Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Iza., bardzo współczuję. Duże to krwawienie? Jakaś masakra z tymi krwawieniami. Tak wiele z nas to dotyka. 😞

W temacie badań. Już wcześniej był ten wątek. Ja będę robić na 100%. W pierwszej ciąży robiłam i dało mi to dużo spokoju.
    Nie jestem specjalistką w tym temacie, ale robiłam jakieś wstępne porównania. Różnica w zakresie i dokładności jest bardzo znikoma pomiędzy nimi.
    Ostatnio wybraliśmy nifty pro i pewnie tym razem zrobimy podobnie.

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 31 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG pęcherzyk jest widoczny wszytko wygląda okej ale samo krwawienie było dziwne poszłam do łazienki siku i zaraz po poleciała krew założyłam podpaskę na niej już było nie wiele krwi raczej resztki i po tym czasie krwawienie ustało teraz nie ma nic normalny śluz mam nadzieję że się sytuacja nie powtórzy przez kilka dni mogę plamić ale to już raczej na brązowo jeśli jakieś resztki tej krwi zostały no i czekać na wizytę serduszkową teraz ciężko cokolwiek powiedzieć

Buburuza lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
  • Nayshea Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza. wrote:
    Mnie się dzisiaj jakieś głupie myśli trzymają przez to że nie mam jakiś wyraźnych objawów no ale to jeszcze troszkę wcześnie ale niestety w głowie tego nie przetłumaczysz

Anettt90 cały czas trzymam kciuki cieszę się że beta rośnie 🤞❤️

Jaskra super wiadomość 🥹❤️
    U mnie dziś 8+2 i jedyny mój objaw to zmęczenie i tkliwość piersi także cię rozumiem w 100%, czarne myśli ciągle

FET 22.04
    preg.png
  • Nayshea Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie działa te Ticker Factory jak widać, wkleiłam a pokazuje sam link

FET 22.04
    preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 31 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza współczuję tego stresu, oby krwawienie się nie powtórzyło !

Nayshea musisz skopiować BBcode nie html wtedy suwaczek będzie działał

Nayshea lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Olinka1329 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja tradycyjnie na weekend się odłączyłam od internetu :) Ale już Was nadrobiłam.

Przede wszystkim baaaardzo współczuję Wam wszystkich krwawień... wyobrażam sobie jaki to może być stres :( Mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie ok.

Ustawiłam też sobie suwaczek :)

U mnie był tak bardzo intensywny weekend :( Oczywiście przeforsowałam się i wczoraj wieczorem już dość mocno ciągnął mnie brzuch... W sobotę byłam szukać sukienki na wesele ale miałam takie wzdęcia, że wyglądałam jakbym była w miesiącu... Więc chyba zostawię kupno na ostatnią chwilę, bo jak wzdęcia się utrzymają to może będę musiała wybrać jakiś dostosowany fason :D

Co do badań to ja nie będę robić :) Zrobię USG + pappa

Mdłości męczą mnie okropne :( W piątek kupiłam skrzydełka z KFC bo miałam taką ochotę, później po nich za przeproszeniem rzygałam jak kot... Więc niestety trzymam się diety lekkostrawnej. A no i śniadanie zjadam już w samochodzie jadąc do pracy XD bo też męczą mnie poranne mdłości...
    Ale jesteśmy silne babeczki i zniesiemy wiele dla naszych dzidziulek.

Miłego dnia!

BillieJean, MaraWu lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy

preg.png
  • Anettt90 Znajoma

Wysłany: 1 czerwca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po obchodzie. Zostawili mnie do jutra bo uznali, że jutro zrobią USG i betę. Udało mi się dowiedzieć, że w sobotę beta była 2300 ale w niedzielę 2400 więc praktycznie w ogóle nie było przyrostu. No i w sobotę na USG wyszedł spłaszczony pęcherzyk. Także, ja już dziś straciłam nadzieję..

• Nayshea Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Iza współczuję tego stresu, oby krwawienie się nie powtórzyło !

Nayshea musisz skopiować BBcode nie html wtedy suwaczek będzie działał
    Dzięki 😂 udało się, po prostu robiłam to przez aplikację nie przez stronę

BillieJean, Annette. lubią tę wiadomość

FET 22.04
    preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem po obchodzie. Zostawili mnie do jutra bo uznali, że jutro zrobią USG i betę. Udało mi się dowiedzieć, że w sobotę beta była 2300 ale w niedzielę 2400 więc praktycznie w ogóle nie było przyrostu. No i w sobotę na USG wyszedł spłaszczony pęcherzyk. Także, ja już dziś straciłam nadzieję..

Kochana przytulam w tej niepewnej sytuacji 🫂 może jeszcze nie wszystko stracone ?

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 strasznie wspolczuje. Tule mocno 🫂 trzymaj sie tam 🫶🫶🫶🫶

Ja czekam na odpowiedz ginka. Miałam mieć usg w środę 6+5
    Ale w ubiegłym tygodniu zapytałam czy mógłby mnie przyjąć dziś (ale był na urlopie do piątku) więc ciekawe czy mi dziś odpisze. Nie mogę się doczekać, ponieważ jestem od samego początku na progesteronie i mam z tyłu głowy lęki, że progesteron może podtrzymywać ciążę nawet jeśli nic tam się nie kręci 😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    6.07 - krew puszczona na nifty <3
    16.07 prenatalne

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:

Ściskam mocno i trzymam mocno kciuki za Was🤞🫂

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗

preg.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 cały czas kciuki mocno zaciśnięte

Ja dziś średnio się czuję boli mnie brzuch jak na okres, cały czas jest mi zimno i jeszcze dostałam biegunki. Zastanawiam się, czy to nie od magnezu, bo biorę go teraz trzy razy dziennie. Po wczorajszym krwawieniu dzisiaj nie ma już żadnego śladu, więc mam nadzieję, że to dobry znak. Wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak, to krwawienie nadal by się utrzymywało.

Kinia197 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
  • Olinka1329 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 bardzo Ci współczuję :( A dzisiaj będziesz miała jeszcze jakieś badania robione? Dobrze, że Cię zostawili, na pewno będziesz miała dobrą opiekę

Iza. Super, że krwawienia już nie ma. Brzuch pewnie boli, bo wszystko się rozciąga, ale jak się niepokoisz, to no spa powinna pomóc.

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy

preg.png
  • Anettt90 Znajoma

Wysłany: 1 czerwca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:
    Anettt90 bardzo Ci współczuję :( A dzisiaj będziesz miała jeszcze jakieś badania robione? Dobrze, że Cię zostawili, na pewno będziesz miała dobrą opiekę

Iza. Super, że krwawienia już nie ma. Brzuch pewnie boli, bo wszystko się rozciąga, ale jak się niepokoisz, to no spa powinna pomóc.

Nie, dziś już nie. Tylko jeszcze luteinę mam dostać. W sumie nie wiem po co..

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo nieśmiało, ale też sobie ustawiłam suwaczek 🥺

Anettt90 trzymam bardzo mocno kciuki i nie puszczam dopóki nie będzie przesądzone 🤞

Iza. dobrze, że już nie ma krwawienia, oby już nie wróciło 🍀

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam do Was i baardzo nieśmiało się witam 🥰
    Obecnie u mnie 5+6.
    W piątek miałam pierwsze USG bo strasznie boli mnie brzuch i wgl no i niestety zamiast pełnej radości jest sporo stresu i wątpliwości. Lekarz zobaczył pęcherzyk w macicy(wiem że jest jeszcze wcześnie) , ale na ten moment bez ciałka żółtego. Do tego dopatrzył się jakiegoś krwiaka i odklejania obok pęcherzyka. Dostałam Luteinę dopochwowo 2x100 mg.
    Kolejną wizytę mam dopiero pod koniec czerwca, ale planuję pójść prywatnie na kontrolę szybciej żeby sprawdzić czy leki podziałały i czy pojawiło się już coś więcej ❤️

🌸Dziewczyny, czytałam Wasze wpisy... Bardzo, bardzo mocno współczuję każdej z Was, która musiała albo musi teraz przechodzić przez ten strach związany z plamieniami i krwawieniami. Ja za każdym razem w toalecie boję się. To jest niesamowicie trudne psychicznie. Ściskam Was wszystkie z całego serca i mocno wierzę, że dla nas wszystkich ta droga skończy się szczęśliwie🍀🤞❤️

Aga_92, _Dysia_, BillieJean, tosiekk, Iza., MaraWu, Werox, jaskra, Esbe, yecikowa, Zagadka919, Buburuza lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+4🤞🍀
    Beta 75tys/Prog 44
    Jest mały 7mm wojownik z pięknym ❤️
    01.07 9+6 👼💔😭
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola witaj🤗 i mam nadzieje ze wszystko u Ciebie pojdzie dobrze !! 🍀🍀 poczatki sa straszne niestety pod wzgledem strachu i niepewnosci ,wazne ze pecherzyk jest na miejscu, na pewno wkrotce pojawi sie tam dzidzia :)

Anett przytulam i zaciskam mocno za Ciebie kciuki 🫂🫂 wspolczuje tych wszystkich historii z krwawieniami,stres niewyobrazalny 🥺

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt, Iza - po prostu Was ściskam dziewczyny. Ta wczesna ciąża to jest okropny rollercoaster emocji. Jak do tego dochodzą krwawienia, plamienia, bóle to można wariować ze stresu. 🫂🥹

Karolaxoxo, hejka 🍀 i powodzenia! Na pewno wkrótce pojawi się zarodeczek 😊

U mnie jakoś mam wrażenie osłabły objawy, chociaż od początku nie są jakoś bardzo dokuczliwe.
    Echhh, nigdy bym się nie spodziewała, że będę w myślach przywoływać mdłości 😂
    W środę mam wizytę u lekarki na NFZ, żeby wysępić skierowania, więc tyle dobrego że zerkniemy co tam. Chociaż się oczywiście też staram nastawiać, że to inny lekarz, inny sprzęt i te pomiary mogą nie być zbieżne z tym co u prowadzącego. Niestety mój overthinking każe mi analizować każdy wynik, pomiar i czasem mam wrażenie że odbiera radość z wizyty ☹️

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola hej jak miło że jesteś ❤️ nic się nie martw, będzie dobrze.

Buburuza na pewno się tam kręci że hej i dzidziuś rośnie :)

Tulę wszystkie z Was, które dziś tego potrzebują w tych naszych trudnych początkach czy to w obawach, bólach, krwawieniach czy mdłościach 🫂 dziś mi się zaczęły, do tego stopnia źle się czułam rano, że nie dałam rady zaprowadzić córki do przedszkola. Więc dziś dzień z dwójką maluchów i ze względu na moje samopoczucie będą ze mną robić co chcą 😅

Co do badań prenatalnych… zazwyczaj robiłam tylko pappa i USG więc chyba przy tym zostanę chociaż namawiano mnie i do tych płatnych badań i do amniopunkcji w poprzedniej ciąży bo pappa wyszła mi fatalnie. Nie zdecydowałam się bo na USG wszystko wyglądało poprawnie za każdym razem i synek urodził się zdrowy. Nie wiem jak teraz będzie,
    Trochę się obawiam, że pappa znów wyjdzie kiepsko bo jednak człowiek co raz starszy 🙃

Buburuza, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • asiajoanna Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza. wrote:
    Anettt90 cały czas kciuki mocno zaciśnięte

Ja dziś średnio się czuję boli mnie brzuch jak na okres, cały czas jest mi zimno i jeszcze dostałam biegunki. Zastanawiam się, czy to nie od magnezu, bo biorę go teraz trzy razy dziennie. Po wczorajszym krwawieniu dzisiaj nie ma już żadnego śladu, więc mam nadzieję, że to dobry znak. Wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak, to krwawienie nadal by się utrzymywało.

Trzymaj się, krew w ciąży to ogromny stres :(

Może również masz mięśniaka podśluzówkowego? Dowiedziałam się, że czasem trudno go zauważyć na USG. Ja o nim dowiedziałam się dopiero będąc w ciąży po bardzo długim badaniu na prywatnej wizycie. Klinikę polecił mi mój ginekolog (ciążę prowadzę w poradni na NfZ) i rzeczywiście dopiero na takim super sprzęcie zauważono 7 mm mięśniaka podśluzówkowego, który powoduje bóle jak na okres promieniujące jakby od pleców oraz krwawienia.
    Może masz możliwość udać się na wizytę do lekarza, który ma bardzo dokładny aparat? Dla mnie informacja może nie była dobra ale uspokoiłam się jak poznałam przyczynę.

U mnie 7 tydzień i na szczęście nie ma żadnych ciążowych dolegliwości, każdego dnia mam apetyt na co innego, najbardziej odrzuca mnie od bardzo słodkich ciast, cukiereczkow, które przed ciążą uwielbiałam 🙂 zobaczymy jak będzie dalej 😁

Dziewczyny, zupełnie nie orientowałam się w sprawie badań NIFTY i tym podobnym. Do którego tyg ciąża warto je zrobić?

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ