Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaretka ale super, że wszystko w porządku i marzyłaś o dziewczynce 🥰
Patience super wieści że bobas jest zdrowy, ale nie mogło być inaczej 😊
Powoli zaczynamy prenatalne i trzymam kciuki za wszystkie wasze bobaski oby z każdej wizyty były same dobre wieści 🥰
Jusia92, baby33, Iza., Margareetka, patience lubią tę wiadomość
-
Annette. wrote:Mam pytanie, kiedy zrobić USG piersi, bo w sumie dostałam skierowanie ale nie powiedziała mi babka kiedy tam iść🤔Kiedy Wy robiłyście?
Ja robiłam jeszcze na początku ciąży, lekarka mi mówiła że nie ma znaczenia ☺️
Annette. lubi tę wiadomość
-
Annette. wrote:Mam pytanie, kiedy zrobić USG piersi, bo w sumie dostałam skierowanie ale nie powiedziała mi babka kiedy tam iść🤔Kiedy Wy robiłyście?
Ja miałam robione w listopadzie zeszłego roku, i też już dostałam skierowanie ale z informacją, żeby zrobić dopiero w pazdzierniku, bo wszystko było ok poprzednim razem, i że raz na rok wystarczy.
-
Nie ma znaczenia na jakim etapie ciąży, ja zrobiłam na początku bo akurat minął rok od poprzedniego 🙂Annette. wrote:Mam pytanie, kiedy zrobić USG piersi, bo w sumie dostałam skierowanie ale nie powiedziała mi babka kiedy tam iść🤔Kiedy Wy robiłyście?
-
Ja robiłam w listopadzie, teraz mam skierowanie z luxmedu i też planuje zrobić jakoś po roku od ostatniego
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
08.26 🩷
09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo

-
xKlaudix wrote:Gratulacje! 🩷
Ja nie wiem co te nasze dziewczynki mają w sobie ale moja tak samo się chowa
buzi już nie chciała pokazać 2 wizytę pod rząd, wypina tylko tyłek
za to oficjalnie wczoraj pokazała, że na 100% jest dziewczynką 
haha, moja też taka skromna! jak ostatnio miałam USG i lekarz chciał zrobić zdjęcie 3D to plecami się odwróciła
ale na początku badania pomachała do nas rączką 😍 odwrócona plecami oczywiście, ale i tak słodkie to było 
Super jest czuć ruchy dzidziusia
i narazie nadal mnie to zachwyca jak coś robię, albo z kimś rozmawiam i czuję jakieś kopniaki
najchętniej przerwałabym rozmowę, żeby się porozkoszować 
Cieszę się, że wszystkie wizyty u Was pozytywne
Co do USG piersi, to ja miałam robione w lutym, tuż przed ciążą i mi lekarz mówił, że nie muszę teraz w ciąży robić.
Ale też, jako ciekawostkę powiem, że rozmawiałam z koleżanką, która była niedawno na USG piersi i jej lekarka powiedziała, że USG nie zawsze jest w stanie wyłapać wszystkie guzy... i że w profilaktyce najważniejsze jest samobadanie. Więc, może miesiąc ciąży robienia USG nie jest taki ważny, ale badajmy się same regularnie
U mnie jeszcze 2 dni robocze do wizyty! Czuję już trochę jesień i nie mogę się doczekać, żeby mieć trochę więcej czasu na odpoczynek, czytanie książek i szydełkowanie
A w ogóle co Wy robicie w wolnym czasie? Macie jakieś zajawki, hobby?
Jusia92 lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Margaretka gratulacje córeczki 🥹🥹 A mieliście już imię ?
Patience wspaniałe wieści od Ciebie 🥰
Imię myśleliśmy przez chwilę, że mamy, ale jak się dowiedzieliśmy że będzie ta wymarzona córka to jednak przestało nam pasować xd
Z Marcelem mieliśmy ogromny problem, żeby wybrać imię i teraz pewnie będzie podobnie
Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam problem 🫣
Przy upale zawsze puchły mi po nocy czy wysiłku dłonie, ale od kilku dni jest masakra.
Budzę się i mam 3x większe palce niż zwykle, i nie zacisne dłoni w pięść 😱
Co gorsza spuchły mi też stopy, nie mam kostek widocznych 😵💫
Jutro to wesele a ja chyba muszę kupić 2 rozmiary większe klapki bo w nic oprócz moich jednych adidasków nie wchodzę 🤦♀️ -
Olinka1329 wrote:Ale też, jako ciekawostkę powiem, że rozmawiałam z koleżanką, która była niedawno na USG piersi i jej lekarka powiedziała, że USG nie zawsze jest w stanie wyłapać wszystkie guzy... i że w profilaktyce najważniejsze jest samobadanie. Więc, może miesiąc ciąży robienia USG nie jest taki ważny, ale badajmy się same regularnie

Podpisuje się pod tym rękoma i nogami! W zeszłym roku mieliśmy w pracy warsztaty samobadania piersi i usłyszałam wiele historii o tym jak samobadanie pomogło wykryć zmiany szybko i dzięki temu większość historii skończyła się pozytywnie! To nic nas nie kosztuje, a i te 10 minut raz w miesiącu nas nie zbawi 😉
Ja na ten moment nie mam za bardzo czasu na pasje, jakoś ten mój dzień jest wypakowany po brzegi, nawet nie wiem czym 😅 ale na zwolnienie zaplanowałam naukę szydełkowania, kupiłam już chyba z 3 zestawy z Action, wiec mam nadzieję, że coś się tam uda stworzyć 🙈
Olinka1329 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
08.26 🩷
09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo

-
Ja miałam jakoś w 16 tc robione. Lekarz mi powiedział, że najlepiej zrobić do 20 tc, ale z tego co piszą dziewczyny to nie ma to chyba aż takiego znaczenia. Teraz zachodzą w piersiach duże zmiany, więc najważniejsza jest systematyczna samokontrola.
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹
11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
09.07 SANCO niskie ryzyka💙
„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

-
Dokładnie tak jak mówią dziewczyny, samobadanie najważniejsze. Ja jestem rodzinnie obciążona rakiem piersi po obu babciach i lekarz który robił mi ostatnio USG mówił że najszybciej to wykrywane są zmiany właśnie po samobadaniu ☺️
-
Werox wrote:Dokładnie tak jak mówią dziewczyny, samobadanie najważniejsze. Ja jestem rodzinnie obciążona rakiem piersi po obu babciach i lekarz który robił mi ostatnio USG mówił że najszybciej to wykrywane są zmiany właśnie po samobadaniu ☺️
Tak, mnie ostatnio lekarz na usg powiedział tak samo. Mówi że w naszym młodym wieku jeśli już jest rak piersi to ma raczej gwałtowny przebieg i robienie usg co rok to jest średnia profilaktyka. Najważniejsze żeby samej się badać i wtedy od razu można wyczuć, że coś jest inaczej. -
Dziewczyny mam pytanie o częstomocz, jak to u Was wygląda za dnia i w nocy?
Staram się pić dużo wody w ciągu dnia, ale kończy się to najczęściej wstawaniem około 2-3 w nocy do WC, a później około 5-6 drugą pobudką na WC. Za dnia też często latam.
Dzisiaj zrobiłam ogólne badanie moczu i posiew, bo zaczęłam już się zastanawiać czy to normalne czy może jakaś bakteria się przypałętała🙄👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
1 IVF- listopad 2025:
3🥚, 2 ❄️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹

-
Jusia92 wrote:Podpisuje się pod tym rękoma i nogami! W zeszłym roku mieliśmy w pracy warsztaty samobadania piersi i usłyszałam wiele historii o tym jak samobadanie pomogło wykryć zmiany szybko i dzięki temu większość historii skończyła się pozytywnie! To nic nas nie kosztuje, a i te 10 minut raz w miesiącu nas nie zbawi 😉
Ja na ten moment nie mam za bardzo czasu na pasje, jakoś ten mój dzień jest wypakowany po brzegi, nawet nie wiem czym 😅 ale na zwolnienie zaplanowałam naukę szydełkowania, kupiłam już chyba z 3 zestawy z Action, wiec mam nadzieję, że coś się tam uda stworzyć 🙈
Mi się też wydawało, ze na L4 to HOHOHO tyle będę robić. Po czym do 15-16 tc w sumie byłam bez mocy i robiłam tylko podstawowe rzeczy i oglądałam seriale, a aktualnie nadrabiam wszystkie możliwe spotkania towarzyskie, na które nie było czasu przez pracę😅 Mam czasem tydzień wypełniony po brzegi, spotykam się z koleżankami, odwiedzam dalszą rodzinkę, a i bliższej poświęcam więcej czasu, bo fajnie wypić herbatkę w tygodniu o 11 u babci zamiast czasem tylko na szybko w weekend. Nakupowałam też zestawów szydełkowych z Action, ale póki co leżą 🤭 Wakacje dałam sobie czas na labę, od września zamierzam już codziennie ćwiczyć pod kątem porodu, w końcu przeczytać przygotowane książki o dziecku i może zacznę myśleć o wyprawce. Czeka nas jeszcze remont łazienki i przygotowanie pokoju dla synka, bo póki co jest tam mój składzik, który też muszę gdzieś przenieść 😁
Ja mam straszny problem ze spaniem. Budzę się na drugie siku ok. 3:30-4 i już nie mogę spać. Czasem przysnę, czasem do rana się męczę. Dziś nie spałam do 7, a potem przysnęłam i o 10 dopiero pobudka. Z bólem głowy oczywiście i już dzień do dupy 🙄 -
MamaWPlanach wrote:Dziewczyny mam pytanie o częstomocz, jak to u Was wygląda za dnia i w nocy?
Staram się pić dużo wody w ciągu dnia, ale kończy się to najczęściej wstawaniem około 2-3 w nocy do WC, a później około 5-6 drugą pobudką na WC. Za dnia też często latam.
Dzisiaj zrobiłam ogólne badanie moczu i posiew, bo zaczęłam już się zastanawiać czy to normalne czy może jakaś bakteria się przypałętała🙄
Ja też dużo piję i w konsekwencji często wstaje do toalety. Przeważnie 2 razy, czasem się zdarzy, że tylko raz. To chyba niestety normalne 🙄
MamaWPlanach lubi tę wiadomość
-
tosiekk wrote:Ja też dużo piję i w konsekwencji często wstaje do toalety. Przeważnie 2 razy, czasem się zdarzy, że tylko raz. To chyba niestety normalne 🙄
Dziękuję♥️
Mam nadzieję, że nie będzie się to nasilać i młody da mi się wyspać chociaż przed porodem😅
Teraz dopiero zobaczyłam, że mamy ten sam termin😉
tosiekk lubi tę wiadomość
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
1 IVF- listopad 2025:
3🥚, 2 ❄️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹

-
Mamawplanach, ja też miałam właśnie problem z czestomoczem. U mnie przeszło dopiero jak zaczęłam pić ponad 3 litry wody dziennie🫣 od dwóch dni z kolei mam problem że czuję parcie ale nie sikam, więc chyba faktycznie się jakaś infekcja do mnie przypałętała. Oddałam dziś mocz na posiew i zobaczymy co tam wyjdzie. Dzisiaj pani w punkcie pobrań mi mówiła ze zmiany hormonalne i coraz większa macica już może powodować że nie do końca oddajemy mocz i w wyniku czego się rozwijają infekcje.
W nocy to ja bardzo słabo śpię, w pierwszym trymestrze w ogóle nie miałam problemów ze spaniem a teraz to ciężko zasnąć.
Karola_90 może kwestia pogody? Ja puchnę przy takiej pogodzie około burzowej.
Ja w takcie wolnego aktualnie nie robię nic konkretnego. Nadrabiam seriale, ogarniam domek i staram się sporo ćwiczyć.
W przyszłym tygodniu będę nadrabiać spotkania z moimi przyjaciółkami. U nas teraz weekendy mamy bardzo intensywne w spotkania z rodziną która mieszka daleko od nas, więc w tygodniu staram się odpoczywać. Dużo czasu spędzam też na zewnątrz, mąż kupił mi słuchawki nauszne, więc spaceruję i słucham bobowych podcastów. Na jesień planuje rozpocząć haftowanie i naukę gotowania bardziej wymyślnych rzeczy, ale zobaczymy jak to wyjdzie😅
MamaWPlanach, Olinka1329, Jusia92 lubią tę wiadomość