Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu dziewczyny współczuję tych krwawień. Jakiś pogrom widzę na tym wątku ciążowym bo z poprzedniego nie pamiętam, żeby tyle dziewczyn z tym się męczyło. Oby to były pierdoły i oby wszystko skończyło się szczęśliwie.
Anettt90 nie nastawiaj się na najgorsze. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
Jeśli chodzi o moje objawy to niezmiennie mnie mdli ale chociaż nie wymiotuję zbytnio. Do tego zmęczenie. O 20 ja już ziewam jakbym 15h na nogach była, a wstaje o 8. I też nie mam totalnie ochoty na słodycze w pierwszej ciąży też tak miałam -
Anettt, tak bardzo mi przykro:(
Karolaxoxo, witamy, witamy 😊 nic sie nie martw, ciaza pewnie młodsza ☺️
U mnie 8+0, trochę boli mnie krzyż i bolało mnie podbrzusze.. no, ale nic. Co ma byc to bedzie.
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
-
Udało mi się umówić na 8.06 🤞 kamień z serca mi spadł.
Miłego dnia ❤️🍀
_Dysia_, Werox, Aga_92, Iza., Esbe, Buburuza, BillieJean, Margareetka, Zagadka919, Belia lubią tę wiadomość
-
Hej Karola! Fajnie że jesteś z nami❤️
Ja już przebieram nogami przed jutrzejszą wizytą, ale stres też oczywiście przeogromny. Na szczęście dziś już mdłości nie dokuczają!
Kinia197, Aga_92, Karolaxoxo, Esbe, _Dysia_ lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:Hej Karola! Fajnie że jesteś z nami❤️
Ja już przebieram nogami przed jutrzejszą wizytą, ale stres też oczywiście przeogromny. Na szczęście dziś już mdłości nie dokuczają!
Ten stres przed wizytami jest niesamowity, chyba każda z nas przez to przechodzi... Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego kropka na jutrzejszym USG! Przynieś nam tu same dobre wiadomości 🥹 Ja do dnia kontroli to chyba na jajo zniosę 🙃Powodzenia jutro, daj znać jak poszło! ❤️
Werox, Buburuza, _Dysia_ lubią tę wiadomość
-
Szept_Flory wrote:Ja też mam wrażenie, że cera mi się poprawiła. To na chłopca, tak? W sumie z córką w ciąży nie pamiętam żebym tak miała. Więc kto wie. 🤷♀️
Ja przy chłopcu byłam brzydka jak pół dupy zza krzaka
całe życie bez trądziku, a mnie mega wysypało
włosy leciały, nogi puchły i dupa rosła
do tego wymioty od 5 tygodnia do 30, a potem już tylko zgaga 
Odpukać teraz mam tylko tłuste włosy i jestem mega senna (mdłości tylko na głodniaka). Co do marzeń to nie mam żadnych. Marzyłam o pierwszym synie, bo mam strasze siostry i braci i zawsze byłam fanką konceptu starszego brata. Więc teraz i wszystko jedno
Byle zdrowe oczywiście:) ciekawe jak dzisiejsze wizyty. Prawie was nadrobiłam od początku.
Pozdrawiam koleżanki pracujące w szkole. Właśnie przesiaduję na okienku, bo delikwent na rewalidację nie dotarł
Karola bosko, że dorwałaś wizytę wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:35
Karolaxoxo, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Karolaxoxo wrote:Ten stres przed wizytami jest niesamowity, chyba każda z nas przez to przechodzi... Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego kropka na jutrzejszym USG! Przynieś nam tu same dobre wiadomości 🥹 Ja do dnia kontroli to chyba na jajo zniosę 🙃Powodzenia jutro, daj znać jak poszło! ❤️
Kochana to razem czekamy do 8, też już chodzę po scianach z niecierpliwości 😬
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
-
💐Anettt90, ogromne mi przykro. Trzymaj się tam w tym szpitalu. 🥹
💐Iza., dobrze, że krwawienie ustało. Jednak człowiek troszkę odzyskuje wtedy spokoju.
💐Karolaxoxo, witaj! Powodzenia i dużo nudy w tej ciąży życzę. ☺️
💐 tosiekk, ja też wizytuje w środę na NFZ. Będę trzymać kciuki! 🤞
💐 asiajoanna, nie wiem do którego tygodnia robi się te badania. Zwykle jest pytanie od którego tygodnia, bo jednak im wcześniej tym dłużej ma się później spokój. 🙈 Panorama jest chyba najszybsza, bo od 9 tygodnia. Nifty od 10 tygodnia. Innych nie pamiętam.
💐Buburuza, o widzisz, czyli u Ciebie odwrotnie. Ja na cerę nie narzekam. Coś mi wyskoczyło na brodzie, ale to dosłownie dwie kropki. Zwykle mam większe problemy z cerą. 🙈
Udanego tygodnia dla wszystkich! ☺️
Karolaxoxo, Buburuza, tosiekk, Iza. lubią tę wiadomość
-
Anettt90 okropnie mi przykro 🙁
Ja dziś wróciłam z wizyty i poczułam się na tyle pewnie że ustawiłam sobie suwaczek. Dzidzia rośnie proporcjonalnie do tego co było ostatnio. Cały czas 3 dni młodsza niż z OM co mniej więcej zgadza się z owulka. Dziś też posłuchałam dosłownie na pół sekundy serduszka. Ale to było piękne doświadczenie 😭
Po wizycie trochę pobolewa mnie podbrzusze i plecy ale ostatnio było tak samo więc resztę dnia sobie odpoczywam.
Kolejna wizytę mam za dwa tygodnie a prenatalne 29 czerwca.
Iza., Esbe, Szept_Flory, yecikowa, _Dysia_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 🧸 z CRL 1,85cm i FHR 179

👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
Heyka,
To ja też się przywitam. Moja pierwsza ciąża, z jednej strony jestem mocno podekscytowana, z drugiej lekko przerażona ale staram się zachować zdrowy optymizm...
Pierwsza beta w 4+4 ponad 7500 (piątek), następnie w 5+0 ponad 16500.. wizyta u lekarza w 6+4, zarodek 11mm, tętno 137. Ponoć wygląda na kilka dni większy, niż by to wychodziło z OM, aczkolwiek wiem, że to technicznie niemożliwe
więc staram się myśleć że jest po prostu zdrowy i silny zarodek.
Niestety lekarka mnie nie uspokoiła, powiedziała, że do 10 tygodnia wszystko może się zdarzyć
Nie mam plamień, mdłości, czuję się dobrze, piersi napęczniałe, ogromna senność...
Następna wizyta za tydzień w 8+0 już u prowadzącego (prywatnie).
_Dysia_, Werox, Szept_Flory lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja też po wizycie, na razie mam mieszane uczucia. Jest serduszko, ale wychodziłoby że ciąża tydzień młodsza niż z OM. W środę mam wizytę prywatnie u polecanej pani doktor więc zobaczę co ona powie. Na nfz kolejna wizyta 22.06. Mam też skierowanie na prenatalne.
Z badań wyszła mi niska ferrytyna i niedobór B12. Ale to już miałam wcześniej, więc nie jestem zaskoczona. TSH w normie, ale że mam niedoczynność to już od początku zwiększałam dawkę leku o 50%. Pod koniec czerwca mam wizytę u mojej endokrynolog i zobaczę czy tak zostawić czy zmieniać. Cukier mam trochę za wysoki więc też już musiałam wprowadzić modyfikacje w diecie. Na szczęście na razie bardziej mnie ciągnie na ogórki kiszone i parówki, niż na czekoladę 😊
Z objawami nie jest źle, tradycyjne zmęczenie, piersi obolałe, brzuch zaczyna mnie boleć jak za długo jestem na nogach. Mdłości raczej nie mam, jedynie jak za długo nie jem i robie się głodna.
Nakupowałam sobie kaw bezkofeinowych a odrzuciło mnie od kawy całkowicie 🤦♀️
Trzymajcie się ciepło, mało się udzielam bo jeszcze próbuje się oswoić z tym wszystkim. Ale jestem tu i podczytuje Was codziennie 🙂
Buburuza, Werox, _Dysia_, Szept_Flory lubią tę wiadomość
-
💐 Belia, super że nabrałaś pewności! Gratuluję! I prenatalne jeszcze w tym miesiącu. Aż się wzruszyłam, że to już. 🥹
💐 Karola90, witaj! Tradycyjnie życzę spokojnej i nudnej ciąży. A co do lekarki. Jak mnie denerwuje takie gadanie „do 10 tygodnia wszystko może się zdarzyć”. Zawsze może wszystko się zdarzyć. Po co w ogóle takie rzeczy mówić? Żeby nastraszyć i zestresować? Przepraszam, nie bierz tego do siebie, ale serio takie teksty rzucane na prawo i lewo działają na mnie jak płachta na byka.
💐 Dita88, fajnie, że dajesz znać co u Ciebie. Zapraszamy w każdej chwili. 😉 -