X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A ja jestem już po wizycie. Nowa lekarka bardzo fajna, sympatyczna i delikatna. Bałam się, że kobieta nie będzie tak delikatna jak facet ale jednak jest :)
    Kijanki nadal są obie i różnica tylko 1 dnia, czyli znikoma. Rozwinięte na 8tc i serducha im ładnie pikają :)
    Lekarka okazała się być kiedyś pracownikiem oddziału patologii ciąży w Centrum Zdrowia Matki Polki a teraz nadal tam pracuje ale już nie na OCP tylko normalnie na ginekologii, co mnie wielce uradowało ;D Spokojnie mogę tam rodzić :)
    Badania i wizyty mam na NFZ, więc i portfel szczęśliwszy :)
    A teraz złe wiadomości. Mam krwiaka w macicy :( I nadżerkę. O ile nadżerka jest niegroźna o tyle z krwiakami już żartów nie ma. Mam brać Dupka 3x dziennie i raczej leżeć. Mogę wstawać na siku - aha już to widzę przy półtorarocznej dzidzi ;)
    Podobno nie ma żadnej metody leczenia tego. Przeważnie się wchłaniają same ale potrzeba na to czasu. Jednak przy przemęczeniu, dźwiganiu lub telepaniu w aucie potrafią sobie pęknąć i wywołać poronienie, dlatego mam nakaz leżenia.
    16 czerwca mam kolejne USG i wtedy się okaże, czy się wchłonęło czy nie... Wtedy też będę miała test PAPPA.

Krwiak jest w co piątej ciąży i rzadko kończy się nieszczęściem. U mnie to już druga ciąża z krwiakiem, w obu krwiaczki zmniejszyły się, ale się oszczędzałam. Wiem, przy 1,5 rocznym maluchu to trudne, poproś o pomoc bliskich. Będzie dobrze :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, wyrazy współczucia :( wypatruję Twojego powrotu

jagodowa91 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Raven Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu popłakałam się czytając. Będę trochę mniej zaglądać. :(

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Morwa, w tym prenatalu uno jest ten dobry kwas foliowy? Bo mi leakarka tez te witaminy zapisała, ale ja sie wystraszyłam, ze tam jest ten zwykły kwas foliowy.

I kciuki za mamę!!!

Jest też ten dobry :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Tylko leżakowac mogę jutro a później piątek sobota do pracy niedziela wolna i od poniedziałku powtórka, tym razem druga zmiana 14-22
    O Dżizas!!! A L4 nie możesz wziąć? To w końcu plamienie i w ciąży, więc chyba gin powinien dać L4.
    U mnie plamienia są bo mam krwiaki i nie ma opcji żebym chodziła do pracy...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa przykro mi :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    O Dżizas!!! A L4 nie możesz wziąć? To w końcu plamienie i w ciąży, więc chyba gin powinien dać L4.
    U mnie plamienia są bo mam krwiaki i nie ma opcji żebym chodziła do pracy...
    Hmm dopiero co dostałam awans na który ciężko pracowałam, a mojego lekarza mam dopiero 13 czerwca ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dobry i zly kwas foliowy?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Krwiak jest w co piątej ciąży i rzadko kończy się nieszczęściem. U mnie to już druga ciąża z krwiakiem, w obu krwiaczki zmniejszyły się, ale się oszczędzałam. Wiem, przy 1,5 rocznym maluchu to trudne, poproś o pomoc bliskich. Będzie dobrze :)
    Całe szczęście że większość normalnie z krwiakami donosi :) No u mnie z bliskimi trochę problem bo mam męża i 13 letnią córkę do dyspozycji. Ale dajemy radę :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Hmm dopiero co dostałam awans na który ciężko pracowałam, a mojego lekarza mam dopiero 13 czerwca ;(
    Ale pracę masz nie fizyczną? Bo jak fizyczną to ja bym się zastanowiła...

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ravendostałaś zdjęcie z usg <3 ? Jak tam drugi z pęcherzyków, bo nie pamiętam czy pisałaś ? Wchłonął się ? Założyli Ci już dzisiaj kartę ciąży ? Kiedy masz kolejną wizytę ? Ja dalej ogromnie się cieszę :D cudowne jest zobaczyć takiego małego człowieczkiem na usg :D ja widziałam dzisiaj jak nasz machał rączkami, wyglądało to tak jakby chciał odpłynąć jak najdalej od głowicy usg :p
    Tak. Już na poprzedniej wizycie dowiedziałam się, że tylko jeden pęcherzyk i jeden zarodek się rozwinął. Drugi pęcherzyk od samego początku był bardzo mały. Wczoraj już nie było po nim śladu.
    Kolejna wizyta to już prenatalne i jestem umówiona na 20 czerwca. Nasz babelek wczoraj chyba spał bo nie byl zbyt ruchliwy ale pomachal nam rączka
    Czekamy jeszcze do prenatalnych będziemy mogli w końcu się pochwalić wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:01

Ruda_ann, Morwa, be_aduska, Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Awans - rozumiem, ale jeśli plamienie nie ustaniem, to ja też być się zastanawiała... nie bierz od razu ciążowego "do końca"... zacznij od zwykłego L4 na jakiś tydzień chociaż. Przez tydzień się firma bez Ciebie nie zawali :) a Tobie i Fasolce może pomóc :)

Anuśka, Magdalenna, Marzycielka111192, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Awans - rozumiem, ale jeśli plamienie nie ustaniem, to ja też być się zastanawiała... nie bierz od razu ciążowego "do końca"... zacznij od zwykłego L4 na jakiś tydzień chociaż. Przez tydzień się firma bez Ciebie nie zawali :) a Tobie i Fasolce może pomóc :)

Dobrze gadasz! Trza Ci polać :) Soczku marchewkowego ;D

Magdalenna, Ruda_ann, Marzycielka111192, Morwa lubią tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży i sam się wchłonął. Na początku musiałam się oszczędzać, ale jak już zniknął to dostałam więcej swobody :)

s1985 spróbuj pójść do swojego lekarza rodzinnego, może Ci wystawi zwolnienie. Ja ciężarnym zawsze piszę do czasu wizyty u ginekologa, jeśli oczywiście chcą. Dopóki nie wiesz skąd to plamienie, to lepiej dmuchać na zimne i odpoczywać.
    Albo po prostu idź na izbę ginekologiczną, niech sprawdzą co się dzieje. Do 13 czerwca bardzo daleko jednak.

Ruda_ann, Anuśka lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobrze gadasz! Trza Ci polać :) Soczku marchewkowego ;D
    Hehe :D albo mleka ;) a najlepiej to kakauka :D :D :D <3

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ale pracę masz nie fizyczną? Bo jak fizyczną to ja bym się zastanowiła...
    niestety fizyczna,

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, bardzo mi przykro. 3-maj się i nie poddawaj.

jagodowa91 lubi tę wiadomość

orsnap9.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 maja mam wizyte moze uda sie cos załątwic małe l4 od 1 czerwca na tydzien

Ruda_ann, Anuśka lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    niestety fizyczna,

Też bym zastanowila się nad zwolnieniem. A dlaczego plamisz? Czy to pierwszy taki incydent?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i super, ważne chociaż tyle :)
    a do tego 31.maja uważaj na siebie trochę bardziej.. a jutro koniecznie odpoczywaj!

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ