Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A macie juz humorki?
Ja na przyklad jestem na kazdego zla, i ciagle mi zle
Polaj
A nie masz detektora zeby sobie sprawdzic tetno? w tych tygodniach nie zawsze ruchy sa wyczuwane dzien w dzien na pewno jest ok :* a dzidzius spokojny bo jest grzeczny -
WhyMe wrote:Polaj
A nie masz detektora zeby sobie sprawdzic tetno? w tych tygodniach nie zawsze ruchy sa wyczuwane dzien w dzien na pewno jest ok :* a dzidzius spokojny bo jest grzeczny
Detektora nie mam.
Ale w pierwszej ciąży ruchy czułam dopiero w 21 tygodniu a teraz wiem czego się spodziewać więc zaczynam myśleć.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Witajcie, ja to w ogóle nie jestem na 100%pewna czy już czuje ruchy, a to już 19 tydzień trzeciej ciazy. Jakieś tam przelewania czy puknięcia delikatne się zdarzają ale tylko raz było takie mocniejsze chyba tydzień temu. Na szczęście mam detektor i serducho bije pięknie więc pewnie to łożysko z przodu mi wiele amortyzuje, dobrze, że jutro wizyta i zobaczę Ludzika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:44
-
A mi dzis Glupia lekarka podniosla cisnienie.
Zobaczyla wyniki badan pomiar NT i testy Pappa i dale byta czy chce amnio albo CVS czepiaja sie jak moga (pierwsze dziecko mialo wade gen) i ciagle slysze ale to nie jest 100% pewnosci... Tak jakby na sile chcieli zebym je zrobila! cholera jasna skoro wyniki badan sa ok to po co mi znowu ten stres?! ja jej mowie ze nikt nie ma 100% pewnosci a ona no ze racja, przez cala ciaze mnie tak stresuja ze zamiast wychodzic szczesliwa chce mi sie plakac i nigdy tam nie wracac.. Jedno dobre z tej wizytu ze mam USG w 16tyg a i dlatego ze ja mam krew w RH- podobno w 16tyg pobiora krew dziecka, pewnie bedzie to moja krew tzn tak mi sie wydaje, bo musza zadecydowac czy dostane przecwciala jak tak to po 20tyg.. -
Polaj wrote:A teraz jeździsz? Czy tak było przed ciąża?
Obecnie jeżdżę. Pytałam lekarza o pozwolenie. Mam zielone światło
Oczywiście przesadziłam z tym dwudniowym zmęczeniem. Po prostu jak jednego dnia więcej pojeżdżę, to na drugi dzień nie mam już ochoty, muszę sobie zrobić przerwę -
elize wrote:Obecnie jeżdżę. Pytałam lekarza o pozwolenie. Mam zielone światło
Oczywiście przesadziłam z tym dwudniowym zmęczeniem. Po prostu jak jednego dnia więcej pojeżdżę, to na drugi dzień nie mam już ochoty, muszę sobie zrobić przerwę
No jak lubisz jeździć... I jak lekarz dał zielone światło... Ale wszystko ma jakieś swoje granice i myślę,że nie ma co przesadzac w ta druga stronę.
Nie zapominajmy, że jesteśmy w ciąży, a przecież to, że nic się nie dzieje to nie znaczy, że ciąża jest bezproblemowadopiero można to zazwyczaj stwierdzić po jej zakończeniu porodem w terminie
-
elize wrote:Obecnie jeżdżę. Pytałam lekarza o pozwolenie. Mam zielone światło
Oczywiście przesadziłam z tym dwudniowym zmęczeniem. Po prostu jak jednego dnia więcej pojeżdżę, to na drugi dzień nie mam już ochoty, muszę sobie zrobić przerwę
Dzieki dziewczyny za wasze dobre slowa :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:51
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj ja jestem w 17tyg 5dniu i raz czuje coś a raz nie. Są dni że cały dzień nic nie czuje a to moja druga ciąża
Spodziewałam się, że szybciej poczuje ruchy niż w pierwszej ciąży ale niestety. Także nie denerwuj się.
Ja też mam detektor ale bez wyświetlacza. Angel care. znajdujemy serducho bez większych problemów. Niekiedy trzeba się trochę naszukać, ale zawsze znajdujemy
Podziwiam wasz ruch. Spacery, jazda na rowerze. Ja przejdę się tylko trochę i zipie jak stara baba. Brak mi tchu i serce wali jak szalone. Trochę się zdziwiłam bo z pierworodnym tak nie miałam. -
Hej dziewczyny. Ja po wizycie. Usg nie robił, tylko wyniki biochemii omówił. Generalnie ryzyko zmalało do 1:2.5 tys. Ze względu jednak na niewielką kość nosową lekarz proponuje konsultację u genetyka. Ale jestem już spokojna, NT nie wyszło patologiczne i się nie zdecydowaliśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 18:35
Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Ja się urodziłam kilka dni przed terminem, 51 cm i 3300g, a moje dzieci w 38tc - 3250g, 54cm i w 36 tc - 3000g, 53 cm.
Rybaaaa lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
alexast wrote:Polaj ja jestem w 17tyg 5dniu i raz czuje coś a raz nie. Są dni że cały dzień nic nie czuje a to moja druga ciąża
Spodziewałam się, że szybciej poczuje ruchy niż w pierwszej ciąży ale niestety. Także nie denerwuj się.
Ja też mam detektor ale bez wyświetlacza. Angel care. znajdujemy serducho bez większych problemów. Niekiedy trzeba się trochę naszukać, ale zawsze znajdujemy
Podziwiam wasz ruch. Spacery, jazda na rowerze. Ja przejdę się tylko trochę i zipie jak stara baba. Brak mi tchu i serce wali jak szalone. Trochę się zdziwiłam bo z pierworodnym tak nie miałam.
U mnie też już kondycha nie ta, tempo dużo wolniejsze.
K
I w ogóle serio muszę przystopowac bo brzuch mnie teraz boli.