X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Powodzenia Dziewczyny, oby indukcje poszły szybciej niz mi..
    I na tym zakoncze wspomniea.brrr.
    A moja mala juz sie meczy z kupa od.rana..3 godz wycia..

Łączę się z bólu...ja mam dziś to samo.
    Co prawda zrobił koło 6 rano, ale widziałam że się pręży i coś mu zalega. Za namową położnej środowiskowej dałam mu pare łyków wody ale nie pomogło. W zasadzie od 6 praktycznie nie spał tylko ciągle jeczał. Położyłam go na brzuszku na macie bo to tez niby pomaga. Ale nic. W końcu poszlismy na spacer i chyba go trochę wytrząslo bo zaraz po przyjściu zrobił wielka kupę.

Ale teraz znów leży i jęczy, więc chyba ma po prostu dzien marudy. Postanowiłam wykorzystac ze i tak mi żyć nie daje i dalej ćwiczymy leżenie na brzuszku na macie i podnoszenie główki ;). Swoją drogą, niesamowite jak bardzo rózni się od mojej Ali pod względem aktywności. Odpycha się stópkami jak leży na brzuchu, a jak położyłam go na plecach to tak się rozkołysał na bok że myślałam ze niechcący obrot zaliczy ;).

Mam nadzieję ze jutro bedzie lepszy dzień i będę mogla chwilę odpocząć bo dzis tylko zerkam na zegarek i czekam aż przyjdzie moja zmiana, czyli mąż po 16.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:54

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to niesamowite, bo niewiele pamiętam z czasów jak Ala była maleńka,a to przecież nie było tak dawno. Ale teraz wracają do mnie strzępki wspomnień, np że czekałam z niecierpliwością aż mój mąż wróci z pracy jak siedziałam z Alą, wiec chyba tak idealnie nie mogło być, choć teraz mam własnie takie wspomnienia.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam sie w skonczonym 38+0:) od kilku dni miewam dziwaczne sny, dzis snilo mi sie ze worki na smieci w domu sie skonczyly i moj maz wylozyl wiaderko na smieci pielucha tetrowa, ja sie go pytam "co ta pielucha tu robi? a on na to " worki sie skonczyly" :D
    Mnie tez dopadaja obawy, ale w takim kontekscie, ze moga ze mna robic co chca byleby dzidzia sie silna i zdrowa urodzila... Nie obawiam sie porodu, bolu, ew. pociecia. To jest wszystko do przezycia. Chce tylko zeby mala byla zdrowa i to jest moje najwieksze pragnienie teraz a zarazem obawa, ze zawsze moze sie cos zadziac i byc inaczej...

Pytanie do mam, czy dajecie swoim dzieciurkom probiotyki od pierwszych dni zycia? Ponoc one pomagaja na kupki i kolki?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Dziewczyny czy podajecie/ będziecie podawać wit. K+D3? A jeśli tak to jaki preparat polecacie? Koleżanki polecały witamilki w sprayu ale nigdzie nie są dostępne...
    Ja podaje tylko wit D3 w kapsulkach twist off. Wit K dostala w zastrzyku jeszcze w szpitalu.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Dziewczyny czy podajecie/ będziecie podawać wit. K+D3? A jeśli tak to jaki preparat polecacie? Koleżanki polecały witamilki w sprayu ale nigdzie nie są dostępne...

Ja podaję tylko witaminę d.
    Takie zalecenia są.
    W sprayu wit d mi polecała babka w aptece ale ja daję z kapsułek.

Oublier powodzenia.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    To i ja się dołączę jeśli można.. Urodziłam sn córeczkę 30.12., 2 tyg przed terminem :) Karmię piersią, ale w pierwszym tyg mała przybrała mi tylko 90g, więc zobaczymy co będzie dalej :)

Gratulacje :-)

Hela mnie przy poranionych sutkach ściąganie laktatorem też bolało.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podobno zalecenia się zmieniły i k się nie podaje, wystarczy samo d3.
    Ja podawałam witamilki pierwszej córce i teraz też będę, Ale faktycznie póki co nigdzie ich nie ma

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ktos rodzi? Dzisiaj rozdaja wózki z rmf fm. U mnie cisza.... od wczoraj nie mam nawet cienia bólu brzucha....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Hej dziewczyny, witam sie w skonczonym 38+0:) od kilku dni miewam dziwaczne sny, dzis snilo mi sie ze worki na smieci w domu sie skonczyly i moj maz wylozyl wiaderko na smieci pielucha tetrowa, ja sie go pytam "co ta pielucha tu robi? a on na to " worki sie skonczyly" :D
    Mnie tez dopadaja obawy, ale w takim kontekscie, ze moga ze mna robic co chca byleby dzidzia sie silna i zdrowa urodzila... Nie obawiam sie porodu, bolu, ew. pociecia. To jest wszystko do przezycia. Chce tylko zeby mala byla zdrowa i to jest moje najwieksze pragnienie teraz a zarazem obawa, ze zawsze moze sie cos zadziac i byc inaczej...

Pytanie do mam, czy dajecie swoim dzieciurkom probiotyki od pierwszych dni zycia? Ponoc one pomagaja na kupki i kolki?

Tak podaję codziennie.
    Zuzi też od urodzenia po dziś dzień.
    Ale kolki niestety i tak są.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie kiedys pisalyscie o jakims specyfiku na kolki co to takiego bylo?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 39+1, ale szczerze mówiąc to jakoś nie czuje presji czasu. Moze dlatego, że nie wisi nade mną widmo indukcji. Myślę, że poczekam do tyg po tp i jak nic się nie zadzieje to pójdę pod nóż. Aczkolwiek czuję, że w końcu młoda zdecyduje się wyjść.

Dziewczyny, dużo znacie Len? Ponoć to jedno z popularniejszych imion, a nie znam nikogo kto by tak nazwał dziecko xd

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, znam kilka Len, a na plac zabaw ile przychodzi... Nawet w szpitalu położna mówiła mi, że rodzi się dużo Len.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:44

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, ale to też chyba zależy od regionu w Polsce z tymi imionami.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj u Zuzi działał tylko sab simplex niemiecki.

Aś nie znam żadnej Leny.

Polaj lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie jest niby na 11 miejscu to chyba aż takiej tragedii nie ma. Kurcze, mamy problem z tym imieniem xd

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i melduję iż 5 stycznia o 13:50 przyszedł na światek nasz synuś Staś o wadze 3660g 56dł 10 punktów i co najważniejsze zdrowy chłopczyk :D rodziłam na Karowej sn i jeśli chodzi o moje wrażenia jeśli by kogoś interesowały to wszystko zależy na jaką zmianę się trafi ale ogólnie opieka ok.
    No i jeszcze mam porównanie cc do sn i zdecydowanie sn :D

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom oraz trzymam kciuki za te przed rozwiązaniem :D

Pozdrawiam :D

Krokodylica, Lagostina, Polaj, kate88:), Karmelova, Mama-Ali, Aenu, ktosiowa, calza, .aś., ana167, FreshMm, Szmaragdowa, helagazela, Myszk@ lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta wrote:
    Witam się i melduję iż 5 stycznia o 13:50 przyszedł na światek nasz synuś Staś o wadze 3660g 56dł 10 punktów i co najważniejsze zdrowy chłopczyk :D rodziłam na Karowej sn i jeśli chodzi o moje wrażenia jeśli by kogoś interesowały to wszystko zależy na jaką zmianę się trafi ale ogólnie opieka ok.
    No i jeszcze mam porównanie cc do sn i zdecydowanie sn :D

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom oraz trzymam kciuki za te przed rozwiązaniem :D

Pozdrawiam :D

Gratulacje :-)

Greetta lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    U mnie dzisiaj 39+1, ale szczerze mówiąc to jakoś nie czuje presji czasu. Moze dlatego, że nie wisi nade mną widmo indukcji. Myślę, że poczekam do tyg po tp i jak nic się nie zadzieje to pójdę pod nóż. Aczkolwiek czuję, że w końcu młoda zdecyduje się wyjść.

Dziewczyny, dużo znacie Len? Ponoć to jedno z popularniejszych imion, a nie znam nikogo kto by tak nazwał dziecko xd
    Wsrod moich znajomych sa 3 Lenki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta gratulacje :)

Greetta lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w jednopaku!
    Dziś przyszedł na świat nasz synuś Bartuś. 3700 g i 52 cm. Nie chciał poczekać na jutro i planowe cięcie heh.
    Były regularne skurcze i małemu tętno leciało na łeb na szyję - winny okazał się piękny pępowinowy szal. I w dodatku macicy specjalnie ciąć nie trzeba było bo blizna się rozeszła.
    Pozdrawiamy!

Polaj, annaki, kate88:), Muska, Karmelova, Mama-Ali, Aenu, wronka, ktosiowa, calza, .aś., ana167, FreshMm, Szmaragdowa, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Myszk@, Greetta lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ