X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mnie pocieszylyscie ;) jestem bardziej szczęśliwa :). Na pierwszą wizytę idę jutro a miesiączka była 2 kwietnia ale owu miałam 20 dc

Morwa lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann dziękuje za pomoc :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Ruda_ann dziękuje za pomoc :)
    Mamieginekolog podziękuj :P :D
    Spoko - dobrze że ktoś takie tematy porusza i trochę uspokaja nerwy ;)

To tak jak z lakierem hybrydowym ;) też jej tekst :)

JA się biję z myślami bo rozjaśniam włosy na te moje nickowe - rude ;) no i kurde trochę się jednak obawiam i albo poczekam do II trymestru, albo machnę się henną... kurde bo mam już duży odrost - gaddemyt o.O

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, Lovi, madzia8lenka jakie piękne serduszka gratuluję Dziołchy :)

Ruda_ann ja w ciąży farbowalam włosy, pamiętam że ginekolog smial się kiedy go o to wtedy pytalam. Teraz też będę farbowac.

Morwa, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! i widzisz to jest dobra wiadomość :D dzięki ! :*

• Raven Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wyjeździe służbowym wróciłam poznym południem. Poszłam na drzemke i obudziłam się o północy. Czuję się wyspana jak jeszcze nigdy :D

Wszystkim dziewczynom bardzo bardzo gratuluję serduszek i zazdroszczę :)
    Dobijacie mnie ze widzicie już serduszka przy 2-3mm zarodka. Moj optymizm gdzieś znika jak to czytam chociaż cieszę się waszym szczęściem. :* <3

LidziA bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że szybko wrócisz na fioletowa stronę i pochwalisz się nam. Trzymaj się :*

madzia8lenka lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie ze łapie mnie gorączka od tych cholernych zatok :( dlaczego teraz nas dopadło to straszne przeziębienie... tak sie boje o Bałwanka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Boje sie ze łapie mnie gorączka od tych cholernych zatok :( dlaczego teraz nas dopadło to straszne przeziębienie... tak sie boje o Bałwanka :(
    Agnieszka, idź do lekarza. Teraz nawet jest specjalny antybiotyk dla ciężarnych (moja bratowa brała, bo lekarz powiedział jej że lepiej wziąć ten delikatny antybiotyk niż narażać dzidzię na wchłanianie zarazków).
    Po co masz się martwić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w kolejnym pięknym dniu :)
    Chyba lato w końcu przyszło, co? :) ach cudownie!
    Miłego dnia Dziewczyny :) ja się ogarniam do pracy...

W chwili obecnej/w obecnym stanie strasznie żałuję że nie mieszkam jednak w jakimś ciepłym kraju typu Włochy albo Hiszpania... marzą mi się drzemki okołoobiednie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączka znika, katar trochę odpuścił, pojawił sie lekki kaszel :/ hmmmmm co to za przeziębienie???? Zwarjowac można :/ zaraz znowu robię mleko z czosnkiem meeega mi to pomaga. Moze jednak uda sie pokonać te wirusy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 06:48

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie. Mam nadzieję że chorubsko szybko Was zostawi bo te katary to straszne meczarnie.
    U nas dzisiaj znowu lato, ma być 28 stopni :D aż się nie chce do pracy chodzić tylko zostać i wylegiwać się na balkonie. No trudno byle do soboty. Miłego dnia babeczki :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo! :) :) :) Jak się czujecie dziewczyny? Ja już z rana na becie byłam, zobaczymy czy jest przyrost.

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc

Wysłany: 17 maja 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Dzień dobry bardzo! :) :) :) Jak się czujecie dziewczyny? Ja już z rana na becie byłam, zobaczymy czy jest przyrost.
    U mnie bez zmian :) mdłości nie ma, piersi bolą strasznie, musiałam już zakupić większy stanik bo wypływały :D :
    daj znać później co z betą, ale bądź dobrej myśli, napewno ładnie przyrasta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 07:30

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    A ja sie oficjalnie zegnam... beta nie rośnie pecherzyk tez nie czekam na poronienie jak nie bedzie do poniedzialku to do szpitala. Wam kochane zycze spokojnych ciaz bede tu do was zagladac :* trzymam za was wszyskie kciuki. Mam nadzieje szybko wrocic na fioletowa strone.
    Lidzia...przykro mi ;/

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Hej jestem u Was nowa i od razu błagam o radę ! Okres mi się spoznial i zrobiłam bete 18 dpo wyszła 2384 powtorzylam dwa dni później i była już 4737 czyli o 101% ale coś mnie podkusilo i zrobiłam dziś 3cia czyli 25 dpo i 5 dni po ostatniej, wyszła 17270 na pierwszy rzut oka piękna ale jak obliczylam na kalkulatorze belly przyrost bety od tego 4837 i dzisiejszą to wyszło ze przyrosla tylko o 67 % i teraz nie wiem czy to ten kalkulator tylko dobrze oblicza jak porównuje się wyniki które są robione w odstępach 2 dni a jak dłużej to swiruje czy mi neta wolniej rośnie ? Martwię się :(

Girl, witaj :)
    A co do bety, to jedyna rada- nie rób więcej :)
    Teraz już tylko wizyta u lekarza i potwierdzenie ciąży :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z samego rana :D
    Mam dziś dobry humor. Mimo,że trochę się nie wyspalam ale wstałam już, mam trochę "roboty w domu" :) i muszę to ogarnąć.

U mnie też brak mdłości, tylko piersi strasznie bolą. W pierwszej ciąży z córką już w tym tygodniu wymiotowalam jak kot :P i spałam całymi dniami.

Jagodowa- trzymam kciuki za ładny przyrost bety ! :) Daj nam znać
    Ktoś dzisiaj wizytuje? Też kciuki.

MoniaP lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Piękna pogoda się zapowiada to i człowiekowi jakoś lepiej sie funkcjonuje.

Współczuje strat dziewczyny. Życze Wam szybkiego powrotu na fioletową strone!

Dziewczynom, które widziały serduszka gratuluje. Zazdroszcze :)

Inez pytałaś o lot samolotem. My mielismy wykupione wczasy na Rodos w czerwcu. Ale zrezygnowaliśmy. Stwierdziliśmy, że nie będziemy ryzykować dla przyjemności. Będziemy mieli jeszcze okazje polecieć a teraz maleństwo w brzuchu jest najważniejsze. ALE to był wyjazd na wakacje. Jeśli bym miała lecieć w jakimś innym ważnym celu pewnie za zgodą lekarza bym leciała.

Dzisiaj na 19.00 wizyta. Już mi wywraca żołądkiem :) Ogólnie z objawów oprócz dużej ilości śluzu nic mi nie dolega. Czasem ciągnie jajnik, ale to bardzo rzadko. Ale migdały na mdłości w razie wu już kupione :)

Pozdrawiam w ten piękny dzień, trzymajcie za mnie kciuki na wizycie :)

3jgxskjor2w2ltji.png

Wysłany: 17 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi a w którym jesteś dokładnie tygodniu? Bo U mnie leci 8 (7+2) i właśnie się pocieszam cichutko że jak jeszcze mnie nie muli to może już mnie nie złapie:)

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 17 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP trzymam kciuki!! Daj znać po wizycie:)

MoniaP lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka u mnie to samo, piersi to był pierwszy objaw ciąży ;) koło 16 będą wyniki, mam nadzieje, że będzie czym się pochwalić.!

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ