Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodko z tymi ruchami dzidzionów ❤️ ja czuję ale jeszcze na tyle delikatnie, że w tym codziennym pędzie wyczuwam to może z raz, dwa razy dziennie narazie,
    Chciałabym częściej tego mojego Maluszka już czuć, bo czasem aż zapominam że jestem w ciąży latając za moimi dwoma urwisami 😅
    Nie mogę się doleczyc juz z tydzień i z tego wszystkiego zrobiło mi się zapalenie zatok, umieram na ból głowy dlatego mało się udzielam,
    Ale staram się Was nadrabiać Dziewczyny.

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 🤞❤️

BillieJean zdrówka! Oby szybko Cię puściło 🤞

Ja dostałam moje wyniki posiewu i czysto w moczu. Więc podjadę jeszcze zrobić wymaz z pochwy, bo jakoś musiały te bakterie się dostać skoro mi wyszły w badaniu ogólnym.
    W pierwszej ciąży miałam częsty problem z infekcjami, które nawet nie dawały za bardzo objawów.

BillieJean, Jusia92 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Mam pytanie: czy posiew zleca Wam lekarz, czy same sie na to decydujecie i kiedy? Pytam, bo moj chyba jest bardzo wyluzowany i daje ogólne badanie moczu, a czytalam, ze niektóre rzeczy w ogóle w ogólnym nie wychodzą i nie dają objawów. Robić to na własną rękę, jak nie mam żadnych objawów? Nie wiem, czy mój lekarz jest wyluzowany normalnie czy aż za bardzo ;)

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,

Mam pytanie: czy posiew zleca Wam lekarz, czy same sie na to decydujecie i kiedy? Pytam, bo moj chyba jest bardzo wyluzowany i daje ogólne badanie moczu, a czytalam, ze niektóre rzeczy w ogóle w ogólnym nie wychodzą i nie dają objawów. Robić to na własną rękę, jak nie mam żadnych objawów? Nie wiem, czy mój lekarz jest wyluzowany normalnie czy aż za bardzo ;)

Mi moj w większości każe sam mocz badać a co jakis czas dodać posiew:)

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Zaczynamy nową przygodę? 🥹
    preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,

Mi zlecił teraz pierwszy raz, bo w badaniu ogólnym wyszły mi bakterie i fosforany. Tak to co miesiąc tylko badanie moczu zwykłe. W pierwszej ciąży ani razu nie robiłam posiewu.

preg.png

age.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,

Jak w badaniu ogólnym nie wychodzą bakterie/leukocyty/fosforany, brak jakichkolwiek objawów to nie ma sensu robienie posiewu - tak mi powiedział mój lekarz :) kontroluję co 3-4 tyg ogólne moczu i póki co wszystko cały czas ok, więc nie dodawałam posiewu.

Margaretka, a może po prostu przy pobieraniu próbki niechcący się zanieczyściło? Kiedyś jeszcze przed ciążą jak pobrałam bez podmycia i osuszenia jednorazowym ręcznikiem to też mi zaraz wyszły bakterie, a posiew czysty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:31

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,

Tylko badanie ogólne. Jakby w nim coś wyszło niepijącego i / lub były objawy jakieś jeszcze to wtedy posiew 🙂

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Jak w badaniu ogólnym nie wychodzą bakterie/leukocyty/fosforany, brak jakichkolwiek objawów to nie ma sensu robienie posiewu - tak mi powiedział mój lekarz :) kontroluję co 3-4 tyg ogólne moczu i póki co wszystko cały czas ok, więc nie dodawałam posiewu.

Margaretka, a może po prostu przy pobieraniu próbki niechcący się zanieczyściło? Kiedyś jeszcze przed ciążą jak pobrałam bez podmycia i osuszenia jednorazowym ręcznikiem to też mi zaraz wyszły bakterie, a posiew czysty.

No właśnie też tak pomyślałam. Co prawda pobieram pod prysznicem specjalnie ale wiadomo coś i tak mogło kapnąć.

preg.png

age.png
‹‹ 173 174 175 176 177
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ