Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Powodzenia Dziewczyny, oby indukcje poszły szybciej niz mi..
I na tym zakoncze wspomniea.brrr.
A moja mala juz sie meczy z kupa od.rana..3 godz wycia..
Łączę się z bólu...ja mam dziś to samo.
Co prawda zrobił koło 6 rano, ale widziałam że się pręży i coś mu zalega. Za namową położnej środowiskowej dałam mu pare łyków wody ale nie pomogło. W zasadzie od 6 praktycznie nie spał tylko ciągle jeczał. Położyłam go na brzuszku na macie bo to tez niby pomaga. Ale nic. W końcu poszlismy na spacer i chyba go trochę wytrząslo bo zaraz po przyjściu zrobił wielka kupę.
Ale teraz znów leży i jęczy, więc chyba ma po prostu dzien marudy. Postanowiłam wykorzystac ze i tak mi żyć nie daje i dalej ćwiczymy leżenie na brzuszku na macie i podnoszenie główki. Swoją drogą, niesamowite jak bardzo rózni się od mojej Ali pod względem aktywności. Odpycha się stópkami jak leży na brzuchu, a jak położyłam go na plecach to tak się rozkołysał na bok że myślałam ze niechcący obrot zaliczy
.
Mam nadzieję ze jutro bedzie lepszy dzień i będę mogla chwilę odpocząć bo dzis tylko zerkam na zegarek i czekam aż przyjdzie moja zmiana, czyli mąż po 16.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:54
-
A w ogóle to niesamowite, bo niewiele pamiętam z czasów jak Ala była maleńka,a to przecież nie było tak dawno. Ale teraz wracają do mnie strzępki wspomnień, np że czekałam z niecierpliwością aż mój mąż wróci z pracy jak siedziałam z Alą, wiec chyba tak idealnie nie mogło być, choć teraz mam własnie takie wspomnienia.
-
Hej dziewczyny, witam sie w skonczonym 38+0:) od kilku dni miewam dziwaczne sny, dzis snilo mi sie ze worki na smieci w domu sie skonczyly i moj maz wylozyl wiaderko na smieci pielucha tetrowa, ja sie go pytam "co ta pielucha tu robi? a on na to " worki sie skonczyly"
Mnie tez dopadaja obawy, ale w takim kontekscie, ze moga ze mna robic co chca byleby dzidzia sie silna i zdrowa urodzila... Nie obawiam sie porodu, bolu, ew. pociecia. To jest wszystko do przezycia. Chce tylko zeby mala byla zdrowa i to jest moje najwieksze pragnienie teraz a zarazem obawa, ze zawsze moze sie cos zadziac i byc inaczej...
Pytanie do mam, czy dajecie swoim dzieciurkom probiotyki od pierwszych dni zycia? Ponoc one pomagaja na kupki i kolki? -
małżowinka wrote:Dziewczyny czy podajecie/ będziecie podawać wit. K+D3? A jeśli tak to jaki preparat polecacie? Koleżanki polecały witamilki w sprayu ale nigdzie nie są dostępne...Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
małżowinka wrote:Dziewczyny czy podajecie/ będziecie podawać wit. K+D3? A jeśli tak to jaki preparat polecacie? Koleżanki polecały witamilki w sprayu ale nigdzie nie są dostępne...
Ja podaję tylko witaminę d.
Takie zalecenia są.
W sprayu wit d mi polecała babka w aptece ale ja daję z kapsułek.
Oublier powodzenia. -
Casjopea wrote:To i ja się dołączę jeśli można.. Urodziłam sn córeczkę 30.12., 2 tyg przed terminem
Karmię piersią, ale w pierwszym tyg mała przybrała mi tylko 90g, więc zobaczymy co będzie dalej
Gratulacje
Hela mnie przy poranionych sutkach ściąganie laktatorem też bolało. -
nick nieaktualny
-
Eklerka13579 wrote:Hej dziewczyny, witam sie w skonczonym 38+0:) od kilku dni miewam dziwaczne sny, dzis snilo mi sie ze worki na smieci w domu sie skonczyly i moj maz wylozyl wiaderko na smieci pielucha tetrowa, ja sie go pytam "co ta pielucha tu robi? a on na to " worki sie skonczyly"
Mnie tez dopadaja obawy, ale w takim kontekscie, ze moga ze mna robic co chca byleby dzidzia sie silna i zdrowa urodzila... Nie obawiam sie porodu, bolu, ew. pociecia. To jest wszystko do przezycia. Chce tylko zeby mala byla zdrowa i to jest moje najwieksze pragnienie teraz a zarazem obawa, ze zawsze moze sie cos zadziac i byc inaczej...
Pytanie do mam, czy dajecie swoim dzieciurkom probiotyki od pierwszych dni zycia? Ponoc one pomagaja na kupki i kolki?
Tak podaję codziennie.
Zuzi też od urodzenia po dziś dzień.
Ale kolki niestety i tak są. -
U mnie dzisiaj 39+1, ale szczerze mówiąc to jakoś nie czuje presji czasu. Moze dlatego, że nie wisi nade mną widmo indukcji. Myślę, że poczekam do tyg po tp i jak nic się nie zadzieje to pójdę pod nóż. Aczkolwiek czuję, że w końcu młoda zdecyduje się wyjść.
Dziewczyny, dużo znacie Len? Ponoć to jedno z popularniejszych imion, a nie znam nikogo kto by tak nazwał dziecko xdMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
W Warszawie jest niby na 11 miejscu to chyba aż takiej tragedii nie ma. Kurcze, mamy problem z tym imieniem xdMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Witam się i melduję iż 5 stycznia o 13:50 przyszedł na światek nasz synuś Staś o wadze 3660g 56dł 10 punktów i co najważniejsze zdrowy chłopczyk
rodziłam na Karowej sn i jeśli chodzi o moje wrażenia jeśli by kogoś interesowały to wszystko zależy na jaką zmianę się trafi ale ogólnie opieka ok.
No i jeszcze mam porównanie cc do sn i zdecydowanie sn
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom oraz trzymam kciuki za te przed rozwiązaniem
PozdrawiamKrokodylica, Lagostina, Polaj, kate88:), Karmelova, Mama-Ali, Aenu, ktosiowa, calza, .aś., ana167, FreshMm, Szmaragdowa, helagazela, Myszk@ lubią tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc
Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015
Synio 05.01.18 39tc sn
-
Greetta wrote:Witam się i melduję iż 5 stycznia o 13:50 przyszedł na światek nasz synuś Staś o wadze 3660g 56dł 10 punktów i co najważniejsze zdrowy chłopczyk
rodziłam na Karowej sn i jeśli chodzi o moje wrażenia jeśli by kogoś interesowały to wszystko zależy na jaką zmianę się trafi ale ogólnie opieka ok.
No i jeszcze mam porównanie cc do sn i zdecydowanie sn
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom oraz trzymam kciuki za te przed rozwiązaniem
Pozdrawiam
GratulacjeGreetta lubi tę wiadomość
-
.aś. wrote:U mnie dzisiaj 39+1, ale szczerze mówiąc to jakoś nie czuje presji czasu. Moze dlatego, że nie wisi nade mną widmo indukcji. Myślę, że poczekam do tyg po tp i jak nic się nie zadzieje to pójdę pod nóż. Aczkolwiek czuję, że w końcu młoda zdecyduje się wyjść.
Dziewczyny, dużo znacie Len? Ponoć to jedno z popularniejszych imion, a nie znam nikogo kto by tak nazwał dziecko xdCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Witam się w jednopaku!
Dziś przyszedł na świat nasz synuś Bartuś. 3700 g i 52 cm. Nie chciał poczekać na jutro i planowe cięcie heh.
Były regularne skurcze i małemu tętno leciało na łeb na szyję - winny okazał się piękny pępowinowy szal. I w dodatku macicy specjalnie ciąć nie trzeba było bo blizna się rozeszła.
Pozdrawiamy!Polaj, annaki, kate88:), Muska, Karmelova, Mama-Ali, Aenu, wronka, ktosiowa, calza, .aś., ana167, FreshMm, Szmaragdowa, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Myszk@, Greetta lubią tę wiadomość