Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ma byc po 27 stopni od poniedzialku.
Mialam dzis dziwny sen. Snilo mi sie ze chodzilismy po markecie z pustym wozkiem , ze bylismy gdzies tez z pustym (dzidzia oczywiscie w brzuszku byla) i na dodatek ze kolezanka ktora ma zamiar sie z mezem rozwodzic jest z nim w 3ciej ciązy
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kasha86 wrote:Kurde, powiem Wam, że ja nie wiem jakie to uczucie to twardnienie macicy, czy brzucha a wszyscy mówią, żeby zerwać na to uwagę...
ciagle mam jakis napiety ten brzuch, czasem mnie kłuje macica ale tłumaczę sobie, że tak ma być.
Możecie opisać proszę jakie to uczucie ? Czym mam się sugerować?
Jak Leżysz to można to szybciej wyczuć. W jednej chwili brzuch staje się nagle twardy jak kamień - czujesz pod ręką. No bo normalnie to jest miękki jak dotykasz...kasha86 lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:U nas ma byc po 27 stopni od poniedzialku.
Mialam dzis dziwny sen. Snilo mi sie ze chodzilismy po markecie z pustym wozkiem , ze bylismy gdzies tez z pustym (dzidzia oczywiscie w brzuszku byla) i na dodatek ze kolezanka ktora ma zamiar sie z mezem rozwodzic jest z nim w 3ciej ciązy
Mi też ostatnio śniło się, że moja koleżanka jest w ciążyMa już dwóch synów... No i strasznie płakała w tym śnie... więc pytam jej czemu płacze, na co ona że przecież jest w ciąży i to bliźniaczej... No to mówię jej, że tylko się cieszyć
A ona na to, że spodziewa się znów dwoch chłopców
jakiś głupi ten sen...
A dziś śniło mi się,że upadł mi telefon i rozwalil się na milion kawałków. Tak przezywalamnormalnie ryczalam w tym śnie jak dziecko
Girl25 lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Ja też mam 184 cm. Spodnie jeszcze czasem znajduje w HM (najlepiej zamawiać przez internet z dł. nogawki 34) - są naprawdę długie. No i w Zarze też na 6 mierzonych modeli jeden będzie ok.
W brzuszku mam córę, mam nadzieję, że nie przewyższy mnie wzrostem bo ciężko jej będzie znaleźć spodnie ;P
Mój syn jak się urodził to miał 59 cm wyglądał na takiego 2-3 miesięcznego wychudzonego bobasaCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj wrote:Obawiam się, że będzie wyższa chyba, że wzrost przejmie po dziadkach o ile są niskiego wzrostu. Moja też mnie raczej przerośnie.
Mój syn jak się urodził to miał 59 cm wyglądał na takiego 2-3 miesięcznego wychudzonego bobasa
No moi rodzice wysocy, ale dziadkowie ze strony tatusia dziecka niżsiczyli loteria
a 56-59 cm to nie jakas norma ?
New Baby
Julia -
Witam się w ten piękny dzień
Ostatnie 2 tyg. zleciały mega szybko generalne sprzątanie, okna, przenoszenie rzeczy, o załatwienia. Klasyczny polak na urlopie
Ruchów dziecka nie czuję, ale brzuch nie znika po wciągnięciu więc bąbel rośnie.
Też jestem ciekawa jaki będzie wysoki, bo ja miałam 58 cm po urodzeniu i 3200, więc celuję że będzie podobnie...
Czuję czekowstręt, ponieważ wczoraj popłynęłam ze słodyczamiOdwiedziła mnie mama i przywiozła tony cukierków, słonecznika w czekoladzie... Do tego deser lodowy. Zjadłam z 8000 kcal. Masakra. Chyba powinnam te rzeczy wyrzucać od razu... Nienawidzę jak ktokolwiek przynosi mi słodycze w takich kosmicznych ilościach. Dobrze że nie mieszkam w domu rodzinnym, bo bym miała z 20 kg na plusie. Co najśmieszniejsze moja mama jest szczupła.
-
Maruder wrote:Witam się w ten piękny dzień
Ostatnie 2 tyg. zleciały mega szybko generalne sprzątanie, okna, przenoszenie rzeczy, o załatwienia. Klasyczny polak na urlopie
Ruchów dziecka nie czuję, ale brzuch nie znika po wciągnięciu więc bąbel rośnie.
Też jestem ciekawa jaki będzie wysoki, bo ja miałam 58 cm po urodzeniu i 3200, więc celuję że będzie podobnie...
Czuję czekowstręt, ponieważ wczoraj popłynęłam ze słodyczamiOdwiedziła mnie mama i przywiozła tony cukierków, słonecznika w czekoladzie... Do tego deser lodowy. Zjadłam z 8000 kcal. Masakra. Chyba powinnam te rzeczy wyrzucać od razu... Nienawidzę jak ktokolwiek przynosi mi słodycze w takich kosmicznych ilościach. Dobrze że nie mieszkam w domu rodzinnym, bo bym miała z 20 kg na plusie. Co najśmieszniejsze moja mama jest szczupła.
Też jestem ciekawa ile moje bobo będzie miało bo ja sama miałam 49cm długości i 2800urodzona w terminie
-
Krokodylica wrote:Kasha też mi się wydaje że to raczej w normie.
Ja nie wiem ile miałam przy urodzeniu, jakoś tego nie zakodowałam.
Córkę urodziłam 3720g 57cm
Ja już po spacerze 6km uffff
Jezuu ale masz kondycjebrawo Ty !
Ja przejdę 40mtrow i juz mam zadyszkeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Podobno dziecko ma zbliżoną wagę i wzrost do rodziców więc najlepiej wiedzieć jacy my się rodziliśmy.
Słyszałam, też że drugie dziecko zazwyczaj jest większe
Ja urodziłam się 49 cm i coś około 3 kg a moja córka 50 cm i 3300
Ciekawe jak teraz będzie -
Boże dziewczyny jak ja już czuje naszego synka
Jak chodzę to jeszcze nie, tylko jak się położę czy usiądę na spokojnie. Przykładam rękę i mnie tak puka co kilkanaście sekundco za uczucie... mam nadzieję że z dnia na dzień będzie tylko lepiej. Teraz jakoś tą ciąża stała się jeszcze bardziej realna. Mamy ochotę wziąść się za wyprawkę już tak na poważnie. Ale raczej poczekamy do polowkowych jeszcze te 3 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:04
Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
kasha86 wrote:No moi rodzice wysocy, ale dziadkowie ze strony tatusia dziecka niżsi
czyli loteria
a 56-59 cm to nie jakas norma ?Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Aenu wrote:Wczoraj wieczorem usiadłam przed telewizorem. I zaczęłam czuc takie pływanie w brzuchu, nawet mąż poczuł ♡ coraz lepiej czuć ruchyCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012