X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja dziś po wizycie :) na pokladzie pasażer 1.14 cm z bijacym serduszkiem :) według usg to 7t2d. A wiec proszę mi wpisać termin na 8.01. :)
    Brawo!! :) niech rośnie w siłę :D

Dorka87, Mama-Ali lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. U mnie maluch 0,63 cm i pięknie bijące serduszko <3 termin wg usg 14.01.2018. Rośnij zdrowo kochanie :)

emi2016, Dorka87, FreshMm, malka, Marzycielka111192, Agness12, ktosiowa, Mona_Lisa, Karmelova, jagodowa91, Ikarzyca, BlackCatNorL, Mama-Ali, Krokodylica, Morwa, Patrycja27, Raven, be_aduska, alexast, kate88:), Żabulka30 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 21.06 to będzie 10t4d. Lekarzowi tylko nie spodobał się wynik glukozy na czczo i muszę zrobić w sobotę ODTT. Jak wynik wyjdzie zły to mam przyjść szybciej po skierowanie do diabetologa. Dziewczyny, podpowiedzcie czego się nie powinno jeść przy cukrzycy ciążowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 19:34

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Kolejna wizyta 21.06 to będzie 10t4d. Lekarzowi tylko nie spodobał się wynik glukozy na czczo i muszę zrobić w środę ODTT. Jak wynik wyjdzie zły to mam przyjść szybciej po skierowanie do diabetologa. Dziewczyny, podpowiedzcie czego się nie powinno jeść przy cukrzycy ciążowej?

A jaki miałaś wynik, tak z ciekawości pytam... bo może i temat mnie też będzie dotyczył...

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    96 :(

3jgxskjor2w2ltji.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, Monia - gratulacje :D

MoniaP, Dorka87 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wybaczcie ze nie pisze ale wygodniej mi na fb się komunikować ale o Was pamiętam :-)
    Pojawily się tydzień temu mdłości i wymioty nie ma tragedii aczkolwiek są dni gdzie mam wrażenie ze umieram hihu ale daje rade :-)

Byliśmy dziś na pierwszej wizycie :-)
    Zrobił mi dr USG maleństwo ma 11 mm slyszelismy jak pięknie bije serduszko i z zapisu wyszlo 153hbd.

Kolejna wizyta z 3 tyg :-) do tego czasu mam kupę badań do zrobienia

Agness12, ktosiowa, Mona_Lisa, jagodowa91, Krokodylica, FreshMm, Morwa, Patrycja27, Raven, be_aduska, kate88:), Żabulka30 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Kolejna wizyta 21.06 to będzie 10t4d. Lekarzowi tylko nie spodobał się wynik glukozy na czczo i muszę zrobić w środę ODTT. Jak wynik wyjdzie zły to mam przyjść szybciej po skierowanie do diabetologa. Dziewczyny, podpowiedzcie czego się nie powinno jeść przy cukrzycy ciążowej?

Wygoogluj sobie produkty z niskim IG (indeks glikemiczny) mnóstwo jest tego w necie :)

MoniaP lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anuśka!

Anuśka lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Dzięki Anuśka!
    Miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę więc teraz od początku jestem na takiej diecie... Byłaś u diabetologa? Powinnaś iść, dostaniesz glukometr i będziesz mogła sobie sprawdzać cukier po każdym posiłku. U mnie np po snickersie wychodził mniejszy niż po białym pieczywie o.O

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam, dzisiaj robiłam rano glukoze na czczo, byłam pewna ze jest ok (normy laboratorium) ale jednak nie. Mam to sprawdzić w sobotę i podejmiemy z ginkiem dalsze ewentualne kroki. Ale jak już jest coś na rzeczy to muszę o tym poczytać, może się dowiem czegoś mądrego :)

Anuśka lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP jest taka strona: http://slodkiemamy.edu.pl/
    Polecam, bardzo pomocna szczególnie w tych pierwszych chwilach.

MoniaP lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem już po wizycie. Nowa lekarka bardzo fajna, sympatyczna i delikatna. Bałam się, że kobieta nie będzie tak delikatna jak facet ale jednak jest :)
    Kijanki nadal są obie i różnica tylko 1 dnia, czyli znikoma. Rozwinięte na 8tc i serducha im ładnie pikają :)
    Lekarka okazała się być kiedyś pracownikiem oddziału patologii ciąży w Centrum Zdrowia Matki Polki a teraz nadal tam pracuje ale już nie na OCP tylko normalnie na ginekologii, co mnie wielce uradowało ;D Spokojnie mogę tam rodzić :)
    Badania i wizyty mam na NFZ, więc i portfel szczęśliwszy :)
    A teraz złe wiadomości. Mam krwiaka w macicy :( I nadżerkę. O ile nadżerka jest niegroźna o tyle z krwiakami już żartów nie ma. Mam brać Dupka 3x dziennie i raczej leżeć. Mogę wstawać na siku - aha już to widzę przy półtorarocznej dzidzi ;)
    Podobno nie ma żadnej metody leczenia tego. Przeważnie się wchłaniają same ale potrzeba na to czasu. Jednak przy przemęczeniu, dźwiganiu lub telepaniu w aucie potrafią sobie pęknąć i wywołać poronienie, dlatego mam nakaz leżenia.
    16 czerwca mam kolejne USG i wtedy się okaże, czy się wchłonęło czy nie... Wtedy też będę miała test PAPPA.

Ruda_ann, malka, MoniaP, jagodowa91, Krokodylica, piri piri, kate88:), Mona_Lisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

po wczorajszych wieściach na koniec dnia jakoś tak mi na banię wsiadło że postanowiłam rano pójść upuścić krew...
    Betka 57 598 (pierwsza, bo zapierałam się że nie zrobię w tej ciąży :P ) <3

Cieszę się bardzo i uspokoiło mnie to trochę :)
    Teraz spokojnie czekam do wizyty. Choć zastanawiam się czy jest sens robić przyrost po 48h? to chyba już za wysoki poziom, żeby rosło tak szybko, co?

MoniaP, jagodowa91, Anuśka, FreshMm, Morwa, kate88:), Mona_Lisa lubią tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    MoniaP jest taka strona: http://slodkiemamy.edu.pl/
    Polecam, bardzo pomocna szczególnie w tych pierwszych chwilach.

Dziękuję Ci bardzo, napewno przestudiuje :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A ja jestem już po wizycie. Nowa lekarka bardzo fajna, sympatyczna i delikatna. Bałam się, że kobieta nie będzie tak delikatna jak facet ale jednak jest :)
    Kijanki nadal są obie i różnica tylko 1 dnia, czyli znikoma. Rozwinięte na 8tc i serducha im ładnie pikają :)
    Lekarka okazała się być kiedyś pracownikiem oddziału patologii ciąży w Centrum Zdrowia Matki Polki a teraz nadal tam pracuje ale już nie na OCP tylko normalnie na ginekologii, co mnie wielce uradowało ;D Spokojnie mogę tam rodzić :)
    Badania i wizyty mam na NFZ, więc i portfel szczęśliwszy :)
    A teraz złe wiadomości. Mam krwiaka w macicy :( I nadżerkę. O ile nadżerka jest niegroźna o tyle z krwiakami już żartów nie ma. Mam brać Dupka 3x dziennie i raczej leżeć. Mogę wstawać na siku - aha już to widzę przy półtorarocznej dzidzi ;)
    Podobno nie ma żadnej metody leczenia tego. Przeważnie się wchłaniają same ale potrzeba na to czasu. Jednak przy przemęczeniu, dźwiganiu lub telepaniu w aucie potrafią sobie pęknąć i wywołać poronienie, dlatego mam nakaz leżenia.
    16 czerwca mam kolejne USG i wtedy się okaże, czy się wchłonęło czy nie... Wtedy też będę miała test PAPPA.

Krwiaki się wchłaniają - do 16 nie powinno być śladu - tylko faktycznie trzeba się oszczędzać mocno. Ważne że wylapany zanim zaczął plamić - będziesz spokojniej przechodzić. ;) wiele dzieci urodziło się z ciąż z krwiakami ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny mam jutro wizytę i już zaczynam schizowac. Tyle się tu od wczoraj naczytałam, że coraz bardziej mam stracha tam iść. Zrobię rano jeszcze hcg żeby iść do gina że świeżym wynikiem.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka lubię za pierwszą część twojej wypowiedzi. Co do krwiaka to trzymam kciuki, żeby się szybko wchłonął. Leż i odpoczywaj na ile Ci córcia pozwoli!

Anuśka lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę Wam popsuje te wszystkie dobre info. Ja się muszę z Wami pożegnać. Tym razem się nie udało... Przykro, ale się nie załamuje kolejne cykle przede mną! Trzymam kciuki za Wasze bobaski i życzę żebyście nie miały, żadnych komplikacji i wszystko skończyło się sprawnie w dniu porodu!!! :) obyście nie musiały się już o nic zamartwiać!

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa... tak mi przykro :( trzymaj się kochana i wracaj szybko na fioletową stronę!

jagodowa91 lubi tę wiadomość

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ