Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox, zgadzam się z dziewczynami, badałam w ciąży już chyba 4 razy i nigdy nie wyszły nawet nieliczne bakterie. Zrobiłabym posiew nawet na własną rękę, żeby spać spokojnie. Bo nawet jak coś wyjdzie bezobjawowo to powinni Cię przeleczyc.

Karola, polecam witaminę D w kropelkach od Dr Jacobs. Nie mogłam ruszyć powyżej 40-45 przez ponad rok pomimo codziennej suplementacji, na tych kropelkach po 3 msc wynik 76. Mój prowadzący mówił, że mogę być dumna z tego wyniku 🤭 Ale brałam 6 tys., teraz latem co drugi dzień 4 tys.

Aga, gratulacje! 🩵 Czekałam na dobre wieści od Ciebie, bo tak mnie stresuje to nieczucie ruchów, że potrzebowałam pocieszajki w postaci dobrych wiadomości z usg od kogoś na podobnym etapie kto też nie czuje ruchów 😅

Werox, Aga_92, Nayshea lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 dziekuje 🥰 tak dokladnie do luxmedu chodze niezaleznie od poloznej z nfz i normalnie przez apke moge te wizyty umawiac, jest duuza dostepnosc terminow i nawet u roznych bylismy poloznych a wczoraj nam tez doradzila jedna konkretna polozna zebysmy tez do niej poszli ze ona ma duze doswiadczenie przy noworodkach. Pewnie kolejna wizyte wezmiemy do niej, jak sa w pakiecie trzeba korzystac 😁 na nfz to mamy polozna ze szkoly rodzenia, dzis idziemy na pierwsze zajecia stacjonarne, ostatnie byly online,mamy to tez blisko 5 min od domu :)

Anielka dziekuje 🥰 my prowadzimy ciaze w luxmedzie i bardzo fajna lekarke mamy, tez zawsze wszystko dokladnie sprawdza, wizyty zawsze trwaja dluzej niz przewiduje kalendarz, zawsze na usg dokladnie wszystko obejrzy, u mnie tez sprawdza szyjke itd :)

Tosiekk dziekuje 🥰 i wiem co czujesz bo ja tak samo w takich chwilach szukam pozytywnych informacji od osob ktore sa na podobnym etapie ale widzisz to nic zlego ze jeszcze ruchow nie czujemy :) ja mam lozysko z przodu ale jest ok wysoko, daleko od szyjki,lekarka powiedziala ze jeszcze 2-3 tyg moze nawet sie zdarzyc ze nie poczuje ruchow,ale ze juz w kazdej chwili moge je zaczac czuc. Na usg Franek nie spal 😁 i pomachal nam raczką, ziewał, podskakiwał, dzis byl bardzo aktywny :)

Werox, MamaWPlanach, tosiekk, Margareetka lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
    18.08 376g 💙

preg.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox na pewno nie każdemu wychodzą bakterie w moczu, tak jak dziewczyny piszą. Mnie wyszły jak się nie podmyłam kiedyś przed pobraniem- i to jedyny raz. Później jak nawet przeciągnęłam więzienie próbki do labu ponad wskazane 2h to nic nie wychodziło, więc zrób po prostu dodatkowe badania.

Werox lubi tę wiadomość

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png
  • baby33 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tych dzisiejszych wizyt, ja oczywiście znowu świruje jak zwykle. Myślałam że im dalej w las tym będę spokojniejsza a ni chu chu tak nie jest 🙃 pierwsza ciąża to była sielanka, teraz nie ma dnia żebym nie myślała o najgorszym. To nie są takie myśli że nie mogę funkcjonować ale jednak są. Odliczam do piątku

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, nie uwierzycie co mnie dziś spotkało. Dostałam powiadomie, ze mam usg w szpitalu. Myslalam, ze cha zobaczyć co i jak po amniopunkcji. Wchodzę do gabinetu, pytam czy sprawdzamy dziś dzidziusia, bo nie dostałam szczegółów żadnych. A lekarz zdziwiony pyta czy jestem w ciąży. 😅😅

Okazało się, ze miałam mieć usg przed skierowaniem do kliniki nieplodnosci i z tym wynikiem tam pójść. Dostalismy skierowanie 8 miesięcy temu, ale myślałam, ze sama muszę zadzwonić i sie umowic do nich. A oni mnie tak znienacka wzięli 🙃🙃

Koniec końców lekarz sprawdził nerki, wątrobę i podejrzal dzidzie tak szybko. Siedział jakby medytował, nóżki skrzyżowane, piąstki zacisniete 😊😊

Niezle sie usmialismy. Lekarz mówi "nie widziałem, ze jesteśmy az tak do tyłu z wizytami"

Aga_92, Kinia197 lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    Zespół Edwardsa? Amniopunkcja: zdrowy syn 💙
    202701102743.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Kurcze dziewczyny, nie uwierzycie co mnie dziś spotkało. Dostałam powiadomie, ze mam usg w szpitalu. Myslalam, ze cha zobaczyć co i jak po amniopunkcji. Wchodzę do gabinetu, pytam czy sprawdzamy dziś dzidziusia, bo nie dostałam szczegółów żadnych. A lekarz zdziwiony pyta czy jestem w ciąży. 😅😅

Okazało się, ze miałam mieć usg przed skierowaniem do kliniki nieplodnosci i z tym wynikiem tam pójść. Dostalismy skierowanie 8 miesięcy temu, ale myślałam, ze sama muszę zadzwonić i sie umowic do nich. A oni mnie tak znienacka wzięli 🙃🙃

Koniec końców lekarz sprawdził nerki, wątrobę i podejrzal dzidzie tak szybko. Siedział jakby medytował, nóżki skrzyżowane, piąstki zacisniete 😊😊

Niezle sie usmialismy. Lekarz mówi "nie widziałem, ze jesteśmy az tak do tyłu z wizytami"

Esbe ale historia 🫣🫣🫣

Zazdroszczę opisów waszych USG. Młody cały czas dosłownie wypięty dupa. Lekarz robiąc usg mówi „to jest ty głowy, to kręgosłup, a to dupa” 😅 no i klasycznie młody się nie rusza.
    Z nowinek zmieniliśmy jednak imię. Niestety ale Julian przez 2 tygodnie się nie przyjął :( aktualnie wołamy Stasiu. Zobaczymy ✌️ w poniedziałek wizyta. Oby mały tupnął na wizycie nóżka i żebym miała chociaż jedną zdjęcie…. Jak nie to chyba umówię się prywatnie na jakąś wizytę ze zdjęciami 3D żeby mieć cokolwiek, bo zaraz bob będzie taki duży, że nie będzie go w całości widać.

Esbe lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    6.07 - krew puszczona na nifty <3
    16.07 prenatalne 7cm zdrowego chłopca <3

preg.png
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też mi wyszły kiedyś bakterie w moczu i się od tego czasu zawsze podmywałam pod prysznicem i zakładałam tampon i już nigdy w tamtej ciąży nie wyszło nic. W tej na razie jest wszystko git i nawet się nie podmywam. 😆

Ładne imiona wybrałyście, ja jeszcze się waham więc nie zdradzam na razie. 🫢A poza tym czekam jeszcze na piątkową wizytę bo nadal wstępnie chłopiec był więc mam nadzieję że chociaż już na80% mi lekarka potwierdzi czy to chłopiec 😄. Widzę w tym dużo plusów, ubrania dostanie po bracie, mam masę zabawek dla chłopca, wiem ogólnie jak wychowuje się chłopca. Mąż już zapowiedział że będzie z nimi jeździł myć auto i majsterkować w piwnicy. 😄

Co do tego, że już prawie połowa ciąży to muszę przyznać że szybko mi zleciało ale ogólnie jeszcze trochę tego czasu nadal zostało. Myślę, że tak od 30 tygodnia czas będzie leciał szybko, bo to już blisko końca. Pamiętam że w pierwszej ciąży mi czas pod koniec przyśpieszył a już w 38 tygodniu urodziłam. 😄

Werox, Buburuza, Esbe lubią tę wiadomość

03/2024 syn
    preg.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Werox, zgadzam się z dziewczynami, badałam w ciąży już chyba 4 razy i nigdy nie wyszły nawet nieliczne bakterie. Zrobiłabym posiew nawet na własną rękę, żeby spać spokojnie. Bo nawet jak coś wyjdzie bezobjawowo to powinni Cię przeleczyc.

Karola, polecam witaminę D w kropelkach od Dr Jacobs. Nie mogłam ruszyć powyżej 40-45 przez ponad rok pomimo codziennej suplementacji, na tych kropelkach po 3 msc wynik 76. Mój prowadzący mówił, że mogę być dumna z tego wyniku 🤭 Ale brałam 6 tys., teraz latem co drugi dzień 4 tys.

Aga, gratulacje! 🩵 Czekałam na dobre wieści od Ciebie, bo tak mnie stresuje to nieczucie ruchów, że potrzebowałam pocieszajki w postaci dobrych wiadomości z usg od kogoś na podobnym etapie kto też nie czuje ruchów 😅
    Ja również polecam te krople, kupiłam je właśnie z polecenia

tosiekk lubi tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy nad imieniem Nikodem, ale nie jesteśmy jeszcze pewni

Kinia197, Buburuza, Esbe, Margareetka lubią tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki ponotowałam imiona i dajcie znać jakby coś się w waszym wyborze pozmieniało 😊 Będę notować na bieżąco
    Same piękne imiona powybierałyście swoją drogą 🥰

Aga_92, Buburuza, tosiekk, Esbe, Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • ANIELKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas myślę, że zdecydujemy się na jakieś imię poźno w ciąży... Jeszcze nic tak chyba do końca do mnie nie przemówiło.

My jesteśmy po wizycie w luxmed, lekarz sprawdził mi szyjkę i mówił że długa, bo ponad 4 cm, twarda i zamknięta, więc dobrze. W usg pierwsze co to, że serduszko bije i dzidzia się rusza, więc kamień z serca, bo lekarz przez chwilę nic się nie odzywał. Ale kazał mi wprowadzić dietę niskoglikemiczną bo brzuszek dziecka duży (wg OM jest 16+4, a z obwodu brzuszka 17+4), ale generalnie mi wg usg ciąża wychodzi starsza, w każdym razie radził najlepiej w ogóle ograniczyć słodycze, tylko mogę owoce. Poza tym mówił, że jest wszysytko dobrze, łożysko na tylnej ścianie dość nisko, ale wg lekarza na tym etapie jeszcze to jest ok i że powinno się podnieść.
    Kolejna wizyta u niego będzie 22 września na drugich prenatalnych po prenatalnych na NFZ. I dalej nie dowiedziałam się ile młody waży 😅

tosiekk, Esbe, Werox lubią tę wiadomość

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
    16.06 💛 crl 1,6 cm
    23.06 💚 crl 2,27 cm
    30.06 💜 crl 3,34 cm
    08.07 🤎 crl 4,56 cm
    14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm

💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

preg.png
‹‹ 181 182 183 184 185
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ