Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Didi gratuluję
Alexast a musiasz wracać teraz do pracy?
Byłam dzisiaj wyjaśnić sprawę w ZUSie. Nie wiem jak oni pracują, tragedia. Mój pracodawca podał przed I zwolnieniem zły numer konta do ZUSu ale z końcem czerwca wysłał poprawkę przez formularz internetowy. 10 lipca dostałam pismo, że nie mają mojego nr konta. No to dzwonię do ZUSu i mówię, że pracodawca podał. Babka mówi że faktycznie jest już informacja. A że kasy ciągle nie ma to pojechałam dzisiaj i co... nie mają mojego nr konta. No masakra jakaś. Wypełniłam papiery i mam nadzieję, że juz problemu nie będzie.
Ja pod koniec macierzyńskiego chciałabym zajść w drugą ciążę, ale czas pokaże jak będzie.
Mój termin to 15 styczeń, więc musiałabym się pośpieszyć o 2 tyg żeby załapać się na grudzień.Wolę jednak styczeń, sama też jestem z 27 stycznia
-
Aenu wrote:A jestem wkurzona
chciałam w poniedziałek wyjechać nad nasze morze, a tu pogoda do dupy...
i chyba nici z tego...
trzeba poczekać do sierpnia - ten miesiąc przeważnie jest lepszy
New Baby
Julia -
Lovilovi wrote:Twardnienia macicy też mam. Mogą powodować skracanie szyjki macicy, a przy tym poród przedwczesny.
Weź magnez i nospe. A do czasu wizyty oszczędzaj się i bez seksow
Kurde, powiem Wam, że ja nie wiem jakie to uczucie to twardnienie macicy, czy brzucha a wszyscy mówią, żeby zerwać na to uwagę...ciagle mam jakis napiety ten brzuch, czasem mnie kłuje macica ale tłumaczę sobie, że tak ma być.
Możecie opisać proszę jakie to uczucie ? Czym mam się sugerować?
New Baby
Julia -
natki89 wrote:Didi gratuluję
Alexast a musiasz wracać teraz do pracy?
Obiecałam kierownikowi, że będę to muszę być. Nie złamię słowa.
Dzidzia dobrze się rozwija. Jestem szczęśliwa. Powoli przebolałam to, że będzie drugi syn. Tylko brakuje mi jeszcze imienia.
-
Witam,
Jestem Majową Mamą 2017, wiem, że troszkę Wam teraz przeszkodzę, ale Mam na sprzedanie MEGA PAKE ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56 za na prawdę niską cenę, ubranka są z Zary, HM, smyk - wszystkie dobre jakościowo, niektóre rzeczy nie były noszone ani razu! Może któraś Mamusia się zainteresuje, a mi bardzo zależy na sprzedaniu tych rzeczypozdrawiam i życzę nudnych ciąż!
https://www.olx.pl/oferta/mega-paka-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDnC0Yu.html
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
kasha86 wrote:Kurde, powiem Wam, że ja nie wiem jakie to uczucie to twardnienie macicy, czy brzucha a wszyscy mówią, żeby zerwać na to uwagę...
ciagle mam jakis napiety ten brzuch, czasem mnie kłuje macica ale tłumaczę sobie, że tak ma być.
Możecie opisać proszę jakie to uczucie ? Czym mam się sugerować?
To jest dziwne uczucie, na pewno nie jest przyjemne, ale nie boli (przynajmniej nie powinno boleć). Macica (w moim przypadku) napina się i twardnieje na kilka sekund, po czym wraca do normalnego stanu. Jak położę rękę to wyraźnie czuję takie jakby wybrzuszenie w tym miejscu, gdzie jest macica, ale to też może być dlatego, że jestem bardzo szczupła.
Mam nadzieję, że pomogłamkasha86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale to ph w trakcie ciąży się zmienia więc nie ma się czym sugerować. Z ciekawości sprawdziłam i w pierwszej ciąży raz miałam 5 innym razem 8 (dziewczynka) w drugiej raz 6 raz 7 (chłopiec) więc nie przywiazywalabym się do tej teorii
-
Polaj wrote:Natki dokladnie wiem o czym piszesz. Ja kupuje jeszcze w big star tez sa dlugie
niestety ciazowe wszystkie krotkie ale mam zamiar mankiety na jesien doszyc
Ale milo kogos wysokiego spotkac.
Ja też mam 184 cm. Spodnie jeszcze czasem znajduje w HM (najlepiej zamawiać przez internet z dł. nogawki 34) - są naprawdę długie. No i w Zarze też na 6 mierzonych modeli jeden będzie ok.
W brzuszku mam córę, mam nadzieję, że nie przewyższy mnie wzrostem bo ciężko jej będzie znaleźć spodnie ;Pnatki89, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Ja też mam 184 cm. Spodnie jeszcze czasem znajduje w HM (najlepiej zamawiać przez internet z dł. nogawki 34) - są naprawdę długie. No i w Zarze też na 6 mierzonych modeli jeden będzie ok.
W brzuszku mam córę, mam nadzieję, że nie przewyższy mnie wzrostem bo ciężko jej będzie znaleźć spodnie ;P
Haha szukanie spodni to dla mnie udręką, więc nie jestem typowa kobietą lubiacą zakupy
Tradycyjne pytania: gra Pani w kosza? Nie. To w siatkówkę na pewno! Też nie. No to na pewno modelka. Nie, ja tylko biegam
Ja zaraz wstaje i lecę do piekarni po chlebek i do mięsnego bo pyszna szyneczke. Od kiedy jestem na l4 mam w koncu czas na zakupy na rynku A nie w markecie. A na obiad żurek
Powodzenia na wizytach! Miłego dniaKrokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Maruder wrote:Heheh, z parasolem robie tak samo jak *Sylwia
A potem wyrzut sumienia.
Jestem już w 16 tygodniu i łamie się w sprawie farbowania włosówNa razie umówiłam się na wrzesień, ale nie wiem czy nie złamie się wcześniej. Czarny odrost na blondzie wygląda jak od siekiery.
BTW, sto lat wszystkim Annom
Ja poszłam do fryzjera po skończonym pierwszym trymestrze (wg. zaleceń lekarza). Mój odrost był już 3 miesięczny !! Od razu lepiej się poczułam poteraz te farby nie są tak szkodliwe jak były kilkanascie lat temu ! Idź do fryzjera i baw się dobrze
)
New Baby
Julia -
Dzień dobry
U mnie niestety znowu zanosi się na deszcz. Podobno od jutra ma być już ładnie. Mam nadzieję, bo dziś ostatni dzień wysłałam synka do przedszkola i planuję mu zrobić sierpniowe wakacje, więc powrót lata mile widziany
Na obiad robię ziemniaki z surówką z kapusty włoskiej i po raz pierwszy w życiu klopsa. Tak jakoś mi się wczoraj wymyśliło. Któraś robi klopsa, czyli pieczeń rzymską? Z jakimiś dodatkami?
Kto dziś wizytuje?
Raven, hop, hooop?!21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;