedyne co to chyba zupa rybna się nie przyjęła.. mój mąż twierdzi, że młody pewnie po nim nie będzie tego lubił 😅
Od razu też melduje się po wizycie, która trochę pozostawiła niesmak, bo nic wiele się z niej nie dowiedziałam, dalej nie wiem ile waży, tylko że rośnie i nie mieści się już w obrazie usg, od glowy do pupy ma 10 cm plus do tego nogi i był obrocony do nas plecami. No ale najważniejsze że jest wszystko dobrze
kolejna wizyta aż 1 września. Do tego prztylam 1,5 kg od ostatniej wizyty 2,5 tygodnia temu.
Co do badania moczu to dzisiaj wyjątkowo mi to badanie nie poszło, oczywiscie sie podmyłam przed, ale mocz mi tak spływal po mnie, że nie mogłam do złapać i bylam pewna ze beda zanieczyszczenia 🤣 jakie moje zdziwienie, ze pierwszy raz mialam tak idealne wyniki, ze nie mialam badanego osadu!
Dzisiaj z usg mi wypada 16+0 i wciąż z nadzieją czekam na pierwsze ruchy, zazdroszczę Wam tego uczucia🤗
tosiekk, Jusia92, Kinia197, molierowa, monii00, _Dysia_, Werox, Rosiek, Esbe lubią tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm, niskie ryzyka
11.09. II usg prenatalne 377g🩵
💊Pueria duo active, Hydroksychlorochina, Neoparin, Acard, Omega 3, Cyclogest, Biosteron

-
U mnie lekarka posiewu moczu nie robi, czy słusznie to nie wiem. Jak się nic nie dzieje to na własną rękę nie planuję badać.
Ja ruchy już czuję, czasem jest kilka godzin przerwy ale ogólnie codziennie coś czuję. 😃Wy też za niedługo poczujecie. ☺️
Jusia92, molierowa, Nayshea, Esbe lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nie wiem czy pamiętacie ale w tamtym tygodniu lekarz z NFZ nie zrobił mi usg więc poszłam dziś prywatnie, echo serduszka prawidłowe, jedyne co to są jakieś torbielki w głowie, które ponoć znikają na późniejszym etapie ciąży i jest to dosyć częste(?) dzidziuś waży 226 gram, potwierdzone że synek 💙🥹
Margareetka, _Dysia_, tosiekk, ANIELKA, Aga_92, Jusia92, Kinia197, molierowa, BillieJean, monii00, Werox, Rosiek, Zagadka919, Karola_90, Haven, Esbe lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też zaczęłam czuć, nawet jak przyłożę rękę to czuję jak się rusza 🙈 dziwne uczucieAnnette. wrote:U mnie lekarka posiewu moczu nie robi, czy słusznie to nie wiem. Jak się nic nie dzieje to na własną rękę nie planuję badać.
Ja ruchy już czuję, czasem jest kilka godzin przerwy ale ogólnie codziennie coś czuję. 😃Wy też za niedługo poczujecie. ☺️
Jusia92, Rosiek, Annette., Karola_90, Esbe lubią tę wiadomość
-
Torbiele splotu naczyniowego?Nayshea wrote:Hej dziewczyny, nie wiem czy pamiętacie ale w tamtym tygodniu lekarz z NFZ nie zrobił mi usg więc poszłam dziś prywatnie, echo serduszka prawidłowe, jedyne co to są jakieś torbielki w głowie, które ponoć znikają na późniejszym etapie ciąży i jest to dosyć częste(?) dzidziuś waży 226 gram, potwierdzone że synek 💙🥹
Mój syn miał, znikły same najpierw jeden na II prenatalnych a potem drugi jakoś na następnym usg nie było już żadnego.
Życzę dużo zdrówka Dziewczyny, nareszcie jakieś normalne temperatury.
Mi zlecił gin morfologię i mocz na następną wizytę bo w poprzedniej ciąży tylko prywatnie gin zlecał a na nfz tylko te podstawowe w każdym trymestrze lub jak coś się działo. Posiew raczej zrobiłabym jak ogólne wyjdzie źle albo infekcja. Dla dorosłego badanie moczu to nic, my od urodzenia synowi pobieramy na ogólne i posiew do wizyty u nefrologa. Ostatnio 2 soboty była walka o próbkę ciekawe jak teraz będzie, gdy już chodzi bo mamy we wrześniu usg i wizytę 🙈
Nayshea lubi tę wiadomość
2x💔 poronienia samoistne
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
24.08.2026 - prawdopodobnie 🩷
28.09.2026 - 439g Cukiereczka 🍬🩷
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Ja melduję się po weekendzie z rodzinką🥰
Dzisiaj w końcu taka temperatura że da się oddychać.
U mnie apetyt się powoli normuje, jestem w stanie już zjeść coraz więcej i w końcu jem swoje zachcianki. U mnie teraz ogromna ochota na mega kwaśne jabłka i na ostre jedzonko.
Byłam wczoraj na wizycie u endokrynologa i wszystko na szczęście w porządku.
W czwartek czeka mnie użyta u gina prywatnie, już się nie możemy z mężem doczekać.
No i w końcu się brzusio pojawił 😍
Kciuki za wizyty ❤️
monii00, Aga_92, molierowa, ANIELKA, Margareetka, Jusia92, Esbe lubią tę wiadomość
-
Tak dokładnie, reszta wyszła w porządku No i to serduszko również czego się najbardziej stresowałam bo na 1 prenatalnych mi zleciła echo właśnie. Kiedyś pamiętam były takie naklejane dla dzieci do pobrania moczu, są jeszcze?monii00 wrote:Torbiele splotu naczyniowego?
Mój syn miał, znikły same najpierw jeden na II prenatalnych a potem drugi jakoś na następnym usg nie było już żadnego.
Życzę dużo zdrówka Dziewczyny, nareszcie jakieś normalne temperatury.
Mi zlecił gin morfologię i mocz na następną wizytę bo w poprzedniej ciąży tylko prywatnie gin zlecał a na nfz tylko te podstawowe w każdym trymestrze lub jak coś się działo. Posiew raczej zrobiłabym jak ogólne wyjdzie źle albo infekcja. Dla dorosłego badanie moczu to nic, my od urodzenia synowi pobieramy na ogólne i posiew do wizyty u nefrologa. Ostatnio 2 soboty była walka o próbkę ciekawe jak teraz będzie, gdy już chodzi bo mamy we wrześniu usg i wizytę 🙈 -
No u mnie teraz serduszko nie było do oceny na prenatalnych więc też się tym martwię, dlaczego zlecili echo? Najważniejsze, że wszystko w porządku a torbiele znikną sama zobaczysz. Mi tłumaczył profesor, że teraz są takie nowoczesne aparaty do usg, które to łapią i nie znają dokładnie przyczyny powstawania.Nayshea wrote:Tak dokładnie, reszta wyszła w porządku No i to serduszko również czego się najbardziej stresowałam bo na 1 prenatalnych mi zleciła echo właśnie. Kiedyś pamiętam były takie naklejane dla dzieci do pobrania moczu, są jeszcze?
To tylko można pobrać do ogólnego a do posiewu nie można tego używać bo wychodzą często bakterie. Musi być strumień środkowy i do tego pojemnik otwarty jak najkrócej.
Nayshea lubi tę wiadomość
2x💔 poronienia samoistne
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
24.08.2026 - prawdopodobnie 🩷
28.09.2026 - 439g Cukiereczka 🍬🩷
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Dziewczyny czy któraś z was miała sytuacje, że dziecko na USG prawie się nie rusza? Widziałam tylko dwa razy jak lekko ruszył rączka, a mam USG co dwa tygodnie. Jutro z USG 17+0
-
Buburuza nasz Bobas na ostatnim USG tak wlasnie sie nie ruszal, tylko sie na bok obrocil, ale serduszko dobrze bilo, lekarka mowila ze pewnie spi
slyszalam te rozne tricki zeby przed usg zjesc cos slodkiego to sie obudzi ale osobiscie nie moge przez diete tego wyprobowac. Jestem ciekawa jak bedzie za tydz na usg, gdzies jeszcze czytalam ze w moim przypadku moge zimna wode sprobowac wypic, ze zmiana temperatury tez obudzi a jest nieszkodliwa
Buburuza lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
18.08 376g 💙
27.08 połówkowe ✔️ 457g 🥨
15.09 700g 🐻

-
Buburuza wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała sytuacje, że dziecko na USG prawie się nie rusza? Widziałam tylko dwa razy jak lekko ruszył rączka, a mam USG co dwa tygodnie. Jutro z USG 17+0
Mój zawsze śpi, tylko na prenatalnych fikał koziołki, ale podejrzewam, że to przez mcflurry które zjadłam pół godziny przed 😅 Ostatnio na usg się przebudził, ale też tylko pomachał sobie rączkami i nóżkami. Najwidoczniej nasze waflokruszki są super leniwe 🤣
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
25.08 - 342g 🥭
1.09 - połówkowe ✅️
15.09 - 554g 🌽
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Buburuza ja za każdym razem w tej ciąży trafiam na usg gdy dziecko akurat śpi albo dosłownie leciutko się rusza, poprzednia dwójka zwykle szalała co też wydaje mi się dziwne że tym razem taki leniwiec, ale żaden lekarz nie mówi żeby coś było niepokojącego.