Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja jeszcze w łóżku, lezymy sobie jeszcze z córką bo dzisiaj w Holandii święto, nie ma szkoły ani pracy
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt
Jagodowa bardzo mi przykrotrzymaj się cieplutko :*
Taniec na pewno nie zaszkodziAnuśka, jagodowa91 lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Spokojnie
, najwyżej oddasz co zjadłaś
, nic sie nie stanie.
I gratuluje 3 miesiacateraz juz mozesz odetchnac z ulga
. Ja mam 7 tydzie (6+6 ) czyli jeszcze mam dwa tygodnie do 3 miesiaca czy troche wiecej? nie znam sie za bardzo
.
P.S i jak tu madry... na suwaczku mi pokazuje ze jestem w 7 t+4 d i dziecko ma 6 mm, a dziecko jest raczej mlodsze o tydzien bo owu mam 20/21 dc czyli tydzien pozniej niz standardowo i jak bylam w pon u lekarza to mialo 7,8 mm i wg usg to byl 6 tyd, + 5 dzien czyli suwaczek zaniza rozmiary dzieci? ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:17
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Krokodylica wrote:Później Was nadrobie, zaraz jadę do gina, proszę o kciuki.
Trzymam kciuki.
Dziewczyny, wiem że mnie za moment zabijecie ale ja dalej muszę przewalkowac o tej glukozie. Na internecie wyczytałam,że sam wynik z krwi o niczym nie świadczy i jeżeli cukru nie stwierdza się w moczu to wszystko ok
MoniaP- miałaś stwierdzonych cukier w moczu również? Te internety dobrze piszą czy źle? Czy doktor tylko zerknal na wynik z krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:44
-
FreshMm wrote:W Polsce? Na nocki też? Bo w Polsce nie wolno kobietom w ciąży pracować na nocki, wtedy pracodawca musi dać tylko zmiany w dzień
FreshMm lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Lovilovi wrote:Trzymam kciuki.
Dziewczyny, wiem że mnie za moment zabijecie ale ja dalej muszę przewalkowac o tej glukozie. Na internecie wyczytałam,że sam wynik z krwi o niczym nie świadczy i jeżeli cukru nie stwierdza się w moczu to wszystko ok
MoniaP- miałaś stwierdzonych cukier w moczu również? Te internety dobrze piszą czy źle? Czy doktor tylko zerknal na wynik z krwi?
Lovilovi mocz nie ma znaczenia w rozpoznaniu cukrzycy. Na początku ciąży robisz glukozę na czczo. Jeśli jest <92 to w porządku i OGTT dopiero 24-28 tc. Jak jest 92-125 to od razu OGTT (przy dobrych wynikach powtórka w 24-28tc). Trzecia sytuacja to glukoza > 125 wtedy jest od razu rozpoznana cukrzyca. To są wytyczne towarzystwa diabetologicznrgo z 2017 i ja się tego trzymam.
Są też sytuacje, w których od razu należy OGTT - kobiety z grup ryzyka. Np. wcześniejsze cukrzyca ciążowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:57
Ruda_ann lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Nadrobiłam Was w kolejce
Zaraz powinnam wejść.
Ale mnie stres wziął.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
K01 wrote:krokodylica trzymam kciuki
ja dziś znów rano na badaniach byłam - wyszło na to, ze przez ostatnie 3 tygodnie byłam 6 razy na kłuciu2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Magdalenna wrote:Lovilovi mocz nie ma znaczenia w rozpoznaniu cukrzycy. Na początku ciąży robisz glukozę na czczo. Jeśli jest <92 to w porządku i OGTT dopiero 24-28 tc. Jak jest 92-125 to od razu OGTT (przy dobrych wynikach powtórka w 24-28tc). Trzecia sytuacja to glukoza > 125 wtedy jest od razu rozpoznana cukrzyca. To są wytyczne towarzystwa diabetologicznrgo z 2017 i ja się tego trzymam.
Są też sytuacje, w których od razu należy OGTT - kobiety z grup ryzyka. Np. wcześniejsze cukrzyca
Dzięki za wytłumaczenieno już teraz wszystko jasne
-
Magdalenna wrote:Lovilovi mocz nie ma znaczenia w rozpoznaniu cukrzycy. Na początku ciąży robisz glukozę na czczo. Jeśli jest <92 to w porządku i OGTT dopiero 24-28 tc. Jak jest 92-125 to od razu OGTT (przy dobrych wynikach powtórka w 24-28tc). Trzecia sytuacja to glukoza > 125 wtedy jest od razu rozpoznana cukrzyca. To są wytyczne towarzystwa diabetologicznrgo z 2017 i ja się tego trzymam.
Są też sytuacje, w których od razu należy OGTT - kobiety z grup ryzyka. Np. wcześniejsze cukrzyca ciążowa.
To moja gin się nie popisała bo ja miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży a teraz nie mam od razu OGTTNo ale chyba nie wiedziała jeszcze. Muszę jej powiedzieć na następnej wizycie.