Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny współczuję tych krwawień. Jakiś pogrom widzę na tym wątku ciążowym bo z poprzedniego nie pamiętam, żeby tyle dziewczyn z tym się męczyło. Oby to były pierdoły i oby wszystko skończyło się szczęśliwie.
    Anettt90 nie nastawiaj się na najgorsze. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
    Jeśli chodzi o moje objawy to niezmiennie mnie mdli ale chociaż nie wymiotuję zbytnio. Do tego zmęczenie. O 20 ja już ziewam jakbym 15h na nogach była, a wstaje o 8. I też nie mam totalnie ochoty na słodycze w pierwszej ciąży też tak miałam

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt, tak bardzo mi przykro:(

Karolaxoxo, witamy, witamy 😊 nic sie nie martw, ciaza pewnie młodsza ☺️

U mnie 8+0, trochę boli mnie krzyż i bolało mnie podbrzusze.. no, ale nic. Co ma byc to bedzie.

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić na 8.06 🤞 kamień z serca mi spadł.
    Miłego dnia ❤️🍀

_Dysia_, Werox, Aga_92, Iza., Esbe, Buburuza, BillieJean, Margareetka, Zagadka919, Belia lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+6🤞🍀
    24.06 wizyta 9+1 🍀

preg.png
  • Werox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karola! Fajnie że jesteś z nami❤️
    Ja już przebieram nogami przed jutrzejszą wizytą, ale stres też oczywiście przeogromny. Na szczęście dziś już mdłości nie dokuczają!

Kinia197, Aga_92, Karolaxoxo, Esbe, _Dysia_ lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    18.05 1,7 mm CRL

preg.png
  • Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Hej Karola! Fajnie że jesteś z nami❤️
    Ja już przebieram nogami przed jutrzejszą wizytą, ale stres też oczywiście przeogromny. Na szczęście dziś już mdłości nie dokuczają!

Ten stres przed wizytami jest niesamowity, chyba każda z nas przez to przechodzi... Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego kropka na jutrzejszym USG! Przynieś nam tu same dobre wiadomości 🥹 Ja do dnia kontroli to chyba na jajo zniosę 🙃Powodzenia jutro, daj znać jak poszło! ❤️

Werox, Buburuza, _Dysia_ lubią tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+6🤞🍀
    24.06 wizyta 9+1 🍀

preg.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Ja też mam wrażenie, że cera mi się poprawiła. To na chłopca, tak? W sumie z córką w ciąży nie pamiętam żebym tak miała. Więc kto wie. 🤷‍♀️

Ja przy chłopcu byłam brzydka jak pół dupy zza krzaka :D
    całe życie bez trądziku, a mnie mega wysypało :D włosy leciały, nogi puchły i dupa rosła :D do tego wymioty od 5 tygodnia do 30, a potem już tylko zgaga :D
    Odpukać teraz mam tylko tłuste włosy i jestem mega senna (mdłości tylko na głodniaka). Co do marzeń to nie mam żadnych. Marzyłam o pierwszym synie, bo mam strasze siostry i braci i zawsze byłam fanką konceptu starszego brata. Więc teraz i wszystko jedno :) Byle zdrowe oczywiście:) ciekawe jak dzisiejsze wizyty. Prawie was nadrobiłam od początku.

Pozdrawiam koleżanki pracujące w szkole. Właśnie przesiaduję na okienku, bo delikwent na rewalidację nie dotarł :D

Karola bosko, że dorwałaś wizytę wcześniej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:35

Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaxoxo wrote:
    Ten stres przed wizytami jest niesamowity, chyba każda z nas przez to przechodzi... Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego kropka na jutrzejszym USG! Przynieś nam tu same dobre wiadomości 🥹 Ja do dnia kontroli to chyba na jajo zniosę 🙃Powodzenia jutro, daj znać jak poszło! ❤️

Kochana to razem czekamy do 8, też już chodzę po scianach z niecierpliwości 😬

Karolaxoxo lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Szept_Flory Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐Anettt90, ogromne mi przykro. Trzymaj się tam w tym szpitalu. 🥹

💐Iza., dobrze, że krwawienie ustało. Jednak człowiek troszkę odzyskuje wtedy spokoju.

💐Karolaxoxo, witaj! Powodzenia i dużo nudy w tej ciąży życzę. ☺️

💐 tosiekk, ja też wizytuje w środę na NFZ. Będę trzymać kciuki! 🤞

💐 asiajoanna, nie wiem do którego tygodnia robi się te badania. Zwykle jest pytanie od którego tygodnia, bo jednak im wcześniej tym dłużej ma się później spokój. 🙈 Panorama jest chyba najszybsza, bo od 9 tygodnia. Nifty od 10 tygodnia. Innych nie pamiętam.

💐Buburuza, o widzisz, czyli u Ciebie odwrotnie. Ja na cerę nie narzekam. Coś mi wyskoczyło na brodzie, ale to dosłownie dwie kropki. Zwykle mam większe problemy z cerą. 🙈

Udanego tygodnia dla wszystkich! ☺️

Karolaxoxo, Buburuza, tosiekk, Iza. lubią tę wiadomość

• Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 okropnie mi przykro 🙁

Ja dziś wróciłam z wizyty i poczułam się na tyle pewnie że ustawiłam sobie suwaczek. Dzidzia rośnie proporcjonalnie do tego co było ostatnio. Cały czas 3 dni młodsza niż z OM co mniej więcej zgadza się z owulka. Dziś też posłuchałam dosłownie na pół sekundy serduszka. Ale to było piękne doświadczenie 😭

Po wizycie trochę pobolewa mnie podbrzusze i plecy ale ostatnio było tak samo więc resztę dnia sobie odpoczywam.

Kolejna wizytę mam za dwa tygodnie a prenatalne 29 czerwca.

Iza., Esbe, Szept_Flory, yecikowa, _Dysia_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    03.26 cb 💔
    KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
    28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
    12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
    20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
    01.06 🧸 z CRL 1,85cm i FHR 179

preg.png

👩🏼‍💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
  • Karola_90 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka,
    To ja też się przywitam. Moja pierwsza ciąża, z jednej strony jestem mocno podekscytowana, z drugiej lekko przerażona ale staram się zachować zdrowy optymizm...
    Pierwsza beta w 4+4 ponad 7500 (piątek), następnie w 5+0 ponad 16500.. wizyta u lekarza w 6+4, zarodek 11mm, tętno 137. Ponoć wygląda na kilka dni większy, niż by to wychodziło z OM, aczkolwiek wiem, że to technicznie niemożliwe ;) więc staram się myśleć że jest po prostu zdrowy i silny zarodek.
    Niestety lekarka mnie nie uspokoiła, powiedziała, że do 10 tygodnia wszystko może się zdarzyć :(
    Nie mam plamień, mdłości, czuję się dobrze, piersi napęczniałe, ogromna senność...
    Następna wizyta za tydzień w 8+0 już u prowadzącego (prywatnie).

_Dysia_, Werox, Szept_Flory lubią tę wiadomość

• Dita88 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też po wizycie, na razie mam mieszane uczucia. Jest serduszko, ale wychodziłoby że ciąża tydzień młodsza niż z OM. W środę mam wizytę prywatnie u polecanej pani doktor więc zobaczę co ona powie. Na nfz kolejna wizyta 22.06. Mam też skierowanie na prenatalne.
    Z badań wyszła mi niska ferrytyna i niedobór B12. Ale to już miałam wcześniej, więc nie jestem zaskoczona. TSH w normie, ale że mam niedoczynność to już od początku zwiększałam dawkę leku o 50%. Pod koniec czerwca mam wizytę u mojej endokrynolog i zobaczę czy tak zostawić czy zmieniać. Cukier mam trochę za wysoki więc też już musiałam wprowadzić modyfikacje w diecie. Na szczęście na razie bardziej mnie ciągnie na ogórki kiszone i parówki, niż na czekoladę 😊
    Z objawami nie jest źle, tradycyjne zmęczenie, piersi obolałe, brzuch zaczyna mnie boleć jak za długo jestem na nogach. Mdłości raczej nie mam, jedynie jak za długo nie jem i robie się głodna.
    Nakupowałam sobie kaw bezkofeinowych a odrzuciło mnie od kawy całkowicie 🤦‍♀️

Trzymajcie się ciepło, mało się udzielam bo jeszcze próbuje się oswoić z tym wszystkim. Ale jestem tu i podczytuje Was codziennie 🙂

Buburuza, Werox, _Dysia_, Szept_Flory lubią tę wiadomość

• Szept_Flory Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Belia, super że nabrałaś pewności! Gratuluję! I prenatalne jeszcze w tym miesiącu. Aż się wzruszyłam, że to już. 🥹

💐 Karola90, witaj! Tradycyjnie życzę spokojnej i nudnej ciąży. A co do lekarki. Jak mnie denerwuje takie gadanie „do 10 tygodnia wszystko może się zdarzyć”. Zawsze może wszystko się zdarzyć. Po co w ogóle takie rzeczy mówić? Żeby nastraszyć i zestresować? Przepraszam, nie bierz tego do siebie, ale serio takie teksty rzucane na prawo i lewo działają na mnie jak płachta na byka.

💐 Dita88, fajnie, że dajesz znać co u Ciebie. Zapraszamy w każdej chwili. 😉

‹‹ 33 34 35 36 37
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ