X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pępek podchodzi krwią to znaczy że niedługo odpadnie - to normalne.

Natki sama będziesz wiedzieć kiedy jechać. Jak wyczuwasz ruchy dziecka, wody nie odeszły, skurcze ledwo wyczuwalne to jeszcze poczekaj. Ale się pomału pakuj ;)

Bubu93, natki89 lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nic

Mąż ma w weekend jakieś szkolenie i nie bedzie ho od 6-18 w sobote i niedziele. Dojazd jakieś dobre ponad 2h. I szczerze to sama nie wiem czy go puscic. Z jednej str nie spodziewam sie zeby coś się działo a dla męża todosc ważne ale z drugiej strony jakby zaczela sie akcja to bede sama z synem. Mąż dojedziecw ciągu ponad 2h o ile sie dodzwojie odcrazu. Zmajac życie to w tym czasie do nikogo sie nie dodzwonie. Niby mam blisko teściòw ale ostatnio tez tak bylo zecw sobote zostalam sama z sybem i do nikogo sie nie dodzwonilam bo maz mial rozladowany tel a tesciowie nie odbierali pbo nie slyszeli czy cos. No i mam właśnie mieszane uczucia.

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś chodze siku co 20 min, miałam pare skurczy takich że musiałam sobie usiąść i czop mi zaczął odchodzić, wiec cos się dzieje, uff może uniknę wywoływania

emerald_m lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki. Podpytalam gina odnosnie kropli do nosa.btwierdzil ze mozna wszystkie bo działają miejscowo. Pewnie troche inaczej w 1trym ale teraz mozna wszystkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet 1 skurcza nie mialam. Jak chodze to czasami czuje ból w szyjce i to wszystko.
    Dzisiaj taka zimowa aura wiec wyszlam z pieskiem i synkiem potem zalatwilismy kilka rzeczy w banku i mam takie zakwasy ze szok

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja juz jestem tam przerazona ze moj stwierdzil ze podchodze do dziecka mechanicznie..

Jutro przychodzi pokozna,ciekawe co nam powie.

Z.tego stresu pokarmu nie przybywa wrecz przeciwnie.
    A.chcialam.mala.chociaz troche swoim mlekiem nakarmic..

Dziwczyny jakim mlekiem mm karmicie?

Teraz mam bebiko ale bardzo rzadko podaję.
    Jak karmiłam Zuzię tylko mm to dawałam hipp, po nim brzuszek najmniej dokuczał.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie noc szykuje.
    Syn zarzygal wszystko co sie dalo w jego lozku a corcie mecza kolki. Widze juz siebie jako zoombie rano.
    Akurat maz jedzie jutro na czechy to przy okazji kupi te kropelki i ktorych pisalyscie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • calza Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 2h staram się usnąć i nic... K. smacznie chrapie, a ja się przewalam po łóżku i sen nie nadchodzi...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja bym już nie puściła. Bo tu nie chodzi tylko o Ciebie w tym momencie. Ale co z synkiem w razie czego... Skoro piszesz, że teściowie potrafią nie słyszeć telefonu. Teraz to już nie przelewu - u mnie za każdym razem zaczynało się od razu bez wczesbiejszych oznak.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z karmieniem ;( mała wisialaby przy piersi cały dzien. Brodawki obolale, popękane. A śpi jedynie po mleku modyfikowanym ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 03:11

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Mam problem z karmieniem ;( mała wisialaby przy piersi cały dzien. Brodawki obolale, popękane. A śpi jedynie po mleku modyfikowanym ;(

A smarujesz czymś? Ja zawsze wyciskam kropelkę mleka i rozsmarowuję na brodawce. 2 dni mały na mnie wisiał cały czas, piersi bolą i są tkliwe, ale na szczęście nie popękały (tfu tfu). Dziś mleka już trochę więcej było to umiał zjeść "na dłużej". No i wyciągnęłam z torby smoczek, bo to mały ssak jest i ciągle by ssał. Nie daję mu cały czas, ale jak już z piersi smoczek do spania sobie robi to podmieniam.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dziś o niebo lepiej. Dostaje kroplówkę przeciwbólowe. Wczoraj to nic tylko się popłakać z bólu.
    Hania była że mną od rana do północy. Z przerwa na przewijanie i ubranie. Jest słodziutka. Cycka z dwóch piersi, mam nadzieje ze coś tam zjada, bo siara jest jak nacisne na brodawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 05:13

Szmaragdowa, Polaj lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzyma kciuki żeby się rozkręcilo :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaraz zaczynam pomału zbierać i jedziemy do szpitala a jutro wielki dzień cc i w koncu zobaczę mój skarb ♡
    Jak juz się rozgoszcze na sali dam znać ;)

Aenu, Paula_29, helagazela lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A smarujesz czymś? Ja zawsze wyciskam kropelkę mleka i rozsmarowuję na brodawce. 2 dni mały na mnie wisiał cały czas, piersi bolą i są tkliwe, ale na szczęście nie popękały (tfu tfu). Dziś mleka już trochę więcej było to umiał zjeść "na dłużej". No i wyciągnęłam z torby smoczek, bo to mały ssak jest i ciągle by ssał. Nie daję mu cały czas, ale jak już z piersi smoczek do spania sobie robi to podmieniam.
    No właśnie niczym nie smarowalam;( a co do smoczka to moja nie da się oszukać i nie bierze.

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kilka pierwszych dni mozecie miec malo mleka, ale im czesciej bedziecie przystawiac tym szybciej sie ono pojawi:) przez te kilka dni dzidziole moga byc nerwowe ale trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. na brodawki najlepsze jest ich wietrzenie, mozecie tez smarowac mlekiem albo lanoliną powodzenia, na pewno dacie rade!:) p.s aha i na mleko najlepiej pic duuuzo wody i innych plynow, duzo i smacznie jesc i sie nie stresowac ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 07:06

Gosiak, makasa, Krokodylica, helagazela, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko jak wisi przy piersi to sobie nakręca produkcję mleka, to normalne. Im częściej ssie tym więcej mleka się na produkuje. Polecam dużo pić i kupić sobie femaltiker. Po pierwszym porodzie cc przez 10 dni nie widziałam córki, siedziałam tylko z laktatorem i pilam femaltiker, zaowocowało to rzeką mleka. Czego każdej z Was życzę!

Paula_29, emerald_m lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz idę na porodówkę. Podadzą oksytocynę, jest 5% szans na poród naturalny, więc prawie na pewno skończy się to cesarką.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o godzinie 18:54 przyszła na świat Maja, SN. 2750g i 50 cm. Jest cudowna. Pierwsza noc za nami, spanie na czujce wiec dalej trochę zmęczona jestem. Je z piersi, brodawki zaczynają boleć ale smaruje bepanthenem. Uniknelam nacięcia i pęknięcia krocza, jestem mega dumna. Jest przepiękna

makasa, Paula_29, kate88:), Polaj, Gosiak, Krokodylica, Bubu93, helagazela, ana167, annaki, .aś., Aenu, wronka, Myszk@, Eklerka13579, ktosiowa, Szmaragdowa, Morwa, calza, emerald_m lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ