X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Też bym zastanowila się nad zwolnieniem. A dlaczego plamisz? Czy to pierwszy taki incydent?
    w tej ciąży pierwszy, nic mnie nie boli, chodzi mi o brzuch

Melevis90 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Anuśka ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży i sam się wchłonął. Na początku musiałam się oszczędzać, ale jak już zniknął to dostałam więcej swobody :)

No mi też ginka powiedziała, że z krwiakami pierwszy trymestr jest taki "oszczędny" a później to przeważnie się ładnie wchłaniają i w drugim trymestrze już można powrócić do normalnej aktywności :)
    Ja jeszcze ze względu na to iż jest to ciąża mnoga mam się oszczędzać bardziej :D No staram się, staram :)
    Ale miałam w weekend jechać w Bieszczady i strasznie mi smutno, że leżę uziemiona w domu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:21

Ruda_ann, Daven lubią tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny :(

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was karmi piersią w ciąży? Pytanko mam na priv :)

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie bójcie się krwiakow. Też przez to przechodziłem w tej ciazy. Zaczęłam około 9 tc krwawic na brązowo. Odrazu pojechalam do szpitala tam usg -krwiakow brak. Ewakuowal się ten moj.....myślę okej....Ale po 2 tyg znów je mialam i to 3 .....oczywiście cały czas duphaston x3. .....i jadłam do tego 2 x rutinoscorbinu. Witamina C pomaga wchłonąć się krwiakom. I one koło 14 tc zniknęły na dobre. Aktualnie 19 i 2 dni i z dzieckiem wszystko okej. Kopie, zdrowy chłopak :) pozdrawiam i się nie zalamujcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:28

Anuśka, Lovilovi, Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek. Zapachmalin, ale duza dzidzia juz :)

Anuska super, ze z blizniakami wszystko ok.

Anuśka, zapachmalin lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa współczuję :(

Myszka miejmy nadzieje, ze jest za wczesnie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    To jest dobry i zly kwas foliowy?
    Jak masz mutację MTHFR to ważne jest aby brać formę metylowaną kwasu foliowego ,a nie zwykły kwas foliowy. Mam mam mutację, więc dobrym kwasem foliowy nazywam formy metylowane :p

Gosiak lubi tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A co z naszą Raven? Dawno Jej nie było.
    Pracuje chyba jako jedna z nielicznych już sądząc po aktywności na forum. ;) Przez ostatnie kilka dni nawet zjeść nie miałam czasu. :/
    Bez pracy w domu zwariowalabym...

Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu waszych strat :( to takie niesprawiedliwe

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę. Na razie widać tylko pęcherzyk, ale gin mówiła ze jest ok na tym etapie. Ja oczywiscie sobie wkrecam jakieś głupoty. Wybicie mi to z głowy!

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Ja wczoraj miałam wizytę. Na razie widać tylko pęcherzyk, ale gin mówiła ze jest ok na tym etapie. Ja oczywiscie sobie wkrecam jakieś głupoty. Wybicie mi to z głowy!

No co Ty :) Powstaje kręgosłup i tworzą się zawiązki mózgu... Lada moment Fasolinda zacznie kombinować jak matkę wkurzać, a Ty tu sobie wkręcasz jakieś głupoty ;)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Pracuje chyba jako jedna z nielicznych już sądząc po aktywności na forum. ;) Przez ostatnie kilka dni nawet zjeść nie miałam czasu. :/

Ja też kochana jeszcze pracuje :/ i to fizycznie niestety :/ narazie nie mogę sobie pozwolić na l4 bo jak nie będę pracować to nie mam pieniążków. Więc daj Boziu żeby wszystko było dobrze jak najdłużej

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

ja tez pracuję na 3 zmiany ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Strasznie ciężko Was nadrobić, tyle produkujecie:)
    We wtorek wróciliśmy z wakacji i dziś byłam na becie 2565 mIU/ml

Ja też miałam krwiaka w pierwszej ciąży i wchłonął się jakoś koło 11 tygodnia
    Także głowa do góry

Agniecha, Paola, Jagodowa bardzo mi przykro:(

U mnie objawów również brak, na wizytę do mojej gin jestem umówiona dopiero na 19, może uda mi się wcześniej jeszcze gdzieś podejść, żeby sprawdzić czy wszystko ok

Morwa jeśli chodzi o te prenatalne to mi specjalista od tych USG mówił, że można owszem od 11, ale po 12 tygodniu po prostu lepiej widać, bo dzieciątko większe

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jak masz mutację MTHFR to ważne jest aby brać formę metylowaną kwasu foliowego ,a nie zwykły kwas foliowy. Mam mam mutację, więc dobrym kwasem foliowy nazywam formy metylowane :p
    A że większość z nas tych badań nie robi i nie wie czy ma mutację, lepiej brać ten bezpieczniejszy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra czyli co mam brać. Rzucam od dzisiaj ten doppelherz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zwykly kws foliowy jest niebezpieczny?

• Maruder Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Looo z taką imponująca beta to już napewno wzrosty są mniejsze ;) chyba nawet kalkulatory bet nie mają zakresów dla takich wysokich wartości ;)

Ja zrobilam wlasnie drugą betę i progesteron.
    I żaluję :(
    Mam przyrost poniżej normy (29%), w piatek mam gina w medicoverze i nie mogę się doczekać usg . Moje pierwsze hcg było prawie jak Twoje.
    Z drugiej strony wyczytałam gdzieś na jakimś forum że po 7 tygodniu nie ma co badać bety i tego się trzymam, choć chwilę miałam stresa :( Liczę że źle obliczony na podstawie miesiączki mam tydzień ciązy.
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/interpretacja-wyniku-badania-betahcg-po-7-tygodniu-ciazy

Progesteron mam 21 przy normach
    I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml.
    Wolałabym byc wyżej, ale chyba mieści się w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 01:01

relgi09kotjuarzp.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

I ja pracuje normalnie ;), do tego 3 latka w domu wiec lekko nie jest :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Na tym etapie z córa miałam tylko pęcherzyk a tydzień pózniej juz serducho :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ