Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie juz humorki?
    Ja na przyklad jestem na kazdego zla, i ciagle mi zle

Polaj
    A nie masz detektora zeby sobie sprawdzic tetno? w tych tygodniach nie zawsze ruchy sa wyczuwane dzien w dzien na pewno jest ok :* a dzidzius spokojny bo jest grzeczny :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Krokodylica, wymiatasz tymi spacerami ;) Ja jak zrobię na rowerze 30 km to jestem zmęczona przez dwa dni hihi ;)
    A teraz jeździsz? Czy tak było przed ciąża?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Polaj
    A nie masz detektora zeby sobie sprawdzic tetno? w tych tygodniach nie zawsze ruchy sa wyczuwane dzien w dzien na pewno jest ok :* a dzidzius spokojny bo jest grzeczny :)

Detektora nie mam.
    Ale w pierwszej ciąży ruchy czułam dopiero w 21 tygodniu a teraz wiem czego się spodziewać więc zaczynam myśleć.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    A ja ruchów od 3 dni nie wyczułam i teraz mam powód do niepokoju.
    A który masz tc.?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj, a może dla świetego spokoju podjedź na IP niech Ci zrobią USG. A który to tydzień?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    ja też ostatnio parę dni temu czułam i kolejne dopiero wczoraj. Nie czuję codziennie.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja to w ogóle nie jestem na 100%pewna czy już czuje ruchy, a to już 19 tydzień trzeciej ciazy. Jakieś tam przelewania czy puknięcia delikatne się zdarzają ale tylko raz było takie mocniejsze chyba tydzień temu. Na szczęście mam detektor i serducho bije pięknie więc pewnie to łożysko z przodu mi wiele amortyzuje, dobrze, że jutro wizyta i zobaczę Ludzika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:44

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis Glupia lekarka podniosla cisnienie.
    Zobaczyla wyniki badan pomiar NT i testy Pappa i dale byta czy chce amnio albo CVS czepiaja sie jak moga (pierwsze dziecko mialo wade gen) i ciagle slysze ale to nie jest 100% pewnosci... Tak jakby na sile chcieli zebym je zrobila! cholera jasna skoro wyniki badan sa ok to po co mi znowu ten stres?! ja jej mowie ze nikt nie ma 100% pewnosci a ona no ze racja, przez cala ciaze mnie tak stresuja ze zamiast wychodzic szczesliwa chce mi sie plakac i nigdy tam nie wracac.. Jedno dobre z tej wizytu ze mam USG w 16tyg a i dlatego ze ja mam krew w RH- podobno w 16tyg pobiora krew dziecka, pewnie bedzie to moja krew tzn tak mi sie wydaje, bo musza zadecydowac czy dostane przecwciala jak tak to po 20tyg..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:

Dlatego ja na takie kryzysy zakupilam detektor tętna... :) na pewno wszystko jest dobrze tylko dzidzia gdzieś się schowala.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    A który masz tc.?
    17 ale tak dokładniej to 16+4.
    Córeczka jest leniuszkiem :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dlatego ja na takie kryzysy zakupilam detektor tętna... :) na pewno wszystko jest dobrze tylko dzidzia gdzieś się schowala.
    A ja sie caly czas nad nim zastanawiam, czy taki bez wyswietlacza tez jest ok??

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    A teraz jeździsz? Czy tak było przed ciąża?

Obecnie jeżdżę. Pytałam lekarza o pozwolenie. Mam zielone światło ;)
    Oczywiście przesadziłam z tym dwudniowym zmęczeniem. Po prostu jak jednego dnia więcej pojeżdżę, to na drugi dzień nie mam już ochoty, muszę sobie zrobić przerwę :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    17 ale tak dokładniej to 16+4.
    Córeczka jest leniuszkiem :)
    Spokojnie masz jeszcze czas :) ja poczułam w pierwszym dniu 18 tygodnia a synek jest starszy o 3 dni

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Oczywiście przesadziłam z tym dwudniowym zmęczeniem. Po prostu jak jednego dnia więcej pojeżdżę, to na drugi dzień nie mam już ochoty, muszę sobie zrobić przerwę :)

No jak lubisz jeździć... I jak lekarz dał zielone światło... Ale wszystko ma jakieś swoje granice i myślę,że nie ma co przesadzac w ta druga stronę. :)
    Nie zapominajmy, że jesteśmy w ciąży, a przecież to, że nic się nie dzieje to nie znaczy, że ciąża jest bezproblemowa :) dopiero można to zazwyczaj stwierdzić po jej zakończeniu porodem w terminie :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Ja tez juz jezdze ale max 10 km i droga utwardzona i w tempie zlowia.
    Dzieki dziewczyny za wasze dobre slowa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:51

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • alexast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja jestem w 17tyg 5dniu i raz czuje coś a raz nie. Są dni że cały dzień nic nie czuje a to moja druga ciąża :)
    Spodziewałam się, że szybciej poczuje ruchy niż w pierwszej ciąży ale niestety. Także nie denerwuj się.

Ja też mam detektor ale bez wyświetlacza. Angel care. znajdujemy serducho bez większych problemów. Niekiedy trzeba się trochę naszukać, ale zawsze znajdujemy :)

Podziwiam wasz ruch. Spacery, jazda na rowerze. Ja przejdę się tylko trochę i zipie jak stara baba. Brak mi tchu i serce wali jak szalone. Trochę się zdziwiłam bo z pierworodnym tak nie miałam.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po wizycie. Usg nie robił, tylko wyniki biochemii omówił. Generalnie ryzyko zmalało do 1:2.5 tys. Ze względu jednak na niewielką kość nosową lekarz proponuje konsultację u genetyka. Ale jestem już spokojna, NT nie wyszło patologiczne i się nie zdecydowaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 18:35

Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam kilka dni przed terminem, 51 cm i 3300g, a moje dzieci w 38tc - 3250g, 54cm i w 36 tc - 3000g, 53 cm.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja się urodziłam kilka dni przed terminem, 51 cm i 3300g, a moje dzieci w 38tc - 3250g, 54cm i w 36 tc - 3000g, 53 cm.
    Byłaś identyczna jak mój synek. I wagowo i na długość :)Też urodzony kilka dni przed terminem w 39tc.

Rybaaaa lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Polaj ja jestem w 17tyg 5dniu i raz czuje coś a raz nie. Są dni że cały dzień nic nie czuje a to moja druga ciąża :)
    Spodziewałam się, że szybciej poczuje ruchy niż w pierwszej ciąży ale niestety. Także nie denerwuj się.

Ja też mam detektor ale bez wyświetlacza. Angel care. znajdujemy serducho bez większych problemów. Niekiedy trzeba się trochę naszukać, ale zawsze znajdujemy :)

Podziwiam wasz ruch. Spacery, jazda na rowerze. Ja przejdę się tylko trochę i zipie jak stara baba. Brak mi tchu i serce wali jak szalone. Trochę się zdziwiłam bo z pierworodnym tak nie miałam.

U mnie też już kondycha nie ta, tempo dużo wolniejsze.
    K
    I w ogóle serio muszę przystopowac bo brzuch mnie teraz boli.

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ