Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica moja mała idzie do przedszkola i w sumie teraz o tym za bardzo nie myślę, ale stresa mam bo wcześniej chodziła 2, 3 razy w tygodniu do klubu malucha i w pewnym momencie zaczęła płakać, nie chciała przychodzić, nie wiem czy coś się tam zadziało czy tak jej się po prostu wymyśliło w każdym razie boję się powtórki.
Sama mówi, że nie pójdzie do przedszkola chyba, że z mamą więc zobaczymy jak to będzie.
Poza tym ja się boję chorób, żeby nie przynosiła nie wiadomo czego w czasie ciąży a potem jak maluszek się urodzi. W razie gdyby był dramat zostanie z nami w domu -
Ja mam o tyle komfortową sytuację, że we wrześniu zeszłego roku nasi przyjaciele otworzyli u nas na osiedlu przedszkole i żłobek. Mają bardzo zdrowe jedzenie, kuchnię na miejscu, nie używają cukru, białej mąki, dzieci jedzą zytni chleb na zakwasie, owsianki, w menu jest sporo kasz (w tym jaglana), mleka roślinne, naprawdę jak czytam mężowi menu czasem, to mówi: zapisz mnie tam
na opiekunkach też nie oszczędzają, więc pań jest sporo i są bardzo empatyczne. Także lepiej niż los na loterii
drugie dziecko na pewno też tam zapiszemy.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej ja tez wczoraj byłam na wizycie
wszystko ok,ale tak samo odwrócił sie pupa i nie szło podejrzeć co tam między nóżkami
ale juz zacna waga mojego maluszka 180g!
I a propos zwolnienia to lekarka stwierdziła że już jej sie nie chce pisać co wizyta i wypisalam mi do końca października,bo stwierdziła że już możea wiec fajnie nie muszę latac do pracy po każdej wizycie,a mam do niej kawałek
Milego dnia dziewczynyPaula_29, Aenu, Nadin, Patrycja27, ktosiowa, kate88:) lubią tę wiadomość
-
Aenu wrote:hmm... nie widzialam waniliowej. Mam próbkę zwykłej, ale smakuje jak inka.
Ja kupiłam w Tesco. Najpierw w saszetce, potem opakowanie. Dolewam trochę mleka i tak jak pisałam słodzę jedną łyżeczkę - wtedy jest super. Dobry zamiennik ciepłego napoju rano (byłam przyzwyczajona do śniadania z kawą). Ale nie zrezygnowałam z normalnej kawy. Raz / czasem dwa razy w tyg. wypiję rano kawę z mlekiem.
Tu link do waniliowej :
http://www.rossmann.pl/Produkt/Adamed-Mama-Coffee-suplement-diety-dla-kobiet-w-ciazy-i-w-okresie-laktacji-smak-waniliowy-120-g,368453,6381
New Baby
Julia -
Ja po 2 ciąży zaczęlam sporo kawy pić 2-3 dziennie. Teraz muszę chociaż jedną wypić bo inaczej właśnie dzień z głowy (albo raczej z bólem głowy...).
Moja pierworodna też od września idzoe do przedszkola. Jest z grudnia, więc do 3 lat jej jeszcze brakuje. Ale ona lubi bardzo dzieci. Na placu zabaw zawsze znajduje "koleżanki i kolegi"i mówimy jej dużo o przedszkolu, w teorii jest bardzo chętna, zobaczymy jak będzie w praktyce. Zresztą jak coś dobrze zrobi i zasługuje na pochwałę to mówimy też, że pani w przedszkolu na pewno będzie zadowolona i ona się cieszy. Pod koniec sierpnia mamy 2 dni na adaptację z dzieckiem, a od 1 września buziak i wpuszczamy dziecko do sali i tyle nas widzieli. Nie ma możliwości już być z dzieckiem. Ja się stresuję bardziej wyprawką, bo pora byłaby o tym pomyśleć. No a młodszą do żłobka posyłamy. Chociaż na próbę, ja muszę trochę odsapnąć przed styczniem i wszystko ogarnąć. W sumie mamy 2 babcie blisko z czego jedna na emeryturze, ale ja się źle z tym czuję jak zaprowadzam do nich którąś. Kochają babcie, zwłaszcza starsza, ale jakoś tak... dziwnie.. No i bardziej tym żłobkiem niż przedszkolem się martwię, choć córa bardzo komunikatywna i wesoła, rzadko płacze itp. Ale musi jeszcze polubić panie, bo do obcych się uśmiecha ale na rękach u mamy, a tak to na dystans..
-
BlackCatNorL wrote:Witam miłe Panie! Wczoraj miałam wizytę, melduję, że wszystko wporzo
Maluszek odwrócił się do nas pupką i był zajęty memlaniem kciuka, także nadal nie wiem jaka płeć
Od dzisiaj mam L4, co 3 tygodnie odnawiane i niestety leżące
Doktorek nie dał się przekonać na chodzące i na dłuższe... Ma mi to zagwarantować spokoj z ZUSem
Mam siedzieć na dupie w domu od 8.00 do 15.00 i nie marudzić hehe
21 sierpnia połówkoweBlackCatNorL lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Ale miałam dziś akcje w sklepie. .... stałam w długiej kolejce na miesnym markecie i jak minęła już większa połowa zaczęło mi się robić ciemno przed oczami wyszłam z niej żeby usiąść i dopiero babka która stała przede mna w kolejce się zainteresowała jak skończyła kupować i poprosiła dla mnie o szklankę wody , później jak lepiej mi się zrobiło wzięłam bułkę bo akurat była obok i dali mi drugą szklankę wody . Później mnie obsluzyly poza kolejnością i kazały mówić na następny raz ze jestem w ciąży i mnie obsluza też poza kolejką. Może od teraz w tym sklepie dadzą tabliczkę ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo
. Przechodzili ludzie koło mnie ale nikt się nie zainteresował poza ta babka a później pracownikami sklepu . Ale i tak z tego wszystkiego boję się czy dziecku nic to nie zagrozilo. ... niby nie zemdlalam ale jednak ... może panikuje
. Chyba zacznę nosić kartę ciąży przy sobie w razie co
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja już jestem po wizycie. Ludzik waży 261g i nadal jest chlopcem. Widziałam wyraźnie że nie czuje jeszcze za bardzo ruchów, bo młody intensywnie się wiercił podczas usg, łożysko większość amortyzuje. Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też nic złego się nie dzieje (szyjka dluga i zamknięta), ale mam 2 razy dziennie brać magnez i trochę odpoczywać w ciągu dnia. koniec raportu
Angela*, natki89, inessa, Dorka87, emerald_m, Patrycja27, Szmaragdowa, Krokodylica, kasha86, helagazela, kate88:), Paula_29, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Nadin wrote:Ja już jestem po wizycie. Ludzik waży 261g i nadal jest chlopcem. Widziałam wyraźnie że nie czuje jeszcze za bardzo ruchów, bo młody intensywnie się wiercił podczas usg, łożysko większość amortyzuje. Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też nic złego się nie dzieje (szyjka dluga i zamknięta), ale mam 2 razy dziennie brać magnez i trochę odpoczywać w ciągu dnia. koniec raportu
Ale duży ludziktzn wagowo
Super !
-
ana167 wrote:Girl noś karte ciazy przy sobie,w takich sytuacjach trzeba mowic, ze sie zle czujesz innym i potrzebujesz pomocy,ludzie wtedy pomagaja.. A w ciazy zdazana sie omdlenia..[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]