Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka wrote:A ja jestem już po wizycie. Nowa lekarka bardzo fajna, sympatyczna i delikatna. Bałam się, że kobieta nie będzie tak delikatna jak facet ale jednak jest
Kijanki nadal są obie i różnica tylko 1 dnia, czyli znikoma. Rozwinięte na 8tc i serducha im ładnie pikają
Lekarka okazała się być kiedyś pracownikiem oddziału patologii ciąży w Centrum Zdrowia Matki Polki a teraz nadal tam pracuje ale już nie na OCP tylko normalnie na ginekologii, co mnie wielce uradowałoSpokojnie mogę tam rodzić
Badania i wizyty mam na NFZ, więc i portfel szczęśliwszy
A teraz złe wiadomości. Mam krwiaka w macicyI nadżerkę. O ile nadżerka jest niegroźna o tyle z krwiakami już żartów nie ma. Mam brać Dupka 3x dziennie i raczej leżeć. Mogę wstawać na siku - aha już to widzę przy półtorarocznej dzidzi
Podobno nie ma żadnej metody leczenia tego. Przeważnie się wchłaniają same ale potrzeba na to czasu. Jednak przy przemęczeniu, dźwiganiu lub telepaniu w aucie potrafią sobie pęknąć i wywołać poronienie, dlatego mam nakaz leżenia.
16 czerwca mam kolejne USG i wtedy się okaże, czy się wchłonęło czy nie... Wtedy też będę miała test PAPPA.
Krwiak jest w co piątej ciąży i rzadko kończy się nieszczęściem. U mnie to już druga ciąża z krwiakiem, w obu krwiaczki zmniejszyły się, ale się oszczędzałam. Wiem, przy 1,5 rocznym maluchu to trudne, poproś o pomoc bliskich. Będzie dobrze
Anuśka lubi tę wiadomość
-
s1985 wrote:Tylko leżakowac mogę jutro a później piątek sobota do pracy niedziela wolna i od poniedziałku powtórka, tym razem druga zmiana 14-22
U mnie plamienia są bo mam krwiaki i nie ma opcji żebym chodziła do pracy... -
Anuśka wrote:O Dżizas!!! A L4 nie możesz wziąć? To w końcu plamienie i w ciąży, więc chyba gin powinien dać L4.
U mnie plamienia są bo mam krwiaki i nie ma opcji żebym chodziła do pracy...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
FreshMm wrote:Krwiak jest w co piątej ciąży i rzadko kończy się nieszczęściem. U mnie to już druga ciąża z krwiakiem, w obu krwiaczki zmniejszyły się, ale się oszczędzałam. Wiem, przy 1,5 rocznym maluchu to trudne, poproś o pomoc bliskich. Będzie dobrze
No u mnie z bliskimi trochę problem bo mam męża i 13 letnią córkę do dyspozycji. Ale dajemy radę
-
Morwa wrote:Ravendostałaś zdjęcie z usg
? Jak tam drugi z pęcherzyków, bo nie pamiętam czy pisałaś ? Wchłonął się ? Założyli Ci już dzisiaj kartę ciąży ? Kiedy masz kolejną wizytę ? Ja dalej ogromnie się cieszę
cudowne jest zobaczyć takiego małego człowieczkiem na usg
ja widziałam dzisiaj jak nasz machał rączkami, wyglądało to tak jakby chciał odpłynąć jak najdalej od głowicy usg :p
Kolejna wizyta to już prenatalne i jestem umówiona na 20 czerwca. Nasz babelek wczoraj chyba spał bo nie byl zbyt ruchliwy ale pomachal nam rączka
Czekamy jeszcze do prenatalnych będziemy mogli w końcu się pochwalić wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:01
Ruda_ann, Morwa, be_aduska, Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
nick nieaktualnys1985 wrote:Hmm dopiero co dostałam awans na który ciężko pracowałam, a mojego lekarza mam dopiero 13 czerwca ;(
a Tobie i Fasolce może pomóc
Anuśka, Magdalenna, Marzycielka111192, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ruda_ann wrote:Awans - rozumiem, ale jeśli plamienie nie ustaniem, to ja też być się zastanawiała... nie bierz od razu ciążowego "do końca"... zacznij od zwykłego L4 na jakiś tydzień chociaż. Przez tydzień się firma bez Ciebie nie zawali
a Tobie i Fasolce może pomóc
Dobrze gadasz! Trza Ci polaćSoczku marchewkowego
Magdalenna, Ruda_ann, Marzycielka111192, Morwa lubią tę wiadomość
-
Anuśka ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży i sam się wchłonął. Na początku musiałam się oszczędzać, ale jak już zniknął to dostałam więcej swobody
s1985 spróbuj pójść do swojego lekarza rodzinnego, może Ci wystawi zwolnienie. Ja ciężarnym zawsze piszę do czasu wizyty u ginekologa, jeśli oczywiście chcą. Dopóki nie wiesz skąd to plamienie, to lepiej dmuchać na zimne i odpoczywać.
Albo po prostu idź na izbę ginekologiczną, niech sprawdzą co się dzieje. Do 13 czerwca bardzo daleko jednak.
Ruda_ann, Anuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny