Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNosislka z bazą isofix mają więcej gwiazdek wtestach adac aleto przez ta baze wlasniw. Fobre nosielka mają 4/5 gwiazdek to jest ok. Nie ma co szaleć. Jak macie kase i możliwosc wpięcia bazy isofix took. Każde nosidlko musi miec adaptery do stelaża wózka.
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Generalnie isofixy to mniej więcej tak od 2003-2005 są w większości aut, już przy mocno starych modelach aut może ich jeszcze nie być
Isofix jest super. Rzeczywiście wkładasz na klik, tylko warto sobie sprawdzić jaki następny model fotelika będziecie chciały kupować.
My kupiliśmy isofix do maxi cosi i potem kolejny fotelik też maxi cosi, a były pod tą bazę tylko dwa do wyboru, więc nie mieliśmy za dużo wyjścia. Jak ktoś chce fotelik rwf to warto sobie wybrać przynajmniej firmę by to miało sens, aby potem nie zmieniać też bazy
Ja teraz żałuję, że nie kupiliśmy fotelika rwf po tym jak kiedyś w telewizji pokazywali dziecko 1,5 roczku po wypadku fotelikiem montowanym przodem
Już wiem teraz, że fotelik Zuzi sprzedamy i jako drugi kupimy właśnie rwf bo jednak bezpieczeństwo najważniejsze i dziecko powinno jeździć tyłem jak najdłużejpietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
kate88:) wrote:Ja tez używam olejku babydream z rossmana i póki co się sprawdza
poza tym ma dobry skład
-
nick nieaktualny
-
Widzę, że tu Was jest więcej, więc przekleje posta z fb, chodzi mi znowu o ta żółto zieloną wydzieline. Wczoraj spokój, a dziś znowu się pojawiła. Zadzwoniłam do labu przyszpitalnego czy mogę sobie sama wyniki zrobić, a pani do mnie, że jak lekarz na urlopie, to mogę na izbę przyjęć przyjechać jeśli się niepokoje. Ale kurcze, tylko z kolorem wydzieliny? Nic nie boli, nie piecze. Pojadę i co, będą mnie trzymać do poniedziałku? xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 14:25
-
Paula_29 wrote:W tak wczesnej ciąży raczej rzadko pojawiają się rozstępy, niestety najwięcej wychodzi ich już w 3 trymestrze,a już masowo na koniec. Skóra ma właściwości, dzięki którym się rozciąga, podobno im lepiej nawilżona tym większe, dlatego oprócz smarowania, dobrze jest pić dużo wody
Wiem ze jeszcze wcześnie ale wydaje mi się ze nawilżanie powinno się zacząć od samego początku ciążyna szczęście z wodą nie mam najmniejszego problemu bo wypijam minimum 2,5 l dziennie
-
Baza to baza, a adapter to adapter.
Fotelik nie pasuje bo suwa się na siedzeniu i ma zły kat nachylenia. Dziecku podczas snu opada glowka, gdy podjechał do sklepu z fotelikami to powiedzieli ze po prostu nie pasuje do tego samochodu i tak samo pierwszy fotelik trzeba przymierzyć do auta jak każdy następny -
ana167 wrote:Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..
Ja smaruję się oliwką babydream taką za 13 zł z rossmanaJak zaczęłam chorować, baaaardzo przytyłam (ok 15 kg) i wtedy strasznie dużo rozstępów powychodziło. A teraz już brzuch mam spory ale rozstępów póki co nie ma. No i zapach mnie nie drażni, a to dla mnie bardzo ważne. Po za tym raz w tygodniu robię sobie peeling domowy z miodu, oliwy z oliwek i cukru, też świetnie nawilża i pobudza skórę
Moim zdaniem najważniejsze żeby smarować się regularnie, a to czym - to już mniej istotne.
-
kate88:) wrote:Wiem ze jeszcze wcześnie ale wydaje mi się ze nawilżanie powinno się zacząć od samego początku ciąży
na szczęście z wodą nie mam najmniejszego problemu bo wypijam minimum 2,5 l dziennie
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:Widzę, że tu Was jest więcej, więc przekleje posta z fb, chodzi mi znowu o ta żółto zieloną wydzieline. Wczoraj spokój, a dziś znowu się pojawiła. Zadzwoniłam do labu przyszpitalnego czy mogę sobie sama wyniki zrobić, a pani do mnie, że jak lekarz na urlopie, to mogę na izbę przyjęć przyjechać jeśli się niepokoje. Ale kurcze, tylko z kolorem wydzieliny? Nic nie boli, nie piecze. Pojadę i co, będą mnie trzymać do poniedziałku? xD
Kup papierek lakmusowy i sprawdzaj. Jak zielonkaa wydzielina to mize byc bakteria. Ph jest wtedy zasadowe. Przy grzybach ph jest kwasne bez zmian. Papierek kup z duza czyłoscia w skali 1-12. Można w sklepie chem lub allegro. Kosztuhe grosze.pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny pomóżcie - co na przeziębienie - mój partner mnie zaraził - tylko on leczy się lekami a ja staram się od 3 dni radzić .. bardzo boli mnie gardło , wczoraj zaczęłam już kaszleć i czuje takie ogólne rozbicie.
Kupiłam Gagarin do płukania gardła, psikam hasco sept, zrobiłam syrop z cebuli i cukru, pije duzo herbaty z cytryną lub sokiem malinowym. No i jest gorzej zamiast lepiej. Co jeszcze mogę zrobić?
New Baby
Julia -
Krokodylica wrote:Kasha ja już ostatnio pisałam że mi pomaga wysmarowanie klatki piersiowej i pleców.jakimś rozgrzewającym śmierdzidłem typu vics.
Zdrowia życzę.
A smarowanie takim specyfikiem jest w ciąży ok? Bo jest np. wiele kosmetyków, których nie można stosować więc myślałam, że takie maści też odpadają.
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:A smarowanie takim specyfikiem jest w ciąży ok? Bo jest np. wiele kosmetyków, których nie można stosować więc myślałam, że takie maści też odpadają.
Nawet małe dzieci można smarować maściami typu aromactiv lub depulol więc i w ciąży nie zaszkodzą. Jeśli się boisz kup sobie właśnie depulol, to jest dla dzieci maść.kasha86 lubi tę wiadomość
-
Kasha a nie wiem czy czytałaś na ulotce że gargarinu też nie można w ciąży, według ulotek nic nie można w ciąży, ale gargarin na pewno Ci pomoże i nie zaszkodzi dziecku.
Ostatnio był temat wagi, ja dzisiaj stanęłam na swoją i +4kg, szok przy moich wymiotach które mnie męczyły. Ale teraz mało się ruszan, jak najwięcej leżę, a apetyt mimo mdłości dopisuje więc waga idzie do góry.
Tylko że po mnie w ogóle nie widać. Jak mam zwykłą ciut luźniejszą bluzkę to nie ma szans żeby ktoś zauważył a jak mówię że kończę 5 miesiąc to patrzą na mnie jak na kosmitę.kasha86 lubi tę wiadomość