X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to może być ? Zauważyłam to dziś rano na piersi.....

991e3ed766e3d20am.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 09:50

Katiś lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę wracać końcem marca bo rok macierzyński + urlop za 2017 rok którego nie zdążyłam wykorzystać bo poszłam na l4 i cały urlop za 2018 rok :D

Paula_29 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Polaj dlaczego końcem marca ? Przecież macierzyński trwa rok .... chyba że masz aż tyle zaległego urlopu....
    Na tą chwilę 27 dni - 2016 i 2017 plus 1 dzień opieki, potem cały z 2018 i kilka dni z 2019.
    To się będę bujać... :D

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z was nie idzie na urlop wychowawczy? :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

991e3ed766e3d20am.jpg
    Nie mam pojęcia - może jakieś uczulenie na kosmetyki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Żadna z was nie idzie na urlop wychowawczy? :)
    Na wychowawczy się nie wybieram - potrzebuję kontaktu z ludźmi większymi niż 100 cm.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy świadczenie wypłaca zus czy pracodawca zależy czy zakład zatrudnia powyżej 20 os. Jeśli firma ma wiecej jak 20 os.to płaci pracodawca, jeśli nie ZUS.

Ja jeśli mi nie zbrzydnie macierzyństwo, chciałabym od razu w 2gą ciążę zajść (po pół roku od porodu). Wiem że niby lepiej odczekać, ale lata lecą i najmłodsza już nie jestem.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja jeśli mi nie zbrzydnie macierzyństwo, chciałabym od razu w 2gą ciążę zajść (po pół roku od porodu). Wiem że niby lepiej odczekać, ale lata lecą i najmłodsza już nie jestem.
    Mi nie zbrzydło tylko miałam ciężki poród i zielone światło dostałam 2 lata po pierwszym porodzie. A potem zaczęły się problemy i walka o dziecko trwała prawie 3 lata ale udało się :)
    Moje latka też lecą w tym roku 37 :)
    Oby wszystko było po Twojej myśli.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja z pracy odchodze Uwaga! na poczatku grudnia :)
    Niestety ,ale w domu bym zwariowala :D prace mam w zasadzie siedzaca przed kompem wiec okej, a po macierzynskim juz do pracy nie wracam ustalilismy z mezem ,ze dopuki dziecko nie pojdzie do szkoly bede w domu, mieszkamy w UK i tu macierzysnkie jest tylko 9miesiecy...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

ja mam dzisiaj wizytę o 16:15.
    U mnie słonecznie...
    A wynagrodzenie chorobowe (bo jeszcze nie zasiłek) wypłaca zakład pracy (zasilek też będzie wypłacał). Ja na razie robię model mieszany: kilka dni w pracy (odrabiam się) i L4 (bo jednak ciągłe zmęczenie, senność i wymioty dają mi w kość).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:21

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie L4 mialam poczatkiem roku i do dzis nadgodziny wybieram. Na szczescie wies moglam pracowac online.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lipca mialam wracac do pracy po pierwszej ciazy :) a w połowie maja się okazało ze jestem w ciąży :) poszlam odrazu na zwolnienie, nie zdążyłam wykorzystać całego zaległego urlopu :D moja przerwa w pracy to jakieś 4 lata będą :D
    Ja jutto mam wizytę o 13:40... strasznie się denerwuje,mam jakieś głupie sny i w ogole chce juz jutro! Dziś piękny słoneczny dzień ale nic mi się nie chce :(

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja od lipca mialam wracac do pracy po pierwszej ciazy :) a w połowie maja się okazało ze jestem w ciąży :) poszlam odrazu na zwolnienie, nie zdążyłam wykorzystać całego zaległego urlopu :D moja przerwa w pracy to jakieś 4 lata będą :D
    Ja jutto mam wizytę o 13:40... strasznie się denerwuje,mam jakieś głupie sny i w ogole chce juz jutro! Dziś piękny słoneczny dzień ale nic mi się nie chce :(

Właśnie też chyba chciałabym tak :D
    Na wychowawczym zajsc w druga ciążę :)
    Ewentualnie zmienić pracę, nie zależy mi zbytnio na tej co jestem teraz :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Nie mam pojęcia - może jakieś uczulenie na kosmetyki.
    Właśnie raczej nie bo wszystko używam to co do tej pory chyba ze nagle mnie uczulilo. ... chyba trzeba iść do dermatologa.

To można nawet wziąć urlop z roku następnego? Nie wiedziałam to się nawczasujesz :P tylko potem już ani jednego dnia nie będziesz miala tylko opiekę w razie co .

Kurde od wczoraj wieczora jak chodzę ok. 30 minut spacerkiem to czuję jakby ciagniecie w podbrzuszu ale delikatne... mam nadzieję ze to nic złego :(. Jak usiade to od razu przechodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:45

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Staram się regularnie podczytywać forum, ale nie zawsze nadążam, by być na bieżąco. ;p
    Dolny Śląsk pochmurny, chłodny i ogólnie niezachęcający...
    Mnie wypłaca wszystko na czas zakład pracy a na zwolnieniu jestem od połowy czerwca (byłam kilka dni w pracy, ale przy moich wymiotach i wścibskim otoczeniu kompletnie nie zdało to egzaminu). O wychowawczym jeszcze nie myślę, póki co żyję trochę od wizyty do wizyty a czas od jednej do drugiej strasznie się dłuży! Dlatego mam detektor - chyba najprostszy z możliwych (AngelSounds), kupiony używany na olx, tak by w razie jakiegoś kryzysu pt. "czy wszystko ok", można było posłuchać serduszka.

XyZ
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

991e3ed766e3d20am.jpg

Może to od bielizny? W gorące dni czasami tkanina podrażnia mi skórę w tak delikatnych miejscach jak piersi...

XyZ
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;)
    Opolszczyzna jesien ... Szaro buro i ponuroz mrzawka ... Nic tylko zrobic obiadek i lezec caly czas pod kocykiem orzed tv ... :)

Mi L4 bez problemu wyplaca zaklad pracy , bez zadnych opoznien ;)

Girl 25 wyglada jak jakies podrażnienie, nie jadlas nic nowego ? Cos co by Cie uczulilo ?

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina upalow u nas nie ma ani wczoraj ani dzis.

Angela, wczoraj na obiad kupilam sobie mrozona pizze i zjadlam rosol z knajpy gdzie nigdy nie kupowalam, dziwnie smakowal to moze faktycznie cos dali i mnie uczulilo... moze nawet wieczorem juz mialam ale nie zwracalam uwagi bo przebieralam sie w pokoju gdzie bylo ciemno

dxomanli5dlutv4a.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Lagostina upalow u nas nie ma ani wczoraj ani dzis.

Angela, wczoraj na obiad kupilam sobie mrozona pizze i zjadlam rosol z knajpy gdzie nigdy nie kupowalam, dziwnie smakowal to moze faktycznie cos dali i mnie uczulilo... moze nawet wieczorem juz mialam ale nie zwracalam uwagi bo przebieralam sie w pokoju gdzie bylo ciemno

Mozliwe Kochana , musisz to.obserwować i jak bedzie gorzej wybrać sie do dermatologa ;)
    Zawsze mozesz podejsc do apteki powiedziec co i jak i cos Ci dadza ;)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki, na razie nic sie nie zmienia, zobaczymy do wieczora

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ