Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak pępek podchodzi krwią to znaczy że niedługo odpadnie - to normalne.
Natki sama będziesz wiedzieć kiedy jechać. Jak wyczuwasz ruchy dziecka, wody nie odeszły, skurcze ledwo wyczuwalne to jeszcze poczekaj. Ale się pomału pakujBubu93, natki89 lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualnyA u mnie nic
Mąż ma w weekend jakieś szkolenie i nie bedzie ho od 6-18 w sobote i niedziele. Dojazd jakieś dobre ponad 2h. I szczerze to sama nie wiem czy go puscic. Z jednej str nie spodziewam sie zeby coś się działo a dla męża todosc ważne ale z drugiej strony jakby zaczela sie akcja to bede sama z synem. Mąż dojedziecw ciągu ponad 2h o ile sie dodzwojie odcrazu. Zmajac życie to w tym czasie do nikogo sie nie dodzwonie. Niby mam blisko teściòw ale ostatnio tez tak bylo zecw sobote zostalam sama z sybem i do nikogo sie nie dodzwonilam bo maz mial rozladowany tel a tesciowie nie odbierali pbo nie slyszeli czy cos. No i mam właśnie mieszane uczucia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ana167 wrote:Ja juz jestem tam przerazona ze moj stwierdzil ze podchodze do dziecka mechanicznie..
Jutro przychodzi pokozna,ciekawe co nam powie.
Z.tego stresu pokarmu nie przybywa wrecz przeciwnie.
A.chcialam.mala.chociaz troche swoim mlekiem nakarmic..
Dziwczyny jakim mlekiem mm karmicie?
Teraz mam bebiko ale bardzo rzadko podaję.
Jak karmiłam Zuzię tylko mm to dawałam hipp, po nim brzuszek najmniej dokuczał.
-
Ale mi sie noc szykuje.
Syn zarzygal wszystko co sie dalo w jego lozku a corcie mecza kolki. Widze juz siebie jako zoombie rano.
Akurat maz jedzie jutro na czechy to przy okazji kupi te kropelki i ktorych pisalyscie.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Sylwia, ja bym już nie puściła. Bo tu nie chodzi tylko o Ciebie w tym momencie. Ale co z synkiem w razie czego... Skoro piszesz, że teściowie potrafią nie słyszeć telefonu. Teraz to już nie przelewu - u mnie za każdym razem zaczynało się od razu bez wczesbiejszych oznak.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Aenu wrote:Mam problem z karmieniem ;( mała wisialaby przy piersi cały dzien. Brodawki obolale, popękane. A śpi jedynie po mleku modyfikowanym ;(
A smarujesz czymś? Ja zawsze wyciskam kropelkę mleka i rozsmarowuję na brodawce. 2 dni mały na mnie wisiał cały czas, piersi bolą i są tkliwe, ale na szczęście nie popękały (tfu tfu). Dziś mleka już trochę więcej było to umiał zjeść "na dłużej". No i wyciągnęłam z torby smoczek, bo to mały ssak jest i ciągle by ssał. Nie daję mu cały czas, ale jak już z piersi smoczek do spania sobie robi to podmieniam. -
Hej. U mnie dziś o niebo lepiej. Dostaje kroplówkę przeciwbólowe. Wczoraj to nic tylko się popłakać z bólu.
Hania była że mną od rana do północy. Z przerwa na przewijanie i ubranie. Jest słodziutka. Cycka z dwóch piersi, mam nadzieje ze coś tam zjada, bo siara jest jak nacisne na brodawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 05:13
Szmaragdowa, Polaj lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Ja się zaraz zaczynam pomału zbierać i jedziemy do szpitala a jutro wielki dzień cc i w koncu zobaczę mój skarb ♡
Jak juz się rozgoszcze na sali dam znaćAenu, Paula_29, helagazela lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:A smarujesz czymś? Ja zawsze wyciskam kropelkę mleka i rozsmarowuję na brodawce. 2 dni mały na mnie wisiał cały czas, piersi bolą i są tkliwe, ale na szczęście nie popękały (tfu tfu). Dziś mleka już trochę więcej było to umiał zjeść "na dłużej". No i wyciągnęłam z torby smoczek, bo to mały ssak jest i ciągle by ssał. Nie daję mu cały czas, ale jak już z piersi smoczek do spania sobie robi to podmieniam.
-
Dziewczyny kilka pierwszych dni mozecie miec malo mleka, ale im czesciej bedziecie przystawiac tym szybciej sie ono pojawi:) przez te kilka dni dzidziole moga byc nerwowe ale trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. na brodawki najlepsze jest ich wietrzenie, mozecie tez smarowac mlekiem albo lanoliną powodzenia, na pewno dacie rade!
p.s aha i na mleko najlepiej pic duuuzo wody i innych plynow, duzo i smacznie jesc i sie nie stresowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 07:06
Gosiak, makasa, Krokodylica, helagazela, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Dziecko jak wisi przy piersi to sobie nakręca produkcję mleka, to normalne. Im częściej ssie tym więcej mleka się na produkuje. Polecam dużo pić i kupić sobie femaltiker. Po pierwszym porodzie cc przez 10 dni nie widziałam córki, siedziałam tylko z laktatorem i pilam femaltiker, zaowocowało to rzeką mleka. Czego każdej z Was życzę!
Paula_29, emerald_m lubią tę wiadomość
-
Wczoraj o godzinie 18:54 przyszła na świat Maja, SN. 2750g i 50 cm. Jest cudowna. Pierwsza noc za nami, spanie na czujce wiec dalej trochę zmęczona jestem. Je z piersi, brodawki zaczynają boleć ale smaruje bepanthenem. Uniknelam nacięcia i pęknięcia krocza, jestem mega dumna. Jest przepiękna
makasa, Paula_29, kate88:), Polaj, Gosiak, Krokodylica, Bubu93, helagazela, ana167, annaki, .aś., Aenu, wronka, Myszk@, Eklerka13579, ktosiowa, Szmaragdowa, Morwa, calza, emerald_m lubią tę wiadomość