Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuudzieee obudziłam się o 2 na siku i tak leżę i nie mogę zasnąć. Ych.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj ana w klubie.
    Ja zasnęłam koło 4 i teraz jestem nieprzytomna.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodzę się ze wszystkie pierwsze foteliki pasują. My mamy Besafe i brat męża pożyczył teraz bo mu się córka urodzila i w jego samochodzie kompletnie nie pasuje ten fotelik

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie przy siadaniu, zwłaszcza wieczorem poniżej pleców po lewej stronie. Co to może być?

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Nie zgodzę się ze wszystkie pierwsze foteliki pasują. My mamy Besafe i brat męża pożyczył teraz bo mu się córka urodzila i w jego samochodzie kompletnie nie pasuje ten fotelik
    O kurcze, to mnie zaskoczyłaś. Myślałam, że te pierwsze foteliki są uniwersalne i mocowane po prostu na pasy. Teraz muszę na to zwrócić uwagę,dzięki :)

Ja nawet, nawet wyspana. Za oknem jesień, a w planach na dziś grill urodzinowy szwagra.
    Miłego dnia dziewczyny!

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Ja o wozku jeszcze nie mysle :) u mnie ti będzie wyzsza szkola jazdy znaleźć odpowiedni , ktory mi przejdzie przez furtkę: )
    Wozek zostawiam na koniec :)

U mnie dzis zapowiada sie upalny dzien - ogolnie chyba ostatni upalny weekend ;)
    Cora u teciow , korzysta z recztek Wakacji: )

Ja dzis plany troszke ogarniecia domku i oczywiście odpoczynek ;)

Milego dnia wszystkim :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Te przerywane noce sa koszmarne.
    Angela, Ty faktycznie musisz woz kupic dla maluchów..

O tak kochana , limuzyne :) :-D

pietruszkanatki, nick nieaktualny, Krokodylica, emi2016 lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?
    Można przypiąć pasami a można kupić adapter isofix o ile masz w aucie możliwość zamontowania isofix'a. W starszych modelach nie ma. Wtedy tylko wpinasz na zasadzie klik klik i już.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak.
    Do samochodu tylko pasami się montuje.
    w wozku na stelażu potrzebne są adaptery. Czyli coś co Ci połączy stelaż wozka z nosidlem/fotelikiem (jak zdejmiesz gondole)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Tak.
    Do samochodu tylko pasami się montuje.
    w wozku na stelażu potrzebne są adaptery. Czyli coś co Ci połączy stelaż wozka z nosidlem/fotelikiem (jak zdejmiesz gondole)
    No nie, w aucie przecież też można mieć adapter i wtedy tylko wpiąć nosidełko/fotelik...
    https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-bazy-isofix-82763?order=m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:21

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..
    Ja smaruje się palmersem. Jak narazie mi nie wyszły a bardzo mnie lubią :/ wiem że jak mają wyjść to i tak wyjdą, nieważne czym będziemy się smarować. Ale jak smaruje i wyjdą to chociaż nie będę siebie za to obwiniać :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No nie, w aucie przecież też można mieć adapter i wtedy tylko wpiąć nosidełko/fotelik...
    https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-bazy-isofix-82763?order=m
    Tylko, ze to nie adapter a baza pod fotelik. Adaptery sa zawsze do wózków.
    Jesli dużo jeździcie, to polecam bazę, ja Maxi-Cosi wpinalam do auta kilka razy dziennie, wiec od zapinania pasami szlag by mnie trafił. Poza tym noty za bezpieczeństwo sa wyższe z baza niż przy zapięciu na pasy, przynajmniej dla fotelików Maxi Cosi. Jesli sie kupi odpowiedni model bazy, to potem można do niej wpiąć kolejny fotelik, 9-18 kg. My w tej kategorii mieliśmy bardzo wygodnego Maxi Cosi Pearl.

Paula_29 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Tylko, ze to nie adapter a baza pod fotelik. Adaptery sa zawsze do wózków.
    Ok, kwestia nazewnictwa, bardziej ustosunkowywałam się do tego, że w samochodzie tylko pasami się montuje. Sporo moich znajomych mówi, że to adaptery samochodowe do fotelików ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..
    Ja tez palmersem. W poprzedniej ciazy zapomnialam o piersiach i tam mam ich duzo a na brzuchu tylko jeden ktory sie pojawil jak juz bylam w szpitalu przed porodem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilżanie rozciągającej się skóry jest bardzo ważne, ale niestety nawet najdroższy preparat nie uchroni nas jeśli mamy mieć blizny macierzyństwa to i tak wyjdą cholery.

Paula_29, emi2016 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:

A w jaki sposób nie pasuje? Przecież taki fotelik po prostu kładzie się na siedzeniu?
    Może Twój brat ma jakieś niekonwencjonalne auto?
    My mamy maxi cosi i do 4 aut którymi jeździliśmy pasował, znajomym do ich aut również, także to chyba jakieś wyjątkowe sytuacje są

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Są 2 możliwości zamontowania nosidełka do auta. Albo poprzez pasy albo przez base isofix. Baza jest zamontowana na stałe i na jia klazie się nosidelko i wpiba na zasadxie koik. Faktycznie szybsze wygodniejsze. Ale sporo droższe no i nie do każdego auta.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Nawilżanie rozciągającej się skóry jest bardzo ważne, ale niestety nawet najdroższy preparat nie uchroni nas jeśli mamy mieć blizny macierzyństwa to i tak wyjdą cholery.
    Zgodzę się z Nadin niestety. Ja całą ciąże używałam bio-oil na zmianę z palmersem i mustelą za 90 zł za tubkę i niestety brzuch i piersi mam poorane w rozstępach. A wyszły mi ze 2 tygodnie przed porodem:(
    Podobno jak ktoś ma mieć to i tak ich nie uniknie, ja już teraz nie kupuję drogich kremów a tak jak srokao pisała olejki arganowy, migdałowy, kokosowy i masło shea
    A czy coś to da to się okaże:/

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy stare auto, pożyczone od teścia, bo swoje sprzedalismy i mąż nie może się zdecydować co kupić xD w takim razie będę go męczyła, żebyśmy nowe kupiły przed narodzinami, bo ta baza wydaje się być fajna.

Co do rozstepow, to ja się smaruje tym olejkiem z Rossmanna za 10zł i chyba jest ok. Co prawda widzę, że skóra mi się najbardziej koło pępka rozciąga i tu chyba rozstepow nie unikne, zobaczymy. Pamir5ajcie, że najważniejsza jest regularność, dwa razy dziennie :) a palmersa nie lubię, mimo, że pięknie pachnie, w składnie ma linalool i coś tam jeszcze raczej niepolecanego w ciąży :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ