X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • stacey Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałbym do was dołączyć , można ?

Krokodylica, wronka lubią tę wiadomość

sJtYp2.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8.08 ale też kontrolę , polowkowe pewnie 5 września

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ale miałam dziś akcje w sklepie. .... stałam w długiej kolejce na miesnym markecie i jak minęła już większa połowa zaczęło mi się robić ciemno przed oczami wyszłam z niej żeby usiąść i dopiero babka która stała przede mna w kolejce się zainteresowała jak skończyła kupować i poprosiła dla mnie o szklankę wody , później jak lepiej mi się zrobiło wzięłam bułkę bo akurat była obok i dali mi drugą szklankę wody . Później mnie obsluzyly poza kolejnością i kazały mówić na następny raz ze jestem w ciąży i mnie obsluza też poza kolejką. Może od teraz w tym sklepie dadzą tabliczkę ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo :P. Przechodzili ludzie koło mnie ale nikt się nie zainteresował poza ta babka a później pracownikami sklepu . Ale i tak z tego wszystkiego boję się czy dziecku nic to nie zagrozilo. ... niby nie zemdlalam ale jednak ... może panikuje :) . Chyba zacznę nosić kartę ciąży przy sobie w razie co
    Z malenstwem wszystko bedzie dobrze. Ja w pierwszej ciazy mialam zaslabniecia od 15 tygodnia i trwalo to jakis miesiac musialam tylko do kardiologa pojsc zeby sprawdzil moje krazenie. Gorsze sa omdlenia gdzie traci sie przytomnosc i kontakt z rzeczywistoscia.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym sama w porę i zareagowała to bym zemdlala bo nawet będąc w kolejce i siedząc na nogach nikt się nie zainteresował czy jest ok .... :/

dxomanli5dlutv4a.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o czym mowisz.
    Ja tak mialam tydzien temu jak jux mam splycony oddech i przyspieszone tetno to szukam czgos gdzie moge przysiasc.
    Powiedz lekarzowi ze mialas taka akcje.c

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 8.08

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    To chyba będziesz jedna z pierwszych :D

Kochana jak dobrze pamiętam, jeszcze ktoś ma 9.08 tylko , że. ja na 13.00 ;) więc chyba będę pierwsza :)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4.08 połówkowe, a to już za 6 dni :D

Co do zasłabnięcia to mi się raz zdarzyło w sklepie przy kasie samoobsługowej, aż musiałam usiąść na podłodze i też nikt nie zareagował, a chłopak z obsługi tych kas przyglądał mi się z daleka.

śniło mi się dzisiaj, żę dostałam różową kartkę na której było napisane że będe miała córkę i imiona Maja Wiktoria :P ciekawe czy proroczy sen ;) chociaz takich imion w ogóle nie braliśmy pod uwagę :)

*Sylwia lubi tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile płacicie za usg polowkowe ? Też będziecie mieć w 3d/4d? :D

Ja idę razem z Tz :) pierwszy raz w tej ciazy idzie ze mną do lekarza :)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi ja idę w ramach programu badań prenatalnych więc nic nie płacę, ale u mojego lekarza kosztuje 250zl razem z 3/4d

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mam połówkowe 9.08 tylko o 16.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ile płacicie za usg polowkowe ? Też będziecie mieć w 3d/4d? :D

Ja idę razem z Tz :) pierwszy raz w tej ciazy idzie ze mną do lekarza :)

Są dziewczyny przed nami ;)
    Ja nie płace nic ;) i będzie zwykle i 3d/4d ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Angela ja mam połówkowe 9.08 tylko o 16.

No właśnie coś kojarzylam z fb , ale nie wiedzialam czy Ty to Ty :) :-D.
    Będzie nam razniej ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że nie tylko ja mam przedszkolne stresy :)

Ana mnie ostatnio najbardziej wymioty męczą wieczór, nie wiem co to za nowy system ale już serio wymiękam. :/

Ja mam wizytę 1 sierpnia i już bardzo na nią czekam bo się stresuję czy z maluszkiem ok. A połówkowe pewnie ustalimy termin we wtorek.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Wiem o czym mowisz.
    Ja tak mialam tydzien temu jak jux mam splycony oddech i przyspieszone tetno to szukam czgos gdzie moge przysiasc.
    Powiedz lekarzowi ze mialas taka akcje.c
    Mowialam a raczej pisałam bo nie odbieral , to odpisał żebym nogi do góry dała i resztę powiedział ze w ciąży często się tak zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 18:43

dxomanli5dlutv4a.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Weekend na półmetku a mąż po urlopie wraca już do pracy :( Mało skorzystaliśmy z tego urlopu, bo ciągle wykańcza domek. Przesunęliśmy przeprowadzkę na 7 sierpnia, bo w dalszym ciągu nie ma gazu i wody :/ Mam nadzieję, że do tej pory podłączą, bo dłużej tu nie możemy już mieszkać.

Teraz jestem w trakcie przygotowywania tarty z borówkami i białą czekoladą. :)

Kupiłam też używany kilka razy detektor tętna Angelsounds. Mam nadzieję, że trochę mnie wyciszy po ostatnich przebojach.

Fajnie macie z tymi połówkowymi. Ja pewnie poczekam do końca sierpnia na termin, bo mam jeszcze normalną wizytę 16 sierpnia. Dopiero po tej wizycie ustalimy z lekarzem termin połówkowych. :)

Miłego wieczoru! :*

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie jestem sama z problem "robi mi się słabo".
    Ja połówkowe mam 23.08. Trochę późno bo lekarz ma urlop.
    Mój szkrab też idzie od września do przedszkola. Póki co się nie stresuję. Olek jest żłobkowym dzieckiem, a w kwietniu chodziliśmy na soboty zapoznawcze do przedszkola. Poznaliśmy tam Panie i dzieci. W czerwcu byliśmy na zebraniu też z dzieciakami. Dzieci bawiły się w jednej sali a rodzice byli w innej sali. Panie są miłe, wiem jak przebiega tam dzień itd. Stres przyjdzie pewnie pod koniec sierpnia i 1 września :) znając życie to ja będę bardziej przeżywać pierwszy dzień w przedszkolu niż Olek.

Krokodylica lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam chwile, że nogi sie pode mną uginają, ostatnio w sklepie ale M był obok i zdążył zareagować zanim coś pozrzucałam z półek szukając podparcia.
    Ja połówkowe mam dopiero 13.09, więc gdzieś na szarym końcu.. ale co się dziwić, termin na 30.01 :-P zwykłe usg 2d i też nie płacę, bo to z programu ue, z wieku ani z wywiadu się nie łapię ;-p a 8.08 wizyta u gina. Może wtedy umówi mnie na usg 4d w szpitalu, bo w ostatniej ciąży też przed połówkowym mi robił i wtedy poznaliśmy płeć no i mamy nagranie.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa ja też mam późno, termin ustalony na 7 września ale zastanawiam się czy nie zmienić na 31 sierpnia żeby dobrze sprawdzić serduszko. Muszę jeszcze zapytać gin na ile to ma znaczenie i kiedy lepiej się umówić
    A 9.08 też mam wizytę, ale taką kontrolną

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kurcze spać nie mogę.

Ja na szczęście omdleń jeszcze nie miałam, czasem jestem słaba fakt, ale jeszcze nie odjechałam. ;)

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ