X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze, którzy są na dyżurze świątecznym - same ich nastawienie już jest na nie :(

Angela* lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby termin na 16 stycznia, ale mam za sobą już poród w 33 tyg, poza tym mam cukrzyce typu 1, więc marne szanse na donoszenie ciązy, stąd moja uzasadniona obawa przed swiątecznym porodem:D

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co ja mam powiedzieć :) termin na 1.01 :D
    Poród w święta albo sylwestra bardzo realny :D
    Lubię mieć wszystko zaplanowane ale mąż się śmieje że z tym to mi się chyba nie uda :D

Didi_85, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Lekarze, którzy są na dyżurze świątecznym - same ich nastawienie już jest na nie :(

Dlatego ja mam nadzieję, że na Święta to już bede w domu po wszysykim ;)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dlatego ja mam nadzieję, że na Święta to już bede w domu po wszysykim ;)
    Z Twoją parką masz największe szanse :)

Angela* lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    W swieta nieciekawie jest w szpitalach, ale na porodowce chyba powinni byc przyzwyczajeni, ze dzieci sie rodza,czy swieta czy nie. Oby za bardzo nie swietowali %
    Gwiazdka i urodziny i dziecko ma przekichane..;-)
    No właśnie to jest moja główna obawa, co do Świąt i Sylwestra. Poza tym wiem, że cenieni lekarze, ze stażem i doświadczeniem w takie dni nie mają dyżurów. Nie żebym coś miała do młodych, bo mam z nimi dobre doświadczenia, ale nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.
    No i boję się rozłąki w ten rodzinny czas z mężem i synkiem. Jak myślę sobie, że ominie mnie Wigilia z nimi, radość synka, gdy odpakowuje prezenty, pęka mi serce.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr
    Co za babska u mnie pracuja !
    Wchodze do tea roomu zrobic sobie herbate a one do mnie: Ojej! Ty bylas taka szczupla a teraz zrobilas sie gruba dlaczego tak?? wszystko ok ;/ oczywscie one nie wiedza o ciazy , ja juz przed ciaza przytylam ale teraz na prawde wygldam na 'duza' 158cm i 59kg ;/ biodra duuze tali nie mam biust duuzo wiekszy nie mam z tym mega problemu ale to troszke smuci

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Wrrrr
    Co za babska u mnie pracuja !
    Wchodze do tea roomu zrobic sobie herbate a one do mnie: Ojej! Ty bylas taka szczupla a teraz zrobilas sie gruba dlaczego tak?? wszystko ok ;/ oczywscie one nie wiedza o ciazy , ja juz przed ciaza przytylam ale teraz na prawde wygldam na 'duza' 158cm i 59kg ;/ biodra duuze tali nie mam biust duuzo wiekszy nie mam z tym mega problemu ale to troszke smuci
    Ojej! Byłyście taktowne, kulturalne i wrażliwe, a teraz jesteście wredne pindy! Dlaczego tak? Wszystko ok?
    No nie mogę, jakie kobiety potrafią być dla siebie wredne.

Paula_29, Krokodylica, Maruder, elize, Karmelova, kasha86 lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Z Twoją parką masz największe szanse :)

:D :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela pewnie cc a to raczej planują, wiec będą sie starac tak zeby na swieta nie miec " niepotrzebnych" pacjentów..
    Moja siostra 3 dni przed wigilia wyszla z mala ze szpitala. I swieta dla niej nie istniały. Przyzywajalay sie do siebie,pierwsze dziecko..

Napewno planowane, juz mi lekarz mowil ze do 37tyg max i ze bd chciał rozwiązywać ciążę, a wedlug tego jak moje maluchy rosną że sa jakby ponad tydz do przodu to wyjdzie.koniec listopada , początek grudnia ;)
    Ale martwic sie bede pozniej ;)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Ojej! Byłyście taktowne, kulturalne i wrażliwe, a teraz jesteście wredne pindy! Dlaczego tak? Wszystko ok?

Faceci tu sa nilepsi jeden mowi do mnie ostatnio ze mam podwojona twarz :D a drugi ze powinnam isc na silownie na prawde dzien w dzien cos slysze teraz to juz odpowiadam moze i brzydko ale mam to w nosie :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Szczepiłaś swojego synka na krztusiec? To jedno z podstawowych szczepień...

szczepiłam :-) ja tez była niby szczepiona wieki temu :-)

co do świeta sliwki to jest w pierwszy weekend września. Najlepiej monitorowac oficjalną stronę
    http://swietosliwki.pl/

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Mój syn jest z 6 grudnia a ja z 7 :) grudzień mi nie straszny.

Ja też sama jestem z grudnia :D
    13 dokładnie.
    Termin mam na 01.01.2018 :D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:

To prawda...
    U facetów to jakoś inaczej działa.
    Facet zawsze stanie po stronie faceta, a kobieta kobiecie by oczy wydrapala. Smutne to jest... :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi gratuluję synka :)

Ja też bym wolała urodzić w styczniu ale będzie jak będzie. :)

Moja córka idzie teraz do przedszkola jako 2,5 latka, mam nadzieję że będzie dobrze. :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam 31 grudnia i jakoś nie uważam, że miałam pecha z tego powodu ( powinnam około 20 stycznia)
    W szkole nie miałam żadnych problemów, raczej byłam do przodu. Problem tylko zrobić urodziny ale i to da się obejść
    A teraz mi z tym bardzo dobrze bo jestem najmłodsza z całego rocznika więc podaje wiek zawsze wg daty:)

kasha86 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe masakra co za ekipa, przygotuj sobie jakieś cięte riposty, no bez jaj
    Emerald nieźle wymyśliłaś z tą odpowiedzią:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela pewnie cc a to raczej planują, wiec będą sie starac tak zeby na swieta nie miec " niepotrzebnych" pacjentów..
    Moja siostra 3 dni przed wigilia wyszla z mala ze szpitala. I swieta dla niej nie istniały. Przyzywajalay sie do siebie,pierwsze dziecko..

Hihi też rodziłam jakoś 3 dni przed Świętami ale wielkanocnymi. Fakt świąt nie miałam.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe no szok, co za teksty.

• alexast Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why me - bardzo milusie te koleżanki.

U mnie wszyscy wiedzą, więc się nie odzywają :)
    Mam dzisiaj wizytę i trochę się stresuje sama nie wiem dlaczego. Choć może dlatego że idę do ginki, która źle pomierzyła przezierność. Przynajmniej zobaczę jak się ma dzidzia.
    Od poniedziałku wracam do pracy. Strasznie mmi się nie chce:( jak dłużej pochodzę to boli mnie brzuch. Mam czasem chwilową duszność. Najpierw mam wrażenie jakby dziecko się obracało a sekundę później mam wrażenie jakby ktoś usiadł mi na klatkę piersiową.
    No ale obiecałam, że zastąpię koleżankę jak pójdzie na urlop i chcę dotrzymać słowa. Eh pocieszam się że to tylko dwa tygodnie. Może pójdę później na l4 a może wejdę w rytm i zostanę dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 16:30

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ