Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda_ann wrote:Dziewczyny, a może wystarczy zmienić pastę
Ja miałam cofkę tylko raz... myłam zęby elmexem - przed ciążą ok, nie przeszkadzał mi jej smak ani zapachw ciąży - cofka...
Ale po zmianie pasty na delikatną colgate już mnie nie szarpie przy myciu zębów
Zależy skąd wymioty. U mnie w pierwszej ciąży i teraz czasem też przy myciu trzonowców. Jak szczoteczką dotykam tam dziąseł i języka to mam odruch. Dentystka mi kiedyś radziła, żeby spróbować odchylic głowę do tyłu i tak myć
Ja dzień zaczynam i kończę espumisanem, jest bezpieczny bo się nie wchłania z jelita. A ulga duża:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 19:46
Ruda_ann, FreshMm lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Wizytę mam 1.06
Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą
Którego dnia cyklu miałaś owu ?
Trzymaj kciuki koniecznie!
Ja już cała w stresiea jednocześnie cieszę się na tą wizytę
Pojęcia nie mam kiedy była owu- obstawiam 15-16 dc ale głowy nie dam. Byliśmy na wczasach i po wielu nieudanych cyklach nie liczyłam, nie analizowałam i lekko odpuściłam- skupiona byłam na odpoczynku, relaksie i beztrosce, nawet od drinków nie stroniłami się udało!
A Ty w którym dniu miałaś owu? -
nick nieaktualny
-
Ja dziś nie wytrzymałam... Pojechałam odebrać piątkowe wyniki bety i znowu zafundowałam sobie badanie beta hcg
I mam 4895,6 - jestem zadowolona bo w piątek było 920,1
Uważam że przyzwoicie rośnie.
Dziewczyny jutro mam pierwszą wizytę u gin. To bedzie 5t 1d więc pewnie nie zobaczę wiele, ale idę bo jestem po przejściach- miałam ciążę pozamaciczną i poronienie. W związku z tym mam przykaz gin żeby stawić się tak szybko jak się da.
Trzymajcie proszę jutro kciuki za naszą pierwszą wizytę bo jestem przerażona! -
Ellasi wrote:Ja dziś nie wytrzymałam... Pojechałam odebrać piątkowe wyniki bety i znowu zafundowałam sobie badanie beta hcg
I mam 4895,6 - jestem zadowolona bo w piątek było 920,1
Uważam że przyzwoicie rośnie.
Dziewczyny jutro mam pierwszą wizytę u gin. To bedzie 5t 1d więc pewnie nie zobaczę wiele, ale idę bo jestem po przejściach- miałam ciążę pozamaciczną i poronienie. W związku z tym mam przykaz gin żeby stawić się tak szybko jak się da.
Trzymajcie proszę jutro kciuki za naszą pierwszą wizytę bo jestem przerażona!
Beta pięknie rośnie! Na pewno będzie wszystko ok. Trzymam mocno kciuki!Ellasi lubi tę wiadomość
-
Magdalenna wrote:Zależy skąd wymioty. U mnie w pierwszej ciąży i teraz czasem też przy myciu trzonowców. Jak szczoteczką dotykam tam dziąseł i języka to mam odruch. Dentystka mi kiedyś radziła, żeby spróbować odchylic głowę do tyłu i tak myć
Ja dzień zaczynam i kończę espumisanem, jest bezpieczny bo się nie wchłania z jelita. A ulga duża:)
Espumisan? Muszę więc spróbować, bo męczą mnie zaparcia, a jak mam zaparcie, to i mdłości.
-
Ellasi wrote:Trzymaj kciuki koniecznie!
Ja już cała w stresiea jednocześnie cieszę się na tą wizytę
Pojęcia nie mam kiedy była owu- obstawiam 15-16 dc ale głowy nie dam. Byliśmy na wczasach i po wielu nieudanych cyklach nie liczyłam, nie analizowałam i lekko odpuściłam- skupiona byłam na odpoczynku, relaksie i beztrosce, nawet od drinków nie stroniłami się udało!
A Ty w którym dniu miałaś owu?
Ja w 17 dcOczywiście, że będę trzymała kciuki
Ellasi lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Ja w 17 dc
Oczywiście, że będę trzymała kciuki
I faktycznie macie wtedy parę dni różnicy między terminem om, a terminem usg? Jeżeli mialyscie później owulację niż w 14dc. U mnie jest 6 dni różnicy i wychodziłoby na to,że owulacja była w okolicach 20dc. Nie wiem czy dobrze to interpretuje -
Lovilovi wrote:I faktycznie macie wtedy parę dni różnicy między terminem om, a terminem usg? Jeżeli mialyscie później owulację niż w 14dc. U mnie jest 6 dni różnicy i wychodziłoby na to,że owulacja była w okolicach 20dc. Nie wiem czy dobrze to interpretuje
Ja usg jeszcze nie miałam,ale miałam monitoring cyklu i mierzyłam temperaturę więc wiem kiedy miałam owu.... -
Hej dziewczyny gratulacje z wizyt i serduszek . Ja dzisiaj zjadłam bułkę czoskowa a potem paczka z wiśnia i herbatę z cytryna i .... przytulalam porcelanę po tym byłam tak zmęczona że poszłam spać a puzniej chodziłam jak zombie w 1 ciąży żadnych objawów nie miałam dopiero w połowie córka uciskala mi na krzyż i kulalam . A jestem rocznik 88
-
hey dziewczyny
Wróciliśmy od lekarza - pod sercem rośnie mi Mały Człowiek.
Dziś jest wielkości 5,4 mm i ma cudowne serduszko bijące 120 uderzeń/sekundę.
jesli chodzi o wczorajsze plamienia dziś nie ma po nich żadnego sladu, nie wiadomo też skąd mogły być. W razie W gin przepisała mi dupka 3x1 ale to raczej aby potem nie miec sobie nic do zarzucenia niż z realnej potrzeby.Morwa, Ruda_ann, Magdalenna, FreshMm, BlackCatNorL, Myszk@, malka, jagodowa91, emi2016, Ellasi, s1985, izalika, be_aduska, alexast, Krokodylica, Żabulka30, kate88:), emerald_m, helagazela, Raven lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK01 wrote:hey dziewczyny
jesli chodzi o wczorajsze plamienia dziś nie ma po nich żadnego sladu, nie wiadomo też skąd mogły być. W razie W gin przepisała mi dupka 3x1 ale to raczej aby potem nie miec sobie nic do zarzucenia niż z realnej potrzeby.pięknie! Gratulacje
teraz już bez czarnowidztwa! Mały Człowiek potrzebuje też trochę Twojej wiary w Niego
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
K01 wrote:hey dziewczyny
jesli chodzi o wczorajsze plamienia dziś nie ma po nich żadnego sladu, nie wiadomo też skąd mogły być. W razie W gin przepisała mi dupka 3x1 ale to raczej aby potem nie miec sobie nic do zarzucenia niż z realnej potrzeby.
Powinnaś dostać klapsa na tylekTy wiesz za co.
Cieszę się, że wszystko dobrzejagodowa91, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lovi nie bij ciężarnej
Ja jestem pesymistką z założenia - ale teraz już mysle pozytywnie - wiadomo, ze siedzi gdzieś tam w głowie, ze wszystko się może zdarzyć - zresztą w sumie z ginn sie dobrałyśmy bo Ona też tak uważa, ze na niektóre sprawy nie mamy wpływu i jak ma być to będzie. ALE teraz jesteśmy doberj myśli - jest serce, Mały Człowiek Walczy a jego Rodzice i Lekarka w Niego WierzaRuda_ann, Lovilovi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny