WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój ginek jeszcze jakoś inaczej liczy i dodaje 2 dni do terminu OM i tym sposobem wg OM 7.01.2017 wg usg dzidź jest 1-3 dni do przodu a w karcie ciąży mi doktorek wpisał 9.01.2017 grr I tak sobie myślę, że pewnie 8 stycznia urodzę i będzie idealnie hehe :D
    Ps. Zaciskam kciukole za dzisiejsze wizyty!

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle! Dodaje 9 m-cy + 7dni do 1 dnia ostatniej miesiączki! :) i tym sposobem wyszedł mu 9 styczeń 2018 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 09:51

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja nie jadam bo jajka mi " śmierdzą " :-P

Mi to samo xD najbardziej w tej ciąży odpycha mnie od jajek, od cebuli i oczywiście od zapachu smażonego oleju.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Bąbelek wczoraj 11t6d wg usg :)

11t6d-1497946707.jpg

Angela*, kate88:), BlackCatNorL, Aenu, helagazela, Gosiak, Lovilovi, natki89, Didi_85, Mama-Ali, Morwa, alexast, Marzycielka111192, Katiś, Rybaaaa, .aś., Agness12, madzia8lenka, emi2016, Patrycja27, Vilu, Krokodylica, Karmelova, emerald_m, Ruda_ann, Myszk@, Raven, Paula_29, ktosiowa lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Mi to samo xD najbardziej w tej ciąży odpycha mnie od jajek, od cebuli i oczywiście od zapachu smażonego oleju.

O tak , mam to samo ... :-D

• Angela* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:

11t6d-1497946707.jpg

Jestes juz tez po prenatalnych ? :)
    Śliczny <3

Aenu lubi tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm cudowny!
    Gnije na meetingu od 9tej i podczytuje forum. To tylko WebEx wiec mam czas na podczytywanie forum.

relgi09kotjuarzp.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :) Bąbelek ma już 6cm! Jestem w szoku, bo córka tydzień później miała niecałe 4,5cm i musieliśmy czekać tydzień z prenatalnymi. Teraz babeczka powiedziała, że 3 lipca to będzie górna granica pewnie a ja będę dopiero w 12tc5dniu. No ciekawe - może to chłopak skoro taki duży. Widziałam dziś jak słodko się przeciągał i machał rączkami i nóżkami <3

s1985, helagazela, Aenu, Mama-Ali, Morwa, kate88:), Katiś, madzia8lenka, emi2016, Patrycja27, Krokodylica, BlackCatNorL, Ruda_ann, Myszk@, Raven, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:

11t6d-1497946707.jpg

Śliczny <3

Morwa - Twoja Pani Chirurg też prześliczna <3 :D

Morwa lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Melduję się po wizycie :) Bąbelek ma już 6cm! Jestem w szoku, bo córka tydzień później miała niecałe 4,5cm i musieliśmy czekać tydzień z prenatalnymi. Teraz babeczka powiedziała, że 3 lipca to będzie górna granica pewnie a ja będę dopiero w 12tc5dniu. No ciekawe - może to chłopak skoro taki duży. Widziałam dziś jak słodko się przeciągał i machał rączkami i nóżkami <3
    O kurde 6 cm to duże masz zdjęcie?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny a ja mam jeszcze tydzień do wizyty ... :) ale juz 3 wytrzymalam to i tydzien tez wytrzymam :)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm, piekne dzieciatko masz!

W ogole gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt i pieknych widokow, az plakac sie chce ze szczescia jakby to nas bezposrednio dotyczylo :-)

W tej kwestii akurat wczoraj dostalismy list z przedszkola. W maju Pani przedszkolanka naszego starszaka (5 lat) byla na zwolnieniu i w koncu miesiaca rozwiali watpliwosci - jest w ciazy, nie planowali tak szybko (pani ma 24 lata), ale strasznie sie ciesza!
    Jejku, radosc byla wielka, bo przedszkole male, wszyscy zzyci, a pani Megan mlodziutka, kochana, sliczna - kazdy sie cieszyl razem z Nia.
    No i wczoraj ten list, ze niestety serduszko sie zatrzymalo... Rozryczalam sie bez slowa, maz nie wiedzial co sie dzieje, az musial mi ten papier z reki wziac i samemu przeczytac. Tak mnie to dotknelo, nie moge przestac o tym myslec.
    W wrzesniu jak wroci do przedszkola nie odwaze sie chyba tam pokazac z moim brzuchem... Tym bardziej, ze mysle, ze miala podobny termin jak my... Ech, nie fair to zycie jest czasami.

Lovilovi, FreshMm lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja mialam mieć wizytę dopiero 7.07. Ale dzis udało mi się skontaktować z lekarka która prowadziła moja poprzednia ciaze i jeszcze wcześniej (teraz chodzę ze względów finansowych na nfz,lekarka też polecona przez moją przyjaciółkę położna),ale do tej poprzedniej mam większe zaufanie... takze udało jej się mnie wcisnąć dzis na wizytę na 19:20 i zobaczymy co ona powie o tych krwiakach moich...
    Takze trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty łącznie z moja :)
    A propos utraty ciazy... moja kierowniczka w pracy starała się o ciaze ponad rok... udało się w końcu i mialysmy podobnie termin,ale u niej też nie dawno okazało się że serduszko przestało bic :(
    Uważam że to niesprawiedliwe ogromnie... ktoś kto tak pragnie dziecka nie powinien takich rzeczy już przeżywać! Jak w koncu jej sie udalo nie powinny się dziać takie rzeczy!

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela- przez przypadek chyba polubiłam Twój post , nawet nie wiem kiedy :/
    Faktycznie , szkoda przedszkolaki :( to życie jest takie niesprawiedliwe... czasem się nad tym zastanawiam dlaczego tak jest ? Najpierw Bóg daje, a za chwilę zabiera :(

Jeszcze 4 godziny do wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. Wizyte miałam dzisiaj ale u gina na nfz wiec dal mi skierowanie na wszytskei potrezbne badania :-). A prawdziwa wizyta dopiero za tydzień.... troche zaczynam sie stersowac czy wszytsko ok. Oby dzidzia rosła.
    Niestety mam infekce grzybicza, co prawda gin mowil ze w ciqazy tak jest i w zasadzie sie nie przejmowac no ale kurde jestem po 2 tygopdnioowym antybuiotyku, łykam provag od 3 tygodni i ciągle coś..... chociaz moze dzieki tym probiotykom nic nie swedzi jak ostatnio i jest w miare znosnie. Gin dał jakie tabletki gyno pevaryl ale poczekam do wizyty mojego gina

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie przeczytałam na ulotce w necie ze gyno pevaryl od II trymestry mozna dopiero.....

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    własnie przeczytałam na ulotce w necie ze gyno pevaryl od II trymestry mozna dopiero.....
    Sylwia, to nie bierz, pimafucin na pewno można.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brac nie bede. Tydzień jeszcze wytrzymam :-).
    Zapisałam sie na nfz ze względu na badania. Płace zusy wiec przynajmniej tyle dostane :-) po prywatnie ten zestaw kosztowałby mnie 300-400zł

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jezuu dziewczyny a ja mam jeszcze tydzień do wizyty ... :) ale juz 3 wytrzymalam to i tydzien tez wytrzymam :)
    Damy rade :D

nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ