Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Annette. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Kurczę, a podpowiecie jak to dokładnie zrobić?
    Niby wszystko wygenerowałam w tym TicketFactory, wkleiłam ten BBcode w stopkę ale jak odświeżyłam to jest napisane, że nieprawidłowy link 🙄

Spróbuj jeszcze raz, mi za pierwszym razem też nie wyszło nie wiem czemu, za drugim się udało.

Dla innych dziewczyn: Wchodzicie na stronę Ticker Factory wybieracie Pregnancy Ticker wybieracie wzór, dodajecie datę porodu i wklejacie BBcode w stopkę

03/2024 syn
    preg.png
  • Annette. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiajoanna wrote:
    Witam, nieśmiało proszę o dołączenie do grupy - planowany termin porodu to 17 stycznia 🙂

W tym roku skończę 36 lat. Moja historia jest długa bo walka o ciążę trwała 4,5 roku, dopiero druga procedura in vitro, a w niej pierwszy transfer 5-dniowego zarodka 3.1.1 przyniósł dwie wymarzone kreski :) W pierwszej procedurze uzyskaliśmy 3 zarodki dość średniej klasy, beta nawet nie ruszyła z miejsca.

Beta pięknie przyrastała, czułam się super. Aż pojawiło się krwawienie i bóle jak na okres, promieniujące od pleców. Trafiłam do szpitala na kilka dni, wtedy na USG zarodek miał już ciałko żółtkowe. Wszystko się uspokoiło i wróciłam do domu, dużo odpoczywałam. Krwawienie znowu pojawiło się 25 maja - udało mi się szybko dostać na prywatną wizytę i wtedy, dokładnie 6 tygodnia ciąży, zobaczyłam bijące serduszko ❤️ niestety też okazało się, że mam „małego nieprzyjaciela” - w tylnej ścianie macicy jest mięśniak podśluzówkowy, który uciska na macice, stąd okresowe bóle i krwawienia…. Wczorajsza, planowana wizyta u lekarza prowadzącego potwierdziła prawidłową ciążę a Kropek ma już 8,92 mm ❤️
    Spokój jednak nie trwał długo, dziś przy podcieraniu znowu pojawiała sie krew.
    Dziewczyny krwawiące, bardzo Wam współczuję bo wiem jaki to ogromny stres 😥 Mam nadzieję, że przebrniemy przez to.

To moje najpiękniejsze dni w życiu ale przy tym najbardziej stresujące.

Wszystkim nam serdecznie gratuluję i wierzę, że uda nam się urodzić nasze kochane, wyczekiwane dzieciaczki 🙂

Witaj, długo naczekałaś się na upragnionego dzidziusia, mam nadzieję, że krwawienie ustanie i będziesz już mogła na spokojnie cieszyć się ciążą.

03/2024 syn
    preg.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiajoanna wrote:
    Witam, nieśmiało proszę o dołączenie do grupy - planowany termin porodu to 17 stycznia 🙂

W tym roku skończę 36 lat. Moja historia jest długa bo walka o ciążę trwała 4,5 roku, dopiero druga procedura in vitro, a w niej pierwszy transfer 5-dniowego zarodka 3.1.1 przyniósł dwie wymarzone kreski :) W pierwszej procedurze uzyskaliśmy 3 zarodki dość średniej klasy, beta nawet nie ruszyła z miejsca.

Beta pięknie przyrastała, czułam się super. Aż pojawiło się krwawienie i bóle jak na okres, promieniujące od pleców. Trafiłam do szpitala na kilka dni, wtedy na USG zarodek miał już ciałko żółtkowe. Wszystko się uspokoiło i wróciłam do domu, dużo odpoczywałam. Krwawienie znowu pojawiło się 25 maja - udało mi się szybko dostać na prywatną wizytę i wtedy, dokładnie 6 tygodnia ciąży, zobaczyłam bijące serduszko ❤️ niestety też okazało się, że mam „małego nieprzyjaciela” - w tylnej ścianie macicy jest mięśniak podśluzówkowy, który uciska na macice, stąd okresowe bóle i krwawienia…. Wczorajsza, planowana wizyta u lekarza prowadzącego potwierdziła prawidłową ciążę a Kropek ma już 8,92 mm ❤️
    Dziewczyny krwawiące, bardzo Wam współczuję bo wiem jaki to ogromny stres 😥 Mam nadzieję, że przebrniemy przez to.

Wszystkim nam serdecznie gratuluję i wierzę, że uda nam się urodzić nasze kochane, wyczekiwane dzieciaczki 🙂

Kciuki, żeby ten mięśniak szybko przestał się odzywać 🤞🙏

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
    29.05 beta 264 (ostrożna nadzieja 🙏)

preg.png
  • yecikowa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiajoanna wrote:

Witaj i gratulacje! Długa droga za Tobą i teraz jeszcze te krwawienia na pewno nie ułatwiają w tym, żeby na spokojnie przeżywać ten czas. Wierzę, że jesteś pod dobrą opieką i wszystko się dobrze ułoży, a stres z czasem minie i uda się w pełni cieszyć tą upragniony ciążą😊

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm🧡
    29.05 2,33cm 💛

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

preg.png
  • Szept_Flory Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 asiajoanna, witaj! Długa droga za Tobą, ale najważniejsze, że spotykamy się wspólnie w tym miejscu. I oby tak zostało do stycznia! 🤞

• Anettt90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam wieczorem do szpitala bo zaczelam krwawić. Na USG było widać pęcherzyk ale pusty, pobrali krew do badania i dali luteinę pod język. Nie pozostaje nic innego jak czekać co dalej.. :(

• Iza. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Ja trafiłam wieczorem do szpitala bo zaczelam krwawić. Na USG było widać pęcherzyk ale pusty, pobrali krew do badania i dali luteinę pod język. Nie pozostaje nic innego jak czekać co dalej.. :(
    Z tego co pamiętam to jesteś w 5 tc więc sam pęcherzyk jest prawidłowym obrazem USG
    Przesyłam dużo dobrych myśli i mocno trzymam kciuki za piękną betę oraz za to żeby krwawienie ustało 🤞🍀❤️

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
  • Anettt90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza. wrote:
    Z tego co pamiętam to jesteś w 5 tc więc sam pęcherzyk jest prawidłowym obrazem USG
    Przesyłam dużo dobrych myśli i mocno trzymam kciuki za piękną betę oraz za to żeby krwawienie ustało 🤞🍀❤️

Ginekolog stwierdziła, że pęcherzyk jest wielkości 6 tygodnia.. ale mam jeszcze cichą nadzieję, wczoraj beta wyszła ładna, nie chce dopuścić do siebie myśli że to już koniec..

• asiajoanna Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Ginekolog stwierdziła, że pęcherzyk jest wielkości 6 tygodnia.. ale mam jeszcze cichą nadzieję, wczoraj beta wyszła ładna, nie chce dopuścić do siebie myśli że to już koniec..

Wiem co teraz przeżywasz… pierwsze USG gdy przyjęli mnie do szpitala wykazało tylko, że jest prawidłowo umiejscowiony zarodek. Na szczęście beta przyrastała więc to trochę uspokoiło sytuację ale dopiero 2 dni później, na kolejnym USG w szpitalu pojawił się pęcherzyk żółtkowy, w końcu przywróciło nadzieję w to, że może być jeszcze dobrze. Przesyłam Ci mnóstwo dobrej energii, trzymaj się dzielnie!
    Nie wiem w jakim szpitalu przebywasz ale sam lekarz mówił mi, że ich aparat USG nie może się rownac ze sprzętem w tych najlepszych, prywatnych gabinetach czy klinikach. Na tak wczesnym etapie ciąży starszy aparat może jeszcze wszystkiego nie wyłapać.

Anettt90 lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:

Trzymam kciuki. Jeśli beta rośnie ładnie, to trzeba mieć nadzieję! 🙏

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
    29.05 beta 264 (ostrożna nadzieja 🙏)

preg.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:

Trzymam kciuki za Ciebie 🤞

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    18.05 1,7 mm CRL
‹‹ 30 31 32 33 34
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ