Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovilovi wrote:Mi też HIV wydało mi internetowo i te wszystkie inne też. A nie powinno?
-
K01 wrote:chyba was wczoraj pytalam ale juz glupieje chyba w tej ciazy ;/ robilyscie CMV?
-
K01 wrote:chyba was wczoraj pytalam ale juz glupieje chyba w tej ciazy ;/ robilyscie CMV?
i tylko potem się monitoruje podczas USG, czy pojawiają się jakieś wady, czy nie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 15:37
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Morwa wrote:Niby nie powinno. Mi Alab nie wydał, były do odbioru osobiście. Takie samo postępowanie mieli u mnie w klinice, korzystali z usług synevo. Cytologii tez nie dostałam, był tylko odbiór osobisty. No, ale jak widać niektóre laboratoria wydają. Ciekawe czy diagnostyka wydaje , bo nie wiem gdzie iść ,a wolałabym jednak mieć wszystko w internecie i sama sobie wydrukować wszystko przed wizytą :p
ja mam robione przez przychodnie i odbieram wyniki na stronie przychodni ale druki sa z diagnostyki wiec to jest ich labolatorium wykonujacebadania dla przychodni. NIe wiem jak jest jak sie bezposrednio w labo diagnostyki robi -
Hej dziewczyny melduje się po wizycie. Dziękuję za wszystkie kciuki
mój groszek wg poprzedniego usg 8t5d a wg dzisiejszego usg równo 9t0d. Poprzednio miał 0.92cm dzisiaj 2.34cm.
Termin porodu... 29 grudnia. A wg dzisiaj 27 nawet. Hihi. Ale w książeczkę ciąży mam wpisane 29.12
ogólnie wszystko jest super, serduszko bije jak dzwon
następna wizyta za 2 tygodnie. Jedynie moje ciśnienie szaleje i musze brać 3x1 tabletki. Ale dla dzidziusia wszystko byle zdrowo rósł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 15:42
jagodowa91, s1985, Morwa, madzia8lenka, MoniaP, kate88:), BlackCatNorL, wronka, Ruda_ann, Krokodylica, agulineczka, Raven, be_aduska lubią tę wiadomość
-
aaa przypomnialam sobie ze pytalam wczoraj po odpowiedzi Helki ;p
ja na razie sie wstrzymam chyba, do wizyty i nowego miesiaca ;p zrobie tylko kiłe i przeciwciała wlascie bo to duzo nizszy koszt a jest nawet na nfz robione (znaczy kiła a pc robie na konflikt serologiczny) -
zapachmalin wrote:Hej dziewczyny melduje się po wizycie. Dziękuję za wszystkie kciuki
mój groszek wg poprzedniego usg 8t5d a wg dzisiejszego usg równo 9t0d. Termin porodu... 29 grudnia. A wg dzisiaj 27 nawet. Hihi. Ale w książeczkę ciąży mam wpisane 29.12
następna wizyta za 2 tygodnie. Jedynie moje ciśnienie szaleje i musze brać 3x1 tabletki. Ale dla dzidziusia wszystko byle zdrowo rósł...
extrazapachmalin lubi tę wiadomość
-
K01 wrote:aaa przypomnialam sobie ze pytalam wczoraj po odpowiedzi Helki ;p
ja na razie sie wstrzymam chyba, do wizyty i nowego miesiaca ;p zrobie tylko kiłe i przeciwciała wlascie bo to duzo nizszy koszt a jest nawet na nfz robione (znaczy kiła a pc robie na konflikt serologiczny)
To witaj w klubieu mnie też Rh-
-
zapachmalin wrote:Hej dziewczyny melduje się po wizycie. Dziękuję za wszystkie kciuki
mój groszek wg poprzedniego usg 8t5d a wg dzisiejszego usg równo 9t0d. Poprzednio miał 0.92cm dzisiaj 2.34cm.
Termin porodu... 29 grudnia. A wg dzisiaj 27 nawet. Hihi. Ale w książeczkę ciąży mam wpisane 29.12
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gratulacje :*
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
K01 wrote:M. Rh+ wiec mam nadzieje ze ejdnak po cp nic sie nie stalo bo wtedy nikt mi nie badal tych pc...
aleeee.. pozwólcie, że dalej będę uświadamiać (mam nadzieję, że mi wybaczycie)
zaleca się podanie 50ug do 20 tygodnia, a 150ug po 20 tygodniu...
wyjątek stanowi poronienie samoistne, które nie wymagało łyżeczkowania i nastąpiło do 12 tygodnia - wtedy można odstąpić od podania immunoglobuliny oraz u kobiet, u których wykrywa się słabą ekspresję antygenu D określaną jako D słaby typ 1, 2 lub 3, determinowany przez allele RHD*01W.1, RHD*01W.2 oraz RHD*01W.3 oznacza się jako RhD-dodatnie. Osoby te nie są podatne na wytwarzanie przeciwciał anty-D i nie są kwalifikowane do podania immunoglobuliny anty-D.
A w ogóle miałaś wtedy przy sobie grupę krwi?
Póki co się nie stresuj, a przeciwciała koniecznie oznacz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 15:59
-
Ja CMV też nie robiłam, wyszłam z podobnego założenia jak helka. Co do witamin ja biorę femibion, żelaza nie ma.
Jesli chodzi o glukozę na czczo: wg zaleceń ptd jak jest 92 i powyżej to trzeba zrobić OGTT, niestety.
Helka, niestety nie wszyscy lekarze są na bieżąco. Ja w poprzedniej ciąży w 32hbd dostałam krwotok i nikt o immunoglobulinie nie wspomniał. Dobrze, że się sama upomniałam, bo byłoby słabo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 16:02
-
Magdalenna wrote:Ja CMV też nie robiłam, wyszłam z podobnego założenia jak helka. Co do witamin ja biorę femibion, żelaza nie ma.
Jesli chodzi o glukozę na czczo: wg zaleceń ptd jak jest 92 i powyżej to trzeba zrobić OGTT, niestety.
Zbadanie glukozy na czczo nie jest strasznie drogie, więc zawsze można je powtórzyć, przy trzymaniu się zaleceń przed wykonaniem badaniai wtedy jak wyjdzie wynik OK, to uniknie się picia ohydnej glukozy