X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica moja mała idzie do przedszkola i w sumie teraz o tym za bardzo nie myślę, ale stresa mam bo wcześniej chodziła 2, 3 razy w tygodniu do klubu malucha i w pewnym momencie zaczęła płakać, nie chciała przychodzić, nie wiem czy coś się tam zadziało czy tak jej się po prostu wymyśliło w każdym razie boję się powtórki.
    Sama mówi, że nie pójdzie do przedszkola chyba, że z mamą więc zobaczymy jak to będzie.
    Poza tym ja się boję chorób, żeby nie przynosiła nie wiadomo czego w czasie ciąży a potem jak maluszek się urodzi. W razie gdyby był dramat zostanie z nami w domu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle komfortową sytuację, że we wrześniu zeszłego roku nasi przyjaciele otworzyli u nas na osiedlu przedszkole i żłobek. Mają bardzo zdrowe jedzenie, kuchnię na miejscu, nie używają cukru, białej mąki, dzieci jedzą zytni chleb na zakwasie, owsianki, w menu jest sporo kasz (w tym jaglana), mleka roślinne, naprawdę jak czytam mężowi menu czasem, to mówi: zapisz mnie tam :) na opiekunkach też nie oszczędzają, więc pań jest sporo i są bardzo empatyczne. Także lepiej niż los na loterii :) drugie dziecko na pewno też tam zapiszemy.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Pijecie kawę firmy Adamed dla kobiet w ciąży "Mama Coffee" ?

Ja piję MamaCoffee waniliową :) jest dobra, ale trzeba słodzić (a zwykłej kawy nie słodzę).

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Uuu to nieźle, ale wiesz, w sumie moglabyś przystopować i mieć z 3500:)
    ważne że miałaś taką fajną wagę w 32 tyg jak niektóre dzieci w 39. Leżałaś w inkubatorze?

Leżałam 2 tyg. :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez wczoraj byłam na wizycie :) wszystko ok,ale tak samo odwrócił sie pupa i nie szło podejrzeć co tam między nóżkami :) ale juz zacna waga mojego maluszka 180g! :)
    I a propos zwolnienia to lekarka stwierdziła że już jej sie nie chce pisać co wizyta i wypisalam mi do końca października,bo stwierdziła że już może :) a wiec fajnie nie muszę latac do pracy po każdej wizycie,a mam do niej kawałek :)
    Milego dnia dziewczyny :)

Paula_29, Aenu, Nadin, Patrycja27, ktosiowa, kate88:) lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora przenoszona 6 dni miala 51 cm i ważyła 3330g :) my z mezem oboje ok 3600 wazylismy. Podobno drugie dziecko większe się rodzi

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierworodna miała 3400 i 54cm. 10 dni po terminie.
    Kawy mama coffe nie piję, nie smakuje mi. Wolę wypić zwykłą, choć niecodziennie mi się to zdarza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja piję MamaCoffee waniliową :) jest dobra, ale trzeba słodzić (a zwykłej kawy nie słodzę).

hmm... nie widzialam waniliowej. Mam próbkę zwykłej, ale smakuje jak inka.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    hmm... nie widzialam waniliowej. Mam próbkę zwykłej, ale smakuje jak inka.

Ja kupiłam w Tesco. Najpierw w saszetce, potem opakowanie. Dolewam trochę mleka i tak jak pisałam słodzę jedną łyżeczkę - wtedy jest super. Dobry zamiennik ciepłego napoju rano (byłam przyzwyczajona do śniadania z kawą). Ale nie zrezygnowałam z normalnej kawy. Raz / czasem dwa razy w tyg. wypiję rano kawę z mlekiem.

Tu link do waniliowej :
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Adamed-Mama-Coffee-suplement-diety-dla-kobiet-w-ciazy-i-w-okresie-laktacji-smak-waniliowy-120-g,368453,6381

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 2 ciąży zaczęlam sporo kawy pić 2-3 dziennie. Teraz muszę chociaż jedną wypić bo inaczej właśnie dzień z głowy (albo raczej z bólem głowy...).

Moja pierworodna też od września idzoe do przedszkola. Jest z grudnia, więc do 3 lat jej jeszcze brakuje. Ale ona lubi bardzo dzieci. Na placu zabaw zawsze znajduje "koleżanki i kolegi" ;-) i mówimy jej dużo o przedszkolu, w teorii jest bardzo chętna, zobaczymy jak będzie w praktyce. Zresztą jak coś dobrze zrobi i zasługuje na pochwałę to mówimy też, że pani w przedszkolu na pewno będzie zadowolona i ona się cieszy. Pod koniec sierpnia mamy 2 dni na adaptację z dzieckiem, a od 1 września buziak i wpuszczamy dziecko do sali i tyle nas widzieli. Nie ma możliwości już być z dzieckiem. Ja się stresuję bardziej wyprawką, bo pora byłaby o tym pomyśleć. No a młodszą do żłobka posyłamy. Chociaż na próbę, ja muszę trochę odsapnąć przed styczniem i wszystko ogarnąć. W sumie mamy 2 babcie blisko z czego jedna na emeryturze, ale ja się źle z tym czuję jak zaprowadzam do nich którąś. Kochają babcie, zwłaszcza starsza, ale jakoś tak... dziwnie.. No i bardziej tym żłobkiem niż przedszkolem się martwię, choć córa bardzo komunikatywna i wesoła, rzadko płacze itp. Ale musi jeszcze polubić panie, bo do obcych się uśmiecha ale na rękach u mamy, a tak to na dystans..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Witam miłe Panie! Wczoraj miałam wizytę, melduję, że wszystko wporzo :) Maluszek odwrócił się do nas pupką i był zajęty memlaniem kciuka, także nadal nie wiem jaka płeć :) Od dzisiaj mam L4, co 3 tygodnie odnawiane i niestety leżące :( Doktorek nie dał się przekonać na chodzące i na dłuższe... Ma mi to zagwarantować spokoj z ZUSem :) Mam siedzieć na dupie w domu od 8.00 do 15.00 i nie marudzić hehe :)
    21 sierpnia połówkowe :)
    Ja też 21 sierpnia połówkowe ;)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dziś akcje w sklepie. .... stałam w długiej kolejce na miesnym markecie i jak minęła już większa połowa zaczęło mi się robić ciemno przed oczami wyszłam z niej żeby usiąść i dopiero babka która stała przede mna w kolejce się zainteresowała jak skończyła kupować i poprosiła dla mnie o szklankę wody , później jak lepiej mi się zrobiło wzięłam bułkę bo akurat była obok i dali mi drugą szklankę wody . Później mnie obsluzyly poza kolejnością i kazały mówić na następny raz ze jestem w ciąży i mnie obsluza też poza kolejką. Może od teraz w tym sklepie dadzą tabliczkę ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo :P. Przechodzili ludzie koło mnie ale nikt się nie zainteresował poza ta babka a później pracownikami sklepu . Ale i tak z tego wszystkiego boję się czy dziecku nic to nie zagrozilo. ... niby nie zemdlalam ale jednak ... może panikuje :) . Chyba zacznę nosić kartę ciąży przy sobie w razie co

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie. Ludzik waży 261g i nadal jest chlopcem. Widziałam wyraźnie że nie czuje jeszcze za bardzo ruchów, bo młody intensywnie się wiercił podczas usg, łożysko większość amortyzuje. Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też nic złego się nie dzieje (szyjka dluga i zamknięta), ale mam 2 razy dziennie brać magnez i trochę odpoczywać w ciągu dnia. koniec raportu ;)

Angela*, natki89, inessa, Dorka87, emerald_m, Patrycja27, Szmaragdowa, Krokodylica, kasha86, helagazela, kate88:), Paula_29, Myszk@ lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Ja już jestem po wizycie. Ludzik waży 261g i nadal jest chlopcem. Widziałam wyraźnie że nie czuje jeszcze za bardzo ruchów, bo młody intensywnie się wiercił podczas usg, łożysko większość amortyzuje. Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też nic złego się nie dzieje (szyjka dluga i zamknięta), ale mam 2 razy dziennie brać magnez i trochę odpoczywać w ciągu dnia. koniec raportu ;)

Ale duży ludzik :D tzn wagowo :D Super !

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to 21 sierpnia będzie się działo :) Jesteśmy już 3! Ktoś jeszcze? :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Girl noś karte ciazy przy sobie,w takich sytuacjach trzeba mowic, ze sie zle czujesz innym i potrzebujesz pomocy,ludzie wtedy pomagaja.. A w ciazy zdazana sie omdlenia..
    Chcieli karetkę wezwać ale wtedy już praktycznie doszłam do siebie i mówiłam ze to przez ciążę więc żeby nie wzywali .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którąś ma 11 sierpnia polowkowe? :D

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9.08 połówkowe ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja mam 9.08 połówkowe ;)

To chyba będziesz jedna z pierwszych :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11.08 wizytę, ale kontrolną :) chociaz moze w końcu dowiem skę, co ten stworek ma miedzy nogami :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ