X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :D jestem spokojna - wszystko ładnie trzyma.

Doktorka powiedziała żebym starała się nie leżeć na wznak, bo bobasom wtedy jest niewygodnie, leżą na kregoslupie i się wierca... A przy tym macica właśnie niepotrzebnie twardnieje.

moniczko., kate88:), emerald_m, Didi_85, WhyMe, Paula_29, annaki, Andzia87, inessa, emi2016, helagazela, Morwa, kasha86 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi super wieści.

Lovi trzymam kciuki aby było dobrze.

Sylwia dzięki za info od mamy. ;)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lovi, nie wiedziałam że to przez leżenie na wznak.

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Lovi to super. Ja też zauważyłam twardnienie jak leżę na wznak... postaram się tego unikać.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam , że też nie wiedziałam.. A tak wtedy fajnie mała dawala kopniaki. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mowisz bo ja tak często leże

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja też mam po córce wózek bebetto Luca 2w1 ale o ile gondola super duża i wygodna o tyle spacerówka była użyta 2 razy taka beznadzieja więc kupiłam osobno spacerówkę inglesina zippy i ta była mega mega fajna.
    Jak już wyrośnie z gondoli to sprzedam całość i kupię znowu samą spacerówkę.
    Jedno wiem na pewno nie warto kupować 3w1 , chyba że fotelik w zestawie jest jakiś znany i porządny. Te inne pseudo skorupy z atestem mimo wszystko to tylko kawałek styropianu i uwierzcie mi nie chcialybyscie widzieć co z tego zostaje po zwykłej stłuczce...no ale to każdy musi sam poczytać zobaczyć i zdecydować.
    Inglesina zippy jest przeboska!!! <3 Nie ma dla mnie lepszego wózka, dlatego kupuję właśnie taki 3w1 :) Synka woziłam Tako balila, później x-landerem xa, popróbowałam też coneco. Wszystko to ciężkie kolubryny, którymi ciężko manewrować, nie mówiąc już o zakupach w markecie i jeżdżeniu między alejkami :/ Jak dorwałam inglesinę zippy, nie mogłam uwierzyć, że tak może jeździć wózek, który tak mało waży i nie jest wielki. Pamiętam, że jeździłam pustym po ogrodzie :D

annaki lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Doktorka powiedziała żebym starała się nie leżeć na wznak, bo bobasom wtedy jest niewygodnie, leżą na kregoslupie i się wierca... A przy tym macica właśnie niepotrzebnie twardnieje.
    No i pięknie :)
    A widzisz, ja często na wziął leżę, bo tyłki wtedy porządne kopniaki odczuwam i mam z tego frajdę :D no i w nocy też często śpię na plecach, nie ma rady

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Mi dziś lekarz też mówił żeby unikać leżenia na wznak, bo właśnie moga pojawić się przez to twardnienia

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald widzisz gdyby nie to że mam gondolę z tego innego to pewnie też bym rozważala inglesinę tylko razem z glębokim. A pakowanie to do auta to wręcz sama przyjemność :D że o składaniu i rozkladaniu jedną ręką nie wspomnę. No No to że całe poszycie można ściągnąć i wrzucić do pralki co przy rocznym dziecku jest wręcz codziennie;)

emerald_m lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam mężowi że szukam podwójnego graco i o dziwo nie było nerwów. Wow. ;)

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po połówkowych, Lidka waży 335gram. Najważniejsze, że łożysko się ciut podniosło choć dalej jest nisko, ale już 19mm od szyjki więc jest postęp - mam jednak nie szaleć.
    Dobrze wiedzieć o tym leżeniu na wznak, bo rzeczywiście coś w tym jest - dziecko mi się wtedy więcej wierci i brzuch częściej twardnieje. A jaaa tak lubie leżeć na wznak, to jedyna wygodna obecnie pozycja dla mnie...bu...

pietruszkanatki, Nadin, Didi_85, Polaj, emerald_m, Paula_29, Krokodylica, helagazela, FreshMm, Morwa, kate88:), Patrycja27, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o Inglesinie super są te wózki :) ale powiedzcie mi kochane jak to jest z adapterem, żeby przypiąć nosidelko w samochodzie? One są jakieś uniwersalne czy jak?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już niestety nie odpowiem bo.mialam tylko spacerówkę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratuluję udanej wizyty. :)

Andzia87 lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam na początku wózek bez skretnych kół i po 4 miesiącach wymienialam. Teraz sobie nie wyobrażam mieć nieskretnych. No i nie kupowałabym teraz xw1, tylko jakaś gondole nawet używana, a potem wypasiona spacerówke. Jednak te wózki kilka w jednym są dosyć ciężkie (w porównaniu ze spacerówkami). Jak do tego dojdzie waga dziecka to robi się nieciekawie.

Tak gdybalam czy brać podwójny, ale jak się drugie urodzi mala będzie miała 2,5 roku. To ile ona w tym pojeździ? 2-3 miesiące? W dodatku te wózki podwójne są dosyć niewielkie i starsze dzieci siedzą scisniete. Ja chyba spróbuję duża w wózku i mała w chuscie/nosidle. Tak sobie gdybam.

Co do wagi to nic nie przytyłam, ale zaczynałam ciążę z BMI 30, więc się nie przejmuje.

Na rower bym poszła, bo do pracy jeździłam, ale we wrześniu mam sesje poprawkowa i się uczę.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o adaptery to nie jestem jakimś wielkim ekspertem, jedyne co moge podpowiedziec to to, ze najlepiej sprawdzić adaptery w momencie gdy będziemy mieć wybrany model wózka i fotelika ( bo gdy kupujemy wózek 3w 1 to sprawa jest latwiejsza). Wchodzimy na specyfikacje wózka i patrzymy do jakich fotelików dostępne sa do niego adaptery. Wiem ze do maxi cosi sa chyba najbardziej uniwersalnymi fotelikami jeśli chodzi o adaptery. Np. Producent wozkow Jedo miał w ofercie adaptery pasujace do fotelików maxi cosi i cybex, kosztowały ok. 60zl. W momencie w którym zdecydowaliśmy się na konkretny wózek w zestwie kupiliśmy wszystkie akcesoria m.in tez adaptery. Przy każdym innym wózku trzeba chyba zajrzeć do specyfikacji z jakimi fotelikami mogą być kompatybilne.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adapter jest potrzebny jeśli chcesz wpiac fotelik w wozek,na stelaż. Do samochodu nie potrzebujesz adapterów,tylko montuje się pasem.chyba że chcesz bazę ISO FIx. Chyba o to chodziło w pytaniu?
    Fotelik polecam dobierać do samochodu

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrozumiałam, że chodzi o adaptery do wózka, żeby nie wozić gondoli jak się jedzie na chwilę na krótkie zakupy do sklepu. Adaptery nie są uniwersalne, ale jak się wybierze wózek to później kupujesz adaptery przeznaczone do modelu wózka pod fotelik danej firmy
    Jeśli chodzi o wybór fotelika, to pierwsze foteliki pasują do wszystkich aut. Dobierać do auta raczej trzeba te późniejsze bo tu już wchodzą w grę gabaryty czy stopień odchylenia i kąt fotelika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 23:10

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Też myślę o Inglesinie super są te wózki :) ale powiedzcie mi kochane jak to jest z adapterem, żeby przypiąć nosidelko w samochodzie? One są jakieś uniwersalne czy jak?
    Też miałam tylko spacerówkę, ale zgadzam się z tym, co napisała Dorka87 i Paula_29, że do auta adaptery nie są potrzebne. Używa się ich do montowania nosidełka do stelażu wózka, by mieć alternatywę dla gondoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 23:54

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ