WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam wizytę - o godz. 17. Zobaczymy czy dwa krwiaki się wchłonęły.

Co do jedzenia ja jem wszystko i nieustannie. Dzisiaj na przykład króluje na zmianę bób i czereśnie! Mieszanka wybuchowa:)

s1985, Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    własnie przeczytałam na ulotce w necie ze gyno pevaryl od II trymestry mozna dopiero.....
    oczywiście zdecydujesz sama, ale żeby Ciebie uspokoić brałam gyno pevaryl profilaktycznie całą poprzednią ciążę i było ok.

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny i czekam na resztę wizyt :) zobaczcie jakie już mamy duże dzieciaczki :) ja nockę przed wizytą nie mogłam spać a po wizycie też nie spałam chyba z tego podeksytowania:)
    Jeszcze dochodzą mnie słuchy że już chyba wszyscy wiedza o mojej ciąży... mieszkam w Niemczech a w Polsce gadają, masakra.... najlepsze jest to że powiedzieliśmy tylko rodzicom i rodzeństwu i prosiliśmy żeby nie mówić nikomu do 12 tygodnia ale widać że nikomu nie można wierzyć. Dzięki Bogu już 13 tydzień leci, wczorajsza wizyta pokazała że bejbik rośnie więc teraz tylko się cieszyć a tamci niech gadają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 12:03

Morwa, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i pięknych zdjęć. Ja się dopiero bode umawiać na ptenatalne. Jakoś mysle w polowie lipca to wypadnie. Witam się w nowym tygodniu :)

Gosiak, Morwa, Aenu, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Damy rade :D

No pewnie , że damy :)
    Musimyyyy :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jestes juz tez po prenatalnych ? :)
    Śliczny <3

To nie były prenatalne, tylko zwykła wizyta :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• .aś. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę na 18 :) oby wszystko było dobrze.

Masakra z tymi zwolnieniami. Dla mnie L4 świadczy o tym że nie mogę pracować, a nie, że nie mogę normalnie funkcjonować w domu. Oczywiście, to pracodawca powinien dać płatne zwolnienie, ale chyba każdy wie, że to fikcja i nic takiego nie funkcjonuje. Ja jeszcze pracuje, chociaż jest to fast food, 8 godz stania i gorąc, ale niebawem zamierzam iść na zwolnienie i jak myślą, że będę całymi dniami z 2letnim dzieckiem siedzieć w domu to się mylą. No i mi sie wydaje, że to też ktoś musi "naslac". Kobiet na zwolnieniu jest tysiące, jakie jest prawdopodobieństwo, że padnie akurat na tą jedną? Zwłaszcza kontrola kilka razy? Ja w to nie wierzę. I w poprzedniej ciąży żadnej kontroli nie miałam. A może to od zakładu pracy zależy? Że jak np praca biurowa to kontrolują? Nie wiem, dziwne to jakieś.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    To nie były prenatalne, tylko zwykła wizyta :)

A czy byl z Tobą mąż przy badaniu ?
    Ja zamierzam wsiąść męża: )

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    A czy byl z Tobą mąż przy badaniu ?
    Ja zamierzam wsiąść męża: )

Był, bardzo chciał być. Ogólnie uważam, że skoro facet ma być przy porodzie, to niech się przyzwyczaja wcześniej :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Był, bardzo chciał być. Ogólnie uważam, że skoro facet ma być przy porodzie, to niech się przyzwyczaja wcześniej :D

No pewnie ;)

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że mąż jest na USG to najlepsze co można mu teraz dac. Mój mąż wczoraj był w siódmym niebie. Jak widział jak dziecko posmakuje był w szoku :) wyszliśmy z gabinetu to uśmiech miał od ucha do ucha aż panie w poczekalni się z niego śmiały:) mówi że jakbym była sama na wizycie to nie czuł by tego aż tak bardzo. Przyszlabym ze zdjęciem i tyle. A dzisiaj do mnie pisze w południe że wczoraj zakochał się w naszym dziecku i mógłby tak siedzieć dłużej i na nie patrzeć:)
    To naprawdę dla mnie ważne że przeżywamy to razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 14:06

helagazela, alexast, FreshMm lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :) wczoraj nadrobiłam weekend ale byłam tak zmęczona zwłaszcza powrotem niedzielnym ze nie mialam sily sie do niczego odniesc, wiec dzisiaj pisze ze gratuluje wszystkich pozytywnych informacji :)
    Morwa wrote:
    Nasz Gumiś z dzisiaj.... a według doktorka nasza Gumijagoda :D

t2876600_tmp-17602-20170619-180058-1002748836.jpg

:love: super :)
    FreshMm wrote:
    Mój Bąbelek wczoraj 11t6d wg usg :)

11t6d-1497946707.jpg

extra!

ja ide na wizyte 22.06 i będziemy pewnie prenatalne umawiac ale nie wiem na kiedy.
    Ogólnie od niedzielnego powrotu czuje sie srednio i jakos tak mam wrazenie ze mdlosci mnie w sumie zaczely meczyc (a wczesniej jak tylko cos zjadlam to mijaly i wlasciwie miewalam je tylko po poludniu) teraz jakos tak caly dzien.. nie wiem czy to pogoda czy co.. do tego nie ejstem glodna w ogole a powinnam jesc ;/ i jeszcze nie wiem co jesc bo nic mi nie psauje - mam smaka ewidentnie na kwasne wiec od jutra leca w pracy wszystkie wkasne zupy - juz maz ugotowal :D ale pomiedzy zupami nie mam pomyslu ;/

co do kontroli w ZUSu to sie nie wypowiem jak sie wytlumaczyc bo nie wiem, ale w weekend rozmawialam z kolezanka pracujaca w ZuSie i powiedziala, ze u nich jest ochronka na kobiety w ciazy i jak widza B to nawet nie patrza juz na to zwolnienie chyba ze jest donos ale ogolnie oni maja powiedziane ze kobiet w ciazy nie kontrolujemy i tyle

FreshMm lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy w ciazy można jeść salami? Mam ochotę na ciepłe tosty właśnie z salami, pomidorem i żółtym serem :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    FreshMm, piekne dzieciatko masz!

W ogole gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt i pieknych widokow, az plakac sie chce ze szczescia jakby to nas bezposrednio dotyczylo :-)

W tej kwestii akurat wczoraj dostalismy list z przedszkola. W maju Pani przedszkolanka naszego starszaka (5 lat) byla na zwolnieniu i w koncu miesiaca rozwiali watpliwosci - jest w ciazy, nie planowali tak szybko (pani ma 24 lata), ale strasznie sie ciesza!
    Jejku, radosc byla wielka, bo przedszkole male, wszyscy zzyci, a pani Megan mlodziutka, kochana, sliczna - kazdy sie cieszyl razem z Nia.
    No i wczoraj ten list, ze niestety serduszko sie zatrzymalo... Rozryczalam sie bez slowa, maz nie wiedzial co sie dzieje, az musial mi ten papier z reki wziac i samemu przeczytac. Tak mnie to dotknelo, nie moge przestac o tym myslec.
    W wrzesniu jak wroci do przedszkola nie odwaze sie chyba tam pokazac z moim brzuchem... Tym bardziej, ze mysle, ze miala podobny termin jak my... Ech, nie fair to zycie jest czasami.

Powiem Ci że jestem w szoku że takie listy rozesłali, rewelacyjne podejście przedszkola, rodzice będą wiedzieć co i jak i nikt nie palnie głupiej gafy itd. No i po co plotki i domysły a tak wszystko jasne.

Gratuluję tym które są już po wizytach, serce rośnie jak się to czyta a zdjęcia Bąbelków wzruszające.

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ja dziś wchłonęłam kanapkę z salami na śniadanie (z resztą wczoraj też) i nawet mi do głowy nie przyszło czy mogę jej jeść czy nie :D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznicę czasem jem, salami nie jem bo nie mam ochoty ale sądzę że można.
    No ale u mnie w ogóle z tym jedzeniem ciężko... a najlepsze że to co mi najbardziej smakuje najczęściej wraca. :/
    Na kwaśne mam ochotę ale trzymam się z daleka, bo potem rzygam dalej niż widzę. :/

Jeszcze dzisiaj w nocy zmarł dziadek mojego męża, w czwartek pogrzeb a ja nie wiem czy z tym rzyganiem dam radę pojechać. :(

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam wszystko jest niby Ok ale norweska opieka medyczna pozostawia wiele do życzenia. Gabinet prywatny sprzęt słaby ledwo sam cos mógł dojrzeć. No ale dzidzus ma niby 66mm, serce bije w normie. Badania prenetalne polegały na stwierdzeniu ze ma dwie ręce i dwie nogi i ze on nic niepokojącego nie widzi. No i jest tydzien do przodu wielkością tzn 12+6 i on sie mnie pyta czy to możliwe. Mówił tez ze mam wybrać szpital i umówić sie na wizytę w nim w 18tc. Zazdroszczę wam takiej dobrej opieki w Polsce.

Marzycielka111192, Nadin, kate88:), Krokodylica, Morwa, Aenu, helagazela, Patrycja27, Raven, Paula_29 lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, gratuluję dobrych wieści z wizyt i dorzucę coś od Naszego Ludzika :) Dziś miałam termin na prenatalne z programu NFZ(łapię się ze względu na wiek), myślałam,że tylko pobiorą mi krew na Pappa, bo genetyczne robiłam u swojego lekarza,ale okazuje się,żeby NFZ zwrócił to trzeba wszystkie pomiary zrobić, zatem Ludzik był podglądany :D, ma już 71mm i wygląda na zdrowy okaz :) Do tygodnia mam mieć wyniki z Pappy z obliczeniem ryzyka.

kate88:), Marzycielka111192, Krokodylica, Morwa, Aenu, Mama-Ali, helagazela, Patrycja27, .aś., Ruda_ann, Myszk@, Raven, Paula_29 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Witajcie, gratuluję dobrych wieści z wizyt i dorzucę coś od Naszego Ludzika :) Dziś miałam termin na prenatalne z programu NFZ(łapię się ze względu na wiek), myślałam,że tylko pobiorą mi krew na Pappa, bo genetyczne robiłam u swojego lekarza,ale okazuje się,żeby NFZ zwrócił to trzeba wszystkie pomiary zrobić, zatem Ludzik był podglądany :D, ma już 71mm i wygląda na zdrowy okaz :) Do tygodnia mam mieć wyniki z Pappy z obliczeniem ryzyka.
    Wow chyba największy dzieciaczek na forum !! :) gratuluję. Mówił coś o płci? :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam pod drzwiami... chyba wszystkie kobiety zaczęły myśleć tak jak ja :D że im szybciej tym lepiej... i mimo, że byłam wcześniej aby zająć sobie kolejkę to jeszcze 3 kobietki przede mną :)

helagazela lubi tę wiadomość

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ