X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko urodziłam 11 dni po terminie a robiłam wszystko, dosłownie wszystko, żeby urodzić wcześniej ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A ha dzisiaj sluchalam 2 godz płaczu, mała nie mogla zrobić kupy. Takie maleństwo a juz problem..
    A nosisz w chuście? U nas wzięcie do chusty pomaga, bo pozycja super - brzuszek o brzuszek masuje i od razu chłopak się uspokaja. Jeszcze kąpiel w wiaderku bardzo córce pomagała pamiętam, bo w nim też fajna pozycja i masowany brzuszek, córki nie nosiłam w chuście od samego początku tylko dopiero jakoś po 6. tyg. więc robiliśmy czasem w ciągu dnia taką kąpiel w wiaderku do kąpieli i się uspokajała.
    A w piątek jadę z młodym na zajęcia z nauki masażu Shantala - też świetna rzecz, pamiętam, że z córką usłyszałam o nim jak już mi nie chciała spokojnie leżeć na przewijaku, więc było za późno. Teraz chcę się nauczyć i codziennie masować synka.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś jechać do Niemczech na kontrolę do ginekologa i po podmyciu zaczęły odchodzić mi wody. Leżę w szpitalu podpieta pod ktg, dostaje glukozę żeby mała i ja miała siły. Zaraz antybiotyk bo gbs niestety dodatni. Rozwarcie na jeden palec. Skurcze juz dosyć bolesne. Trochę się boje. Mój facet juz zwolnił się z pracy i do wieczora powinien dojechać. Trzymajcie kciuki :)

Bubu93, calza, Karmelova, Mama-Ali, Szmaragdowa, kate88:), Aenu, Paula_29, Morwa lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Miałam dziś jechać do Niemczech na kontrolę do ginekologa i po podmyciu zaczęły odchodzić mi wody. Leżę w szpitalu podpieta pod ktg, dostaje glukozę żeby mała i ja miała siły. Zaraz antybiotyk bo gbs niestety dodatni. Rozwarcie na jeden palec. Skurcze juz dosyć bolesne. Trochę się boje. Mój facet juz zwolnił się z pracy i do wieczora powinien dojechać. Trzymajcie kciuki :)
    Kciuki!!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A ha dzisiaj sluchalam 2 godz płaczu, mała nie mogla zrobić kupy. Takie maleństwo a juz problem..

U nas mamy to co wieczór.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Powodzenia.

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka powodzenia, daj czadu!;-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, dajesz maleńka :)!

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka kciuki za szybka akcje.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal na patologii. Wczoraj odszedł czop śluzowy. Dzisiaj znowu założyli cewnik, ale coś słabo działa, bo nie boli. Gbs wyszedł ujemny, ale i tak dostaję antybiotyk. Jeśli cewnik zaskoczy i będą skurcze, to jutro oksytocyna. A jak nie to jutro cesarka. Męczy mnie już ten szpital. Tym bardziej, że moja mama tu pracuje i nieco histeryzuje. Z drugiej strony dokarmia mnie ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć....

U mnie mega mix: katar + kaszel + wymioty... i temperatura. Wzięłam Apap, a teraz biorę sie za rosół z kaczki.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Calza, wyluzuj ;) możesz być w ciąży jeszcze ze 3 tyg, więc lepiej uzbroić się w cierpliwość i miło zaskoczyć niż codziennie się wkurzac, że to nie juz. Statystycznie rzecz biorąc więcej kobiet jednak rodzi po terminie niz 1 czy 2 tyg przed ;)

Gratuluję wszystkim rozpakowanym!

Wiesz .aś. ja po prostu już zgłupiałam i nic nie rozumiem :D w 32tc i 35tc trafiłam do szpitala z porodem przedwczesnym, 2x udało im się opanować akcję porodową. Za każdym razem jak wyszłam ze szpitala musiałam dużo leżeć, bo każda większa ilość ruchu wywoływała u mnie regularne skurcze! Nawet po wstawieniu prania musiałam leżeć przez 2h i się uspokajać i oddychać... Więc do ukończonego 38tc praktycznie tylko leżałam i brałam nospę żeby ciążę donosić. A teraz? mogę chodzić, mogę sprzątać, mogę robić zakupy, wieszać pranie i poza twardnieniem brzucha nie dzieje się absolutnie nic :p

Może ten mój Filip chciał po prostu nas poznać wcześniej, a teraz się gniewa i mówi "to teraz Ty sobie czekaj"? :D

Maliczenkaaa dajeeesz!!!!

Szmaragdowa, małżowinka lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Cześć, cześć....

U mnie mega mix: katar + kaszel + wymioty... i temperatura. Wzięłam Apap, a teraz biorę sie za rosół z kaczki.
    To Ci się przyplątało paskudztwo. Zeby teraz szybko przeszło.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    To Ci się przyplątało paskudztwo. Zeby teraz szybko przeszło.
    Niestety zostałam zarażona, wparowali do nas znajomi z dzieckiem na jedna noc... okazało sie, ze nie dosc, ze chcą siedzieć tydzień, to jeszcze chorzy...

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, Calza, każda kobieta i ciąża inna stąd mój post ;)
    1 ciąża
    28 tydzień - rozwarcie wewnętrzne, patologia, nakaz leżenia z poducha pod tylkiem, nospa, magnez, duphaston
    34 tydzień - skurcze, patologia, dalej leżenie, zagrożenie porodem przedwczesnym
    41+1 próba oksytocynowa
    41+2 cewnik Foleya (zero zmian)
    41+3 wywołanie porodu oksytocyna. Po 10 godz szyjka bez zmian, 1 cm rozwarcia - cc.

Rozumiem Cię doskonale, bo najgorzej to się na coś nastawic, niemniej jak widzisz życie pisze różne scenariusze ;) niemniej życzę, żebyś do terminu się rozpakowala ;)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Wiesz, Calza, każda kobieta i ciąża inna stąd mój post ;)
    1 ciąża
    28 tydzień - rozwarcie wewnętrzne, patologia, nakaz leżenia z poducha pod tylkiem, nospa, magnez, duphaston
    34 tydzień - skurcze, patologia, dalej leżenie, zagrożenie porodem przedwczesnym
    41+1 próba oksytocynowa
    41+2 cewnik Foleya (zero zmian)
    41+3 wywołanie porodu oksytocyna. Po 10 godz szyjka bez zmian, 1 cm rozwarcia - cc.

Rozumiem Cię doskonale, bo najgorzej to się na coś nastawic, niemniej jak widzisz życie pisze różne scenariusze ;) niemniej życzę, żebyś do terminu się rozpakowala ;)

O wow, to mówisz, że u Ciebie było istne szaleństwo ;) mam nadzieję, że u mnie się obędzie bez tego wszystkiego... ja mam okropną schizę, bo boję się CC. Chciałabym uniknąć CC czy nacięcia krocza, bo mam bliznowca i wszelkie rany wyjątkowo paskudnie się na mnie zrastają, dlatego też tak tego dnia 0 wypatruję :P

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa - no ludzie są nieodpowiedzialni i nie myslą że ty masz przerabane a jeszcze teraz przed proodem.

U mnie mąż chory, ja o dziwo dobrze zero kataru troche kaszel po katarze. Mój maz pewnie coś zpracy przywlókł bo mnie chyba przewiało. Ostatnio było mi masakraycznie gorąco więc wietrzyłam chate na potęge no i wychodziłam rozpięta.
    Mam nadziele ze maz szybko sie wyleczy i nie zarazi synka bo będzie masakra no i nie wpuszczą go na porodówkę :-/

ktosiowa lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania na świecie pd 9:25. 3365 i 54 cm. Dochodzę do siebie

ana167, .aś., FreshMm, Mama-Ali, Karmelova, Bubu93, calza, Szmaragdowa, Pooziomka, kate88:), Paula_29, Gosiak, makasa, Krokodylica, Polaj, Didi_85, ktosiowa, Angela*, Lagostina, annaki, Rybaaaa, helagazela, Myszk@, Morwa, emerald_m lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Katiś :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Krokodylica od kiedy wam sie to zaczęło, mala ma dopiero 5 dni..
    Cos robisz żeby to złagodzić?

Ana, ja już pisalam wcześniej- połozna radzila w takich sytuacjach podac pare łyków wody. Oprócz tego można dziecko rozebrać i lekko unieść nózki do brzuszka.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ