X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • K01 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gratuluję wszystkich dobrych wieści :* trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

My jesteśmy z moją mamą w szpitalu , bo ma mieć kardiowersję, trzymajcie kciuki :)

trzymam kciuki :)

Morwa lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratuluję! :) dbaj o siebie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wspaniałe wieści :) gratuluję :)
    Izalika może poczekaj do tego usg, bo tak będziesz tylko ciągle niepotrzebnie się stresować i przeliczac betę.

Krokodylica, izalika lubią tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Magdalenna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darin na boreliozę nie ma szczepionki. Jak jest rumień trzeba wziąć antybiotyk i tyle w temacie. Im szybciej tym lepiej.
    Jeśli chodzi o metodę ilads to o ile mi wiadomo nie ma żadnego naukowego potwierdzenia. Nie polecam

Helka891 lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gratuluję wszystkich dobrych wieści :* trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

My jesteśmy z moją mamą w szpitalu , bo ma mieć kardiowersję, trzymajcie kciuki :)
    Trzymam kciuki :) To jest chyba taki zabieg, który nie jest obarczony zbyt dużym ryzykiem...
    Mam nadzieję, że uda się przywrócić odpowiedni rytm matczynemu sercu :) Byłby to fajny prezent na dzień matki :D

Morwa lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Darin na boreliozę nie ma szczepionki. Jak jest rumień trzeba wziąć antybiotyk i tyle w temacie. Im szybciej tym lepiej.
    Jeśli chodzi o metodę ilads to o ile mi wiadomo nie ma żadnego naukowego potwierdzenia. Nie polecam
    Popieram Magdę.

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A jednak będzie Franek? :D Gratulacje :)

Franek to nazwa robocza ;)
    Nawet jeśli będzie chłopak to i tak mój się nie zgadza na imię Franek. :)

Anuśka, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratulacje dla Franka i rodziców :D niech zdrowo rośnie :)
    Ja dopiero o 18 dziś... Ile czasu jeszcze.
    Całe szczęście idę do promotorki, zakupy, obiad, jakoś zleci :) no i dziś chociaż trochę mdłości z rana powróciły więc i nadzieja jest że wszystko w porządku :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 kciuki!

Morwa powodzenia dla mamy.

Na boleriozie w ogóle się nie znam więc nie pomogę.

Morwa lubi tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku dziewczyny. Siedzę z babcią u lekarza i mnie nosi. Cyrki ja zwykle. A czemu ludzie tyle siedzą w gabinecie? A ona będzie szybciej. A ile można czekać?
    Mam dosyć. Następnym razem wyśle z nią męża

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    S1985 kciuki!

Morwa powodzenia dla mamy.

Na boleriozie w ogóle się nie znam więc nie pomogę.
    Przyjmą mnie ale muszę czekać a ludzi tyle co na rynku ;O,przyjmuje do 13 więc sobie posiedzę

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Popieram Magdę.

tak jak Dziewczyny radzą od razu antybiotyk - wtedy krętki mają mniejsze szanse rozsiać się po organizmie
    w innych przypadkach często "siedzą sobie" uśpione i atakują w sprzyjających warunkach, można też nigdy nie zachorować ale po co ryzykować, zwłaszcza, że jesteś w ciąży

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ratunku dziewczyny. Siedzę z babcią u lekarza i mnie nosi. Cyrki ja zwykle. A czemu ludzie tyle siedzą w gabinecie? A ona będzie szybciej. A ile można czekać?
    Mam dosyć. Następnym razem wyśle z nią męża

Starość rządzi się swoimi prawami. Cierpliwość i wyrozumiałość - życzę Ci abyś jej zaznala na stare lata. Mój ukochany Dziadek niedawno mnie opuścił i oddalabym wiele żeby móc posłuchać choć raz jego "marudzenia".

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Tylko Tu są wszyscy ciężko chorzy. Ja na co dzień że starszymi ludźmi pracuje i mam do nich cierpliwość. A babcia tak się tylko w poczekalni zachowuje. Na co dzień jest sprawna i sanodzielna. Gdyby była dementywna to co innego. A to jest zwykłe narzekanie niezależne od wieku
    .
    A forum jest po to żeby się też wyżalic. Lepiej tu niż się na babci wyżyć. Takie moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 10:58

Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boreliozy to od razu lecz antybiotykiem, ale jesli mozesz to bym sie wstrzymala jeszcze tydzien i zrobila nadania na borelioze bo taki rumień moze byc od ugryzienia komara lub muchy końckiej. Przynajmniej ja tak mam. Jak mnie giez ugryzł to miała rumień o rednicy kilka xcentymetrów przez 2 miesiace.
    Przy boreliozie rumień najczęsciej wygląda jak okrąg - tylko na zewnatrz jest czerwone.
    Badanie na boreliozy wykonuje sie 3 tyg po ugryzieniu. Przegadaj to jeszcze z ginem lub lekarzem rodzinnym

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to ja podziwiam- jak nie ma cierpliwości do ludzi.... a szczegolnie starszych. Hamuje sie przy dziadkach ale czasami naprawde nie moge :-(

Magdalenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Tak. Tylko Tu są wszyscy ciężko chorzy. Ja na co dzień że starszymi ludźmi pracuje i mam do nich cierpliwość. A babcia tak się tylko w poczekalni zachowuje. Na co dzień jest sprawna i sanodzielna. Gdyby była dementywna to co innego. A to jest zwykłe narzekanie niezależne od wieku
    .
    A forum jest po to żeby się też wyżalic. Lepiej tu niż się na babci wyżyć. Takie moje zdanie

ja dzisiaj nie wytrzymałam i powiedziałam mamie..... ucieszyła się... chciałam powiedziec jak bede miała 100% pewność że jest serduszko..... ale tak sie stresuje od wczoraj ze musiałam powiedzieć

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    .
    Na babci wyżyć? Ty tak poważnie? Piszesz o człowieku...

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle nawet nie muszę się hamować. Kwestia przyzwyczajenia. Ale lepiej moim zdaniem to z siebie wyrzucić tu niż się z babcią kłócić. Ale cóż łatwo oceniać, że jestem złożą i babci nie kocham. A ja wolę zagryżć zęby i siedzieć cicho, znosząc te dziwactwa.

Be_aduska jak chcesz robić burzę w szklance wody to powodzenia. Przeczytaj jeszcze raz że zrozumieniem. Ja się nie dam wciągnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 11:06

Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Co do boreliozy to od razu lecz antybiotykiem, ale jesli mozesz to bym sie wstrzymala jeszcze tydzien i zrobila nadania na borelioze bo taki rumień moze byc od ugryzienia komara lub muchy końckiej. Przynajmniej ja tak mam. Jak mnie giez ugryzł to miała rumień o rednicy kilka xcentymetrów przez 2 miesiace.
    Przy boreliozie rumień najczęsciej wygląda jak okrąg - tylko na zewnatrz jest czerwone.
    Badanie na boreliozy wykonuje sie 3 tyg po ugryzieniu. Przegadaj to jeszcze z ginem lub lekarzem rodzinnym
    mimo wszystko od razu bym wzięła antybiotyk, im szybciej tym lepiej, nie wiem jak z badaniami w przypadku świeżego zakażenia- wtedy pewnie są bardziej wiarygodne ale przy dłuższym zakażeniu ( trwającym kilka lat) często w wynikach nic nie wychodzi więc nie można tylko na nich polegać

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ