Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovilovi wrote:Też bym zastanowila się nad zwolnieniem. A dlaczego plamisz? Czy to pierwszy taki incydent?
Melevis90 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Magdalenna wrote:Anuśka ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży i sam się wchłonął. Na początku musiałam się oszczędzać, ale jak już zniknął to dostałam więcej swobody
No mi też ginka powiedziała, że z krwiakami pierwszy trymestr jest taki "oszczędny" a później to przeważnie się ładnie wchłaniają i w drugim trymestrze już można powrócić do normalnej aktywności
Ja jeszcze ze względu na to iż jest to ciąża mnoga mam się oszczędzać bardziejNo staram się, staram
Ale miałam w weekend jechać w Bieszczady i strasznie mi smutno, że leżę uziemiona w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:21
Ruda_ann, Daven lubią tę wiadomość
-
Hej nie bójcie się krwiakow. Też przez to przechodziłem w tej ciazy. Zaczęłam około 9 tc krwawic na brązowo. Odrazu pojechalam do szpitala tam usg -krwiakow brak. Ewakuowal się ten moj.....myślę okej....Ale po 2 tyg znów je mialam i to 3 .....oczywiście cały czas duphaston x3. .....i jadłam do tego 2 x rutinoscorbinu. Witamina C pomaga wchłonąć się krwiakom. I one koło 14 tc zniknęły na dobre. Aktualnie 19 i 2 dni i z dzieckiem wszystko okej. Kopie, zdrowy chłopak
pozdrawiam i się nie zalamujcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:28
Anuśka, Lovilovi, Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:To jest dobry i zly kwas foliowy?
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ikarzyca wrote:A co z naszą Raven? Dawno Jej nie było.
Przez ostatnie kilka dni nawet zjeść nie miałam czasu.
Bez pracy w domu zwariowalabym...
Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu waszych stratto takie niesprawiedliwe
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Pooziomka wrote:Ja wczoraj miałam wizytę. Na razie widać tylko pęcherzyk, ale gin mówiła ze jest ok na tym etapie. Ja oczywiscie sobie wkrecam jakieś głupoty. Wybicie mi to z głowy!
No co TyPowstaje kręgosłup i tworzą się zawiązki mózgu... Lada moment Fasolinda zacznie kombinować jak matkę wkurzać, a Ty tu sobie wkręcasz jakieś głupoty
-
Raven wrote:Pracuje chyba jako jedna z nielicznych już sądząc po aktywności na forum.
i to fizycznie niestety
narazie nie mogę sobie pozwolić na l4 bo jak nie będę pracować to nie mam pieniążków. Więc daj Boziu żeby wszystko było dobrze jak najdłużej
-
Raven wrote:Pracuje chyba jako jedna z nielicznych już sądząc po aktywności na forum.
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Hej dziewczyny
Strasznie ciężko Was nadrobić, tyle produkujecie:)
We wtorek wróciliśmy z wakacji i dziś byłam na becie 2565 mIU/ml
Ja też miałam krwiaka w pierwszej ciąży i wchłonął się jakoś koło 11 tygodnia
Także głowa do góry
Agniecha, Paola, Jagodowa bardzo mi przykro:(
U mnie objawów również brak, na wizytę do mojej gin jestem umówiona dopiero na 19, może uda mi się wcześniej jeszcze gdzieś podejść, żeby sprawdzić czy wszystko ok
Morwa jeśli chodzi o te prenatalne to mi specjalista od tych USG mówił, że można owszem od 11, ale po 12 tygodniu po prostu lepiej widać, bo dzieciątko większe -
Morwa wrote:Jak masz mutację MTHFR to ważne jest aby brać formę metylowaną kwasu foliowego ,a nie zwykły kwas foliowy. Mam mam mutację, więc dobrym kwasem foliowy nazywam formy metylowane :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ikarzyca wrote:Looo z taką imponująca beta to już napewno wzrosty są mniejsze
chyba nawet kalkulatory bet nie mają zakresów dla takich wysokich wartości
Ja zrobilam wlasnie drugą betę i progesteron.
I żaluję
Mam przyrost poniżej normy (29%), w piatek mam gina w medicoverze i nie mogę się doczekać usg . Moje pierwsze hcg było prawie jak Twoje.
Z drugiej strony wyczytałam gdzieś na jakimś forum że po 7 tygodniu nie ma co badać bety i tego się trzymam, choć chwilę miałam stresaLiczę że źle obliczony na podstawie miesiączki mam tydzień ciązy.
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/interpretacja-wyniku-badania-betahcg-po-7-tygodniu-ciazy
Progesteron mam 21 przy normach
I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml.
Wolałabym byc wyżej, ale chyba mieści się w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 01:01
-
I ja pracuje normalnie, do tego 3 latka w domu wiec lekko nie jest
-
Pooziomka wrote:Ja wczoraj miałam wizytę. Na razie widać tylko pęcherzyk, ale gin mówiła ze jest ok na tym etapie. Ja oczywiscie sobie wkrecam jakieś głupoty. Wybicie mi to z głowy!