Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zapachmalin wrote:Hej dziewczyny melduje się po wizycie. Dziękuję za wszystkie kciuki
mój groszek wg poprzedniego usg 8t5d a wg dzisiejszego usg równo 9t0d. Poprzednio miał 0.92cm dzisiaj 2.34cm.
Termin porodu... 29 grudnia. A wg dzisiaj 27 nawet. Hihi. Ale w książeczkę ciąży mam wpisane 29.12
ogólnie wszystko jest super, serduszko bije jak dzwon
następna wizyta za 2 tygodnie. Jedynie moje ciśnienie szaleje i musze brać 3x1 tabletki. Ale dla dzidziusia wszystko byle zdrowo rósł...
brawo kochana!!!!!
gratuluję
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
Nadin ja też biorę pregnę i nawet nie mam zamiaru się tym przejmować. Z resztą w zaleceniach jest napisane że żelazo należy wprowadzić po pierwszej wizycie w 8 tygodniu ale nic nie jest napisane odnośnie jej przyjmowania we wcześniejszych tygodniach. Nie dajmy się zwariować!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 19:45
Nadin lubi tę wiadomość
[/url]
-
Karmelova wrote:Nadin ja też biorę pragnę i nawet nie mam zamiaru się tym przejmować. Z resztą w zaleceniach jest napisane że żelazo należy wprowadzić po pierwszej wizycie w 8 tygodniu ale nic nie jest napisane odnośnie jej przyjmowania we wcześniejszych tygodniach. Nie dajmy się zwariować!
Właśnie! Gdyby to tak szkodzilo to już dawno by to wycofali ze sprzedażyNadin lubi tę wiadomość
-
Helka891 wrote:Ja wiem tylko co nieco ze względu na moją edukację
jakbym miała się opierać tylko na rozmowach z moim ginekologiem, to może być też była gorzej poinformowana... a w świecie medycyny i tak niczego nie można być w 100% pewnym
i wszystko się opiera na badaniach, które niestety też wychodzą różnie
bo zależy jaka grupa badawcza się trafi itp... W ogóle cała medycyna i organizm ludzki są strasznie przewrotne
Helka jesteś diagnostą laboratoryjnym?Karmelova lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Pochwal się ile wyszło
Średni dwudniowy przyrost to 1153 mlU/ml (81.9%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
malka, emi2016, FreshMm lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Helka jesteś diagnostą laboratoryjnym?
malka, Gosiak, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
ana167 wrote:Fajnie dziewczyny, Zawsze mozecie nam cos podpowiedzieć..
Na tym etapie ciazy przeplatają sie dobre informacje ze zlymi..Więc służę w moim skromnym zakresie
Magdalenna lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny jeśli piszemy na naszej grupie na fb to nie widzą naszych postów nasi znajomi prawda?
EDIT: sprawdziłam i jest zamkniętaczyli widać, kto do grupy należy, ale nie widać, co kto napisał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:41
-
Morwa wrote:Ja biorę prenatal uno , bo on dostarcza mi to co potrzebuję aby moja homocysteina nie wystrzeliła w kosmos. Każdy orze jak może , ja mam mutację MTHFR, więc potrzebuje odpowiedniej formy kwasu foliowego, odpowiednią wit b12 i cholinę :p jakbym nie potrzebowała to bym nie brała. Poza tym zestawem dodatkowo łykam osobno kwas foliowy w formie metylowanej, bo tam jest go zdecydowanie za mało dla mnie, bo oprócz mutacji miałam też niski poziom kwasu foliowego. Ryzyko wady cewy nerwowej u płodu , oraz poronienia miałam ogromne ,przy moich schorzeniach. Więc ja oraz lekarz wolimy dmuchać na zimne i trzymać ten poziom ,który obecnie trzymamy
I kciuki za mamę!!!
-
Marzycielka111192 wrote:Musiałam prosić o zaproszenie więc chyba zamknięta
Ale jak wyżej napisałam w EDYCJI:
EDIT: sprawdziłam i jest zamkniętaczyli widać, kto do grupy należy, ale nie widać, co kto napisał
-
Ja dziś po wizycie
na pokladzie pasażer 1.14 cm z bijacym serduszkiem
według usg to 7t2d. A wiec proszę mi wpisać termin na 8.01.
Marzycielka111192, emi2016, malka, FreshMm, MoniaP, Agness12, ktosiowa, Mona_Lisa, Karmelova, jagodowa91, Ikarzyca, BlackCatNorL, Magdalenna, Mama-Ali, Krokodylica, Morwa, Patrycja27, Raven, be_aduska, alexast, kate88:), Żabulka30 lubią tę wiadomość