Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica moja mała idzie do przedszkola i w sumie teraz o tym za bardzo nie myślę, ale stresa mam bo wcześniej chodziła 2, 3 razy w tygodniu do klubu malucha i w pewnym momencie zaczęła płakać, nie chciała przychodzić, nie wiem czy coś się tam zadziało czy tak jej się po prostu wymyśliło w każdym razie boję się powtórki.
    Sama mówi, że nie pójdzie do przedszkola chyba, że z mamą więc zobaczymy jak to będzie.
    Poza tym ja się boję chorób, żeby nie przynosiła nie wiadomo czego w czasie ciąży a potem jak maluszek się urodzi. W razie gdyby był dramat zostanie z nami w domu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle komfortową sytuację, że we wrześniu zeszłego roku nasi przyjaciele otworzyli u nas na osiedlu przedszkole i żłobek. Mają bardzo zdrowe jedzenie, kuchnię na miejscu, nie używają cukru, białej mąki, dzieci jedzą zytni chleb na zakwasie, owsianki, w menu jest sporo kasz (w tym jaglana), mleka roślinne, naprawdę jak czytam mężowi menu czasem, to mówi: zapisz mnie tam :) na opiekunkach też nie oszczędzają, więc pań jest sporo i są bardzo empatyczne. Także lepiej niż los na loterii :) drugie dziecko na pewno też tam zapiszemy.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Pijecie kawę firmy Adamed dla kobiet w ciąży "Mama Coffee" ?

Ja piję MamaCoffee waniliową :) jest dobra, ale trzeba słodzić (a zwykłej kawy nie słodzę).

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Uuu to nieźle, ale wiesz, w sumie moglabyś przystopować i mieć z 3500:)
    ważne że miałaś taką fajną wagę w 32 tyg jak niektóre dzieci w 39. Leżałaś w inkubatorze?

Leżałam 2 tyg. :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez wczoraj byłam na wizycie :) wszystko ok,ale tak samo odwrócił sie pupa i nie szło podejrzeć co tam między nóżkami :) ale juz zacna waga mojego maluszka 180g! :)
    I a propos zwolnienia to lekarka stwierdziła że już jej sie nie chce pisać co wizyta i wypisalam mi do końca października,bo stwierdziła że już może :) a wiec fajnie nie muszę latac do pracy po każdej wizycie,a mam do niej kawałek :)
    Milego dnia dziewczyny :)

Paula_29, Aenu, Nadin, Patrycja27, ktosiowa, kate88:) lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora przenoszona 6 dni miala 51 cm i ważyła 3330g :) my z mezem oboje ok 3600 wazylismy. Podobno drugie dziecko większe się rodzi

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierworodna miała 3400 i 54cm. 10 dni po terminie.
    Kawy mama coffe nie piję, nie smakuje mi. Wolę wypić zwykłą, choć niecodziennie mi się to zdarza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja piję MamaCoffee waniliową :) jest dobra, ale trzeba słodzić (a zwykłej kawy nie słodzę).

hmm... nie widzialam waniliowej. Mam próbkę zwykłej, ale smakuje jak inka.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    hmm... nie widzialam waniliowej. Mam próbkę zwykłej, ale smakuje jak inka.

Ja kupiłam w Tesco. Najpierw w saszetce, potem opakowanie. Dolewam trochę mleka i tak jak pisałam słodzę jedną łyżeczkę - wtedy jest super. Dobry zamiennik ciepłego napoju rano (byłam przyzwyczajona do śniadania z kawą). Ale nie zrezygnowałam z normalnej kawy. Raz / czasem dwa razy w tyg. wypiję rano kawę z mlekiem.

Tu link do waniliowej :
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Adamed-Mama-Coffee-suplement-diety-dla-kobiet-w-ciazy-i-w-okresie-laktacji-smak-waniliowy-120-g,368453,6381

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 2 ciąży zaczęlam sporo kawy pić 2-3 dziennie. Teraz muszę chociaż jedną wypić bo inaczej właśnie dzień z głowy (albo raczej z bólem głowy...).

Moja pierworodna też od września idzoe do przedszkola. Jest z grudnia, więc do 3 lat jej jeszcze brakuje. Ale ona lubi bardzo dzieci. Na placu zabaw zawsze znajduje "koleżanki i kolegi" ;-) i mówimy jej dużo o przedszkolu, w teorii jest bardzo chętna, zobaczymy jak będzie w praktyce. Zresztą jak coś dobrze zrobi i zasługuje na pochwałę to mówimy też, że pani w przedszkolu na pewno będzie zadowolona i ona się cieszy. Pod koniec sierpnia mamy 2 dni na adaptację z dzieckiem, a od 1 września buziak i wpuszczamy dziecko do sali i tyle nas widzieli. Nie ma możliwości już być z dzieckiem. Ja się stresuję bardziej wyprawką, bo pora byłaby o tym pomyśleć. No a młodszą do żłobka posyłamy. Chociaż na próbę, ja muszę trochę odsapnąć przed styczniem i wszystko ogarnąć. W sumie mamy 2 babcie blisko z czego jedna na emeryturze, ale ja się źle z tym czuję jak zaprowadzam do nich którąś. Kochają babcie, zwłaszcza starsza, ale jakoś tak... dziwnie.. No i bardziej tym żłobkiem niż przedszkolem się martwię, choć córa bardzo komunikatywna i wesoła, rzadko płacze itp. Ale musi jeszcze polubić panie, bo do obcych się uśmiecha ale na rękach u mamy, a tak to na dystans..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Witam miłe Panie! Wczoraj miałam wizytę, melduję, że wszystko wporzo :) Maluszek odwrócił się do nas pupką i był zajęty memlaniem kciuka, także nadal nie wiem jaka płeć :) Od dzisiaj mam L4, co 3 tygodnie odnawiane i niestety leżące :( Doktorek nie dał się przekonać na chodzące i na dłuższe... Ma mi to zagwarantować spokoj z ZUSem :) Mam siedzieć na dupie w domu od 8.00 do 15.00 i nie marudzić hehe :)
    21 sierpnia połówkowe :)
    Ja też 21 sierpnia połówkowe ;)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dziś akcje w sklepie. .... stałam w długiej kolejce na miesnym markecie i jak minęła już większa połowa zaczęło mi się robić ciemno przed oczami wyszłam z niej żeby usiąść i dopiero babka która stała przede mna w kolejce się zainteresowała jak skończyła kupować i poprosiła dla mnie o szklankę wody , później jak lepiej mi się zrobiło wzięłam bułkę bo akurat była obok i dali mi drugą szklankę wody . Później mnie obsluzyly poza kolejnością i kazały mówić na następny raz ze jestem w ciąży i mnie obsluza też poza kolejką. Może od teraz w tym sklepie dadzą tabliczkę ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo :P. Przechodzili ludzie koło mnie ale nikt się nie zainteresował poza ta babka a później pracownikami sklepu . Ale i tak z tego wszystkiego boję się czy dziecku nic to nie zagrozilo. ... niby nie zemdlalam ale jednak ... może panikuje :) . Chyba zacznę nosić kartę ciąży przy sobie w razie co

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie. Ludzik waży 261g i nadal jest chlopcem. Widziałam wyraźnie że nie czuje jeszcze za bardzo ruchów, bo młody intensywnie się wiercił podczas usg, łożysko większość amortyzuje. Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też nic złego się nie dzieje (szyjka dluga i zamknięta), ale mam 2 razy dziennie brać magnez i trochę odpoczywać w ciągu dnia. koniec raportu ;)

Angela*, natki89, inessa, Dorka87, emerald_m, Patrycja27, Szmaragdowa, Krokodylica, kasha86, helagazela, kate88:), Paula_29, Myszk@ lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Ja już jestem po wizycie. Ludzik waży 261g i nadal jest chlopcem. Widziałam wyraźnie że nie czuje jeszcze za bardzo ruchów, bo młody intensywnie się wiercił podczas usg, łożysko większość amortyzuje. Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to też nic złego się nie dzieje (szyjka dluga i zamknięta), ale mam 2 razy dziennie brać magnez i trochę odpoczywać w ciągu dnia. koniec raportu ;)

Ale duży ludzik :D tzn wagowo :D Super !

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to 21 sierpnia będzie się działo :) Jesteśmy już 3! Ktoś jeszcze? :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Girl noś karte ciazy przy sobie,w takich sytuacjach trzeba mowic, ze sie zle czujesz innym i potrzebujesz pomocy,ludzie wtedy pomagaja.. A w ciazy zdazana sie omdlenia..
    Chcieli karetkę wezwać ale wtedy już praktycznie doszłam do siebie i mówiłam ze to przez ciążę więc żeby nie wzywali .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którąś ma 11 sierpnia polowkowe? :D

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9.08 połówkowe ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja mam 9.08 połówkowe ;)

To chyba będziesz jedna z pierwszych :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11.08 wizytę, ale kontrolną :) chociaz moze w końcu dowiem skę, co ten stworek ma miedzy nogami :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ