Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już po wizycie Maluch ma się dobrze, oczywiście standardowo sobie spał 😄 Serduszko ładnie bije ❤️ O płci lekarz nic nie wspominał, a ja też o nic nie pytałam. Poczekam sobie jeszcze tę chwilkę do połówkowych Następna wizyta standardowo za miesiąc. Z maluchem wszystko w porządku, u mnie wyniki też są dobre, więc nic, tylko się cieszyć 🥰
Haven, Werox, Annette., _Dysia_, molierowa, ANIELKA, baby33, tosiekk, Karola_90, Margareetka, xKlaudix, Esbe, MamaWPlanach, Jusia92, Kinia197, Rosiek, monii00, dori, Aga_92, Olinka1329, Belia lubią tę wiadomość
-
Iza, super wieści 🥰 który to już u Ciebie tydzień? Podziwiam za tą wytrwałość z niewiedzą co do płci, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i zawsze muszę mieć i wiedzieć teraz, już, natychmiast 😂
Esbe, Iza. lubią tę wiadomość
-
W końcu ustawiłam chyba czas najwyższy 😆baby33 wrote:Iza, super wieści 🥰 który to już u Ciebie tydzień? Podziwiam za tą wytrwałość z niewiedzą co do płci, ja jestem w gorącej wodzie kąpana i zawsze muszę mieć i wiedzieć teraz, już, natychmiast 😂
Co do płci, to aż sama jestem w szoku W pierwszej ciąży to ja praktycznie razem z pozytywnym testem ciążowym od razu chciałam wiedzieć, co będzie. A w tej ciąży jakoś totalnie nie ma to dla mnie znaczenia 😂 I to do takiego stopnia, że nawet ten brak wiedzy w ogóle mi nie przeszkadza 😅
Annette., baby33, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Iza. wrote:W końcu ustawiłam chyba czas najwyższy 😆
Co do płci, to aż sama jestem w szoku W pierwszej ciąży to ja praktycznie razem z pozytywnym testem ciążowym od razu chciałam wiedzieć, co będzie. A w tej ciąży jakoś totalnie nie ma to dla mnie znaczenia 😂 I to do takiego stopnia, że nawet ten brak wiedzy w ogóle mi nie przeszkadza 😅
To ja mam toralnie na odwrót i bardzo czekam aż w końcu się dowiem 😅😅 ale to pewnie dlatego, że marzę o córce.
Dobrze, że już jutro prenatalne to liczę, że bobasek pokaże co tam chowa 🙈
Buburuza, Esbe, Annette., Jusia92, Kinia197, Karola_90, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Wracam do was po wizycie, młoda rośnie jak szalona, ma już 240g ❤️ serduszko pięknie bije, wszystkie parametry prawidłowe ❤️
z USG wyszła bardzo długa kość udowa, wychodzi na to jakby była starsza o 2 tyg., miałyście kiedyś styczność z czymś takim? Lekarz kazał się nie martwić ale zaczęłam się trochę stresować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 18:02
Jusia92, _Dysia_, Werox, Margareetka, molierowa, Iza., tosiekk, Kinia197, Rosiek, Karola_90, dori, ANIELKA, Aga_92, Zagadka919, Esbe lubią tę wiadomość
-
xKlaudix wrote:Wracam do was po wizycie, młoda rośnie jak szalona, ma już 240g ❤️ serduszko pięknie bije, wszystkie parametry prawidłowe ❤️
z USG wyszła bardzo długa kość udowa, wychodzi na to jakby była starsza o 2 tyg., miałyście kiedyś styczność z czymś takim? Lekarz kazał się nie martwić ale zaczęłam się trochę stresować
Będzie mieć nogi jak modelka 😊 poza tygodniem powinnaś też mieć, który to centyl. Siatka centylowa w końcu po coś jest, jedno dzieciątko będzie mieć dłuższe nóżki, drugie krótsze a większość będzie w średniej.
Karola_90, Jusia92, xKlaudix lubią tę wiadomość
-
xKlaudix wrote:Wracam do was po wizycie, młoda rośnie jak szalona, ma już 240g ❤️ serduszko pięknie bije, wszystkie parametry prawidłowe ❤️
Nie martw się, to się wszystko jeszcze może wyrównać. U nas na jednym badaniu wg obwodu główki Mały był 10 dni starszy, w kolejnym badaniu już się to ładnie zaczęło wyrównywać, chociaż nadal był w okolicach 74 percentyla. To jeszcze wcześnie, proporcje się kształtują. Nasz np w ostatnim badania miał jakąś nienaturalnie wielką stopę, nawet mam fotę z usg, lekarz się śmiał, że buty będą na zamówienie 😂 no cóż, urodzę sobie małe yeti 😂🩵
Karola_90, Jusia92, xKlaudix lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane, odebrałam dzisiaj wynik z amnio.
MAMY ZDROWĄ CÓRECZKĘ!!! 🩷🩷🩷
Mikrodelecje i mikroduplikacje prawidłowe oraz wszystkie trisomie prawidłowe. 🩷🩷🩷
Dziękuję za wszystkie zaciśnięte piąstki!
Margareetka, Rosiek, tosiekk, Iza., molierowa, Annette., May-girl, Werox, MamaWPlanach, monii00, Karola_90, dori, Bakallia, Jusia92, xKlaudix, ANIELKA, baby33, _Dysia_, Aga_92, Olinka1329, Kinia197, Zagadka919, asiajoanna, Wisienka95, Esbe, Belia lubią tę wiadomość
~ patience -
patience wrote:Hej Kochane, odebrałam dzisiaj wynik z amnio.
Mikrodelecje i mikroduplikacje prawidłowe oraz wszystkie trisomie prawidłowe. 🩷🩷🩷
Cudowne wiadomości 🥳🥳❤️❤️❤️
patience lubi tę wiadomość
-
Wspaniałe wieści😍😍😍
-
Cudowne wieści ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 20:34
-
Iza. mam podobnie, wszyscy pytają a ja "cóż, zakrywa się nic nie zrobię". Czekam cierpliwie do drugich prenatalnych wyjaśni się 🙂
xKlaudix syn tak miał i jest wysoki po prostu już nosi rozmiar 92, każde dziecko rośnie różnie i ma różne wymiary. Skoro lekarz nie widział nic niepokojącego to wszystko ok.
patience gratulacje 🩷 super wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 20:59
xKlaudix, Iza., patience lubią tę wiadomość
2x💔 poronienia samoistne
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
24.08.2026 - prawdopodobnie 🩷
28.09.2026 - 439g Cukiereczka 🍬🩷
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Czułam, że tak będzie! ☺️ teraz w końcu możesz odetchnąć i cieszyć się ciążą i zdrową córeczką w brzuszku 🩷
patience, Karola_90 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
08.26 🩷
09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo

-
Gratulacje! Cudowne wieści 🩷🩷
Witam w naszej ekipie dziewczynek!
-
U córki tak miałam, ma długie nogixKlaudix wrote:Wracam do was po wizycie, młoda rośnie jak szalona, ma już 240g ❤️ serduszko pięknie bije, wszystkie parametry prawidłowe ❤️
xKlaudix lubi tę wiadomość
-
W poprzedniej ciąży z córką podczas USG lekarz zapytał mnie, ile wzrostu ma tata, ja zdziwiona odpowiedziałam i zapytałam dlaczego, a on właśnie wtedy powiedział że mała ma bardzo długie nogi 😅 i faktycznie tak jest
xKlaudix, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Jestem po drugich prenatalnych, bobasek zdrowy 😊 co prawda nie chciał współpracować i lekarz wysłał mnie na drożdżówkę i spacer i dopiero za drugim razem się udało wszytako obejrzeć.
Dzidzia waży około 350g.
I witamy na pokładzie dziewczynkę 🥰🥰🥰
ANIELKA, Iza., _Dysia_, xKlaudix, Werox, molierowa, tosiekk, May-girl, Kinia197, Jusia92, baby33, MamaWPlanach, Zagadka919, Karola_90, Rosiek, Bakallia, Olinka1329, asiajoanna, Esbe, Aga_92, dori, Belia lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Jestem po drugich prenatalnych, bobasek zdrowy 😊 co prawda nie chciał współpracować i lekarz wysłał mnie na drożdżówkę i spacer i dopiero za drugim razem się udało wszytako obejrzeć.
Dzidzia waży około 350g.
I witamy na pokładzie dziewczynkę 🥰🥰🥰
Gratulacje! 🩷
Ja nie wiem co te nasze dziewczynki mają w sobie ale moja tak samo się chowa
buzi już nie chciała pokazać 2 wizytę pod rząd, wypina tylko tyłek
za to oficjalnie wczoraj pokazała, że na 100% jest dziewczynką
Margareetka, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Kurde, nareszcie czuję bobaska jak się rusza 😭 już od dwóch dni miałam wrażenie, że coś innego niż zawsze się dzieje w jednym konkretnym miejscu. Ale wczoraj wieczorem i dzisiaj ewidentnie czuję w tym miejscu takie pukanie i pływającą rybkę 🐠
Margaretka, super, te dobre wiadomości z wizyt zawsze mega cieszą 🥰
xKlaudix, Werox, Kinia197, molierowa, _Dysia_, Jusia92, Iza., Margareetka, MamaWPlanach, Zagadka919, Karola_90, Rosiek, Bakallia, Olinka1329, Esbe, Aga_92, dori lubią tę wiadomość