Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też po wizycie. U mnie maluch 0,63 cm i pięknie bijące serduszko
termin wg usg 14.01.2018. Rośnij zdrowo kochanie
emi2016, Dorka87, FreshMm, malka, Marzycielka111192, Agness12, ktosiowa, Mona_Lisa, Karmelova, jagodowa91, Ikarzyca, BlackCatNorL, Mama-Ali, Krokodylica, Morwa, Patrycja27, Raven, be_aduska, alexast, kate88:), Żabulka30 lubią tę wiadomość
-
Kolejna wizyta 21.06 to będzie 10t4d. Lekarzowi tylko nie spodobał się wynik glukozy na czczo i muszę zrobić w sobotę ODTT. Jak wynik wyjdzie zły to mam przyjść szybciej po skierowanie do diabetologa. Dziewczyny, podpowiedzcie czego się nie powinno jeść przy cukrzycy ciążowej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 19:34
-
MoniaP wrote:Kolejna wizyta 21.06 to będzie 10t4d. Lekarzowi tylko nie spodobał się wynik glukozy na czczo i muszę zrobić w środę ODTT. Jak wynik wyjdzie zły to mam przyjść szybciej po skierowanie do diabetologa. Dziewczyny, podpowiedzcie czego się nie powinno jeść przy cukrzycy ciążowej?
A jaki miałaś wynik, tak z ciekawości pytam... bo może i temat mnie też będzie dotyczył... -
Hej dziewczyny wybaczcie ze nie pisze ale wygodniej mi na fb się komunikować ale o Was pamiętam
Pojawily się tydzień temu mdłości i wymioty nie ma tragedii aczkolwiek są dni gdzie mam wrażenie ze umieram hihu ale daje rade
Byliśmy dziś na pierwszej wizycie
Zrobił mi dr USG maleństwo ma 11 mm slyszelismy jak pięknie bije serduszko i z zapisu wyszlo 153hbd.
Kolejna wizyta z 3 tygdo tego czasu mam kupę badań do zrobienia
Agness12, ktosiowa, Mona_Lisa, jagodowa91, Krokodylica, FreshMm, Morwa, Patrycja27, Raven, be_aduska, kate88:), Żabulka30 lubią tę wiadomość
-
MoniaP wrote:Kolejna wizyta 21.06 to będzie 10t4d. Lekarzowi tylko nie spodobał się wynik glukozy na czczo i muszę zrobić w środę ODTT. Jak wynik wyjdzie zły to mam przyjść szybciej po skierowanie do diabetologa. Dziewczyny, podpowiedzcie czego się nie powinno jeść przy cukrzycy ciążowej?
Wygoogluj sobie produkty z niskim IG (indeks glikemiczny) mnóstwo jest tego w necieMoniaP lubi tę wiadomość
-
MoniaP wrote:Dzięki Anuśka!
-
Nie byłam, dzisiaj robiłam rano glukoze na czczo, byłam pewna ze jest ok (normy laboratorium) ale jednak nie. Mam to sprawdzić w sobotę i podejmiemy z ginkiem dalsze ewentualne kroki. Ale jak już jest coś na rzeczy to muszę o tym poczytać, może się dowiem czegoś mądrego
Anuśka lubi tę wiadomość
-
A ja jestem już po wizycie. Nowa lekarka bardzo fajna, sympatyczna i delikatna. Bałam się, że kobieta nie będzie tak delikatna jak facet ale jednak jest
Kijanki nadal są obie i różnica tylko 1 dnia, czyli znikoma. Rozwinięte na 8tc i serducha im ładnie pikają
Lekarka okazała się być kiedyś pracownikiem oddziału patologii ciąży w Centrum Zdrowia Matki Polki a teraz nadal tam pracuje ale już nie na OCP tylko normalnie na ginekologii, co mnie wielce uradowałoSpokojnie mogę tam rodzić
Badania i wizyty mam na NFZ, więc i portfel szczęśliwszy
A teraz złe wiadomości. Mam krwiaka w macicyI nadżerkę. O ile nadżerka jest niegroźna o tyle z krwiakami już żartów nie ma. Mam brać Dupka 3x dziennie i raczej leżeć. Mogę wstawać na siku - aha już to widzę przy półtorarocznej dzidzi
Podobno nie ma żadnej metody leczenia tego. Przeważnie się wchłaniają same ale potrzeba na to czasu. Jednak przy przemęczeniu, dźwiganiu lub telepaniu w aucie potrafią sobie pęknąć i wywołać poronienie, dlatego mam nakaz leżenia.
16 czerwca mam kolejne USG i wtedy się okaże, czy się wchłonęło czy nie... Wtedy też będę miała test PAPPA.Ruda_ann, malka, MoniaP, jagodowa91, Krokodylica, piri piri, kate88:), Mona_Lisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki
po wczorajszych wieściach na koniec dnia jakoś tak mi na banię wsiadło że postanowiłam rano pójść upuścić krew...
Betka 57 598 (pierwsza, bo zapierałam się że nie zrobię w tej ciąży)
Cieszę się bardzo i uspokoiło mnie to trochę
Teraz spokojnie czekam do wizyty. Choć zastanawiam się czy jest sens robić przyrost po 48h? to chyba już za wysoki poziom, żeby rosło tak szybko, co?
MoniaP, jagodowa91, Anuśka, FreshMm, Morwa, kate88:), Mona_Lisa lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:A ja jestem już po wizycie. Nowa lekarka bardzo fajna, sympatyczna i delikatna. Bałam się, że kobieta nie będzie tak delikatna jak facet ale jednak jest
Kijanki nadal są obie i różnica tylko 1 dnia, czyli znikoma. Rozwinięte na 8tc i serducha im ładnie pikają
Lekarka okazała się być kiedyś pracownikiem oddziału patologii ciąży w Centrum Zdrowia Matki Polki a teraz nadal tam pracuje ale już nie na OCP tylko normalnie na ginekologii, co mnie wielce uradowałoSpokojnie mogę tam rodzić
Badania i wizyty mam na NFZ, więc i portfel szczęśliwszy
A teraz złe wiadomości. Mam krwiaka w macicyI nadżerkę. O ile nadżerka jest niegroźna o tyle z krwiakami już żartów nie ma. Mam brać Dupka 3x dziennie i raczej leżeć. Mogę wstawać na siku - aha już to widzę przy półtorarocznej dzidzi
Podobno nie ma żadnej metody leczenia tego. Przeważnie się wchłaniają same ale potrzeba na to czasu. Jednak przy przemęczeniu, dźwiganiu lub telepaniu w aucie potrafią sobie pęknąć i wywołać poronienie, dlatego mam nakaz leżenia.
16 czerwca mam kolejne USG i wtedy się okaże, czy się wchłonęło czy nie... Wtedy też będę miała test PAPPA.
Krwiaki się wchłaniają - do 16 nie powinno być śladu - tylko faktycznie trzeba się oszczędzać mocno. Ważne że wylapany zanim zaczął plamić - będziesz spokojniej przechodzić.wiele dzieci urodziło się z ciąż z krwiakami
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Hej, trochę Wam popsuje te wszystkie dobre info. Ja się muszę z Wami pożegnać. Tym razem się nie udało... Przykro, ale się nie załamuje kolejne cykle przede mną! Trzymam kciuki za Wasze bobaski i życzę żebyście nie miały, żadnych komplikacji i wszystko skończyło się sprawnie w dniu porodu!!!
obyście nie musiały się już o nic zamartwiać!
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010moje Szczęście!
Aniołki[*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
nick nieaktualny