Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • K01 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gratuluję wszystkich dobrych wieści :* trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

My jesteśmy z moją mamą w szpitalu , bo ma mieć kardiowersję, trzymajcie kciuki :)

trzymam kciuki :)

Morwa lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratuluję! :) dbaj o siebie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wspaniałe wieści :) gratuluję :)
    Izalika może poczekaj do tego usg, bo tak będziesz tylko ciągle niepotrzebnie się stresować i przeliczac betę.

Krokodylica, izalika lubią tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Magdalenna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darin na boreliozę nie ma szczepionki. Jak jest rumień trzeba wziąć antybiotyk i tyle w temacie. Im szybciej tym lepiej.
    Jeśli chodzi o metodę ilads to o ile mi wiadomo nie ma żadnego naukowego potwierdzenia. Nie polecam

Helka891 lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gratuluję wszystkich dobrych wieści :* trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

My jesteśmy z moją mamą w szpitalu , bo ma mieć kardiowersję, trzymajcie kciuki :)
    Trzymam kciuki :) To jest chyba taki zabieg, który nie jest obarczony zbyt dużym ryzykiem...
    Mam nadzieję, że uda się przywrócić odpowiedni rytm matczynemu sercu :) Byłby to fajny prezent na dzień matki :D

Morwa lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Darin na boreliozę nie ma szczepionki. Jak jest rumień trzeba wziąć antybiotyk i tyle w temacie. Im szybciej tym lepiej.
    Jeśli chodzi o metodę ilads to o ile mi wiadomo nie ma żadnego naukowego potwierdzenia. Nie polecam
    Popieram Magdę.

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A jednak będzie Franek? :D Gratulacje :)

Franek to nazwa robocza ;)
    Nawet jeśli będzie chłopak to i tak mój się nie zgadza na imię Franek. :)

Anuśka, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratulacje dla Franka i rodziców :D niech zdrowo rośnie :)
    Ja dopiero o 18 dziś... Ile czasu jeszcze.
    Całe szczęście idę do promotorki, zakupy, obiad, jakoś zleci :) no i dziś chociaż trochę mdłości z rana powróciły więc i nadzieja jest że wszystko w porządku :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 kciuki!

Morwa powodzenia dla mamy.

Na boleriozie w ogóle się nie znam więc nie pomogę.

Morwa lubi tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku dziewczyny. Siedzę z babcią u lekarza i mnie nosi. Cyrki ja zwykle. A czemu ludzie tyle siedzą w gabinecie? A ona będzie szybciej. A ile można czekać?
    Mam dosyć. Następnym razem wyśle z nią męża

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    S1985 kciuki!

Morwa powodzenia dla mamy.

Na boleriozie w ogóle się nie znam więc nie pomogę.
    Przyjmą mnie ale muszę czekać a ludzi tyle co na rynku ;O,przyjmuje do 13 więc sobie posiedzę

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Popieram Magdę.

tak jak Dziewczyny radzą od razu antybiotyk - wtedy krętki mają mniejsze szanse rozsiać się po organizmie
    w innych przypadkach często "siedzą sobie" uśpione i atakują w sprzyjających warunkach, można też nigdy nie zachorować ale po co ryzykować, zwłaszcza, że jesteś w ciąży

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ratunku dziewczyny. Siedzę z babcią u lekarza i mnie nosi. Cyrki ja zwykle. A czemu ludzie tyle siedzą w gabinecie? A ona będzie szybciej. A ile można czekać?
    Mam dosyć. Następnym razem wyśle z nią męża

Starość rządzi się swoimi prawami. Cierpliwość i wyrozumiałość - życzę Ci abyś jej zaznala na stare lata. Mój ukochany Dziadek niedawno mnie opuścił i oddalabym wiele żeby móc posłuchać choć raz jego "marudzenia".

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Tylko Tu są wszyscy ciężko chorzy. Ja na co dzień że starszymi ludźmi pracuje i mam do nich cierpliwość. A babcia tak się tylko w poczekalni zachowuje. Na co dzień jest sprawna i sanodzielna. Gdyby była dementywna to co innego. A to jest zwykłe narzekanie niezależne od wieku
    .
    A forum jest po to żeby się też wyżalic. Lepiej tu niż się na babci wyżyć. Takie moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 10:58

Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boreliozy to od razu lecz antybiotykiem, ale jesli mozesz to bym sie wstrzymala jeszcze tydzien i zrobila nadania na borelioze bo taki rumień moze byc od ugryzienia komara lub muchy końckiej. Przynajmniej ja tak mam. Jak mnie giez ugryzł to miała rumień o rednicy kilka xcentymetrów przez 2 miesiace.
    Przy boreliozie rumień najczęsciej wygląda jak okrąg - tylko na zewnatrz jest czerwone.
    Badanie na boreliozy wykonuje sie 3 tyg po ugryzieniu. Przegadaj to jeszcze z ginem lub lekarzem rodzinnym

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to ja podziwiam- jak nie ma cierpliwości do ludzi.... a szczegolnie starszych. Hamuje sie przy dziadkach ale czasami naprawde nie moge :-(

Magdalenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Tak. Tylko Tu są wszyscy ciężko chorzy. Ja na co dzień że starszymi ludźmi pracuje i mam do nich cierpliwość. A babcia tak się tylko w poczekalni zachowuje. Na co dzień jest sprawna i sanodzielna. Gdyby była dementywna to co innego. A to jest zwykłe narzekanie niezależne od wieku
    .
    A forum jest po to żeby się też wyżalic. Lepiej tu niż się na babci wyżyć. Takie moje zdanie

ja dzisiaj nie wytrzymałam i powiedziałam mamie..... ucieszyła się... chciałam powiedziec jak bede miała 100% pewność że jest serduszko..... ale tak sie stresuje od wczoraj ze musiałam powiedzieć

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    .
    Na babci wyżyć? Ty tak poważnie? Piszesz o człowieku...

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle nawet nie muszę się hamować. Kwestia przyzwyczajenia. Ale lepiej moim zdaniem to z siebie wyrzucić tu niż się z babcią kłócić. Ale cóż łatwo oceniać, że jestem złożą i babci nie kocham. A ja wolę zagryżć zęby i siedzieć cicho, znosząc te dziwactwa.

Be_aduska jak chcesz robić burzę w szklance wody to powodzenia. Przeczytaj jeszcze raz że zrozumieniem. Ja się nie dam wciągnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 11:06

Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Co do boreliozy to od razu lecz antybiotykiem, ale jesli mozesz to bym sie wstrzymala jeszcze tydzien i zrobila nadania na borelioze bo taki rumień moze byc od ugryzienia komara lub muchy końckiej. Przynajmniej ja tak mam. Jak mnie giez ugryzł to miała rumień o rednicy kilka xcentymetrów przez 2 miesiace.
    Przy boreliozie rumień najczęsciej wygląda jak okrąg - tylko na zewnatrz jest czerwone.
    Badanie na boreliozy wykonuje sie 3 tyg po ugryzieniu. Przegadaj to jeszcze z ginem lub lekarzem rodzinnym
    mimo wszystko od razu bym wzięła antybiotyk, im szybciej tym lepiej, nie wiem jak z badaniami w przypadku świeżego zakażenia- wtedy pewnie są bardziej wiarygodne ale przy dłuższym zakażeniu ( trwającym kilka lat) często w wynikach nic nie wychodzi więc nie można tylko na nich polegać

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ