Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Wczoraj dostałam skierowanie na badania prenatalne, chodzę do ginekologa prywatnie. Zdziwiło mnie że te skierowanie nie wyglada jak zwykłe skierowanie tzn, jest tam logo jakiejś kliniki badań prenatalnych, moje imię, adres, pieczątka lekarza itd jest to taka duża kartka prawie A4 z napisem skierowanie na bezpłatne badania prenatalne. W pierwszej ciąży chodziłam na NFZ do ginekologa i pamiętam że dostałam wtedy takie zwykłe skierowanie które wygląda jak recepta wiecie o co mi chodzi. I teraz się zastanawiam czy te moje skierowanie jest do tej kliniki której logo jest na tym skierowaniu czy do każdej. 😅Ta klinika ze skierowania jest 30 km ode mnie i wolałabym gdzieś bliżej pojechać … Jak u Was było z tymi skierowaniami? W ogóle zdziwiłam się że chodzę prywatnie a prenatalne będę mieć za darmo.

03/2024 syn
    preg.png
  • yecikowa Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Wczoraj dostałam skierowanie na badania prenatalne, chodzę do ginekologa prywatnie. Zdziwiło mnie że te skierowanie nie wyglada jak zwykłe skierowanie tzn, jest tam logo jakiejś kliniki badań prenatalnych, moje imię, adres, pieczątka lekarza itd jest to taka duża kartka prawie A4 z napisem skierowanie na bezpłatne badania prenatalne. W pierwszej ciąży chodziłam na NFZ do ginekologa i pamiętam że dostałam wtedy takie zwykłe skierowanie które wygląda jak recepta wiecie o co mi chodzi. I teraz się zastanawiam czy te moje skierowanie jest do tej kliniki której logo jest na tym skierowaniu czy do każdej. 😅Ta klinika ze skierowania jest 30 km ode mnie i wolałabym gdzieś bliżej pojechać … Jak u Was było z tymi skierowaniami? W ogóle zdziwiłam się że chodzę prywatnie a prenatalne będę mieć za darmo.

Ja też dostałam na takim innym druczki, ale powiedziano mi, że mogę iść gdzie chcę.

A prenatalne są od jakiegoś czasu już bezpłatne, jeśli ma się skierowanie.

Annette. lubi tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷
    23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    I ja się z Wami witam, u nas 6+1, na wczorajszym USG było widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i malusi zarodek, serduszko momentami widoczne, ale USG do powtórki za tydzień, mam nadzieję, że to normalny obraz na ten tydzień 🥹

Werox, Iza., yecikowa, Aga_92, jaskra, Belia, Margareetka, Zagadka919, _Dysia_, Kinia197, tosiekk, Anettt90, Olinka1329, dori, Axana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 29 maja, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Hej dziewczyny!
    I ja się z Wami witam, u nas 6+1, na wczorajszym USG było widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i malusi zarodek, serduszko momentami widoczne, ale USG do powtórki za tydzień, mam nadzieję, że to normalny obraz na ten tydzień 🥹
    Witamy, jak najbardziej normlany, ja w 6+1 jeszcze nie widziałam serduszka!

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗

preg.png
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prywatnie lekarka dala skier na prenatalne to dokladnie ono wygladalo jak recepta i mialo kod i znalazlam w necie miejsca ktore na nfz robia,wybralam sobie to ktore mi sie najbardziej podobalo i sie zarejestrowalam i przy rejestracji babka ten kod ze skierowania chciala.

Pozniej jak bralam teleporade w luxmedzie aby caly ten pakiet badan na krew zrobic to i tam u nich wyskoczylo mi skier na takie usg plus test sanco ale go w pakiecie nie ma wiec jest normalnie odplatny. I pappy tezw luxmedzie w pakiecie nie ma tez bym musiala zaplacic. Bo na nfz mam usg + pappa. Nad tymi nifty to sie jeszcze zastanawiamy 🤔 napewno 9 pogadamy o tym z lekarka.

Wiec poki co mam na nfz 25.06 prenatalne i te z luxmed 18.06 🙈 jeszcze do przegadania ktore i jak finalnie zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 18:02

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • yecikowa Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję po wizycie. Wszystko wygląda w porządku, bobas ma już 2,33cm i serduszko pięknie bije🥰 wg usg dokładnie 9+0 udało się nawet zobaczyć go dziś na usg przez brzuch :) i jeszcze było pięknie widać, jak macha rączkami i nóżkami😍
    Znalazłyśmy też małego krwiaka, może to on w połączeniu z heparyną powoduje te plamienia. Będziemy dalej obserwować.
    Kolejna wizyta 12.06, a na 23.06 mamy umówione prenatalne 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 19:10

Annette., Werox, jaskra, Iza., Malinaaa2024, Margareetka, _Dysia_, Zagadka919, Kinia197, tosiekk, Anettt90, Olinka1329, May-girl, Aga_92, dori, Axana lubią tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 03.2026 cb

9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷

preg.png
  • Anettt90 Znajoma

Wysłany: 29 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Hej dziewczyny!

Cześć! Zazdroszczam. Ja mam cichą nadzieję, że zobaczę już "coś" w poniedziałek.

Od 2 dni nie robiłam 💩 nie miałam nigdy takich problemów, zawsze wychodziła regularnie. Zjadłam dziś suszone śliwki ale średnio pomogły. Co polecacie ? I czy mogę brać Apap ? Bo ból głowy też mnie nie odpuszcza :(

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

• Olinka1329 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:

Trochę inna sytuacja, ale ja prowadzilam poprzednia ciaze w szpitalu i dostalam skierowanie na badanie serduszka dziecka i tez dostalam na druku z przychodni i lekarka powiedziala, ze tam mam sie zglosic. I pozniej chyba ktos mi wyjasnial ze oni maja z nimi umowe podpisana na te badania. To chyba tak jak w przychodni nie ma punktu pobran i maja podpisana umpwe np z jakas diagnostyka.
    Nie wiem czy tam jest w Twoim przypadku ale moze tez cos takiego.

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy

preg.png
  • Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałam dziś na sorze z krwawieniem. Losie, jakie to stresujące przeżycie. Nie życzę największemu wrogowi.
    Na szczęście wszystko dobrze, serce bije. 🥹🥹🥹
    A! I ciąża rzeczywiście wygląda na młodszą o tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:19

asiajoanna lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Cześć! Zazdroszczam. Ja mam cichą nadzieję, że zobaczę już "coś" w poniedziałek.

Od 2 dni nie robiłam 💩 nie miałam nigdy takich problemów, zawsze wychodziła regularnie. Zjadłam dziś suszone śliwki ale średnio pomogły. Co polecacie ? I czy mogę brać Apap ? Bo ból głowy też mnie nie odpuszcza :(

A który to u Ciebie tydzień? Ja kolejna wizytę mam w piątek, nie powiem bo odliczam, chociaż nadal nie do końca dociera do mnie informacja o ciąży, przypominam sobie w takie dni jak dziś kiedy mdłości i zmęczenie bawią się w najlepsze, pewnie też ta ciąża jest inna, bo mam w domu malucha, więc głowa jest zajęta :)

Słoiczki dla dzieci z suszoną a śliwka możesz spróbować, nabiał albo coś ostrego, lub błonnik :)
    A paracetamol jak najbardziej na ból głowy dozwolony i duuuuzo wody! Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:24

preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Wylądowałam dziś na sorze z krwawieniem. Losie, jakie to stresujące przeżycie. Nie życzę największemu wrogowi.

Jejku, całe szczęście że wszystko w porządku ♥️

Szept_Flory lubi tę wiadomość

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Ale musiałaś się nastresować! Dobrze że wszystko jest dobrze❤️

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗

preg.png
  • Anettt90 Znajoma

Wysłany: 30 maja, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Tyle stresu.. ale najważniejsze, że wszystko dobrze z fasolką ❤️
    Malinaaa2024 wrote:
    A który to u Ciebie tydzień? Ja kolejna wizytę mam w piątek, nie powiem bo odliczam, chociaż nadal nie do końca dociera do mnie informacja o ciąży, przypominam sobie w takie dni jak dziś kiedy mdłości i zmęczenie bawią się w najlepsze, pewnie też ta ciąża jest inna, bo mam w domu malucha, więc głowa jest zajęta :)

Słoiczki dla dzieci z suszoną a śliwka możesz spróbować, nabiał albo coś ostrego, lub błonnik :)
    A paracetamol jak najbardziej na ból głowy dozwolony i duuuuzo wody! Trzymaj się!

U mnie 5+1. Najgorsze jest to czekanie ale trzeba być zawsze dobrej myśli ❤️

Szept_Flory, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

• yecikowa Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Wyobrażam sobie, jakie to musiało być stresujące przeżycie, ale dobrze, że wszystko jest w porządku!

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 03.2026 cb

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory już jest ok i nie krwawisz? Całe szczęście, że wszystko dobrze z maluszkiem. Wyobrażam sobie ile strachu się najadłaś 🥺🫂

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 30 maja, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Najważniejsze, że wszytko w porządku! 🙏🏻💕
    Zostaliście w szpitalu czy po badaniu do domku? Zostało krwawienie?

Dziewczyny, pięknego weekendu ☀️

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵

preg.png
  • Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu do domu. Zapobiegawczo duphaston. Krwawienie zostało zakwalifikowane jako „incydent”, bo żadnych krwiaków i innych patologii nie ma.
    Jeszcze troszkę coś wylatuje, ale to pewnie pozostałości po tym wczorajszym.

Dziewczyny które też się z tym zmagają, podpowiedzcie. Czy lęk przed pójściem do toalety kiedyś minie? Mam teraz takiego stresa za każdym razem. 😞

Dziękuję za wszystkie dobre słowa. Serce rośnie jak myślę to tym wparciu które się tu otrzymuje. 💕

asiajoanna lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory super że mimo wszystko bobas jest cały. Bardzo współczuję stresu i oby się to nie powtórzyło 😔 Jeśli chodzi o stres to myślę że jest nieodłącznym elementem macierzyństwa. Nawet jakby człowiek dwoił się i troił to stres będzie. Byleby nie pozwolić żeby przejął nasze życie.
    U mnie też ciaza inna. Leci szybko, ale wiadomo że jak już jedno dziecko w domu to nawet nie ma czasu myśleć o ciąży. Funkcjonuje tylko dlatego że chodzę z małą spać., a jeszcze mam na głowie skończenie pracy licencjackiej. Jest na końcówce ale trochę roboty mi z tym zostało.

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Szept_Flory super że mimo wszystko bobas jest cały. Bardzo współczuję stresu i oby się to nie powtórzyło 😔 Jeśli chodzi o stres to myślę że jest nieodłącznym elementem macierzyństwa. Nawet jakby człowiek dwoił się i troił to stres będzie. Byleby nie pozwolić żeby przejął nasze życie.
    U mnie też ciaza inna. Leci szybko, ale wiadomo że jak już jedno dziecko w domu to nawet nie ma czasu myśleć o ciąży. Funkcjonuje tylko dlatego że chodzę z małą spać., a jeszcze mam na głowie skończenie pracy licencjackiej. Jest na końcówce ale trochę roboty mi z tym zostało.

Powodzenia w pisaniu licencjatu, ja mam jeszcze magisterkę na głowie, więc też się aktualnie aż tak na ciąży nie skupiam🫣 przez ten tydzień w ogóle nie mieliśmy czasu na ogarnięcie mieszkania i trochę je zapuściliśmy, obiecaliśmy sobie że dziś ogarniemy, ale od rana towarzyszą mi mega mdłości więc nie jestem w stanie nic zrobić. Mam nadzieję że chociaż do pracy uda mi się usiąść.
    Ja też mam stres przy każdej wizycie w toalecie…

Kinia197 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗

preg.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Po badaniu do domu. Zapobiegawczo duphaston. Krwawienie zostało zakwalifikowane jako „incydent”, bo żadnych krwiaków i innych patologii nie ma.
    Jeszcze troszkę coś wylatuje, ale to pewnie pozostałości po tym wczorajszym.

Dziewczyny które też się z tym zmagają, podpowiedzcie. Czy lęk przed pójściem do toalety kiedyś minie? Mam teraz takiego stresa za każdym razem. 😞

Dziękuję za wszystkie dobre słowa. Serce rośnie jak myślę to tym wparciu które się tu otrzymuje. 💕
    Rozumiem Cię doskonale. Ja jak na razie nie mam żadnych plamień ani krwawień, z czego bardzo się cieszę i mam nadzieję, że tak już zostanie. W pierwszej ciąży miałam takie sytuacje, dlatego mimo że teraz wszystko jest w porządku, to i tak za każdym razem stresuję się, gdy idę do łazienki. Wystarczy, że poczuję, że jest trochę bardziej mokro i od razu myślę Kurczę, pewnie zaczęłam plamić chociaż na szczęście tak się nie dzieje. Ten stres niestety jest, ale staram się być dobrej myśli.
    Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko jest w porządku i że z maluszkiem też wszystko dobrze. Oby tak dalej! ❤️

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ