X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuudzieee obudziłam się o 2 na siku i tak leżę i nie mogę zasnąć. Ych.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj ana w klubie.
    Ja zasnęłam koło 4 i teraz jestem nieprzytomna.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodzę się ze wszystkie pierwsze foteliki pasują. My mamy Besafe i brat męża pożyczył teraz bo mu się córka urodzila i w jego samochodzie kompletnie nie pasuje ten fotelik

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie przy siadaniu, zwłaszcza wieczorem poniżej pleców po lewej stronie. Co to może być?

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Nie zgodzę się ze wszystkie pierwsze foteliki pasują. My mamy Besafe i brat męża pożyczył teraz bo mu się córka urodzila i w jego samochodzie kompletnie nie pasuje ten fotelik
    O kurcze, to mnie zaskoczyłaś. Myślałam, że te pierwsze foteliki są uniwersalne i mocowane po prostu na pasy. Teraz muszę na to zwrócić uwagę,dzięki :)

Ja nawet, nawet wyspana. Za oknem jesień, a w planach na dziś grill urodzinowy szwagra.
    Miłego dnia dziewczyny!

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Ja o wozku jeszcze nie mysle :) u mnie ti będzie wyzsza szkola jazdy znaleźć odpowiedni , ktory mi przejdzie przez furtkę: )
    Wozek zostawiam na koniec :)

U mnie dzis zapowiada sie upalny dzien - ogolnie chyba ostatni upalny weekend ;)
    Cora u teciow , korzysta z recztek Wakacji: )

Ja dzis plany troszke ogarniecia domku i oczywiście odpoczynek ;)

Milego dnia wszystkim :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Te przerywane noce sa koszmarne.
    Angela, Ty faktycznie musisz woz kupic dla maluchów..

O tak kochana , limuzyne :) :-D

pietruszkanatki, ana167, Krokodylica, emi2016 lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Po części chyba zrozumiałam idee adaprera. Generalnie, najbardziej chodzi mi o to, jak przewozić w nosidelku niemowlę, że szpitala chociażby, a potem wiadomo, jak gdzieś się jedzie. W tym małym nosidelku u ono się przycina tylko pasami tak?
    Można przypiąć pasami a można kupić adapter isofix o ile masz w aucie możliwość zamontowania isofix'a. W starszych modelach nie ma. Wtedy tylko wpinasz na zasadzie klik klik i już.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak.
    Do samochodu tylko pasami się montuje.
    w wozku na stelażu potrzebne są adaptery. Czyli coś co Ci połączy stelaż wozka z nosidlem/fotelikiem (jak zdejmiesz gondole)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Tak.
    Do samochodu tylko pasami się montuje.
    w wozku na stelażu potrzebne są adaptery. Czyli coś co Ci połączy stelaż wozka z nosidlem/fotelikiem (jak zdejmiesz gondole)
    No nie, w aucie przecież też można mieć adapter i wtedy tylko wpiąć nosidełko/fotelik...
    https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-bazy-isofix-82763?order=m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:21

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..
    Ja smaruje się palmersem. Jak narazie mi nie wyszły a bardzo mnie lubią :/ wiem że jak mają wyjść to i tak wyjdą, nieważne czym będziemy się smarować. Ale jak smaruje i wyjdą to chociaż nie będę siebie za to obwiniać :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No nie, w aucie przecież też można mieć adapter i wtedy tylko wpiąć nosidełko/fotelik...
    https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-bazy-isofix-82763?order=m
    Tylko, ze to nie adapter a baza pod fotelik. Adaptery sa zawsze do wózków.
    Jesli dużo jeździcie, to polecam bazę, ja Maxi-Cosi wpinalam do auta kilka razy dziennie, wiec od zapinania pasami szlag by mnie trafił. Poza tym noty za bezpieczeństwo sa wyższe z baza niż przy zapięciu na pasy, przynajmniej dla fotelików Maxi Cosi. Jesli sie kupi odpowiedni model bazy, to potem można do niej wpiąć kolejny fotelik, 9-18 kg. My w tej kategorii mieliśmy bardzo wygodnego Maxi Cosi Pearl.

Paula_29 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Tylko, ze to nie adapter a baza pod fotelik. Adaptery sa zawsze do wózków.
    Ok, kwestia nazewnictwa, bardziej ustosunkowywałam się do tego, że w samochodzie tylko pasami się montuje. Sporo moich znajomych mówi, że to adaptery samochodowe do fotelików ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny czym smarujecie sie przeciw rozstępom.ja mam jakąś oliwke z migdalow dla mam. Zauwazylam dzis rozstępy na brzuchu i zastanawiam sie czy cos innego zadziała, czy po prostu nie da się ich uniknąć..
    Ja tez palmersem. W poprzedniej ciazy zapomnialam o piersiach i tam mam ich duzo a na brzuchu tylko jeden ktory sie pojawil jak juz bylam w szpitalu przed porodem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilżanie rozciągającej się skóry jest bardzo ważne, ale niestety nawet najdroższy preparat nie uchroni nas jeśli mamy mieć blizny macierzyństwa to i tak wyjdą cholery.

Paula_29, emi2016 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:

A w jaki sposób nie pasuje? Przecież taki fotelik po prostu kładzie się na siedzeniu?
    Może Twój brat ma jakieś niekonwencjonalne auto?
    My mamy maxi cosi i do 4 aut którymi jeździliśmy pasował, znajomym do ich aut również, także to chyba jakieś wyjątkowe sytuacje są

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Są 2 możliwości zamontowania nosidełka do auta. Albo poprzez pasy albo przez base isofix. Baza jest zamontowana na stałe i na jia klazie się nosidelko i wpiba na zasadxie koik. Faktycznie szybsze wygodniejsze. Ale sporo droższe no i nie do każdego auta.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Nawilżanie rozciągającej się skóry jest bardzo ważne, ale niestety nawet najdroższy preparat nie uchroni nas jeśli mamy mieć blizny macierzyństwa to i tak wyjdą cholery.
    Zgodzę się z Nadin niestety. Ja całą ciąże używałam bio-oil na zmianę z palmersem i mustelą za 90 zł za tubkę i niestety brzuch i piersi mam poorane w rozstępach. A wyszły mi ze 2 tygodnie przed porodem:(
    Podobno jak ktoś ma mieć to i tak ich nie uniknie, ja już teraz nie kupuję drogich kremów a tak jak srokao pisała olejki arganowy, migdałowy, kokosowy i masło shea
    A czy coś to da to się okaże:/

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy stare auto, pożyczone od teścia, bo swoje sprzedalismy i mąż nie może się zdecydować co kupić xD w takim razie będę go męczyła, żebyśmy nowe kupiły przed narodzinami, bo ta baza wydaje się być fajna.

Co do rozstepow, to ja się smaruje tym olejkiem z Rossmanna za 10zł i chyba jest ok. Co prawda widzę, że skóra mi się najbardziej koło pępka rozciąga i tu chyba rozstepow nie unikne, zobaczymy. Pamir5ajcie, że najważniejsza jest regularność, dwa razy dziennie :) a palmersa nie lubię, mimo, że pięknie pachnie, w składnie ma linalool i coś tam jeszcze raczej niepolecanego w ciąży :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ