Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorka87 wrote:Nie zgodzę się ze wszystkie pierwsze foteliki pasują. My mamy Besafe i brat męża pożyczył teraz bo mu się córka urodzila i w jego samochodzie kompletnie nie pasuje ten fotelik
Ja nawet, nawet wyspana. Za oknem jesień, a w planach na dziś grill urodzinowy szwagra.
Miłego dnia dziewczyny!21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Hej dziewczyny
Ja o wozku jeszcze nie mysleu mnie ti będzie wyzsza szkola jazdy znaleźć odpowiedni , ktory mi przejdzie przez furtkę: )
Wozek zostawiam na koniec
U mnie dzis zapowiada sie upalny dzien - ogolnie chyba ostatni upalny weekend
Cora u teciow , korzysta z recztek Wakacji: )
Ja dzis plany troszke ogarniecia domku i oczywiście odpoczynek
Milego dnia wszystkim -
Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?
-
pietruszkanatki wrote:Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
pietruszkanatki wrote:Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?
Do samochodu tylko pasami się montuje.
w wozku na stelażu potrzebne są adaptery. Czyli coś co Ci połączy stelaż wozka z nosidlem/fotelikiem (jak zdejmiesz gondole)pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Tak.
Do samochodu tylko pasami się montuje.
w wozku na stelażu potrzebne są adaptery. Czyli coś co Ci połączy stelaż wozka z nosidlem/fotelikiem (jak zdejmiesz gondole)
https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-bazy-isofix-82763?order=mWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:21
-
ana167 wrote:Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..
wiem że jak mają wyjść to i tak wyjdą, nieważne czym będziemy się smarować. Ale jak smaruje i wyjdą to chociaż nie będę siebie za to obwiniać
-
Gosiak wrote:No nie, w aucie przecież też można mieć adapter i wtedy tylko wpiąć nosidełko/fotelik...
https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-bazy-isofix-82763?order=m
Jesli dużo jeździcie, to polecam bazę, ja Maxi-Cosi wpinalam do auta kilka razy dziennie, wiec od zapinania pasami szlag by mnie trafił. Poza tym noty za bezpieczeństwo sa wyższe z baza niż przy zapięciu na pasy, przynajmniej dla fotelików Maxi Cosi. Jesli sie kupi odpowiedni model bazy, to potem można do niej wpiąć kolejny fotelik, 9-18 kg. My w tej kategorii mieliśmy bardzo wygodnego Maxi Cosi Pearl.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
helagazela wrote:Tylko, ze to nie adapter a baza pod fotelik. Adaptery sa zawsze do wózków.
-
ana167 wrote:Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dorka87 wrote:Nie zgodzę się ze wszystkie pierwsze foteliki pasują. My mamy Besafe i brat męża pożyczył teraz bo mu się córka urodzila i w jego samochodzie kompletnie nie pasuje ten fotelik
A w jaki sposób nie pasuje? Przecież taki fotelik po prostu kładzie się na siedzeniu?
Może Twój brat ma jakieś niekonwencjonalne auto?
My mamy maxi cosi i do 4 aut którymi jeździliśmy pasował, znajomym do ich aut również, także to chyba jakieś wyjątkowe sytuacje są -
nick nieaktualnyHej. Są 2 możliwości zamontowania nosidełka do auta. Albo poprzez pasy albo przez base isofix. Baza jest zamontowana na stałe i na jia klazie się nosidelko i wpiba na zasadxie koik. Faktycznie szybsze wygodniejsze. Ale sporo droższe no i nie do każdego auta.
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Nadin wrote:Nawilżanie rozciągającej się skóry jest bardzo ważne, ale niestety nawet najdroższy preparat nie uchroni nas jeśli mamy mieć blizny macierzyństwa to i tak wyjdą cholery.
Podobno jak ktoś ma mieć to i tak ich nie uniknie, ja już teraz nie kupuję drogich kremów a tak jak srokao pisała olejki arganowy, migdałowy, kokosowy i masło shea
A czy coś to da to się okaże:/ -
No mamy stare auto, pożyczone od teścia, bo swoje sprzedalismy i mąż nie może się zdecydować co kupić xD w takim razie będę go męczyła, żebyśmy nowe kupiły przed narodzinami, bo ta baza wydaje się być fajna.
Co do rozstepow, to ja się smaruje tym olejkiem z Rossmanna za 10zł i chyba jest ok. Co prawda widzę, że skóra mi się najbardziej koło pępka rozciąga i tu chyba rozstepow nie unikne, zobaczymy. Pamir5ajcie, że najważniejsza jest regularność, dwa razy dzienniea palmersa nie lubię, mimo, że pięknie pachnie, w składnie ma linalool i coś tam jeszcze raczej niepolecanego w ciąży