X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko urodziłam 11 dni po terminie a robiłam wszystko, dosłownie wszystko, żeby urodzić wcześniej ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A ha dzisiaj sluchalam 2 godz płaczu, mała nie mogla zrobić kupy. Takie maleństwo a juz problem..
    A nosisz w chuście? U nas wzięcie do chusty pomaga, bo pozycja super - brzuszek o brzuszek masuje i od razu chłopak się uspokaja. Jeszcze kąpiel w wiaderku bardzo córce pomagała pamiętam, bo w nim też fajna pozycja i masowany brzuszek, córki nie nosiłam w chuście od samego początku tylko dopiero jakoś po 6. tyg. więc robiliśmy czasem w ciągu dnia taką kąpiel w wiaderku do kąpieli i się uspokajała.
    A w piątek jadę z młodym na zajęcia z nauki masażu Shantala - też świetna rzecz, pamiętam, że z córką usłyszałam o nim jak już mi nie chciała spokojnie leżeć na przewijaku, więc było za późno. Teraz chcę się nauczyć i codziennie masować synka.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś jechać do Niemczech na kontrolę do ginekologa i po podmyciu zaczęły odchodzić mi wody. Leżę w szpitalu podpieta pod ktg, dostaje glukozę żeby mała i ja miała siły. Zaraz antybiotyk bo gbs niestety dodatni. Rozwarcie na jeden palec. Skurcze juz dosyć bolesne. Trochę się boje. Mój facet juz zwolnił się z pracy i do wieczora powinien dojechać. Trzymajcie kciuki :)

Bubu93, calza, Karmelova, Mama-Ali, Szmaragdowa, kate88:), Aenu, Paula_29, Morwa lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Miałam dziś jechać do Niemczech na kontrolę do ginekologa i po podmyciu zaczęły odchodzić mi wody. Leżę w szpitalu podpieta pod ktg, dostaje glukozę żeby mała i ja miała siły. Zaraz antybiotyk bo gbs niestety dodatni. Rozwarcie na jeden palec. Skurcze juz dosyć bolesne. Trochę się boje. Mój facet juz zwolnił się z pracy i do wieczora powinien dojechać. Trzymajcie kciuki :)
    Kciuki!!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A ha dzisiaj sluchalam 2 godz płaczu, mała nie mogla zrobić kupy. Takie maleństwo a juz problem..

U nas mamy to co wieczór.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Powodzenia.

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka powodzenia, daj czadu!;-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, dajesz maleńka :)!

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka kciuki za szybka akcje.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal na patologii. Wczoraj odszedł czop śluzowy. Dzisiaj znowu założyli cewnik, ale coś słabo działa, bo nie boli. Gbs wyszedł ujemny, ale i tak dostaję antybiotyk. Jeśli cewnik zaskoczy i będą skurcze, to jutro oksytocyna. A jak nie to jutro cesarka. Męczy mnie już ten szpital. Tym bardziej, że moja mama tu pracuje i nieco histeryzuje. Z drugiej strony dokarmia mnie ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć....

U mnie mega mix: katar + kaszel + wymioty... i temperatura. Wzięłam Apap, a teraz biorę sie za rosół z kaczki.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Calza, wyluzuj ;) możesz być w ciąży jeszcze ze 3 tyg, więc lepiej uzbroić się w cierpliwość i miło zaskoczyć niż codziennie się wkurzac, że to nie juz. Statystycznie rzecz biorąc więcej kobiet jednak rodzi po terminie niz 1 czy 2 tyg przed ;)

Gratuluję wszystkim rozpakowanym!

Wiesz .aś. ja po prostu już zgłupiałam i nic nie rozumiem :D w 32tc i 35tc trafiłam do szpitala z porodem przedwczesnym, 2x udało im się opanować akcję porodową. Za każdym razem jak wyszłam ze szpitala musiałam dużo leżeć, bo każda większa ilość ruchu wywoływała u mnie regularne skurcze! Nawet po wstawieniu prania musiałam leżeć przez 2h i się uspokajać i oddychać... Więc do ukończonego 38tc praktycznie tylko leżałam i brałam nospę żeby ciążę donosić. A teraz? mogę chodzić, mogę sprzątać, mogę robić zakupy, wieszać pranie i poza twardnieniem brzucha nie dzieje się absolutnie nic :p

Może ten mój Filip chciał po prostu nas poznać wcześniej, a teraz się gniewa i mówi "to teraz Ty sobie czekaj"? :D

Maliczenkaaa dajeeesz!!!!

Szmaragdowa, małżowinka lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Cześć, cześć....

U mnie mega mix: katar + kaszel + wymioty... i temperatura. Wzięłam Apap, a teraz biorę sie za rosół z kaczki.
    To Ci się przyplątało paskudztwo. Zeby teraz szybko przeszło.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    To Ci się przyplątało paskudztwo. Zeby teraz szybko przeszło.
    Niestety zostałam zarażona, wparowali do nas znajomi z dzieckiem na jedna noc... okazało sie, ze nie dosc, ze chcą siedzieć tydzień, to jeszcze chorzy...

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, Calza, każda kobieta i ciąża inna stąd mój post ;)
    1 ciąża
    28 tydzień - rozwarcie wewnętrzne, patologia, nakaz leżenia z poducha pod tylkiem, nospa, magnez, duphaston
    34 tydzień - skurcze, patologia, dalej leżenie, zagrożenie porodem przedwczesnym
    41+1 próba oksytocynowa
    41+2 cewnik Foleya (zero zmian)
    41+3 wywołanie porodu oksytocyna. Po 10 godz szyjka bez zmian, 1 cm rozwarcia - cc.

Rozumiem Cię doskonale, bo najgorzej to się na coś nastawic, niemniej jak widzisz życie pisze różne scenariusze ;) niemniej życzę, żebyś do terminu się rozpakowala ;)

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?2cs (od 11.2025)

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Wiesz, Calza, każda kobieta i ciąża inna stąd mój post ;)
    1 ciąża
    28 tydzień - rozwarcie wewnętrzne, patologia, nakaz leżenia z poducha pod tylkiem, nospa, magnez, duphaston
    34 tydzień - skurcze, patologia, dalej leżenie, zagrożenie porodem przedwczesnym
    41+1 próba oksytocynowa
    41+2 cewnik Foleya (zero zmian)
    41+3 wywołanie porodu oksytocyna. Po 10 godz szyjka bez zmian, 1 cm rozwarcia - cc.

Rozumiem Cię doskonale, bo najgorzej to się na coś nastawic, niemniej jak widzisz życie pisze różne scenariusze ;) niemniej życzę, żebyś do terminu się rozpakowala ;)

O wow, to mówisz, że u Ciebie było istne szaleństwo ;) mam nadzieję, że u mnie się obędzie bez tego wszystkiego... ja mam okropną schizę, bo boję się CC. Chciałabym uniknąć CC czy nacięcia krocza, bo mam bliznowca i wszelkie rany wyjątkowo paskudnie się na mnie zrastają, dlatego też tak tego dnia 0 wypatruję :P

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa - no ludzie są nieodpowiedzialni i nie myslą że ty masz przerabane a jeszcze teraz przed proodem.

U mnie mąż chory, ja o dziwo dobrze zero kataru troche kaszel po katarze. Mój maz pewnie coś zpracy przywlókł bo mnie chyba przewiało. Ostatnio było mi masakraycznie gorąco więc wietrzyłam chate na potęge no i wychodziłam rozpięta.
    Mam nadziele ze maz szybko sie wyleczy i nie zarazi synka bo będzie masakra no i nie wpuszczą go na porodówkę :-/

ktosiowa lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania na świecie pd 9:25. 3365 i 54 cm. Dochodzę do siebie

ana167, .aś., FreshMm, Mama-Ali, Karmelova, Bubu93, calza, Szmaragdowa, Pooziomka, kate88:), Paula_29, Gosiak, makasa, Krokodylica, Polaj, Didi_85, ktosiowa, Angela*, Lagostina, annaki, Rybaaaa, helagazela, Myszk@, Morwa, emerald_m lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Katiś :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Krokodylica od kiedy wam sie to zaczęło, mala ma dopiero 5 dni..
    Cos robisz żeby to złagodzić?

Ana, ja już pisalam wcześniej- połozna radzila w takich sytuacjach podac pare łyków wody. Oprócz tego można dziecko rozebrać i lekko unieść nózki do brzuszka.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ