Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Powodzenia Dziewczyny, oby indukcje poszły szybciej niz mi..
    I na tym zakoncze wspomniea.brrr.
    A moja mala juz sie meczy z kupa od.rana..3 godz wycia..

Łączę się z bólu...ja mam dziś to samo.
    Co prawda zrobił koło 6 rano, ale widziałam że się pręży i coś mu zalega. Za namową położnej środowiskowej dałam mu pare łyków wody ale nie pomogło. W zasadzie od 6 praktycznie nie spał tylko ciągle jeczał. Położyłam go na brzuszku na macie bo to tez niby pomaga. Ale nic. W końcu poszlismy na spacer i chyba go trochę wytrząslo bo zaraz po przyjściu zrobił wielka kupę.

Ale teraz znów leży i jęczy, więc chyba ma po prostu dzien marudy. Postanowiłam wykorzystac ze i tak mi żyć nie daje i dalej ćwiczymy leżenie na brzuszku na macie i podnoszenie główki ;). Swoją drogą, niesamowite jak bardzo rózni się od mojej Ali pod względem aktywności. Odpycha się stópkami jak leży na brzuchu, a jak położyłam go na plecach to tak się rozkołysał na bok że myślałam ze niechcący obrot zaliczy ;).

Mam nadzieję ze jutro bedzie lepszy dzień i będę mogla chwilę odpocząć bo dzis tylko zerkam na zegarek i czekam aż przyjdzie moja zmiana, czyli mąż po 16.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:54

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to niesamowite, bo niewiele pamiętam z czasów jak Ala była maleńka,a to przecież nie było tak dawno. Ale teraz wracają do mnie strzępki wspomnień, np że czekałam z niecierpliwością aż mój mąż wróci z pracy jak siedziałam z Alą, wiec chyba tak idealnie nie mogło być, choć teraz mam własnie takie wspomnienia.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam sie w skonczonym 38+0:) od kilku dni miewam dziwaczne sny, dzis snilo mi sie ze worki na smieci w domu sie skonczyly i moj maz wylozyl wiaderko na smieci pielucha tetrowa, ja sie go pytam "co ta pielucha tu robi? a on na to " worki sie skonczyly" :D
    Mnie tez dopadaja obawy, ale w takim kontekscie, ze moga ze mna robic co chca byleby dzidzia sie silna i zdrowa urodzila... Nie obawiam sie porodu, bolu, ew. pociecia. To jest wszystko do przezycia. Chce tylko zeby mala byla zdrowa i to jest moje najwieksze pragnienie teraz a zarazem obawa, ze zawsze moze sie cos zadziac i byc inaczej...

Pytanie do mam, czy dajecie swoim dzieciurkom probiotyki od pierwszych dni zycia? Ponoc one pomagaja na kupki i kolki?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Dziewczyny czy podajecie/ będziecie podawać wit. K+D3? A jeśli tak to jaki preparat polecacie? Koleżanki polecały witamilki w sprayu ale nigdzie nie są dostępne...
    Ja podaje tylko wit D3 w kapsulkach twist off. Wit K dostala w zastrzyku jeszcze w szpitalu.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Dziewczyny czy podajecie/ będziecie podawać wit. K+D3? A jeśli tak to jaki preparat polecacie? Koleżanki polecały witamilki w sprayu ale nigdzie nie są dostępne...

Ja podaję tylko witaminę d.
    Takie zalecenia są.
    W sprayu wit d mi polecała babka w aptece ale ja daję z kapsułek.

Oublier powodzenia.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    To i ja się dołączę jeśli można.. Urodziłam sn córeczkę 30.12., 2 tyg przed terminem :) Karmię piersią, ale w pierwszym tyg mała przybrała mi tylko 90g, więc zobaczymy co będzie dalej :)

Gratulacje :-)

Hela mnie przy poranionych sutkach ściąganie laktatorem też bolało.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podobno zalecenia się zmieniły i k się nie podaje, wystarczy samo d3.
    Ja podawałam witamilki pierwszej córce i teraz też będę, Ale faktycznie póki co nigdzie ich nie ma

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ktos rodzi? Dzisiaj rozdaja wózki z rmf fm. U mnie cisza.... od wczoraj nie mam nawet cienia bólu brzucha....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Hej dziewczyny, witam sie w skonczonym 38+0:) od kilku dni miewam dziwaczne sny, dzis snilo mi sie ze worki na smieci w domu sie skonczyly i moj maz wylozyl wiaderko na smieci pielucha tetrowa, ja sie go pytam "co ta pielucha tu robi? a on na to " worki sie skonczyly" :D
    Mnie tez dopadaja obawy, ale w takim kontekscie, ze moga ze mna robic co chca byleby dzidzia sie silna i zdrowa urodzila... Nie obawiam sie porodu, bolu, ew. pociecia. To jest wszystko do przezycia. Chce tylko zeby mala byla zdrowa i to jest moje najwieksze pragnienie teraz a zarazem obawa, ze zawsze moze sie cos zadziac i byc inaczej...

Pytanie do mam, czy dajecie swoim dzieciurkom probiotyki od pierwszych dni zycia? Ponoc one pomagaja na kupki i kolki?

Tak podaję codziennie.
    Zuzi też od urodzenia po dziś dzień.
    Ale kolki niestety i tak są.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie kiedys pisalyscie o jakims specyfiku na kolki co to takiego bylo?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 39+1, ale szczerze mówiąc to jakoś nie czuje presji czasu. Moze dlatego, że nie wisi nade mną widmo indukcji. Myślę, że poczekam do tyg po tp i jak nic się nie zadzieje to pójdę pod nóż. Aczkolwiek czuję, że w końcu młoda zdecyduje się wyjść.

Dziewczyny, dużo znacie Len? Ponoć to jedno z popularniejszych imion, a nie znam nikogo kto by tak nazwał dziecko xd

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?3cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, znam kilka Len, a na plac zabaw ile przychodzi... Nawet w szpitalu położna mówiła mi, że rodzi się dużo Len.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:44

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, ale to też chyba zależy od regionu w Polsce z tymi imionami.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj u Zuzi działał tylko sab simplex niemiecki.

Aś nie znam żadnej Leny.

Polaj lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie jest niby na 11 miejscu to chyba aż takiej tragedii nie ma. Kurcze, mamy problem z tym imieniem xd

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?3cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i melduję iż 5 stycznia o 13:50 przyszedł na światek nasz synuś Staś o wadze 3660g 56dł 10 punktów i co najważniejsze zdrowy chłopczyk :D rodziłam na Karowej sn i jeśli chodzi o moje wrażenia jeśli by kogoś interesowały to wszystko zależy na jaką zmianę się trafi ale ogólnie opieka ok.
    No i jeszcze mam porównanie cc do sn i zdecydowanie sn :D

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom oraz trzymam kciuki za te przed rozwiązaniem :D

Pozdrawiam :D

Krokodylica, Lagostina, Polaj, kate88:), Karmelova, Mama-Ali, Aenu, ktosiowa, calza, .aś., ana167, FreshMm, Szmaragdowa, helagazela, Myszk@ lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta wrote:
    Witam się i melduję iż 5 stycznia o 13:50 przyszedł na światek nasz synuś Staś o wadze 3660g 56dł 10 punktów i co najważniejsze zdrowy chłopczyk :D rodziłam na Karowej sn i jeśli chodzi o moje wrażenia jeśli by kogoś interesowały to wszystko zależy na jaką zmianę się trafi ale ogólnie opieka ok.
    No i jeszcze mam porównanie cc do sn i zdecydowanie sn :D

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom oraz trzymam kciuki za te przed rozwiązaniem :D

Pozdrawiam :D

Gratulacje :-)

Greetta lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    U mnie dzisiaj 39+1, ale szczerze mówiąc to jakoś nie czuje presji czasu. Moze dlatego, że nie wisi nade mną widmo indukcji. Myślę, że poczekam do tyg po tp i jak nic się nie zadzieje to pójdę pod nóż. Aczkolwiek czuję, że w końcu młoda zdecyduje się wyjść.

Dziewczyny, dużo znacie Len? Ponoć to jedno z popularniejszych imion, a nie znam nikogo kto by tak nazwał dziecko xd
    Wsrod moich znajomych sa 3 Lenki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta gratulacje :)

Greetta lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w jednopaku!
    Dziś przyszedł na świat nasz synuś Bartuś. 3700 g i 52 cm. Nie chciał poczekać na jutro i planowe cięcie heh.
    Były regularne skurcze i małemu tętno leciało na łeb na szyję - winny okazał się piękny pępowinowy szal. I w dodatku macicy specjalnie ciąć nie trzeba było bo blizna się rozeszła.
    Pozdrawiamy!

Polaj, annaki, kate88:), Muska, Karmelova, Mama-Ali, Aenu, wronka, ktosiowa, calza, .aś., ana167, FreshMm, Szmaragdowa, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Myszk@, Greetta lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ